Insane84 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Antretng είπε Δυστυχως ισχύει. Το λεω σε κανα δυο πλακαδες που εχω βρει και μου ειπαν κατι τύπου οτι δεν γινεται και οτι ειναι κομπλέ η μονωση που θα βαλουν. Ειτε δεν γνωρίζουν είτε θέλουν να αποφυγουν την φασαρία. Τρεχα γυρευε. Ακομα δεν εχω καταληξει. Το κλασσικό "δεν έχει ανάγκη μωρέ" 1 ώρα πριν, Doubt είπε ................. Τώρα είδα πως είναι καινούργια η εγκατάσταση, οπότε κάτι κάπου δεν έχει γίνει σωστά. Δεν βλέπω να τα γλιτώνεις τα σκαψίματα. Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Θα ξεκινήσω από την αποκατάσταση των αρμών που είναι σαφώς πιο εύκολο και θα το παρακολουθήσω αναλόγως... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από Insane84 2
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Antretng είπε Δυστυχως ισχύει. Το λεω σε κανα δυο πλακαδες που εχω βρει και μου ειπαν κατι τύπου οτι δεν γινεται και οτι ειναι κομπλέ η μονωση που θα βαλουν. Ειτε δεν γνωρίζουν είτε θέλουν να αποφυγουν την φασαρία. Τρεχα γυρευε. Ακομα δεν εχω καταληξει. Καποιοι λενε πως δεν είναι δουλειά του πλακα αλλα μονοσαδων. Βεβαια δεν ειναι επιστήμη. Οι πλακαδες εχουν την άποψη οτι δε περναει νερό απο κολλα και αρμους αν είναι οκ. Στη πραξη ομως ολο καπου βρισκει ιδιαίτερα αν λιμναζει λιγο. Συνήθως το πρόβλημα ειναι στην ενωση με τοιχο που πολλοι απλα τα ακουμπανε και δε μπαινει αρκετος αρμός γιατι δε χωραει. Οι εταιρείες στις ενώσεις προτείνουν σιλικονη ακόμη και μονωση να εχεις. Οι μεγάλες εταιρείες βγαζουν ολα τα χρώματα των αρμοστοκων και σε σιλικόνη αλλα δε τα βρισκεις διαθέσιμα ολα καθως δε κινούνται. Οταν το νερο περάσει στα τούβλα μετα καπου πρεπει να βγουν υδρατμοι.. 22 λεπτά πριν, Insane84 είπε Το κλασσικό "δεν έχει ανάγκη μωρέ" Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Θα ξεκινήσω από την αποκατάσταση των αρμών που είναι σαφώς πιο εύκολο και θα το παρακολουθήσω αναλόγως... Βαλε σιλικόνη στην ενωση τοιχου και δαπεδου στο χρωμα αρμου. Πρεπει να μπει σωστά ομως και να γινει σωστο φινίρισμα Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από ΠάρηςΓ 2
mechpanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Το πρόβλημα των πλακάδων είναι το χάσιμο μεροκάματων. Γιατί η μεμβράνη θέλει τη μια μέρα να τη στρώσεις και την άλλη μέρα να πας να τοποθετήσεις πλακάκι επάνω. Οπότε πόσο να πούνε στον πελάτη; Κι αν χάσουν την δουλειά από τον άλλον που θα πει "δεν έχει ανάγκη"; Οπότε 2 δρόμους έχουν: ή να πουν "ναι την βάζω" ανεβάζοντας 100% το κόστος εργατικών /m2 αν μιλάμε για ένα μπάνιο που θα τελείωναν σε 1 μέρα, γιατί θα τους πάρει 2, με κίνδυνο να χάσουν την δουλειά, ή να τους πουν αγιογδύτες ή να μην μπλέξουν καθόλου. Κάπως έτσι το βλέπω. Σαν διαδικασία εφαρμογής για οποιοδήποτε τεχνίτη πιάνει το χέρι του, είναι αστεία. Το ίδιο και σαν κόστος υλικού. Δεν μπορεί να μου διαλέγεις πλακάκι με 20, 30, 40€/m2, και να μην πάρεις εκεί 10 τετραγωνικά εκεί με 7-8€ το τμ να στεγανώσεις τουλάχιστον το δάπεδο και τα πλαϊνά της ντουζιέρας, μέχρι 2 μέτρα ύψος. Για τους ιδιοκτήτες ΟΚ υπάρχει άγνοια αν δεν τους το προτείνει ο μάστορας ή δεν υπάρχει μηχανικός στην ανακαίνιση, πού να το ξέρουν; 3 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, mechpanos είπε Το πρόβλημα των πλακάδων είναι το χάσιμο μεροκάματων. Γιατί η μεμβράνη θέλει τη μια μέρα να τη στρώσεις και την άλλη μέρα να πας να τοποθετήσεις πλακάκι επάνω. Οπότε πόσο να πούνε στον πελάτη; Κι αν χάσουν την δουλειά από τον άλλον που θα πει "δεν έχει ανάγκη"; Οπότε 2 δρόμους έχουν: ή να πουν "ναι την βάζω" ανεβάζοντας 100% το κόστος εργατικών /m2 αν μιλάμε για ένα μπάνιο που θα τελείωναν σε 1 μέρα, γιατί θα τους πάρει 2, με κίνδυνο να χάσουν την δουλειά, ή να τους πουν αγιογδύτες ή να μην μπλέξουν καθόλου. Κάπως έτσι το βλέπω. Σαν διαδικασία εφαρμογής για οποιοδήποτε τεχνίτη πιάνει το χέρι του, είναι αστεία. Το ίδιο και σαν κόστος υλικού. Δεν μπορεί να μου διαλέγεις πλακάκι με 20, 30, 40€/m2, και να μην πάρεις εκεί 10 τετραγωνικά εκεί με 7-8€ το τμ να στεγανώσεις τουλάχιστον το δάπεδο και τα πλαϊνά της ντουζιέρας, μέχρι 2 μέτρα ύψος. Για τους ιδιοκτήτες ΟΚ υπάρχει άγνοια αν δεν τους το προτείνει ο μάστορας ή δεν υπάρχει μηχανικός στην ανακαίνιση, πού να το ξέρουν; Και ο μηχανικός δε το προτείνει πάντα τουλάχιστον 3-4 μηχανολόγους που ειχα μιλήσει/συνεργαστει προτεινανε απλα εποξειδικο στόκο. Επισης ξερω και μηχανικους/μηχανολογους που δε βαλανε στο μπανιο τους γιατι θελανε να τελειώνουν και να μη μπλεκουν
EchiDNA Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στη δική μου περίπτωση, μου είχαν προτείνει (και το είχα εφαρμόσει), να περάσω όλο το μπάνιο με χαλαζιακό αστάρι (αν θυμάμαι καλά). Δεν έχω ούτε ίχνος υγρασίας, παρόλο που το χρησιμοποιούμε 5 άτομα. Βέβαια έχω ένα παράθυρο αερισμού 1μ Χ 1μ Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από EchiDNA
Antretng Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, EchiDNA είπε Στη δική μου περίπτωση, μου είχαν προτείνει (και το είχα εφαρμόσει), να περάσω όλο το μπάνιο με χαλαζιακό αστάρι (αν θυμάμαι καλά). Δεν έχω ούτε ίχνος υγρασίας, παρόλο που το χρησιμοποιούμε 5 άτομα. Βέβαια έχω ένα παράθυρο αερισμού 1μ Χ 1μ Αυτο ειναι για να κολλησει καλυτερα το πλακακι. Δεν εχει σχεση με μονωση. 1
EchiDNA Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, Antretng είπε Αυτο ειναι για να κολλησει καλυτερα το πλακακι. Δεν εχει σχεση με μονωση. 😛 Θυμάμαι τόσο λάθος;
mechpanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Και ο μηχανικός δε το προτείνει πάντα Σωστά πολλοί δεν το ξέρουν καν...ειδικά μηχανολόγοι, εμείς ασχολούμαστε με λέβητες και καζάνια, τι να ξέρουμε από κόλλες και στεγανώσεις...Οι Πολιτικοί Μηχ. που ασχολούνται, οφείλουν να τα ξέρουν. Μην κοιτάς εγώ, τα έμαθα από προσωπική ενασχόληση για ιδία χρήση. 1 ώρα πριν, EchiDNA είπε περάσω όλο το μπάνιο με χαλαζιακό αστάρι Αυτό είναι για καλύτερη κόλληση της κόλλας με το υπόστρωμα. Που για εμένα δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα, αν έχει γίνει χοντρό σοβάτισμα, μια χαρά πρόσφυση έχει η κόλλα στο πεταχτό. Αλλά μερικοί μαστόροι έχουν το χαλαζιακό για πάσα νόσο και πάσα...
troi.g Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Το πρόβλημα των πλακάδων είναι το χάσιμο μεροκάματων. Γιατί η μεμβράνη θέλει τη μια μέρα να τη στρώσεις και την άλλη μέρα να πας να τοποθετήσεις πλακάκι επάνω. Οπότε πόσο να πούνε στον πελάτη; Κι αν χάσουν την δουλειά από τον άλλον που θα πει "δεν έχει ανάγκη"; Οπότε 2 δρόμους έχουν: ή να πουν "ναι την βάζω" ανεβάζοντας 100% το κόστος εργατικών /m2 αν μιλάμε για ένα μπάνιο που θα τελείωναν σε 1 μέρα, γιατί θα τους πάρει 2, με κίνδυνο να χάσουν την δουλειά, ή να τους πουν αγιογδύτες ή να μην μπλέξουν καθόλου. Κάπως έτσι το βλέπω. Σαν διαδικασία εφαρμογής για οποιοδήποτε τεχνίτη πιάνει το χέρι του, είναι αστεία. Το ίδιο και σαν κόστος υλικού. Δεν μπορεί να μου διαλέγεις πλακάκι με 20, 30, 40€/m2, και να μην πάρεις εκεί 10 τετραγωνικά εκεί με 7-8€ το τμ να στεγανώσεις τουλάχιστον το δάπεδο και τα πλαϊνά της ντουζιέρας, μέχρι 2 μέτρα ύψος. Για τους ιδιοκτήτες ΟΚ υπάρχει άγνοια αν δεν τους το προτείνει ο μάστορας ή δεν υπάρχει μηχανικός στην ανακαίνιση, πού να το ξέρουν; Να σε ρωτήσω, γιατί βλέπω ότι έχεις γνώσεις. Εαν κάποιος περάσει με hyperdesmo αντί για μεμβράνη, δε θα κάνει στεγανοποίηση;
mechpanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 5 λεπτά πριν, troi.g είπε Να σε ρωτήσω, γιατί βλέπω ότι έχεις γνώσεις. Εαν κάποιος περάσει με hyperdesmo αντί για μεμβράνη, δε θα κάνει στεγανοποίηση; Θα κάνει. Αλλά πώς θα αποκτήσεις πρόσφυση πάνω στο hyperdesmo; Και καλά στην οριζόντια επιφάνεια ΟΚ βοηθάει και η βαρύτητα, στην κατακόρυφη (τοίχος); Και γιατί να το κάνεις βασικά...αφού για πλακάκια, υπάρχει μεμβράνη γι' αυτή τη δουλειά. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, troi.g είπε Να σε ρωτήσω, γιατί βλέπω ότι έχεις γνώσεις. Εαν κάποιος περάσει με hyperdesmo αντί για μεμβράνη, δε θα κάνει στεγανοποίηση; Η εταιρια βγαζει αλλο προιον για αυτο. Δηλαδη λεγονται hyperdesmo αλλα δεν υπαρχει 1 hyperdesmo μονο. https://www.alchimica.com/gr/usage/steganosi-ygron-xoron-kato-apo-plakakia Ειναι και ΕΝ 1504-2. 1
GeG Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 καθε χρονο τετοια εποχη με παιρνουν απο την εταιρια πετρελαιου που βαζω , για καθαρισμο δεξαμενης . Η πρωτη φορα που ηρθαν και η δεξαμενη ειχε μια δεκαετια να καθαριστει πηραν 10 ποντους πετρελαιο (100 λιτρα) γιατι ειναι μουργα. Φανταζομαι οτι αυτα τα λιτρα τα καθαριζουν και τα πουλανε παλι και υτο ειναι το κερδος τους απο την δωρεαν εργασια. Τωρα σκεφτομαι απο τοτε εβαλα 2500 λιτρα , ποση βρωμια να εχει μαζευτει! Λετε να ειναι κολπο για να μαζεψουν πετρελαια ή ειναι οντως τοσο χρησιμο καθε 2 χρονια ;
troi.g Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, GeG είπε καθε χρονο τετοια εποχη με παιρνουν απο την εταιρια πετρελαιου που βαζω , για καθαρισμο δεξαμενης . Η πρωτη φορα που ηρθαν και η δεξαμενη ειχε μια δεκαετια να καθαριστει πηραν 10 ποντους πετρελαιο (100 λιτρα) γιατι ειναι μουργα. Φανταζομαι οτι αυτα τα λιτρα τα καθαριζουν και τα πουλανε παλι και υτο ειναι το κερδος τους απο την δωρεαν εργασια. Τωρα σκεφτομαι απο τοτε εβαλα 2500 λιτρα , ποση βρωμια να εχει μαζευτει! Λετε να ειναι κολπο για να μαζεψουν πετρελαια ή ειναι οντως τοσο χρησιμο καθε 2 χρονια ; Όπως το έκανες, κάθε 10 χρόνια. Εάν μαζεύει τόση μούργα κάθε δύο χρόνια, τότε άλλαξε πρατήριο. 3
mechpanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, GeG είπε καθε χρονο τετοια εποχη με παιρνουν απο την εταιρια πετρελαιου που βαζω , για καθαρισμο δεξαμενης . Η πρωτη φορα που ηρθαν και η δεξαμενη ειχε μια δεκαετια να καθαριστει πηραν 10 ποντους πετρελαιο (100 λιτρα) γιατι ειναι μουργα. Φανταζομαι οτι αυτα τα λιτρα τα καθαριζουν και τα πουλανε παλι και υτο ειναι το κερδος τους απο την δωρεαν εργασια. Τωρα σκεφτομαι απο τοτε εβαλα 2500 λιτρα , ποση βρωμια να εχει μαζευτει! Λετε να ειναι κολπο για να μαζεψουν πετρελαια ή ειναι οντως τοσο χρησιμο καθε 2 χρονια ; Ρε τους σατανάδες, τι σκέφτηκαν!!! Λες και στα πρατήρια που βάζουν εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα πετρέλαιο το χρόνο, πιάνει μούργα και κάνουν καθαρισμό... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις