mechpanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, zoranb είπε Kαι γιατί να μην πάρω το αχάρακτο που δεν θα χρειαστεί ποτέ να το αλλάξω; Γιατί θα κάνει όσο το τραπέζι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mechpanos είπε Γιατί θα κάνει όσο το τραπέζι. Μπορεί να κάνει κ παραπάνω γιατί πρόκειται για ΙΚΕΑ τραπέζι... αλλά δεν είναι το θέμα μην χαλάσουν τα ακριβά τραπέζι/γυαλί αλλά να μην φαίνονται φθαρμένα. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από zoranb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, zoranb είπε Μπορεί να κάνει κ παραπάνω γιατί πρόκειται για ΙΚΕΑ τραπέζι... αλλά δεν είναι το θέμα μην χαλάσουν τα ακριβά τραπέζι/γυαλί αλλά να μην φαίνονται φθαρμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EchiDNA Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Να στρώσεις κάτι από πάνω το έχεις σκεφτεί; Και δεν χαράζει και (υπό προϋποθέσεις) δείχνει πιο όμορφο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Θέλω να πάρω ένα πιστόλι θερμού αέρα αλλά τα περισσότερα δεν έχουν ανταλλακτικές μύτες και όσα έχουν έρχονται σε θήκες μαζί με διάφορες μύτες τις οποίες δεν χρειάζομαι και είναι ακριβά.Έχω βρει το Black & Decker KX1650 γύρω στο 25άρι και σκεφτόμουν να το πάρω με το σκεπτικό να αγοράσω κα μια μύτη ξεχωριστά.Που θα βρω μύτες που να ταιριάζουν στο παραπάνω πιστόλι; Είναι στανταρ η διάσταση της διαμέτρου του πιστολιού και ταιριάζουν όλες οι μύτες ή κάθε εταιρία έχει τα δικά της που ταιριάζουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Insane84 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 1/5/2023 στις 8:29 ΜΜ, mechpanos είπε Για πόσο καιρό αφέθηκαν να στεγνώσουν και πριν πόσο καιρό έγινε η δουλειά; Πιστεύω ότι είναι παραμένουσα υγρασία που έχει εγκλωβιστεί στον τοίχο και σκάει... Για να σου φύγει η ιδέα τυχόν διαρροής όμως, φέρε υδραυλικό να σου πρεσάρει το δίκτυο με κλειστές όλες τις παροχές εκτός του μπάνιου, να δείτε τί γίνεται. Η υγρασία είχε εμφανιστεί πριν το περασμένο καλοκαίρι και το βάψιμο έγινε πριν περίπου έναν μήνα. Αν και η περιοχή έχει πολύ υγρασία θεωρητικά θα έπρεπε να έχει στεγνώσει. Αλοίμονο δηλαδή. Στις 2/5/2023 στις 7:44 ΠΜ, kokos23 είπε κάποτε που δούλευα για 1-2 χρόνια σε συνεργείο βαψίματος (λέμε τώρα καθώς ο μάστορας μόνο να τρίβω στόκο με έβαζε) μας έτυχε σε νέα οικοδομή, θυμάμαι ότι ήταν κατακαλόκαιρο και είχαμε ξύσει τον σοβά μέχρι τα τούβλα 1 μέτρο γύρω από το σημείο που είχε βραχεί, το αφήσαμε κοντά στον 1 μήνα να στεγνώσει καλά μετά μπήκε νέος σοβάς και μετά πάλι καλό στέγνωμα για 15-20 μέρες και στο τέλος βάψαμε... επίσης σε ισόγειο παλιό με αναδυόμενη υγρασία, παρόλο που φτιάχτηκε με σπάσιμο των τούβλων διαγώνια και κλείσιμο με μπετό με διάφορα στεγανωτικά για πισίνες, μετά από μερικά χρόνια πάλι το χρώμα ψιλοέσκασε...αλλά τότε η επισκευή έγινε σχετικά γρήγορα περίπου στη μία βδομάδα... νομίζω όμως πρέπει να ψαχτείς σε διαρροές ή κακή μόνωση στην ντουζιέρα αν και εφόσον ο χώρος αερίζεται καλά Πιστεύω ότι αν ήταν διαρροή σωλήνα έστω και μικρή θα είχε απλώσει πολύ μετά από τόσο καιρό, θα είχε φουσκώσει και θα ήταν πολύ χειρότερο. Δε θα περιοριζόταν σε ανάπτυξη χουδιού στα ίδια σημεία. Έχω την εντύπωση ότι είναι θέμα αρμών στα πλακάκια της ντουζιέρας. Παρατήρησα το τριήμερο που πήγα ότι ένας αρμός στο δάπεδο και κοντά στον τοίχο ακριβώς πίσω από την υγρασία έχει μικρή τρύπα. Και στην γωνία της ντουζιέρας χαμηλά νομίζω δεν έχει μπει αρκετός στόκος. Θα μπορούσε να είναι αυτό λέτε? Ο μάστορας είπε θα τα ξύσει και θα ξαναστοκάρει και βλέπουμε. Βάζω φώτο. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από Insane84 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δεν είχα παρατηρήσει ότι ακριβώς από πίσω, είναι ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ!!! Θα μπορούσε να είναι, ναι. Σίγουρα κάπου υπάρχει αστοχία, είτε είναι αρμός από πλακάκια είτε διαρροή, γιατί είναι λίγο μεγάλο το πρόβλημα για εμφάνιση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά αν ήταν διαρροή, ίσως έβλεπες και νωτισμένο τοίχο. Γι' αυτό προτείνεται πλέον η χρήση στεγανοποιητικών μεμβρανών στα μπάνια, ώστε αν αστοχήσει αρμός να μην εισχωρήσουν οι υγρασίες στην τοιχοποιία. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, EchiDNA είπε Να στρώσεις κάτι από πάνω το έχεις σκεφτεί; Και δεν χαράζει και (υπό προϋποθέσεις) δείχνει πιο όμορφο Σε ευχαριστώ για την πρόταση αλλά δεν μου αρέσει αυτή η λύση την έχω σκεφτεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Insane84 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, mechpanos είπε Δεν είχα παρατηρήσει ότι ακριβώς από πίσω, είναι ΝΤΟΥΖΙΕΡΑ!!! Θα μπορούσε να είναι, ναι. Σίγουρα κάπου υπάρχει αστοχία, είτε είναι αρμός από πλακάκια είτε διαρροή, γιατί είναι λίγο μεγάλο το πρόβλημα για εμφάνιση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά αν ήταν διαρροή, ίσως έβλεπες και νωτισμένο τοίχο. Γι' αυτό προτείνεται πλέον η χρήση στεγανοποιητικών μεμβρανών στα μπάνια, ώστε αν αστοχήσει αρμός να μην εισχωρήσουν οι υγρασίες στην τοιχοποιία. Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο η υγρασία έχει μείνει στα ίδια σημεία. Απλώς βγάζει χνούδι από τα ίδια σημάδια. Θεώρησα ότι με την τοποθέτηση και μόνωση της μπαταρίας αλλά και με την ολοκλήρωση της ντουζιέρας πέρυσι το καλοκαίρι σταμάτησε το πρόβλημα και ότι είχε μείνει μέσα θα στέγνωνε. Ξύνοντας τον σοβά πριν ένα μήνα και βάφοντας θεώρησα ότι το πρόβλημα θα τελείωνε να όμως που και πάλι το χνούδι μου πέταξε το χρώμα. Το πιθανότερο είναι κάθε φορά που πηγαίνουμε στο εξοχικό και κάνουμε μπάνιο να περνάει υγρασία από τις αστοχίες των αρμών και να συντηρεί την υγρασία στα σημεία. Δεν αποκλείω τίποτα βέβαια. Είδωμεν. Δυστυχώς έμαθα αργά για την χρήση μεμβρανών... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από Insane84 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 17 λεπτά πριν, Insane84 είπε Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο η υγρασία έχει μείνει στα ίδια σημεία. Απλώς βγάζει χνούδι από τα ίδια σημάδια. Θεώρησα ότι με την τοποθέτηση και μόνωση της μπαταρίας αλλά και με την ολοκλήρωση της ντουζιέρας πέρυσι το καλοκαίρι σταμάτησε το πρόβλημα και ότι είχε μείνει μέσα θα στέγνωνε. Ξύνοντας τον σοβά πριν ένα μήνα και βάφοντας θεώρησα ότι το πρόβλημα θα τελείωνε να όμως που και πάλι το χνούδι μου πέταξε το χρώμα. Το πιθανότερο είναι κάθε φορά που πηγαίνουμε στο εξοχικό και κάνουμε μπάνιο να περνάει υγρασία από τις αστοχίες των αρμών και να συντηρεί την υγρασία στα σημεία. Δεν αποκλείω τίποτα βέβαια. Είδωμεν. Δυστυχώς έμαθα αργά για την χρήση μεμβρανών... Δεν πειράζει. Οπότε κάνε αποκατάσταση του αρμού, ίσως με ξήλωμα των παλιών αρμών και πέρασμα εποξειδικού αρμού μέσα στην ντουζιέρα και στην πλευρά που σκάνε οι υγρασίες, τρίψε ένα ευρύτερο μέρος και άσε να εκτονώσει για καιρό, μάλλον έχεις αρκετά διαλυτά άλατα μέσα στην τοιχοποιία σου που βγαίνουν με την υγρασία και σου πετάνε το χρώμα. Στην χειρότερη επισκευάζεις τον τοίχο που έχει πιάσει υγρασίες, με biocasa. https://products.kerakoll.com/el-GR/p/biocasa-aphygranse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, Insane84 είπε Η υγρασία είχε εμφανιστεί πριν το περασμένο καλοκαίρι και το βάψιμο έγινε πριν περίπου έναν μήνα. Αν και η περιοχή έχει πολύ υγρασία θεωρητικά θα έπρεπε να έχει στεγνώσει. Αλοίμονο δηλαδή. Πιστεύω ότι αν ήταν διαρροή σωλήνα έστω και μικρή θα είχε απλώσει πολύ μετά από τόσο καιρό, θα είχε φουσκώσει και θα ήταν πολύ χειρότερο. Δε θα περιοριζόταν σε ανάπτυξη χουδιού στα ίδια σημεία. Έχω την εντύπωση ότι είναι θέμα αρμών στα πλακάκια της ντουζιέρας. Παρατήρησα το τριήμερο που πήγα ότι ένας αρμός στο δάπεδο και κοντά στον τοίχο ακριβώς πίσω από την υγρασία έχει μικρή τρύπα. Και στην γωνία της ντουζιέρας χαμηλά νομίζω δεν έχει μπει αρκετός στόκος. Θα μπορούσε να είναι αυτό λέτε? Ο μάστορας είπε θα τα ξύσει και θα ξαναστοκάρει και βλέπουμε. Βάζω φώτο. Κάπου έχεις διαρροή φίλε. Δεν γίνεται όλο αυτό μόνο από στάσιμα νερά. Είναι παλιά εγκατάσταση; Σιδεροσωλήνες; Υ.Γ. Τώρα είδα πως είναι καινούργια η εγκατάσταση, οπότε κάτι κάπου δεν έχει γίνει σωστά. Δεν βλέπω να τα γλιτώνεις τα σκαψίματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Insane84 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Doubt είπε Κάπου έχεις διαρροή φίλε. Δεν γίνεται όλο αυτό μόνο από στάσιμα νερά. Είναι παλιά εγκατάσταση; Σιδεροσωλήνες; Όχι νέα κατασκευή είναι. Οι σωλήνες είναι οι πράσινοι οι θερμοκολλητικοί. Το περίεργο είναι ότι δεν περνάει σωλήνα παροχής πίσω από τον τοίχο που έχει πιάσει υγρασία. Μόνο αποχέτευση θαμμένη χαμηλά. Οι σωλήνες στο μπάνιο έρχονται από τον απέναντι τοίχο από αυτόν που έχει υγρασία περνάνε κάτω από το πάτωμα και πάνε ένας στο καζανάκι που είναι μεν στον τοίχο αυτό αλλά πιο μακρυά και όχι στα σημεία της υγρασίας και δύο (ζεστό κρύο) στην μπαταρία της ντουζιέρας, στον τοίχο που είναι κάθετος στον τοίχο της υγρασίας κοντά όμως στο γωνιακό σημείο που έχει πιάσει υγρασία. Βάζω φώτο με το μπανιο στα τούβλα. Με πράσινο τα σημεία της υγρασίας στην άλλη μεριά του τοίχου. Με μπλε η παροχή σε καζανάκι και μπαταρία ντουζιέρας. Με γκρι η αποχέτευση. Με κόκκινο τα όρια της ντουζιέρας όπως είναι τώρα. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από Insane84 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Επιτρέψτε μου σε λίγο να σας ανεβάσω φωτογραφία τοίχου που δεν έχει καμία διαρροή, μόνο μια ντουζιέρα από μέσα με συνεχή παρουσία υγρασίας, για να δείτε τι γίνεται από νερά!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Insane84 είπε Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο η υγρασία έχει μείνει στα ίδια σημεία. Απλώς βγάζει χνούδι από τα ίδια σημάδια. Θεώρησα ότι με την τοποθέτηση και μόνωση της μπαταρίας αλλά και με την ολοκλήρωση της ντουζιέρας πέρυσι το καλοκαίρι σταμάτησε το πρόβλημα και ότι είχε μείνει μέσα θα στέγνωνε. Ξύνοντας τον σοβά πριν ένα μήνα και βάφοντας θεώρησα ότι το πρόβλημα θα τελείωνε να όμως που και πάλι το χνούδι μου πέταξε το χρώμα. Το πιθανότερο είναι κάθε φορά που πηγαίνουμε στο εξοχικό και κάνουμε μπάνιο να περνάει υγρασία από τις αστοχίες των αρμών και να συντηρεί την υγρασία στα σημεία. Δεν αποκλείω τίποτα βέβαια. Είδωμεν. Δυστυχώς έμαθα αργά για την χρήση μεμβρανών... Τα περισσότερα σπίτια έτσι είναι εκτός αν είναι σε τοίχο εξωτερικό και δε το βλέπει κανείς. Επισης σε πολυκατοικιες τα μπάνια απλα εχουν πατάρι συνήθως και δε βλεπεις τιποτα ή αν εχεις τιποτα ντουλαπες πισω κτλ κρυβεται το προβλημα. Δεν ειμαι επαγγελματιας απλα οσο εχω ασχοληθει δε μπαινει μεμβρανη για πολλους λογους κυρίως για οικονομία και ταχύτητα αλλά και άγνοια. Δεν υπαρχει VFM. Παροτι υπαρχουν και standards και πολλα προιοντα φοβερα πχ βαση EN 1504-2 το κερδος ειναι μικρο μπροστα στο κοστος. Αν δεις ποσο εχει ενα σακι mapelastic θα το ξεχασεις. Δηλαδη δεν εγινε και κατι να φουσκωσει λιγο ο τοιχος η το ταβανι. Στα περισσότερα σπιτια που ειναι ετσι δεν απασχολει κανενα. Φετος που κανουν ανακαινηση γυρω στους 5 γνωστους μου κανεις δε γνωριζε για μεμβρανη και κανουν χτιστη ντουσιερα. Φυσικα κανεις δεν ειναι προθυμος να βαλει. Επισης 2 γνωστους που θα παρουν απο κατασκευαστη σπιτι που χτιζει δε θα βαλει καποια μεμβρανη στα μπανια και μιλαμε για σπιτια 400.000€. Και να ηξερες επρεπε να εβρισκες προθυμο και καταλληλο συνεργειο να το εφαρμοσει. Μπορει να εβρισκες προθυμο αλλα το ποσο σωστά άγνωστο. Εξαλλου οταν εχουν τοσες δουλειες σιγα μην ασχοληθουν με το μπανιο σου Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από ΠάρηςΓ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antretng Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Και να ηξερες επρεπε να εβρισκες προθυμο και καταλληλο συνεργειο να το εφαρμοσει. Μπορει να εβρισκες προθυμο αλλα το ποσο σωστά άγνωστο. Εξαλλου οταν εχουν τοσες δουλειες σιγα μην ασχοληθουν με το μπανιο σου Δυστυχως ισχύει. Το λεω σε κανα δυο πλακαδες που εχω βρει και μου ειπαν κατι τύπου οτι δεν γινεται και οτι ειναι κομπλέ η μονωση που θα βαλουν. Ειτε δεν γνωρίζουν είτε θέλουν να αποφυγουν την φασαρία. Τρεχα γυρευε. Ακομα δεν εχω καταληξει. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από Antretng 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις