Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, GeG είπε

καθε χρονο τετοια εποχη με παιρνουν απο την εταιρια πετρελαιου που βαζω , για καθαρισμο δεξαμενης . Η πρωτη φορα που ηρθαν και η δεξαμενη ειχε μια δεκαετια να καθαριστει πηραν 10 ποντους πετρελαιο (100 λιτρα) γιατι ειναι μουργα. Φανταζομαι οτι αυτα τα λιτρα τα καθαριζουν και τα πουλανε παλι και υτο ειναι το κερδος τους απο την δωρεαν εργασια. Τωρα σκεφτομαι απο τοτε εβαλα 2500 λιτρα , ποση βρωμια να εχει μαζευτει! Λετε να ειναι κολπο για να μαζεψουν πετρελαια ή ειναι οντως τοσο χρησιμο καθε 2 χρονια ;

Αρχή της σεζόν ασχολήθηκα με πλαστική δεξαμενή 15χρονων σε μονοκατοικία που κάθε χρόνο καίει 3+τόνους λόγω ορεινής περιοχής . 

Μουργα δε είχε μαζέψει και δε είχε καθαριστεί ποτέ τόσα χρόνια.

Χρησιμοποίησα χημικό καθαριστικό και εξ αρχής στη γραμμή τροφοδοσίας έχω προσθέσει επιπλέον και 2ο φίλτρο καυσίμου και το αλλάζω κάθε χρόνο που γίνεται και η συντήρηση λέβητα - καυστήρα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα, ψάχνω άμεσα έναν μηχανικό/υδραυλικό/μάστορα στην Θεσσαλονίκη, να συμβουλευτώ για να έχω μια επαγγελματική γνώμη σχετικά με κάποια τεχνικής φύσεως θέματα για ένα σπίτι που βλέπω να αγοράσω. Συγκεκριμένα με ανησυχεί ένα πρόβλημα στο ταβάνι με κάποια παλιά διαρροή από τον επάνω όροφο.

Που μπορώ να απευθυνθώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι εφικτό να βάψει κανείς με spray χρώμα της αγοράς, τις βέργες αλουμινίου που χρειάζονται για να κατασκευάσει πλαίσια για σταθερές σίτες παραθύρων;
Μου φαίνεται μάλλον μεγάλο το κόστος που ζητάνε οι αλουμινάδες για τη βαφή τους... εκτός κ εάν πρόκειται για ηλεκτροστατική βαφή!

Επεξ/σία από zoranb

To προφιλ αλουμινίου είναι βαμμένο με ηλεκτροστατική βαφή και έτσι πρέπει να βάφεται για να έχει αντοχή στον χρόνο, στον ήλιο κλπ. Όμως μια και πρόκειται για πλαίσιο σίτας και πρέπει να αλλάξεις το χρώμα, εγώ θα προτιμούσα την μεμβράνη βινυλίου ScotchPrint 3M 1080 η οποία θα σου έλθει πολύ ποιό φθηνά και φυσικά δεν θα χαλάσεις την υφιστάμενη βαφή.  Μιλάμε για υλικό άριστης ποιότητας που θα σου κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια    

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, costas_ είπε

...η οποία θα σου έλθει πολύ ποιό φθηνά και φυσικά δεν θα χαλάσεις την υφιστάμενη βαφή.

Δεν καταλαβαίνω πως θα με εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη μεμβράνη στο να μην χαλάσω την υφιστάμενη βαφή (δεν υπάρχουν πλαίσια, θα φτιαχτούν από την αρχή νέα).

Επεξ/σία από zoranb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, tarantules είπε

Θέλω να πάρω ένα πιστόλι θερμού αέρα αλλά τα περισσότερα δεν έχουν ανταλλακτικές μύτες και όσα έχουν έρχονται σε θήκες μαζί με διάφορες μύτες τις οποίες δεν χρειάζομαι  και είναι ακριβά.Έχω βρει το Black & Decker KX1650 γύρω στο 25άρι και σκεφτόμουν να το πάρω με το σκεπτικό να αγοράσω κα μια μύτη ξεχωριστά.Που θα βρω μύτες που να ταιριάζουν στο παραπάνω πιστόλι; Είναι στανταρ η διάσταση της διαμέτρου του πιστολιού και ταιριάζουν όλες οι μύτες ή κάθε εταιρία έχει τα δικά της που ταιριάζουν;

Εχω το ιδιο πολύ καλό αλλα δεν καταλαβαίνω ανταλλακτικές μυτες τι εννοείς;;;

Ακυρο μετα την εγγραφή ειδα στο γκουγκλη και καταλαβα τις ενοείς. Και το δικό μου δεν έχει γιατί κάπου εκεί στα 22-23 το πήρα.

4 ώρες πριν, zoranb είπε

Είναι εφικτό να βάψει κανείς με spray χρώμα της αγοράς, τις βέργες αλουμινίου που χρειάζονται για να κατασκευάσει πλαίσια για σταθερές σίτες παραθύρων;
Μου φαίνεται μάλλον μεγάλο το κόστος που ζητάνε οι αλουμινάδες για τη βαφή τους... εκτός κ εάν πρόκειται για ηλεκτροστατική βαφή!

Για να βάψεις αλουμίνο χρειάζεται πρώτα πέρασμα με ειδικό ασταρι. Αν περάσεις το σπρέυ χωρίς να εχεις βάψει πρώτα με ασταρι θα σου πετάξει-ξεφλουδίσει.

https://www.skroutz.gr/s/23312454/Vivechrom-Αστάρι-Αλουμινίου-Γαλβανιζέ-Αστάρι-για-μη-Σιδηρά-Μέταλλα-Κατάλληλο-για-Αλουμίνιο-Μη-Σιδηρά-Μέταλλα-0-75lt.html

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Καλημερα σε ολους. Εχω μια μεγαλη χελιδονα στην ταρατσα σε καλη κατασταση με πολυ καλο σημα και θελω να αλλαξω τα στηριγματα της στον ιστο.Γνωριζει κανει αν μπορω να τα βρω?? Μην πεταξω την κεραια γιατι ειναι πολυ καλη.Ευχαριστω

1.JPG

2.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, paokfever είπε

Καλησπέρα, ψάχνω άμεσα έναν μηχανικό/υδραυλικό/μάστορα στην Θεσσαλονίκη, να συμβουλευτώ για να έχω μια επαγγελματική γνώμη σχετικά με κάποια τεχνικής φύσεως θέματα για ένα σπίτι που βλέπω να αγοράσω. Συγκεκριμένα με ανησυχεί ένα πρόβλημα στο ταβάνι με κάποια παλιά διαρροή από τον επάνω όροφο.

Που μπορώ να απευθυνθώ;

Κάτι τέτοιο θα κοιτάξεις.. 

Πχ

https://www.ivm.gr/

Μόνο έτσι θα δεις αυτά που θέλεις. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι πρακτικοί αλλά με την θερμογραφια βλέπεις αυτά που θέλεις να δεις. 

Επεξ/σία από @pnea1973

3 ώρες πριν, van62 είπε

Καλημερα σε ολους. Εχω μια μεγαλη χελιδονα στην ταρατσα σε καλη κατασταση με πολυ καλο σημα και θελω να αλλαξω τα στηριγματα της στον ιστο.Γνωριζει κανει αν μπορω να τα βρω?? Μην πεταξω την κεραια γιατι ειναι πολυ καλη.Ευχαριστω

1.JPG

2.JPG

αν βλεπω καλα (μια φωτο και απο πιο μακρυα θα ηταν το ιδανικο) ψαχνεις για ....δαγκανες ιστου..

εχει ο Καυκας αλλα και σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα θα βρεις. Κοστος 1.5<->10 ευρ

• Thanks 1

Καλησπέρα στην παρέα ενός πολύ χρήσιμου φόρουμ! Ενδιαφέρομαι για ψευδοροφή με γυψοσανίδα ή τις πλάκες ορυκτής ίνας για επαγγελματικό χώρο και όχι για σπίτι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Θα ήθελα αν ξέρετε το κόστος ανά τ.μ. και γιατί όχι και κάποιο τηλέφωνο (σε μνμ). Επίσης για το δάπεδο υπάρχει κάτι σε μορφή βινυλίου το οποίο επίσης θα με ενδιέφερε αν γνωρίζει κανείς τιμές επαγγελματίες και λοιπά! Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά για τον χρόνο σας! Καλό υπόλοιπο! 

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος πως έχουν απαντηθεί τα ερωτήματά μου απλά είναι 920 σελίδες και αδυνατώ να τα διαβάσω όλα!

Για το δάπεδο θα σου πρότεινα βινυλικό (VLT) σε λωρίδες πχ 20x122cm, της Tarkett. Τοποθετείται με μαγνητική κόλλα. 

Κοστίζει από €14 εως €20 / τμ ενώ η κόλλα κάνει €50 το δοχείο των 6 κιλών. Η τοποθέτιση ξεκινά από €6 / τ.μ.  Φυσικά έχει όλες τις πιστοποιήσεις για φωτιά, αλλεργίες, ανθεκτικότητα κλπ και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. 

Yπάρχουν και φθηνότερα βινυλικά δάπεδα αλλά δεν φτάνουν την ποιότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα της Tarkett

• Like 1

Χρωστάω να βάλω φωτό, από χώρο όπου έχει παραμένοντα νερά... πρόκειται για ένα wc, όπου μέσα στην ντουζιέρα αδειάζουν συνέχεια νερά. Το πλακάκι και οι αρμοί, είναι μια χαρά. Επισυνάπτεται φωτογραφία, πώς είναι ο τοίχος από πίσω!

PXL_20230506_150235234-01.jpeg

• Like 2

8 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

^Μήπως έχει θέμα το σιφονι και η αποχέτευση; 

Όχι. Απλά επί 10 χρόνια, τρέχει σχεδόν συνέχεια, νερό. Οπότε, περνάει υγρασία από τον αρμό, ποτίζει τα δομικά στοιχεία και μέσα από το φαινόμενο των τριχοειδών φαινομένων κλπ δημιουργείται ανερχόμενη υγρασία σε όλο το κτίριο.  Η βλακεία έγινε εξαρχής ότι δεν είχαν προβλέψει να ρίξουν τα νερά στην αποχέτευση κατευθείαν, και τα ρίχνουν στην ντουζιέρα. Τώρα επειδή πρέπει να γίνει επισκευή, είναι ευκαιρία να φτιαχτεί το μπάνιο και να μπει και καινούριο κομμάτι αποχέτευσης όπου θα πέφτουν τα νερά και να ησυχάσουμε.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...