Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

48 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Γνώστης μεγάλος. Αλλά δε νομίζω να διαφωνεί γι αυτό, όσο για το γέμισμα με κόλλα κάτω από το xps που είπα. Αλλά το 'χω δοκιμάσει σε rowmat και δούλεψε!

Λέει ότι θέλει κλάση μεγάλου παίχτου το συγκεκριμένο  άθλημα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γνωρίζει κανείς αν τα υλικά αυτά είναι καλά και αν αξίζει για μόνωση ταράτσας;Οι τιμές κομπλέ αν κάποιος γνωρίζει;

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Καθαρισμός της επιφάνειας εργασίας από σκόνη και σαθρά υλικά.
2. Εφαρμογή ασφαλτικού γαλακτώματος Sika Igolflex 171 GR ως φράγμα υδρατμών
3. Διάστρωση ελαφροκονιάματος ρύσεων και ως εξομαλυντική στρώση.
4. Στεγανοποίηση με ασφαλτικές μεμβράνες Sika Bituseal T 650 (-15oC) SBS με πολυεστερικό οπλισμό και επικάλυψη με ψηφίδα.. Τα φύλλα συγκολλούνται πλήρως με τη χρήση φλόγιστρου, ανασηκώνονται στα στηθαία. (Οι επιφάνειες αυτές προσμετρούνται στην κάλυψη). Στα σημεία των διατρήσεων και των υδρορροών πραγματοποιείται επιπλέον στεγανοποίηση με ασφαλτική μαστίχη. Τιμή 15,00€/m2
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
1. Τοποθέτηση πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης ΧPS πάχους 5 cm.
2. Τοποθέτηση γεωυφάσματος Sika S Felt A 200HF
3. Διάστρωση χαλικιού ως τελική επιφάνεια επικάλυψης. Τιμή 18,00€/m2

Πάθαμε μεγάλη ζημιά από την προηγούμενη μόνωση στην ταράτσα και δημιούργησε προβλήματα στα ταβάνια εσωτερικά και όλα τα σίδερα σκούριασαν.

σε παλιο μπάνιο δεκαετίας 70 στη μπανιέρα στα κάτω πλακάκια, στην ένωση με τη μπανιέρα, κυρίως εκεί που πέφτει το πολύ νερό, μου βγάζει μούχλα συνχά, το καθαρίζω αλλά ξαναβγαίνει.

2 ερωτήματα έχω, πρώτον ένα εργαλείο να τρίψω καλά τους αρμούς στα δύσκολα αυτά σημεία, με αυτό θα κάνω δουλειά ? https://www.skroutz.gr/s/22950750/Tactix-Ξύστρα-Εργασίας-με-Πλαστική-Λαβή-για-Χρήση-σε-Αρμούς-284103.html

και δεύτερον, τι προτείνετε να περάσω? σιλικόνη αντιμουχλική ?

https://www.skroutz.gr/s/25189268/Bostik-Den-Braven-Sanitary-DIY-Σφραγιστική-Σιλικόνη-Αντιμουχλική-Λευκή-80ml-1127.html

ή κάτι τέτοιο ?

https://www.skroutz.gr/s/29431780/Isomat-Flex-PU-40-Συγκολλητική-Μαστίχη-Πολυουρεθάνης-Λευκή-310ml.html#reviews

και τέλος, αν το ίδο υλικό θα κάνει και για το πάτωμα (παλιο μωσαικο) πάλι στην ένωση με τη μπανιέρα (δεν έχω μούχλα εκεί)

ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να βάλω γυαλί που δεν χαράζεται σε ένα τραπέζι, τόσο για εμφάνιση, όσο και για να διατηρείται κλπ. Πείτε γνώμη ή κ εάν έχετε να προτείνετε κάτι;

Screenshot 2023-04-29 at 19.54.21.png

Επεξ/σία από zoranb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Σε νέα κατασκευή έχω πρόβλημα υγρασίας (κιτρινίλες) σε γωνία δωματίου χαμηλά και λίγο πιο έξω. Δύο διαφορετικά σημεία. Στην άλλη πλευρά του τοίχου είναι ντουζιέρα. Όταν ήταν στα επιχρισματα το σπίτι μου είπε ο μάστορας ότι μια από τις πλαστικες τάπες που είχε βάλει ο υδραυλικός στις παροχές πριν μπει η μπαταρία έχανε λίγο λίγο νερό με αποτέλεσμα να βγει υγρασία σε αυτα τα σημεία στην άλλη πλευρά του τοιχου. Τελείωσε το σπίτι και όλα διορθώθηκαν στη ντουζιέρα σύμφωνα με τους μάστορες. Τα σημεία του τοίχου αφέθηκαν να στεγνώσουν για αρκετό καιρό και βγήκε και αρκετό χνούδι. Ο σοβάς αργότερα ξυστηκε και έμειναν οι κιτρινίλες. Δε θυμάμαι αν έβγαλε πάλι χνούδι. Σίγουρα όχι όμως αξιοπρόσεκτο. Μετά από αρκετό καιρό το σπίτι βάφτηκε και όλα οκ. Το Πάσχα έσκασε λίγο το χρώμα και τώρα χειροτέρεψε. Ο μάστορας είναι σίγουρος ότι δε περνάει νερό από τους αρμούς της ντουζιέρας, δέχεται όμως ότι ίσως κάποια σωλήνα χάνει νερό και θα πρέπει να κλείσουμε τα νερά σε κάποια φάση και γενικώς να το διερευνισουμε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η υγρασία δε προχωράει απλώς σκάει το χρώμα γιατί μαλλον βγάζει χνούδι στα ίδια σημεία που είχαν παρατηρηθεί στην αρχή. Γνώμες? 

Επεξ/σία από Insane84

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά και καλό μήνα! Έχει κανεις εμπειρία με κατασκευές με dexion; 

Θελω να κάνω ένα μικρό χώρο 1,5x1,5 στο χωράφι για να βάλω μια χημική τουαλέτα και ψάχνοντας είδα ότι κάνουν τέτοιες κατασκευές με dexion. Μου φαίνεται αρκετά οικονομικό να γίνει και φαντάζομαι για αυτό που το θέλω δε θα έχω θέμα αν πχ πακτωθούν οι 4 άκρες μέσα στο χώμα με λίγο τσιμέντο. Τι λέτε;

Ευχαριστώ

Στις 29/4/2023 στις 3:37 ΜΜ, zoranb είπε

Σκέφτομαι να βάλω γυαλί που δεν χαράζεται σε ένα τραπέζι, τόσο για εμφάνιση, όσο και για να διατηρείται κλπ. Πείτε γνώμη ή κ εάν έχετε να προτείνετε κάτι;

Screenshot 2023-04-29 at 19.54.21.png

Εγώ σε γραφείο έχω βάλει τζαμί ροντέ, έτσι μου το είχαν πει να το ζητήσω (είναι νομίζω αυτό που είναι τροχισμένο στις άκρες). Το έχω 10 χρόνια να πατάει απευθειας πάνω στο ξύλο και δεν έχω θέμα, είναι μια χαρά. Ρωτα σε κάνα τζαμά για τις διαστάσεις σου, φθηνό ήταν τότε.

Στις 29/4/2023 στις 6:26 ΜΜ, Insane84 είπε

Καλησπέρα. Σε νέα κατασκευή έχω πρόβλημα υγρασίας (κιτρινίλες) σε γωνία δωματίου χαμηλά και λίγο πιο έξω. Δύο διαφορετικά σημεία. Στην άλλη πλευρά του τοίχου είναι ντουζιέρα. Όταν ήταν στα επιχρισματα το σπίτι μου είπε ο μάστορας ότι μια από τις πλαστικες τάπες που είχε βάλει ο υδραυλικός στις παροχές πριν μπει η μπαταρία έχανε λίγο λίγο νερό με αποτέλεσμα να βγει υγρασία σε αυτα τα σημεία στην άλλη πλευρά του τοιχου. Τελείωσε το σπίτι και όλα διορθώθηκαν στη ντουζιέρα σύμφωνα με τους μάστορες. Τα σημεία του τοίχου αφέθηκαν να στεγνώσουν για αρκετό καιρό και βγήκε και αρκετό χνούδι. Ο σοβάς αργότερα ξυστηκε και έμειναν οι κιτρινίλες. Δε θυμάμαι αν έβγαλε πάλι χνούδι. Σίγουρα όχι όμως αξιοπρόσεκτο. Μετά από αρκετό καιρό το σπίτι βάφτηκε και όλα οκ. Το Πάσχα έσκασε λίγο το χρώμα και τώρα χειροτέρεψε. Ο μάστορας είναι σίγουρος ότι δε περνάει νερό από τους αρμούς της ντουζιέρας, δέχεται όμως ότι ίσως κάποια σωλήνα χάνει νερό και θα πρέπει να κλείσουμε τα νερά σε κάποια φάση και γενικώς να το διερευνισουμε. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η υγρασία δε προχωράει απλώς σκάει το χρώμα γιατί μαλλον βγάζει χνούδι στα ίδια σημεία που είχαν παρατηρηθεί στην αρχή. Γνώμες? 

Εμένα σε παρόμοια περίπτωση έχανε η σωλήνα λίγο λίγο και είχαμε αναγκαστεί να σκάψουμε. Επιδιορθώθηκε και δεν ξαναεβγαλε τίποτα. Θυμάμαι όμως ότι πριν ξανασοβατισουμε κλπ το είχαμε αφήσει αρκετα να αεριστεί και είχα και τον αφυγραντηρα να δουλεύει. 

Επεξ/σία από vins
  • Like 1

6 ώρες πριν, vins είπε

Καλημέρα παιδιά και καλό μήνα! Έχει κανεις εμπειρία με κατασκευές με dexion; 

Θελω να κάνω ένα μικρό χώρο 1,5x1,5 στο χωράφι για να βάλω μια χημική τουαλέτα και ψάχνοντας είδα ότι κάνουν τέτοιες κατασκευές με dexion. Μου φαίνεται αρκετά οικονομικό να γίνει και φαντάζομαι για αυτό που το θέλω δε θα έχω θέμα αν πχ πακτωθούν οι 4 άκρες μέσα στο χώμα με λίγο τσιμέντο. Τι λέτε;

Ευχαριστώ

Εναλλακτικα μπορεις να χρησιμοποιησεις και προ-γαλβανισμενη σωληνα κατασκευων (π.χ. Φ42 ή Φ48 παχους 1,5mm) και συνδεσμους σωληνων οπως π.χ σαν αυτους στο clamps.gr

• Like 1

37 λεπτά πριν, immortalx είπε

Εναλλακτικα μπορεις να χρησιμοποιησεις και προ-γαλβανισμενη σωληνα κατασκευων (π.χ. Φ42 ή Φ48 παχους 1,5mm) και συνδεσμους σωληνων οπως π.χ σαν αυτους στο clamps.gr

Το έχω σκεφτεί κι αυτό, ωστόσο βγαίνει λίγο πιο ακριβό με τους συνδέσμους και παράλληλα δεν έχει τις τρύπες που έχει το dexion να παίξεις μπάλα στην κατασκευή (πχ να βιδώσεις απευθειας osb).

Κατά τα αλλά έχει κάποιο πλεονέκτημα η γαλβανιζέ σωλήνα; Ευχαριστώ πολύ!

1 λεπτό πριν, vins είπε

Το έχω σκεφτεί κι αυτό, ωστόσο βγαίνει λίγο πιο ακριβό με τους συνδέσμους και παράλληλα δεν έχει τις τρύπες που έχει το dexion να παίξεις μπάλα στην κατασκευή (πχ να βιδώσεις απευθειας osb).

Κατά τα αλλά έχει κάποιο πλεονέκτημα η γαλβανιζέ σωλήνα; Ευχαριστώ πολύ!

Το προτεινα γιατι υπεθεσα οτι θα το περιεφραζες με καποιου ειδους πλεγματος. Σ'αυτη την περιπτωση θεωρω οτι το dexion δεν θα ηταν αρκετα στιβαρο, και γι αυτο προτεινα σωληνα. Εφοσον θα χρησιμοποιησεις OSB τοτε αυτο θα "δεσει" την κατασκευη, οποτε ακουγεται μια χαρα.
Αυτου του ειδους τη σωληνα την χρησιμοποιουν αρκετα για κατασκευη υποστεγων και περιφραξεων, ειναι δλδ δοκιμασμενη λυση για τετοιες εξωτερικου χωρου εφαρμογες.

• Like 1

12 λεπτά πριν, immortalx είπε

Το προτεινα γιατι υπεθεσα οτι θα το περιεφραζες με καποιου ειδους πλεγματος. Σ'αυτη την περιπτωση θεωρω οτι το dexion δεν θα ηταν αρκετα στιβαρο, και γι αυτο προτεινα σωληνα. Εφοσον θα χρησιμοποιησεις OSB τοτε αυτο θα "δεσει" την κατασκευη, οποτε ακουγεται μια χαρα.
Αυτου του ειδους τη σωληνα την χρησιμοποιουν αρκετα για κατασκευη υποστεγων και περιφραξεων, ειναι δλδ δοκιμασμενη λυση για τετοιες εξωτερικου χωρου εφαρμογες.

Σωστό, απλά επειδή θα βάλω χημική τουαλέτα μέσα, δε θέλω να με βλέπουν οι γείτονες, όποτε πλέγμα δεν 😅

Μάλλον θα ντυθεί με osb απευθειας, αλλιώς στην αρχή θα έχω ένα μουσαμά γύρω γύρω που θα τον ξεκρεμαω όταν φεύγω μέχρι να μπει το osb 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, vins είπε

Μάλλον θα ντυθεί με osb απευθειας, αλλιώς στην αρχή θα έχω ένα μουσαμά γύρω γύρω που θα τον ξεκρεμαω όταν φεύγω μέχρι να μπει το osb 

Εκλογικό παραβάν φάση; 😂

Η κατασκευή είναι ιδιαίτερα μικρή, οπότε δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Ελπίζω μόνο εκεί στα χωράφια, να μην πιάνει πολύς αέρας. Ρίξτε και ένα μπετουδάκι, 1.80x1.80x0.08-.0.10m., εκεί που θα πακτωθούν τα κάθετα περιμετρικά Γ του dexion (με ένα υποτυπώδες δομικό πλεγμα).

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

15 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Εκλογικό παραβάν φάση; 😂

Η κατασκευή είναι ιδιαίτερα μικρή, οπότε δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Ελπίζω μόνο εκεί στα χωράφια, να μην πιάνει πολύς αέρας. Ρίξτε και ένα μπετουδάκι, 1.80x1.80x0.08-.0.10m., εκεί που θα πακτωθούν τα κάθετα περιμετρικά Γ του dexion (με ένα υποτυπώδες δομικό πλεγμα).

Άμα σας πω ότι παραβάν σκεφτόμουν λόγω και των επερχόμενων εκλογών… 😂 

Ιδανικα ήθελα κάτι που να είναι δυνατον να το αφαιρέσω/μεταφέρω, στην αρχή σκέφτηκα σκηνή που έχουν γι αυτό το λόγο, αλλα είδα ότι είναι μάπα και με παραπλήσιο κόστος γίνεται με τα dexion. 

11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Αντί για osb βάλε λινάτσα να διαχέεται η μπόχα 😕

Καλά βρε, θα έχει παραθυράκι αφενός και αφετέρου 1-2 άτομα θα ειμαστε σε περίπτωση που μας έρθει χοντρό, δεν θα είναι για κωλοπιλαλα 😂😂😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...