Sebu Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, immortalx είπε Υπαρχουν και κολλες ενυδρειων που πιθανοτατα να ειναι και food grade μιας και τα ψαρια ενυδρειου ειναι υπερβολικα ευαισθητα. Για αντοχη σε υγρο περιβαλλον σιγουρα κανουν αλλα για υψηλη θερμοκρασια ισως οχι. Ρωτα σε ενα καταστημα για ενυδρεια να σε κατατοπισουν καλυτερα. Τοτε ισως να μπορουσε να κοιταξει και food grade σιλικονη αν υπαρχει τυπου για υδραυλικες εγκαταστασεις, ισως να υπαρχει και για ενυδρεια, ωστε να καλυψει το σημειο να στεγανοποιηθει για να μην περναει νερο μεσα στο σιδερο και σκουριασει περαιτερω. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από Sebu 2
Sanguine9 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Kαλησπέρα,θέλω να κάνω μια ανακαίνιση στο μπάνιο του εξοχικού αλλά επειδή ο τοίχος είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν είναι δυνατό να αφαιρεθούν τα παλιά πλακάκια χωρίς να καταστραφεί ο τοίχος.Μου πρότειναν να βάλω από πάνω χαλαζιακά πλακάκια για να έχει πρόσφυση μιας και τα παλιά είναι από πορσελάνη και είναι γυαλιστερά.Είναι δυνατόν να μπει άλλο είδος πλακάκια μιας και δεν μου αρέσουν τα χαλαζιακά για τοίχο.Χωρίς να γνωρίζω η κόλλα δεν έχει πιο πολύ σημασία απ'ότι το πλακάκι;
troi.g Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, Sanguine9 είπε Kαλησπέρα,θέλω να κάνω μια ανακαίνιση στο μπάνιο του εξοχικού αλλά επειδή ο τοίχος είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν είναι δυνατό να αφαιρεθούν τα παλιά πλακάκια χωρίς να καταστραφεί ο τοίχος.Μου πρότειναν να βάλω από πάνω χαλαζιακά πλακάκια για να έχει πρόσφυση μιας και τα παλιά είναι από πορσελάνη και είναι γυαλιστερά.Είναι δυνατόν να μπει άλλο είδος πλακάκια μιας και δεν μου αρέσουν τα χαλαζιακά για τοίχο.Χωρίς να γνωρίζω η κόλλα δεν έχει πιο πολύ σημασία απ'ότι το πλακάκι; Αυτός που στο είπε, προφανώς εννοούσε να βάψεις με χαλαζιακο ασταρι τα υπάρχοντα πλακάκια, και από πάνω βάζεις ότι πλακάκι σου αρέσει.
Antretng Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Sanguine9 είπε Kαλησπέρα,θέλω να κάνω μια ανακαίνιση στο μπάνιο του εξοχικού αλλά επειδή ο τοίχος είναι κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν είναι δυνατό να αφαιρεθούν τα παλιά πλακάκια χωρίς να καταστραφεί ο τοίχος.Μου πρότειναν να βάλω από πάνω χαλαζιακά πλακάκια για να έχει πρόσφυση μιας και τα παλιά είναι από πορσελάνη και είναι γυαλιστερά.Είναι δυνατόν να μπει άλλο είδος πλακάκια μιας και δεν μου αρέσουν τα χαλαζιακά για τοίχο.Χωρίς να γνωρίζω η κόλλα δεν έχει πιο πολύ σημασία απ'ότι το πλακάκι; Προφανώς αυτό που είπε ο troi. Ειναι όλοι οι τοιχοι κόντρα πλακέ θαλάσσης; Μήπως δεν ειναι τόσο ασύμφορο όσο νομίζεις; Εχεις δει το κόστος ανθυγρης γυψοσανίδας; Θα σε εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο; Αν δεν απατώμαι, κανα 25ρι ευρώ το τετραγωνικό τοιχου βγαίνει. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από Antretng
zio10 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Θα βάλω laminate σε ένα δωμάτιο και διαβάζω ότι δεν πρέπει να μπούνε κομμάτια κάτω από 30-40 εκατοστά. Πόσο αυστηρό ειναι αυτό; Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα; Γιατί η πλευρά είναι 2,80, η σανίδα 1,30 άρα μένει κομμάτι 20 εκατοστά εκτός αν κάνω πολλά κοψίματα άρα και περισσότερα Κομμάτια χαμένα λογικά.
immortalx Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, zio10 είπε Θα βάλω laminate σε ένα δωμάτιο και διαβάζω ότι δεν πρέπει να μπούνε κομμάτια κάτω από 30-40 εκατοστά. Πόσο αυστηρό ειναι αυτό; Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα; Γιατί η πλευρά είναι 2,80, η σανίδα 1,30 άρα μένει κομμάτι 20 εκατοστά εκτός αν κάνω πολλά κοψίματα άρα και περισσότερα Κομμάτια χαμένα λογικά. Δεν το εχω ξανακουσει αυτο, αλλα απ την αλλη δεν ειμαι και επαγγελματιας. Σε 4 πατωματα που εχω κανει εχω βαλει και μικροτερα κοματια και δεν αντμετωπισα προβλημα. Ουσιαστικα στη 2η σειρα ξεκινας με το offcut που σου εμεινε απ την προηγουμενη 1 1
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, zio10 είπε Θα βάλω laminate σε ένα δωμάτιο και διαβάζω ότι δεν πρέπει να μπούνε κομμάτια κάτω από 30-40 εκατοστά. Πόσο αυστηρό ειναι αυτό; Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα; Γιατί η πλευρά είναι 2,80, η σανίδα 1,30 άρα μένει κομμάτι 20 εκατοστά εκτός αν κάνω πολλά κοψίματα άρα και περισσότερα Κομμάτια χαμένα λογικά. Δεν εχω δει τοσο κοντα λαμινατε, και δεν εχω δει κάποιο πρόβλημα. Αντιθετα θα ελεγα, αντε να ειναι κομματακια κομματάκια των 30cm Τα κομμάτια που λες δεν περισσευουν ούτε τα πετάς, το κομματι που μενει το βάζεις στην αρχη της επόμενης σειρας ετσι ωστε οι συνδεσεις να μην συμπίπτουν 1
hp8 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 39 λεπτά πριν, zio10 είπε Θα βάλω laminate σε ένα δωμάτιο και διαβάζω ότι δεν πρέπει να μπούνε κομμάτια κάτω από 30-40 εκατοστά. Πόσο αυστηρό ειναι αυτό; Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα; Εσένα σε βολεύει για λιγότερα κοψίματα αλλά έχει να κάνει με την σταθερότητα σύνδεσης Να μην ξεκουμπώσει κλπ Όλες οι οδηγίες αυτό λένε όχι λιγότερο από 40cm Κόβεις και τις δυο σε διαφορετικό μήκος για να μην συμπίπτουν οι ενώσεις 1
zio10 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν εχω δει τοσο κοντα λαμινατε, και δεν εχω δει κάποιο πρόβλημα. Αντιθετα θα ελεγα, αντε να ειναι κομματακια κομματάκια των 30cm Τα κομμάτια που λες δεν περισσευουν ούτε τα πετάς, το κομματι που μενει το βάζεις στην αρχη της επόμενης σειρας ετσι ωστε οι συνδεσεις να μην συμπίπτουν Υποτίθεται ότι αν το τελευταίο κομμάτι βγαίνει πολύ μικρό κόβεις την πρώτη σανίδα για να μεγαλώσει. Δηλαδή αν κόψω την πρώτη σανίδα στο 1 μέτρο θα γίνει 50 εκατοστά η τελευταία. Θα ξεκινήσω την δεύτερη σειρά με το κομμάτι των 80 εκ, συν μία ολόκληρη αλλά θα έχω δύο κομμένες σανίδες που θα ξανακοψω μετά μέχρι να φτάσουν στα 30 εκ. Γι'αυτό λέω ότι θα πάνε αρκετά κομμάτια χαμένα. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από zio10
mitsos2321 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σας Ψάχνομαι για μια λύση θερμομόνωσης σε ταράτσα η οποία δεν αντέχει βάρος λόγω της παλαιότητας του σπιτιού (60 ετών φτιάχτηκε νύχτα χωρίς σχέδια, μηχανικούς) . Έχω περάσει 2 χρόνια τώρα hyperdesmo και ψάχνω μια λύση για θερμομόνωση καθώς στο πολύ κρύο έχω υγρό ποίηση και μούχλα στο ταβάνι. Μου έχουν πει για polytile αλλά φοβάμαι μην παγηδευουν μέσα υγρασία και έχω τα ίδια θέματα καθώς δεν πιστεύω ότι η ταράτσα είναι πολύ σωστή στο να στραγγίζει σίγουρα έχει κάποια σημεία που κρατάει νερά...ευχαριστώ εκ των προτέρων
Sanguine9 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, Antretng είπε Προφανώς αυτό που είπε ο troi. Ειναι όλοι οι τοιχοι κόντρα πλακέ θαλάσσης; Μήπως δεν ειναι τόσο ασύμφορο όσο νομίζεις; Εχεις δει το κόστος ανθυγρης γυψοσανίδας; Θα σε εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο; Αν δεν απατώμαι, κανα 25ρι ευρώ το τετραγωνικό τοιχου βγαίνει. Eίναι ουσιαστικά και οι τρεις τοίχοι εκτός του εξωτερικού.Δεν ήξερα ότι υπάρχει ανθυγρή γυψοσανίδα θα το κοιτάξω περαιτέρω.
Antretng Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Sanguine9 είπε Eίναι ουσιαστικά και οι τρεις τοίχοι εκτός του εξωτερικού.Δεν ήξερα ότι υπάρχει ανθυγρή γυψοσανίδα θα το κοιτάξω περαιτέρω. Αν μιλάμε για εξωτερικούς, πιθανών να πρεπει η εξωτερικη τους πλευρά να ειναι τσιμεντοσανίδα. Η εσωτερική τους φυσικά ανθυγρη γυψοσανίδα. Καλύτερα να μιλήσεις με κάποιο τεχνίτη να επιβεβαιώσει ότι μια τέτοια υλοποίηση ειναι κατάλληλη για σενα και να δεις και το κόστος. Ισως βολέψει καλύτερα από το να βάλεις πλακάκια πάνω στα πλακάκια. Ειδικά αν είναι μικρό/στενό μπάνιο και οι διαστάσεις του είναι "στο πόντο" σε σχέση με το τι περιέχει (νιπτήρας, ντουλάπια, λεκάνη, ντουζιέρα, πλυντήριο κλπ) θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι με πλάκακια πάνω στα πλακάκια θα χάσεις 4 πόντους από κάθε πλευρά (είναι σχεδόν 2 πόντοι το πλακάκι + κόλλα). Συν ότι δεν ξέρω πόσο άνετα θα ένιωθα ένα κόντρα πλακέ να κρατάει αυτό το επιπρόσθετο βάρος. (δεν ειμαι μηχανικός, απλά σκέψεις μου γράφω) Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από Antretng 2
mechpanos Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, mitsos2321 είπε Καλησπέρα σας Ψάχνομαι για μια λύση θερμομόνωσης σε ταράτσα η οποία δεν αντέχει βάρος λόγω της παλαιότητας του σπιτιού (60 ετών φτιάχτηκε νύχτα χωρίς σχέδια, μηχανικούς) . Έχω περάσει 2 χρόνια τώρα hyperdesmo και ψάχνω μια λύση για θερμομόνωση καθώς στο πολύ κρύο έχω υγρό ποίηση και μούχλα στο ταβάνι. Μου έχουν πει για polytile αλλά φοβάμαι μην παγηδευουν μέσα υγρασία και έχω τα ίδια θέματα καθώς δεν πιστεύω ότι η ταράτσα είναι πολύ σωστή στο να στραγγίζει σίγουρα έχει κάποια σημεία που κρατάει νερά...ευχαριστώ εκ των προτέρων Μπράβο καλά κάνεις και δεν το εμπιστεύεσαι, και για 'μένα είναι λάθος το σύστημα. 1ον γιατί εγκλωβίζει υγρασίες από κάτω που θέλει πάνω από 2% κλίση χωρίς σημεία που κρατάει νερά για να φύγουν προς τις υδρορροές, 2ον γιατί το να έχεις την μόνωση πάνω από την στεγανοποίηση να κολυμπάει μέσα στις υγρασίες, σου ακυρώνει στην ουσία την μόνωση! Κι ας λένε ό,τι θέλουν οι εταιρείες εγώ τα ακούω βερεσέ (χθες ήμουν σε σεμινάριο που εκθείαζαν το ανεστραμμένο δώμα, που για 'μένα είναι λάθος. Και καλά ότι η θερμομόνωση προστατεύει την στεγάνωση. Ναι αλλά εγώ τη θερμομόνωση την θέλω για να είναι θερμομόνωση ρε φίλε, θα βρω άλλο τρόπο να προστατέψω τη στεγάνωση...τέλος πάντων κλείνω την παρένθεση...) Εγώ αυτό που σου προτείνω είναι το εξής: Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών Fibran XPS incline ή EPS incline άλλων εταιρειών, είναι θερμονωτικές πλάκες που έρχονται κομμένες με κλίσεις και τοποθετούνται αριθμημένες στα κατάλληλα σημεία της ταράτσας βάσει σχεδίου. Θα χρειαστεί σχέδιο να αποσταλεί στην εταιρεία για να βγουν οι κλίσεις. Έτσι θα βελτιώσεις και τις κλίσεις σου. ΑΝ οι κλίσεις σου είναι ικανοποιητικές (>1%) και απλά κάπου σου κρατάει νερά, βάζεις απλές πλάκες XPS 300 ή EPS 300, και γεμίζεις από κάτω τα σημεία κρατήματος με κόλλα πλακιδίων ή ένα ελαφροσκυρόδεμα για να πατάει η πλάκα καλά σε εκείνο το σημείο, και προχωράς. Καλό είναι να φωνάξεις ένα πλακά ή ένα μονωσά να το τσεκάρει με μεγάλη πήχη και να δείτε κλίσεις και σημεία κρατήματος. Τοποθέτηση σιφώνι στην νέα στάθμη που θα έχει δημιουργηθεί. Καλό είναι το σιφώνι αυτό να έχει μεμβράνες και δακτυλίους για συναρμογή με την στεγανοποίηση. Τέτοια σιφώνια έχει η HL. Πάνω από τις πλάκες τοποθέτηση μεμβράνης αποσύμπλεξης/στεγανοποίησης, τύπου CL69, Bostik Ardatape Membrane, κ.α. με ειδικά τεμάχια για γωνίες στην ένωση με τα στηθαία και ειδικές κατασκευές επί της ταράτσας. Τοποθέτηση πλακίδια ανοικτού χρώματος και μικρών διαστάσεων για να αντανακλούν την ακτινοβολία, και να αντέχουν στις συστολές/διαστολές. Κόλλα S1/S2. Αρμός παχύς με καλό αρμόστοκο. Τα σοβατεπί πιο ψηλά και αρμολόγηση με sikaflex από κάτω, όχι στόκο, να αφήνουν το πλακάκι να "παίξει" ελεύθερα όσο χρειαστεί. Το hyperdesmo θα παίζει τον ρόλο του φράγματος υδρατμών. Με αυτά θα έχεις ένα πολύ καλό σύστημα και δεν θα ξαναδείς μούχλα ούτε για δείγμα, τουλάχιστον στο ταβάνι!. Το μόνο που ανεβάζει σχετικά το κόστος, είναι η τοποθέτηση πλακιδίων. Τοποθέτηση σε ελάχιστο χρόνο, δεν υπάρχει αναμονή για στεγνώματα κλπ. 1 μέρα βάζεις μόνωση, την άλλη μέρα περνάς πλακάκια. Αν δεν υπάρχει απαίτηση βατότητας (επισκεψιμότητα μια στο τόσο για εργασίες συντήρησης και μόνο), υπάρχει αντίστοιχη λύση αντί για πλακάκια και μεμβράνη, να μπει κόλλα-πλέγμα και μετά επαλειφόμενα στεγανοποιητικά. Βάρος προφανώς πιο ελαφρύ από τα polytile. 5
Maurikycli Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 ^ ο πυλαρινος ψιλοδιαφωνει με το πλακάκι κολλημένο στη μεμβράνη
mechpanos Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, Maurikycli είπε ^ ο πυλαρινος ψιλοδιαφωνει με το πλακάκι κολλημένο στη μεμβράνη Γνώστης μεγάλος. Αλλά δε νομίζω να διαφωνεί γι αυτό, όσο για το γέμισμα με κόλλα κάτω από το xps που είπα. Αλλά το 'χω δοκιμάσει σε rowmat και δούλεψε! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις