Petros Electron Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 15 λεπτά πριν, fotini_20 είπε Πέτρο καλημέρα,μου είπαν για καθαρισμό καλό και εποξειδικη ρητίνη δύο συστατικον υσχιει,η να μην μπω καν στον κόπο?? Φωτεινη, καλύτερα να ανεβάσεις μια φωτο να δούμε ακριβώς πως ειναι όπως σου έγραψε και ο @Doubt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotini_20 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Είναι πολύ μεγάλη η φωτογραφία και δεν με αφήνει να την ανεβάσω,αν την στείλω pm? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, fotini_20 είπε Είναι πολύ μεγάλη η φωτογραφία και δεν με αφήνει να την ανεβάσω,αν την στείλω pm? https://www.iloveimg.com/resize-image Καντην resize και ανεβασε την. (800x600) ειναι καλα. Για να την δουμε ολοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, fotini_20 είπε Είναι πολύ μεγάλη η φωτογραφία και δεν με αφήνει να την ανεβάσω,αν την στείλω pm? https://postimages.org/ Ανέβασε την και κάνε copy/paste τον άμεσο σύνδεσμο/direct link. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotini_20 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Τα κατάφερα!στην δεύτερη φωτογραφια θα φωνάξω έναν μάστορα να μου φτιάξει την γωνία και το μωσαικο αλλά όλο το υπόλοιπο σοβατεπί θέλει φτιαξιμο..αν μπορείτε να καταλάβετε από τις φώτο θα το εκτιμούσα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Απο οτι βλέπω απο την 2η φωτο μάλλον εχει "σηκωθεί" το μάρμαρο (αν κουνιέται θα έχει ξεκολλήσει). Αν κουνιέται σίγουρα, θέλει βγάλσιμο καθάρισμα και καινουρια κολλά μάρμαρων και μετα στοκάρισμα στους αρμούς για να μην "γλύφουν" τα νερα και περνάνε απο κατω. Εγω ετσι ειχα κανει στο προηγούμενο σπιτι που ειχα το ιδιο θεμα στην γωνιά.Αφου θα φέρεις μαστορα θα στο φτιαξει αυτος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotini_20 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Απο οτι βλέπω απο την 2η φωτο μάλλον εχει "σηκωθεί" το μάρμαρο (αν κουνιέται θα έχει ξεκολλήσει). Αν κουνιέται σίγουρα, θέλει βγάλσιμο καθάρισμα και καινουρια κολλά μάρμαρων και μετα στοκάρισμα στους αρμούς για να μην "γλύφουν" τα νερα και περνάνε απο κατω. Εγω ετσι ειχα κανει στο προηγούμενο σπιτι που ειχα το ιδιο θεμα στην γωνιά.Αφου θα φέρεις μαστορα θα στο φτιαξει αυτος. Ναι για εκείνη την γωνία θα φερω μάστορα γιατί έχει θέμα μεγαλύτερο,αλλά λέω να φτιάξω και το υπόλοιπο σοβατεπί που αρχίζει και κάνει ρήγματα από το νερό και τα χρόνια και δεν έχω ιδέα για τι υλικά να χρησιμοποιήσω,τα υλικά που μου ανέφερες πριν κάνουν για αυτή την δουλειά?εκτός από την γωνία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 12 λεπτά πριν, fotini_20 είπε α υλικά που μου ανέφερες πριν κάνουν για αυτή την δουλειά? Ναι κανουν!. Μπορεις να βάλεις απο στοκο αρμων, ή και επισκευαστικό σοβα, αλλα εγω προτείνω τον στόκο αρμών μαζι με βελτιωτικό γαλάκτωμα για εξτρα αντοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotini_20 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 21 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Ναι κανουν!. Μπορεις να βάλεις απο στοκο αρμων, ή και επισκευαστικό σοβα, αλλα εγω προτείνω τον στόκο αρμών μαζι με βελτιωτικό γαλάκτωμα για εξτρα αντοχή Άρα συνοψίζοντας καθαρίζω το παλιό υλικο περναω τον στόκο και από πάνω το γαλάκτωμα η τα ενοποιω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Προσπαθείς να βγάλεις οσο πιο πολύ απο το παλαιό και σαθρό υλικό υπάρχει. Φτιάχνεις το μείγμα με τον αρμοστοκο και το γαλάκτωμα και έπειτα με έναν ψεκαστήρα με νερό ψεκάζεις το σημείο ώστε να το βρέξεις καλά και περνάς το μείγμα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα βρεγμένο σφουγγαράκι για να το στρώσεις ομοιόμορφα και το αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά και να μην βραχεί για 1-2 μερες. Απέφυγε μόνο να μην ειναι πολυ ζεστος ο καιρος και σου κανει ρηγματώσεις ο στόκος. Αν υπάρχει μεγάλο βάθος εγω προτείνω γέμισμα με επισκευαστικό σοβά μεχρι ενα σημείο και στο τελος τον αρμοστοκο. Edit. Το γαλάκτωμα το ενοποιείς μεσα στον αρμοστοκο. Εχει οδηγίες χρήσης και αναλογία. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, fotini_20 είπε Τα κατάφερα!στην δεύτερη φωτογραφια θα φωνάξω έναν μάστορα να μου φτιάξει την γωνία και το μωσαικο αλλά όλο το υπόλοιπο σοβατεπί θέλει φτιαξιμο..αν μπορείτε να καταλάβετε από τις φώτο θα το εκτιμούσα! Πρέπει να δοθεί κλίση στο πάτωμα και το νερό να φεύγει σε κάποια υδρορροή. Εγώ θα σκεφτόμουν στρώσιμο με πλακάκια, ειδικά μια και το μωσαϊκό έχει φθορές (αν βλέπω σωστά). Αν είναι καλός ο τεχνίτης θα στο κάνει "κούκλα". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Παιδιά σόρι κιόλας αλλά αν δεν λυθεί το θέμα με τα λιμνάζοντα νερά, ό,τι και να κάνει είναι μια τρύπα στο νερό. Ξεκινάμε από εκεί. 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisa Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε Guys προσπαθώ να συμπιέσω αυτά τα ελατήρια: Αξιοποιόντας αυτό το εργαλείο: Αλλά το ελατήριο στραβώνει προς τα πάνω. Καμια ιδέα για να το πως να συμπιέσω το ελατήριο; Τους σφιτκήρες τους ποήρα γι αυτήν την δουλειά. Ακόμα έχω αυτό το εξάρτημα στο οποίο με οδήγησε ο μηχανουργος σε laser κοπή και η laser κοπή μου είπε να πάω σε άτομο να το σχεδιάσει: https://drive.google.com/file/d/1B194c8i2Q-vJ_rGRFZTYV7bCoy_S9TfS/view?usp=share_link Πράγμα που δεν ξέρω αν με συμφέρει. Άρα ξέρετε ένα άτομο που να μπορεί να κάνει το εξάρτημα αν και που μπορώ να το βρώ αθήνα. Ειδάλλως πως μπορώ να το κάνω μόνος μου; Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα ( @cthulhucarbide ) πάρε 2 μακριές βίδες,4 φαρδιές ροδέλες και δυο ανάλογα παξιμάδια, πέρνα 4-5 δεματικα (tire ups) της προκοπής απο τις προτελευταιες σπείρες,σφίξε τη βίδα να μαζέψει το ελατήριο στο επιθυμητό μήκος,σφίξε τα δεματικα να το κρατάνε,βγάλε τη βίδα,τοποθέτησε τα ελατήρια στη θέση τους , κόψε τα δεματικα και τέλος. Προσοχή στα δάχτυλα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 39 λεπτά πριν, babisa είπε δεματικα (tire ups) tie wraps, cable ties, zip ties Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PC_MAGAS Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 12 ώρες πριν, immortalx είπε Η φωτο δεν βοηθαει και πολυ αλλα αν βλεπω καλα ειναι 5 ξεχωριστες flat λαμες περιπου 4-5mm η καθε μια? Αν ισχυει το παραπανω τοτε ναι, μπορει να γινει κοπη laser. Αν το πας για κοπη με δικο σου αρχειο τοτε θα ειναι αρκετα φθηνοτερο σε συγκριση με το να ζητησεις να σου το σχεδιασουν ΚΑΙ να σου το κοψουν. Αν καθαρισεις μια απο αυτες και τη βγαλεις φωτο πανω σε μια λευκη επιφανεια, μπορω να σου πω ποιες διαστασεις να μετρησεις με ενα παχυμετρο, και επειτα εγω ή καποιος αλλος εδω να σου κανει ενα CAD σχεδιο. Συνηθως οι κοπες πόσο πάνε; (Θα δώσω τις διαστάσεις σε PM) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις