immortalx Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 @vins Δωσε 3 κατοσταρικα να παρεις ενα τετοιο, να κανεις τους γειτονες να σκασουν απ'τη ζηλεια τους. Να πηγαινεις με το tablet παραμασχαλα να κανεις τη "δουλεια" σου και να σκεφτονται οτι αυτο ειναι ο ορισμος για χ3σιμο πολυτελειας σε χωραφι 😛 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vins είπε δανικα ήθελα κάτι που να είναι δυνατον να το αφαιρέσω/μεταφέρω, στην αρχή σκέφτηκα σκηνή που έχουν γι αυτό το λόγο, αλλα είδα ότι είναι μάπα και με παραπλήσιο κόστος γίνεται με τα dexion Το πρώτο λύνεται εύκολα (μέσω λίγο πιο ψηλών κατακόρυφων στοιχείων). Όταν έρθει η ώρα και αφού αποξηλώσετε (ξεβιδώσετε) τις πλαγιοκαλύψεις, ήτοι OSB, θα τα κόψετε με τροχό (τα περιμετρικά). Η άλλη λύση είναι ελασματα (λάμες) σύνδεσης των κάτω στοιχείων (τα περιμετρικά Γ του dexion), με την υπόλοιπη (άνω) κατασκευή. Ωστόσο, δώστε βάση στην πενιά (δηλ. στον άνεμο) και μην το παραβλέψετε, διαφορετικά θα το ψάχνετε. 1 ώρα πριν, vins είπε Καλά βρε, θα έχει παραθυράκι αφενός και αφετέρου 1-2 άτομα θα ειμαστε σε περίπτωση που μας έρθει χοντρό, δεν θα είναι για κωλοπιλαλα 😂😂😂 Κοψτε ένα τμήμα επί των φύλλων OSB και βιδωστε περσίδες αερισμού. Ο κύριος από πάνω, έχει δίκιο. Χοντρό ή ελαφρύ, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα αναδύει μια όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2023 από MauroPaltoudias 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Στις 29/4/2023 στις 6:26 ΜΜ, Insane84 είπε για αρκετό καιρό Για πόσο καιρό αφέθηκαν να στεγνώσουν και πριν πόσο καιρό έγινε η δουλειά; Πιστεύω ότι είναι παραμένουσα υγρασία που έχει εγκλωβιστεί στον τοίχο και σκάει... Για να σου φύγει η ιδέα τυχόν διαρροής όμως, φέρε υδραυλικό να σου πρεσάρει το δίκτυο με κλειστές όλες τις παροχές εκτός του μπάνιου, να δείτε τί γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Στις 29/4/2023 στις 6:26 ΜΜ, Insane84 είπε Καλησπέρα. Σε νέα κατασκευή έχω πρόβλημα υγρασίας (κιτρινίλες) σε γωνία δωματίου χαμηλά και λίγο πιο έξω. Δύο διαφορετικά σημεία. Στην άλλη πλευρά του τοίχου είναι ντουζιέρα. Όταν ήταν στα επιχρισματα το σπίτι μου είπε ο μάστορας ότι μια από τις πλαστικες τάπες που είχε βάλει ο υδραυλικός στις παροχές πριν μπει η μπαταρία έχανε λίγο λίγο νερό με αποτέλεσμα να βγει υγρασία σε αυτα τα σημεία στην άλλη πλευρά του τοιχου. Τελείωσε το σπίτι και όλα διορθώθηκαν στη ντουζιέρα σύμφωνα με τους μάστορες. Τα σημεία του τοίχου αφέθηκαν να στεγνώσουν για αρκετό καιρό και βγήκε και αρκετό χνούδι. Ο σοβάς αργότερα ξυστηκε και έμειναν οι κιτρινίλες. Δε θυμάμαι αν έβγαλε πάλι χνούδι. Σίγουρα όχι όμως αξιοπρόσεκτο. Μετά από αρκετό καιρό το σπίτι βάφτηκε και όλα οκ. Το Πάσχα έσκασε λίγο το χρώμα και τώρα χειροτέρεψε. Ο μάστορας είναι σίγουρος ότι δε περνάει νερό από τους αρμούς της ντουζιέρας, δέχεται όμως ότι ίσως κάποια σωλήνα χάνει νερό και θα πρέπει να κλείσουμε τα νερά σε κάποια φάση και γενικώς να το διερευνισουμε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η υγρασία δε προχωράει απλώς σκάει το χρώμα γιατί μαλλον βγάζει χνούδι στα ίδια σημεία που είχαν παρατηρηθεί στην αρχή. Γνώμες? κάποτε που δούλευα για 1-2 χρόνια σε συνεργείο βαψίματος (λέμε τώρα καθώς ο μάστορας μόνο να τρίβω στόκο με έβαζε) μας έτυχε σε νέα οικοδομή, θυμάμαι ότι ήταν κατακαλόκαιρο και είχαμε ξύσει τον σοβά μέχρι τα τούβλα 1 μέτρο γύρω από το σημείο που είχε βραχεί, το αφήσαμε κοντά στον 1 μήνα να στεγνώσει καλά μετά μπήκε νέος σοβάς και μετά πάλι καλό στέγνωμα για 15-20 μέρες και στο τέλος βάψαμε... επίσης σε ισόγειο παλιό με αναδυόμενη υγρασία, παρόλο που φτιάχτηκε με σπάσιμο των τούβλων διαγώνια και κλείσιμο με μπετό με διάφορα στεγανωτικά για πισίνες, μετά από μερικά χρόνια πάλι το χρώμα ψιλοέσκασε...αλλά τότε η επισκευή έγινε σχετικά γρήγορα περίπου στη μία βδομάδα... νομίζω όμως πρέπει να ψαχτείς σε διαρροές ή κακή μόνωση στην ντουζιέρα αν και εφόσον ο χώρος αερίζεται καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katbo Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Καλημέρα, σε ανακαινισμένο προ 4ετίας μπάνιο, με κρεμαστή λεκάνη και εντοιχιζόμενο καζανάκι Grohe, δημιουργήθηκε περιέργως μια ρωγμή στην σωλήνα της αποχέτευσης που βρίσκεται μες στον τοίχο, εκεί που ενώνει με τη λεκάνη, με αποτέλεσμα σε κάθε καζανάκι να βγαίνουν τα βρωμόνερα από κάτω και να στάζουν στο πάτωμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό αφού δεν καταπονείται αυτό το σημείο, ούτε δέχεται κάποια πίεση, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ελαττωματικό προϊόν από την αρχή και με την πάροδο του χρόνου άνοιξε. Ήρθε υδραυλικός το είδε και μου είπε ότι πρέπει να σπάσει πλακάκια, τοίχο και να αλλαχθεί η σωλήνα. Σκεφτόμουν πριν σπάσω τα πλακάκια να δοκιμάσω κάποια ισχυρή κόλλα μήπως καλύψει τη ρωγμή και στεγανοποιήσει τη σωλήνα εσωτερικά. Δοκίμασα μαστίχη, την άφησα να στεγνώσει 2 μέρες πριν πατήσω καζανάκι αλλά δεν κράτησε, έβγαλα πάλι τη λεκάνη και είδα ότι ήταν πολύ μαλακή ακόμα και έφευγε για πλάκα. Δοκίμασα και το κόλπο με το κολλητήρι να λιώσω δεματικά αλλά κι αυτά δεν έκαναν δουλειά. Λέω τώρα να βάλω το σωληνάριο την κόλλα, αυτή που κολλάνε τις PVC σωλήνες. Έχετε κάποια άλλη κόλλα που να έχει πρόσφυση πάνω στην πλαστική σωλήνα και να αντέχει στο νερό; Μήπως κόλλα 2 συστατικών; Κάποια άλλη λύση να προτείνετε; Ευχαριστώ προκαταβολικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hp8 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 45 λεπτά πριν, katbo είπε Κάποια άλλη λύση να προτείνετε; ψάξε για επισκευή αποχέτευσης χωρίς σκάψιμο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aligato1000 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Στις 11/7/2022 στις 2:14 ΜΜ, userAnon είπε ώρα για τα δύσκολα. έχω προβλημα με το παρακάτω παράθυρο. Είναι αποθηκάκι στο 2ο όροφο. Το μήκος του παράθυρου είναι 3 μέτρα. Στη μέση ανοιγει ενώ στις 2 άκρες είναι σταθερό. Δυστυχώς υπάρχει θέμα υγρομόνωσης. Όταν βρέχει (πολύ) μπαίνει νερό από το σημειο της φωτογραφίας (στην κάτω γωνία εσωτερικά). Ο τεχνικός που ήρθε να το δει λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, εκτός απο το να το ξηλώσουμε και να βάλει άλλο (γενικά υπάρχει μεγάλη ιστορία για το συγκεκριμένο παράθυρο). Σημειώνω ότι δεν είναι εύκολο να δουλέψει κανείς στο σημείο γιατι δεν υπάρχει που να πατήσει. η ερώτηση μπορώ να κάνω κάτι, και ας μην είναι καλαίσθητο κλπ ώστε να το διορθώσω? Υπάρχει καμία ιδέα? Πέρυσι βάλαμε σιλικόνες κλπ αλλά δεν το βοήθησε. Υπάρχει καμία καλή ιδεα? Δεν ξέρω εάν το έχεις φτιάξει αλλά καλό θα ήταν να βάλεις aquadur ασταρι και μετά από επάνω alchimica ελαστομερες ειδάλλως κοίτα στο YouTube για εναεριτη τεχνικό Ηλία λεκκο.. εάν δεν έχεις τρόπο να το φτιάξεις χωρίς το κόστος σκαλωσιάς ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
userAnon Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, aligato1000 είπε Δεν ξέρω εάν το έχεις φτιάξει αλλά καλό θα ήταν να βάλεις aquadur ασταρι και μετά από επάνω alchimica ελαστομερες ειδάλλως κοίτα στο YouTube για εναεριτη τεχνικό Ηλία λεκκο.. εάν δεν έχεις τρόπο να το φτιάξεις χωρίς το κόστος σκαλωσιάς ... ευχαριστω, καναμε κατι πατεντες μεν αλλα λυθηκε το προβλημα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, katbo είπε Καλημέρα, σε ανακαινισμένο προ 4ετίας μπάνιο, με κρεμαστή λεκάνη και εντοιχιζόμενο καζανάκι Grohe, δημιουργήθηκε περιέργως μια ρωγμή στην σωλήνα της αποχέτευσης που βρίσκεται μες στον τοίχο, εκεί που ενώνει με τη λεκάνη, με αποτέλεσμα σε κάθε καζανάκι να βγαίνουν τα βρωμόνερα από κάτω και να στάζουν στο πάτωμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό αφού δεν καταπονείται αυτό το σημείο, ούτε δέχεται κάποια πίεση, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ελαττωματικό προϊόν από την αρχή και με την πάροδο του χρόνου άνοιξε. Ήρθε υδραυλικός το είδε και μου είπε ότι πρέπει να σπάσει πλακάκια, τοίχο και να αλλαχθεί η σωλήνα. Σκεφτόμουν πριν σπάσω τα πλακάκια να δοκιμάσω κάποια ισχυρή κόλλα μήπως καλύψει τη ρωγμή και στεγανοποιήσει τη σωλήνα εσωτερικά. Δοκίμασα μαστίχη, την άφησα να στεγνώσει 2 μέρες πριν πατήσω καζανάκι αλλά δεν κράτησε, έβγαλα πάλι τη λεκάνη και είδα ότι ήταν πολύ μαλακή ακόμα και έφευγε για πλάκα. Δοκίμασα και το κόλπο με το κολλητήρι να λιώσω δεματικά αλλά κι αυτά δεν έκαναν δουλειά. Λέω τώρα να βάλω το σωληνάριο την κόλλα, αυτή που κολλάνε τις PVC σωλήνες. Έχετε κάποια άλλη κόλλα που να έχει πρόσφυση πάνω στην πλαστική σωλήνα και να αντέχει στο νερό; Μήπως κόλλα 2 συστατικών; Κάποια άλλη λύση να προτείνετε; Ευχαριστώ προκαταβολικά Δε ξερω αν ειναι PVC συνηθως HDPE ειναι αυτες οι σωληνες οποτε δεν κολαει. Αν εχεις πλακακι σπασε. Για πολλους λογους μπορει να εσπασε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zoranb Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Στις 1/5/2023 στις 11:48 ΠΜ, vins είπε Εγώ σε γραφείο έχω βάλει τζαμί ροντέ, έτσι μου το είχαν πει να το ζητήσω (είναι νομίζω αυτό που είναι τροχισμένο στις άκρες). Το έχω 10 χρόνια να πατάει απευθειας πάνω στο ξύλο και δεν έχω θέμα, είναι μια χαρά. Ρωτα σε κάνα τζαμά για τις διαστάσεις σου, φθηνό ήταν τότε. Ναι το Ροντέ έχει να κάνει μόνο με το εάν τροχισμένο στα άκρα. Εμένα με ενδιαφέρει και να μην χαράζεται από τα διάφορα που θα ακουμπάω επάνω του (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, mouse, πληκτρολόγιο κλπ.). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 35 λεπτά πριν, zoranb είπε Ναι το Ροντέ έχει να κάνει μόνο με το εάν τροχισμένο στα άκρα. Εμένα με ενδιαφέρει και να μην χαράζεται από τα διάφορα που θα ακουμπάω επάνω του (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, mouse, πληκτρολόγιο κλπ.). Πάρε ένα απλό τζάμι, δεν παθαίνει τίποτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, katbo είπε Καλημέρα, σε ανακαινισμένο προ 4ετίας μπάνιο, με κρεμαστή λεκάνη και εντοιχιζόμενο καζανάκι Grohe, δημιουργήθηκε περιέργως μια ρωγμή στην σωλήνα της αποχέτευσης που βρίσκεται μες στον τοίχο, εκεί που ενώνει με τη λεκάνη, με αποτέλεσμα σε κάθε καζανάκι να βγαίνουν τα βρωμόνερα από κάτω και να στάζουν στο πάτωμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό αφού δεν καταπονείται αυτό το σημείο, ούτε δέχεται κάποια πίεση, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ελαττωματικό προϊόν από την αρχή και με την πάροδο του χρόνου άνοιξε. Ήρθε υδραυλικός το είδε και μου είπε ότι πρέπει να σπάσει πλακάκια, τοίχο και να αλλαχθεί η σωλήνα. Σκεφτόμουν πριν σπάσω τα πλακάκια να δοκιμάσω κάποια ισχυρή κόλλα μήπως καλύψει τη ρωγμή και στεγανοποιήσει τη σωλήνα εσωτερικά. Δοκίμασα μαστίχη, την άφησα να στεγνώσει 2 μέρες πριν πατήσω καζανάκι αλλά δεν κράτησε, έβγαλα πάλι τη λεκάνη και είδα ότι ήταν πολύ μαλακή ακόμα και έφευγε για πλάκα. Δοκίμασα και το κόλπο με το κολλητήρι να λιώσω δεματικά αλλά κι αυτά δεν έκαναν δουλειά. Λέω τώρα να βάλω το σωληνάριο την κόλλα, αυτή που κολλάνε τις PVC σωλήνες. Έχετε κάποια άλλη κόλλα που να έχει πρόσφυση πάνω στην πλαστική σωλήνα και να αντέχει στο νερό; Μήπως κόλλα 2 συστατικών; Κάποια άλλη λύση να προτείνετε; Ευχαριστώ προκαταβολικά Κατ αρχήν είσαι τυχερός που βγήκαν τα νερά προς τα έξω , και τα είδες. Κόλλα για PVC μην δοκιμασεις καν, αυτή η σωλήνα πρέπει να είναι πολυπροπυλένιο, οπότε δεν κολλάει. Εγώ σου προτείνω να την αλλάξεις. Πίσω από το μπάνιο σε αυτό το σημείο, τι χώρος είναι; δικός σου; ή κοινόχρηστος; 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katbo Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 35 λεπτά πριν, troi.g είπε Κατ αρχήν είσαι τυχερός που βγήκαν τα νερά προς τα έξω , και τα είδες. Κόλλα για PVC μην δοκιμασεις καν, αυτή η σωλήνα πρέπει να είναι πολυπροπυλένιο, οπότε δεν κολλάει. Εγώ σου προτείνω να την αλλάξεις. Πίσω από το μπάνιο σε αυτό το σημείο, τι χώρος είναι; δικός σου; ή κοινόχρηστος; Δικός μου είναι ο χώρος και πίσω από το μπάνιο, ντουλάπια κουζίνας, έχω βγάλει τη φάσα κάτω δεν έχω δει κάποια υγρασία. Δοκίμασα ήδη σήμερα το πρωί κολλα PVC και την έχω αφήσει να στεγνώνει. Έχει σκληρύνει, δείχνει να έχει σφραγίσει, θα κουμπώσω τη λεκάνη αργότερα και θα ενημερώσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
immortalx Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, katbo είπε Δικός μου είναι ο χώρος και πίσω από το μπάνιο, ντουλάπια κουζίνας, έχω βγάλει τη φάσα κάτω δεν έχω δει κάποια υγρασία. Δοκίμασα ήδη σήμερα το πρωί κολλα PVC και την έχω αφήσει να στεγνώνει. Έχει σκληρύνει, δείχνει να έχει σφραγίσει, θα κουμπώσω τη λεκάνη αργότερα και θα ενημερώσω. Αν και η αντικατασταση αφου σπασεις πλακακια ειναι η σιγουρη λυση, καταλαβαινω οτι ειναι μπελας οποτε αν δεν πετυχει το γεμισμα με PVC (που δεν νομιζω να αντεξει) και αν εισαι τολμηρος δοκιμασε και το εξης: Με ενα Dremel ανοιξε ενα καναλι κατα μηκος της ρωγμης, καθαρισε καλα και γεμισε με εποξικη 2 συστατικων. Προτιμησε καποια καλης ποιοτητας και να μην ειναι ταχειας σκληρυνσης (οχι δλδ αυτες των 5 λεπτων). Ειναι πολυ ισχυρες και εχουν γεμιστικη δυνατοτητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, katbo είπε Δικός μου είναι ο χώρος και πίσω από το μπάνιο, ντουλάπια κουζίνας, έχω βγάλει τη φάσα κάτω δεν έχω δει κάποια υγρασία. Δοκίμασα ήδη σήμερα το πρωί κολλα PVC και την έχω αφήσει να στεγνώνει. Έχει σκληρύνει, δείχνει να έχει σφραγίσει, θα κουμπώσω τη λεκάνη αργότερα και θα ενημερώσω. Άφησε την κόλλα να σκληρύνει για 24 ώρες και μην κουμπώσεις τη λεκάνη ακόμα. Εγώ είμαι σίγουρος ότι αύριο το πρωί μόλις "σπρώξεις" τη κόλλα, θα φύγει από τη θέση της. Όσον αφορά για αυτό που σε ρώτησα για την πίσω πλευρά της σωλήνας , ήταν μήπως σκάψεις και την αντικαταστήσεις χωρίς να σπάσεις πλακάκια. Αφού είναι ντουλάπια, εάν έχουν περιθώριο, θα μπορούσες να βγάλεις ενα-δυο κουτιά, και να την φτιάξεις. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να την κολλήσεις, τότε η πρόταση του immortalx μάλλον είναι η καλύτερη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις