Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 ώρες πριν, Doubt είπε

Κυριολεκτικά άρθρο "τι λες τώρα" (ρε)

Ειδικά το τελευταίο για την οικονομία νερού, με έστειλε κανονικά.

google translate στα χειρότερα του 

Λεει το αρθρο

" Όταν έχετε κοινή βρύση, την ανοίγετε, επιλέγετε τη σωστή θερμοκρασία και έπειτα πλένετε τα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο, καταναλώνετε περισσότερο νερό."

Σιγα το παραπανω νερο που καταναλωνεις με τον μικτη. Ενω με τη διπλη βρυση που καθε φορα ανοιγεις και κλεινεις και παλευεις να πετυχεις τη σωστη θερμοκρασια συνδυασμο δεν καταναλωνεις παραπανω νερο? Ας μας πουν απλα οτι οι Αγγλοι δεν χρησιμοποιουν νερο αλλα μπυρα ακομα και για να πλυθουν 🤣

Μιλαμε για το λαο που εκθετει ως μουσειακο εκθεμα σε κατι ερειπια καστρα μεγαλα ξυλινα βαρελια ως μπανιερες των πρωτων βασιλιαδων. Για το λαο που εχουν μεγαλο προβλημα με τα δοντια λογω κακης στοματικης υγιεινης και κακης ποιοτητας ποσιμου νερου (το ειχα ζησει Σκωτια πριν 20 σχεδον χρονια και ειχα παθει σοκ).

Οταν οι αρχαιοι ημων προγονοι ειχαν το π.Χ. μαρμαρινα λουτρα και νερο. Αφηστε εμας να εχουμε μικτες νερου και μεινετε εσεις στο UK με διπλες βρυσες 😋

• Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, Sebu είπε

Οταν οι αρχαιοι ημων προγονοι ειχαν το π.Χ. μαρμαρινα λουτρα και νερο.

To 1900 ΠΡΟ Χριστού, υπήρχαν αποχετευτικά και αρδευτικά συστήματα στη Μινωική Κρήτη, τα οποία (μεγάλα) τμήματα της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας απέκτησαν περίπου το 1850-1900... ΜΕΤΑ Χριστόν.

Το γιατί αυτό συνέβη, και ποιος πολιτισμός είναι προηγμένος - υγειινικότερος (sic) και διαφωτισμένος, θα το διαπιστώσετε όσοι πάτε σε μπυραρίες - μπαρ - παμπς σε αυτές τις χώρες, μπροστά στις οποίες το τελευταίο χαμαιτυπείο των Εξαρχείων είναι τουαλέτα ιδιωτικού νοσοκομείου στα Β.Π. της Αθήνας.

Και για να κλείσω το οφτοπικ, πριν κάνα μήνα, ήταν συχνό θέαμα στο Άμστερνταμ, αρρωστιαρο-μυξιασμένοι ασπρουλιάρηδες να εκτοξεύουν μύξες στο δημόσιο χώρο, σε δημόσια θέα, κλείνοντας το ένα ρουθούνι και φυσώντας από το άλλο.

Και μετά έχεις κάτι χαζοφιλελέδες στα σοσιαλμιντια, να λένε ότι είμαστε βρωμοχώρα, επειδή κάνα γεροντάκι πού και πού εντοπίζεται να φτύνει στο δρόμο το προϊόν του 30% πνευμονικής λειτουργίας που του έχει απομείνει.

On 19/04/2023 at 14:25, Maurikycli said:

Στη Αγγλία τα νέα σπίτια έχουν κανονικά μπαταρία σαν τις δικές μας. Πλέον αυτές έχουν ξεμείνει σε σπιτιου του 1800

• Like 1

Guys προσπαθώ να συμπιέσω αυτά τα ελατήρια:

a6m1tepxgava1.jpg?width=3456&format=pjpg

c8935epxgava1.jpg?width=4608&format=pjpg

Αξιοποιόντας αυτό το εργαλείο:
jaqgrx6chava1.jpg?width=4608&format=pjpg

Αλλά το ελατήριο στραβώνει προς τα πάνω. Καμια ιδέα για να το πως να συμπιέσω το ελατήριο; Τους σφιτκήρες τους ποήρα γι αυτήν την δουλειά.

Ακόμα έχω αυτό το εξάρτημα στο οποίο με οδήγησε ο μηχανουργος σε laser κοπή και η laser κοπή μου είπε να πάω σε άτομο να το σχεδιάσει:

https://drive.google.com/file/d/1B194c8i2Q-vJ_rGRFZTYV7bCoy_S9TfS/view?usp=share_link

Πράγμα που δεν ξέρω αν με συμφέρει. Άρα ξέρετε ένα άτομο που να μπορεί να κάνει το εξάρτημα αν και που μπορώ να το βρώ αθήνα. Ειδάλλως πως μπορώ να το κάνω μόνος μου;

9 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Αλλά το ελατήριο στραβώνει προς τα πάνω. Καμια ιδέα για να το πως να συμπιέσω το ελατήριο; Τους σφιτκήρες τους ποήρα γι αυτήν την δουλειά.

Ακόμα έχω αυτό το εξάρτημα στο οποίο με οδήγησε ο μηχανουργος σε laser κοπή και η laser κοπή μου είπε να πάω σε άτομο να το σχεδιάσει:

https://drive.google.com/file/d/1B194c8i2Q-vJ_rGRFZTYV7bCoy_S9TfS/view?usp=share_link

Πράγμα που δεν ξέρω αν με συμφέρει. Άρα ξέρετε ένα άτομο που να μπορεί να κάνει το εξάρτημα αν και που μπορώ να το βρώ αθήνα. Ειδάλλως πως μπορώ να το κάνω μόνος μου;

Αν βάλεις ένα μικρό κομμάτι ξύλο ανάμεσα στον σφιγκτήρα και το ελατήριο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αν βάλεις ένα μικρό κομμάτι ξύλο ανάμεσα στον σφιγκτήρα και το ελατήριο;

Που να βάλω το ξύλο;

Tο ελατήριο χωράει μέσα μόνο συμπιεσμένο:

https://drive.google.com/file/d/1TPKUe3EQXxSCxPLT6yA8xiX3fCdO2scN/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1vlpjLId-OL1c2FxFQYGBOniBnRzrv7hg/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1K7zlVpAJd0FXU3Gm-eivTiLo7CXdHmTu/view?usp=sharing

Αν πω ότι τα συμπιέζω εκτός πως τα τοποθετώ πάλι πίσω;

Επεξ/σία από PC_MAGAS

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θες να κάνεις και που να τα βάλεις, ούτε τι σου σχεδίασε ο μηχανουργός σου (εργαλείο για να συμπιέσεις το ελατήριο?) Λίγο καλύτερο συντακτικό και φωτογραφίες θα βοηθούσαν.

Έτσι αόριστα μιλώντας το ελατήριο συμπιέζεται πανεύκολα με μια μεγάλη περαστή βίδα, ροδέλες και παξιμάδι, αλλά έτσι δύσκολα θα μπορείς μετά να το βάλεις κάπου.

Σε αυτό το στάδιο και μέχρι να έρθουν πιο καθαρές πληροφορίες το μόνο που έχω να πω είναι ότι τα ελατήρια θέλουν τρομερή προσοχή γιατί αν πεταχτούν, τα συγκεκριμένα ειδικά που φαίνονται δυνατά, μπορούν όχι απλά να βγάλουν κανα μάτι αλλά και πιο σοβαρή ζημιά. Προτείνω γυαλιά και προσωπίδα καλή

• Like 4

4 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Η φωτο δεν βοηθαει και πολυ αλλα αν βλεπω καλα ειναι 5 ξεχωριστες flat λαμες περιπου 4-5mm η καθε μια?
Αν ισχυει το παραπανω τοτε ναι, μπορει να γινει κοπη laser. Αν το πας για κοπη με δικο σου αρχειο τοτε θα ειναι αρκετα φθηνοτερο σε συγκριση με το να ζητησεις να σου το σχεδιασουν ΚΑΙ να σου το κοψουν.
Αν καθαρισεις μια απο αυτες και τη βγαλεις φωτο πανω σε μια λευκη επιφανεια, μπορω να σου πω ποιες διαστασεις να μετρησεις με ενα παχυμετρο, και επειτα εγω ή καποιος αλλος εδω να σου κανει ενα CAD σχεδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Μονο με ειδικό εργαλείο συμπίεσης αμορτισέρ μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις με ασφαλεια.

Μη προσπαθείς με άλλα μεσα γιατί υπάρχει μεγαλος κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή σου φίλε μου.

https://www.toolsmania.gr/shop/diafora/ergalia-synergiou/sybiestis-elatirion-amortiser/

https://www.google.com/search?rlz=1C1FKPE_elGR937GR937&sxsrf=APwXEde6hpDctyuK-1f0oa2H_zFPDH2QsA:1682138162793&q=συμπιεση+ελατηρίων+αμορτισερ&tbm=isch&source=univ&fir=IGbCaCUzEl7UYM%2CLZefaYK0RJJ12M%2C_%3BwxWRB8vP0PZIKM%2CJQ31lGyy1Mpp4M%2C_%3BJqDpeaXCiYTinM%2CezTpGVr6ckm7nM%2C_%3B4g0uwIBVpwLqmM%2CoIJL19uqkv-jAM%2C_%3B2NsS1ihXxMknkM%2CJlzf6ASGsyRPFM%2C_%3B5chT9d_mSzwj5M%2C3_b8F4NWZX3EyM%2C_%3BizGkjJw90m5g7M%2CpHNTC2hcQODexM%2C_%3BKW-Z2k3if-uDvM%2CWadUqQL7okWssM%2C_%3BBU_QovfBAZgitM%2Cf9X5cd18aJwyRM%2C_%3Bapign8hR50DkFM%2CVvcxN9EYB2WwvM%2C_&usg=AI4_-kSU2UoKaFsib-DtQU6t1UROtRxz9g&sa=X&ved=2ahUKEwj56Z_91Lz-AhVVcfEDHXsMC7kQ7Al6BAhUEEM&biw=1396&bih=656&dpr=1.38#imgrc=EYiQ2K7dyTXnuM

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 3

8 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

προσπαθώ να συμπιέσω αυτά τα ελατήρια: Αλλά το ελατήριο στραβώνει προς τα πάνω.

ανάλογα με το μέγεθος του ελατηρίου  και το σημείο  που μπει δες αν σου κάνει κάτι από τα παρακάτω Ίσως αυτό για τις βαλβίδες του κινητήρα ?

https://www.skroutz.gr/c/3421/ergaleia-xeiros-autokinitou.html?keyphrase=elatirion&o=elatirion&order_by=pricevat&order_dir=asc

Παιδιά καλημέρα θέλω να φτιάξω λίγο το μπαλκόνι σε κάποια σημεία εκεί που λυμναζε το νερό με αποτέλεσμα να κάνει ρογμες στο τοιχακι(αν το λέω καλά)εκεί  που ενώνει το μωσαϊκό του δαπέδου με το μάρμαρο που πιάνουν τα κάγκελα έχει αρκετές ρωγμές στο υλικό με αποτέλεσμα οι υγρασια να έχει σκάσει το υλικό,αν βγει αυτό το υλικό τι μπορώ να βάλω για να το στοκαρω αλλά να αντέχει και από θέμα υγρασίας γιατί το χειμώνα τρώει πολύ βροχη..

2 λεπτά πριν, fotini_20 είπε

Παιδιά καλημέρα θέλω να φτιάξω λίγο το μπαλκόνι σε κάποια σημεία εκεί που λυμναζε το νερό με αποτέλεσμα να κάνει ρογμες στο τοιχακι(αν το λέω καλά)εκεί  που ενώνει το μωσαϊκό του δαπέδου με το μάρμαρο που πιάνουν τα κάγκελα έχει αρκετές ρωγμές στο υλικό με αποτέλεσμα οι υγρασια να έχει σκάσει το υλικό,αν βγει αυτό το υλικό τι μπορώ να βάλω για να το στοκαρω αλλά να αντέχει και από θέμα υγρασίας γιατί το χειμώνα τρώει πολύ βροχη..

Καλο καθάρισμα απο τα σαθρά υλικα, γέμισμα με αρμοστοκο, μπορει να μπει και κάποια βελτιωτική ρητίνη για εξτρα αντοχη και αδιαβροχοποιηση και μετα για ακομα καλύτερο αποτελεσμα και αντοχη βαψιμο με ελαστομερες μονωτικό. Εγω αυτο εκανα στα δικα μου καγκελα εκει που ενώνονται με τα πλακάκια και δεν εχω κανένα πρόβλημα μια 7ετια τωρα.

• Like 1
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Καλο καθάρισμα απο τα σαθρά υλικα, γέμισμα με αρμοστοκο, μπορει να μπει και κάποια βελτιωτική ρητίνη για εξτρα αντοχη και αδιαβροχοποιηση και μετα για ακομα καλύτερο αποτελεσμα και αντοχη βαψιμο με ελαστομερες μονωτικό. Εγω αυτο εκανα στα δικα μου καγκελα εκει που ενώνονται με τα πλακάκια και δεν εχω κανένα πρόβλημα μια 7ετια τωρα.

Πέτρο καλημέρα,μου είπαν για καθαρισμό καλό και εποξειδικη ρητίνη δύο συστατικον υσχιει,η να μην μπω καν στον κόπο??

21 λεπτά πριν, fotini_20 είπε

Το σοβατεπί λες; βάλε φωτο αν γίνεται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...