cthulhucarbide Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Έχω ένα δίμπριζο που μεσολαβούσε ανάμεσα στην πρίζα του τοίχου και το ψυγείο. Το κοίταξα τις προάλλες και είδα ότι έχει γίνει έτσι: Στον ένα πόλο έχει λιώσει λίγο το πλαστικό στην βάση ενώ στον άλλο έχει καεί τοπικά το μέταλλο και έχει μαυρίσει. Το ψυγείο και το δίμπριζο λειτουργούν έτσι εδώ και αρκετά χρόνια (δεν είχα άλλη συσκευή πάνω) και ακόμα μια χαρά δουλεύει βασικά, δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα. Το εξάρτημα μπορώ να το πετάξω και να πάρω άλλο, το θέμα είναι όμως για ποιο λόγο έγινε έτσι? Παίζει κάτι με την εγκατάσταση ή με το ψυγείο ή κάτι άλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 59 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Έχω ένα δίμπριζο που μεσολαβούσε ανάμεσα στην πρίζα του τοίχου και το ψυγείο. Το κοίταξα τις προάλλες και είδα ότι έχει γίνει έτσι: Στον ένα πόλο έχει λιώσει λίγο το πλαστικό στην βάση ενώ στον άλλο έχει καεί τοπικά το μέταλλο και έχει μαυρίσει. Το ψυγείο και το δίμπριζο λειτουργούν έτσι εδώ και αρκετά χρόνια (δεν είχα άλλη συσκευή πάνω) και ακόμα μια χαρά δουλεύει βασικά, δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα. Το εξάρτημα μπορώ να το πετάξω και να πάρω άλλο, το θέμα είναι όμως για ποιο λόγο έγινε έτσι? Παίζει κάτι με την εγκατάσταση ή με το ψυγείο ή κάτι άλλο? Κακής οοιότητας δίπριζο το πιθανότερο ή κακής ποιότητας πρίζα. Πολύ πιθανό σενάριο να υπάρχει χαλαρή επαφή μεταξύ των θετικών πόλων του δίπριζου και των θυληκών πόλων της πρίζας. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antretng Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω για ακόμα μια φορα τα φώτα σας (αν και φοβάμαι πως ξέρω την απάντηση). Μπαίνω σημερα στο υπο ανακαίνιση σπίτι μου και βλέπω αυτό στο μπάνιο. Υγρασία τόσο στο καινούργια πατοσίφωνο όσο όμως και στο υποτιθεται κατηργημένο (κάτω από τη σωλήνα της λεκάνης). Οι μαστόροι που κάναν το σοβάτισμα είχαν κοντά 20 ωρες από την ώρα που μπήκα (άρα κοντά 24 ώρες από όταν έπεσαν τα νερά). Προφανώς επειδή ουρουν στο πατοσίφωνο πετάνε νερά. Όμως, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δείχνει να βγήκαν νερά από το κατηργημένο. Θα φέρω και τον υδραυλικό, αλλα απλά για να έχω μια εικόνα. Υπάρχει περίπτωση να έχω καταλάβει λάθος; Η βλακεία είναι ότι το διαπίστωσα αρκετά καθυστερημένα και ο υδραυλικός είναι μακρυά. Αλλά τουλάχιστον το είδα πριν μπουν πλακάκια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Και γω είχα σκεφτεί την κακή επαφή των μετάλλων ως αιτία για το καψάλισμα, αλλά για το πλαστικό δεν ξέρω. Το δίμπριζο αυτό στα χέρια μου μου φαίνεται καλής ποιότητας. Κοιτάζοντας την πρίζα του τοίχου βλέπω λίγο λιωμένο το πλαστικό γύρω από τις τρύπες και παίζοντας την με το φις του ψυγείου μου φαίνεται σαν να μην έχει την σωστή αντίσταση. Οπότε λογικά φταίει η πρίζα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα και ευχαριστω. Δεν μπορεί να γίνει αυτό καθώς το φύλλο έχει πάχος 1,6cm και σε αυτο το μήκος δεν υπάρχουν πιο χοντρές βίδες. Οπότε ψάχνουμε εναλλακτική. Με οδοντογλυφίδα και ξυλόκολλα στις τρύπες πιάνουν καλά μετά οι βίδες στο νοβοπαν? Γνωρίζει κανείς Μπορείς να βάλεις δυο περαστές βίδες πχ 2cm μήκος, με παξιμάδια ασφαλείας και θα γίνει αθάνατος ο μεντεσές. Από την έξω πλευρά θα καλύψεις το κεφάλι από τις βίδες με μια ταπούλα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gatilaras Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Και γω είχα σκεφτεί την κακή επαφή των μετάλλων ως αιτία για το καψάλισμα, αλλά για το πλαστικό δεν ξέρω. Το δίμπριζο αυτό στα χέρια μου μου φαίνεται καλής ποιότητας. Κοιτάζοντας την πρίζα του τοίχου βλέπω λίγο λιωμένο το πλαστικό γύρω από τις τρύπες και παίζοντας την με το φις του ψυγείου μου φαίνεται σαν να μην έχει την σωστή αντίσταση. Οπότε λογικά φταίει η πρίζα Εαν θες ντε και καλα να εχεις 2-3 εξοδους πριζας εκει αλλαξε τη πριζα με κατι τετοιο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. π.χ. https://www.skroutz.gr/s/22779928/Aca-Prime-Διπλή-Χωνευτή-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Λευκή-1000116201.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, costas_ είπε Μπορείς να βάλεις δυο περαστές βίδες πχ 2cm μήκος, με παξιμάδια ασφαλείας και θα γίνει αθάνατος ο μεντεσές. Από την έξω πλευρά θα καλύψεις το κεφάλι από τις βίδες με μια ταπούλα Δεν γίνεται αυτό γιατί έχει καθρέπτη, είναι στο ντουλαπάκι του νιπτήρα στο μπάνιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, Antretng είπε Καλησπέρα παιδιά. Θέλω για ακόμα μια φορα τα φώτα σας (αν και φοβάμαι πως ξέρω την απάντηση). Μπαίνω σημερα στο υπο ανακαίνιση σπίτι μου και βλέπω αυτό στο μπάνιο. Υγρασία τόσο στο καινούργια πατοσίφωνο όσο όμως και στο υποτιθεται κατηργημένο (κάτω από τη σωλήνα της λεκάνης). Οι μαστόροι που κάναν το σοβάτισμα είχαν κοντά 20 ωρες από την ώρα που μπήκα (άρα κοντά 24 ώρες από όταν έπεσαν τα νερά). Προφανώς επειδή ουρουν στο πατοσίφωνο πετάνε νερά. Όμως, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δείχνει να βγήκαν νερά από το κατηργημένο. Θα φέρω και τον υδραυλικό, αλλα απλά για να έχω μια εικόνα. Υπάρχει περίπτωση να έχω καταλάβει λάθος; Η βλακεία είναι ότι το διαπίστωσα αρκετά καθυστερημένα και ο υδραυλικός είναι μακρυά. Αλλά τουλάχιστον το είδα πριν μπουν πλακάκια. Πιστεύω ότι δεν έχει γίνει σωστή κατάργηση του παλιού. Ρε τους μαστόρους, δεν παλεύονται... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antretng Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Πιστεύω ότι δεν έχει γίνει σωστή κατάργηση του παλιού. Ρε τους μαστόρους, δεν παλεύονται... Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του. Λέει ότι την έχει κόψει τη σωλήνα και ότι μάλλον τα νερά που πέταγαν οι άνθρωποι, πέρασαν από το τσιμέντο στη σωλήνα και μετά το σιφώνι έβγαλε υγρασία. Σου ακούγεται ρεαλιστικό κάτι τέτοιο; Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από Antretng Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Δεν γίνεται αυτό γιατί έχει καθρέπτη, είναι στο ντουλαπάκι του νιπτήρα στο μπάνιο. Ε τότε βάζεις 2 ουπα ξύλου M4 η M6 στις παλαιές τρύπες και βιδώνεις με κανονικές βίδες (όχι ξύλοβιδες) τον μεντεσε. Σίγουρη λύση επισης Επεξ/σία 9 Μαΐου 2023 από costas_ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Καλησπέρα. Θέλω να αλλάξω 2 μεντεσέδες που έχουν πάθει ζημιά σε ντουλάπι μπάνιου. Το ντουλάπι είναι απο νοβοπαν. Έχω την εντύπωση οτι αν αφαιρέσω απο τους παλιούς μεντεσέδες τις ξυλόβιδες, όταν πάω να τις βιδώσω με τους νέους μεντεσέδες στις ίδιες τρύπες, δεν θα "πιάνουν" καλά, καθώς έχει φαγωθεί το μαλακό υλικό του νοβοπάν απο τις αρχικές ξυλόβιδες. Εχω ακούσει οτι μπορούμε να βάλουμε οδοντογλυφίδα ή ξύλο απο σουβλάκι μέσα στις τρύπες βουτηγμένες σε ξυλόκολλα, και όταν στεγνώσει η κόλλα να βάλω τους μεντεσέδες, ώστε να πιάσουν καλά. Τι προτείνετε? Ευχαριστώ!! Για ρίξε μια ματιά σε αυτά. https://www.fruugo.gr/10pcs-εξαρτηση-πλακας-επισκευης-μεντεσεδων-γραφειων-με-τις-επιπεδες-βραχιονες-στερεωσης-οπων/p-146972269-309975472?language=el&ac=KelkooCSS&gclid=CjwKCAjw3ueiBhBmEiwA4BhspJV1FSN6KSH0awFCHcySJwfENVJ-fm11iGKCYJJv3kcWXMOp_EzAeBoCi4UQAvD_BwE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Σκέφτομαι αντί για κάποιο τζαμί ή καμπίνα να φτιάξω ένα σταθερό χώρισμα με υαλότουβλα στη ντουζιέρα. Θα έχω κάποιο πρόβλημα με τα νερά ή κάτι άλλο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, Antretng είπε Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του. Λέει ότι την έχει κόψει τη σωλήνα και ότι μάλλον τα νερά που πέταγαν οι άνθρωποι, πέρασαν από το τσιμέντο στη σωλήνα και μετά το σιφώνι έβγαλε υγρασία. Σου ακούγεται ρεαλιστικό κάτι τέτοιο; Δεν του λες μάλλον να έρθει να το δει από κοντά και να το φτιάξει; Πώς το τάπωσε το παλιό πατοσίφωνο, μήπως συνδέεται ακόμα με την αποχέτευση και έχει διαρροή; Φώναξε και άλλον για 2η γνώμη! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, Antretng είπε Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του. Λέει ότι την έχει κόψει τη σωλήνα και ότι μάλλον τα νερά που πέταγαν οι άνθρωποι, πέρασαν από το τσιμέντο στη σωλήνα και μετά το σιφώνι έβγαλε υγρασία. Σου ακούγεται ρεαλιστικό κάτι τέτοιο; oxi ειτε δε ταπωσε σωστα σωληνα ειτε εχει σπασει ο σωληνας απο τη πιεση σε αλλο σημειο. Μου εχουν τυχει και τα 2. Μη διανοηθεις να προχωρησεις σε πλακακια αν δε το λυσεις το θεμα γιατι μετα θα πληρωνεις διπλα και τριπλα (ξερω σε παει πισω χρονικα αλλα προσπαθησε να το διορθωσεις) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzitzikas2 Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2023 17 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Έχω ένα δίμπριζο που μεσολαβούσε ανάμεσα στην πρίζα του τοίχου και το ψυγείο. Το κοίταξα τις προάλλες και είδα ότι έχει γίνει έτσι: Στον ένα πόλο έχει λιώσει λίγο το πλαστικό στην βάση ενώ στον άλλο έχει καεί τοπικά το μέταλλο και έχει μαυρίσει. Το ψυγείο και το δίμπριζο λειτουργούν έτσι εδώ και αρκετά χρόνια (δεν είχα άλλη συσκευή πάνω) και ακόμα μια χαρά δουλεύει βασικά, δεν είχα ποτέ κάποιο θέμα. Το εξάρτημα μπορώ να το πετάξω και να πάρω άλλο, το θέμα είναι όμως για ποιο λόγο έγινε έτσι? Παίζει κάτι με την εγκατάσταση ή με το ψυγείο ή κάτι άλλο? ψυγεία και όσες γενικά συσκευές τραβάνε σημαντικό ρεύμα πάντα απευθείας στην πρίζα, ποτέ μέσω πολύμπριζων, ταφ κτλ, ειδικά αν είναι κακής ποιότητας. Προφανώς για να είναι έτσι δεν κάνει σωστή επαφή λόγω κακής ποιότητας και έκανε σπινθηρισμούς. Μπορεί να πάρουμε μέχρι και φωτιά με κακής ποιότητας εξαρτήματα. 15 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Και γω είχα σκεφτεί την κακή επαφή των μετάλλων ως αιτία για το καψάλισμα, αλλά για το πλαστικό δεν ξέρω. Το δίμπριζο αυτό στα χέρια μου μου φαίνεται καλής ποιότητας. Κοιτάζοντας την πρίζα του τοίχου βλέπω λίγο λιωμένο το πλαστικό γύρω από τις τρύπες και παίζοντας την με το φις του ψυγείου μου φαίνεται σαν να μην έχει την σωστή αντίσταση. Οπότε λογικά φταίει η πρίζα έλιωσε το πλαστικό απο την θερμότητα που αναπτύχθηκε λόγω των σπινθηρισμών. Προφανώς είναι κάκιστης ποιότητας το πλαστικό. 15 ώρες πριν, Gatilaras είπε Εαν θες ντε και καλα να εχεις 2-3 εξοδους πριζας εκει αλλαξε τη πριζα με κατι τετοιο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. π.χ. https://www.skroutz.gr/s/22779928/Aca-Prime-Διπλή-Χωνευτή-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Λευκή-1000116201.html ναι οκ, αλλά κάποια καλή μάρκα να πάρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις