Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, mikemart είπε

Καλημέρα παιδιά, 

Έκανε βλακεία η κοπέλα μου και εκεί που καθάριζε τον νιπτήρα του μπάνιου πάτησε μέσα την τάπα και έχει κολλήσει μέσα.

Βγαίνει κάπως εύκολα αυτό ή είμαι για να φωνάζω υδραυλικό;

Ευχαριστώ πολύ!

Screenshot_2023-04-14-09-50-05-540-edit_com.miui.gallery.jpg

Στην χειρότερη λύσε από κάτω το σιφώνι, αν λύνεται εύκολα, και σπρώξε το προς τα πάνω με ένα μακρύ κατσαβίδι.
Ευκαιρία και για ένα καθάρισμα του σιφωνιού. Φέρε δοχείο κοντά να μαζέψεις τα νερά που θα ψιλοτρέξουν.

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά, 

Έκανε βλακεία η κοπέλα μου και εκεί που καθάριζε τον νιπτήρα του μπάνιου πάτησε μέσα την τάπα και έχει κολλήσει μέσα.

Βγαίνει κάπως εύκολα αυτό ή είμαι για να φωνάζω υδραυλικό;

Ευχαριστώ πολύ!

Screenshot_2023-04-14-09-50-05-540-edit_com.miui.gallery.jpg

θα τρυπησεις με ενα τρυπανακι 3 χιλιοστα στο κεντρο και θα βιδωσεις εναν γανζο με πασο σαν αυτους που βαζουν στα ξυλα Μονού σπειρώματος οχι μετρικου και τραβας με το χερι 

Επεξ/σία από giavra
  • Like 1
  • Thanks 1

Καλημέρα παιδιά, 

Έκανε βλακεία η κοπέλα μου...

Οταν το κανει η κοπελα ειναι πταισμα, αν το ειχες κανει εσυ θα ηταν πολυυυυ χοντρη μ@λακια 😋
Οι περισσοτεροι νιπτηρες εχουν ενα εμβολο συνηθως πισω απ τη μπαταρια που το πατας και ανεβαινει η ταπα.
Αν δεν υπαρχει ακολουθησε τις συμβουλες που εδωσαν τα παιδια

Η καλύτερη λυση ειναι αυτη που σου έγραψε ο @mechpanos λύσε απο κάτω το σιφωνι και με ενα μακρύ κατσαβίδι χτυπά το και βγει.

• Like 1
  • Thanks 1

Παιδιά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις !

Τελικά εντάξει λύθηκε ανώδυνα, το έμβολο από πίσω δεν δούλευε απευθείας αλλά ακολούθησα που πάει κάτω από την μπαταρία και το ανεβοκατεβασα κάποιες φορές και έβγαλε την τάπα.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση guys!

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Έχω ένα αποθηκάκι στην αυλή του σπιτιού το οποίο είναι χτισμένο με τσιμεντόλιθα  και έχει πάνελ πολυουρεθάνης σαν στέγη (διαστάσεις 5m x 2m και περίπου 2m ύψος +-5cm από πλευρά σε πλευρά λόγω κλίσης της σκεπής).

Ήταν παρατημένο χρόνια με αρκετή σαβούρα μέσα και είπα να το καθαρίσω/τακτοποιήσω/βάψω και να βάλω και ένα πάγκο μέσα να το έχω για μαστορέματα.

Το πρόβλημα είναι το εξής.

Στις τρεις πλευρές του έχει κήπο (έναν τον δικό μου, έναν του απέναντι γείτονα κι έναν το δίπλα γείτονα). Με αποτέλεσμα στο εσωτερικό, στους πρώτους 20-30 πόντους της τοιχοποιίας όλος ο σοβάς είναι σκασμένος (τον χτυπούσα με το παπούτσι κι έπεφτε). 

Να μονωθεί εξωτερικά, περιμετρικά, στο σημείο των κήπων δεν παίζει σαν λύση με τπτ.

Εσωτερικά τι θεωρείτε ότι μπορεί να γίνει?

Σκέφτηκα να ξηλώσω όλο το σοβά, να μείνει γυμνό το τσιμεντόλιθο και να κάνω επικάλυψη με γυψοσανίδα άνθυργη (ή τσιμεντοσανίδα που θα ανεβάσει όμως το κόστος) αφήνοντας 1-2 πόντους κενό μεταξύ υπάρχουσας τοιχοποιίας (τσιμεντόλιθο) και επικάλυψης. Το σκεπτικό μου είναι να μπορεί να "αναπνέει" το τσιμεντόλιθο αλλά να μη μου βγάζει εσωτερικά μουχλα/σκασίματα σε σοβά κλπ.

Κάποιος μου πρότεινε να το σοβατίσω (αφού ξηλώσω τον παλιό σοβά) και να περαστεί πλακάκι, 2 σειρές από το πάτωμα, περίπου 60cm, με το σκεπτικό ότι δε θα επιτρέψει την υγρασία να εισχωρήσει στο εσωτερικό. 

Οποιαδήποτε πρόταση/ιδέα/κριτική είναι ευπρόσδεκτη! 

Επεξ/σία από maylo

7 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Δηλαδή οι τοίχοι της αποθήκης είναι ταυτόχρονα μάντρα για τους γείτονες;

Ε δεν νομίζω απλά μάλλον η αποθήκη χτίστηκε κολητα στην μάντρα 

11 ώρες πριν, maylo είπε

Έχω ένα αποθηκάκι στην αυλή του σπιτιού το οποίο είναι χτισμένο με τσιμεντόλιθα  και έχει πάνελ πολυουρεθάνης σαν στέγη (διαστάσεις 5m x 2m και περίπου 2m ύψος +-5cm από πλευρά σε πλευρά λόγω κλίσης της σκεπής).

Ήταν παρατημένο χρόνια με αρκετή σαβούρα μέσα και είπα να το καθαρίσω/τακτοποιήσω/βάψω και να βάλω και ένα πάγκο μέσα να το έχω για μαστορέματα.

Στις τρεις πλευρές του έχει κήπο (έναν τον δικό μου, έναν του απέναντι γείτονα κι έναν το δίπλα γείτονα). Με αποτέλεσμα στο εσωτερικό, στους πρώτους 20-30 πόντους της τοιχοποιίας όλος ο σοβάς είναι σκασμένος (τον χτυπούσα με το παπούτσι κι έπεφτε). 

Να μονωθεί εξωτερικά, περιμετρικά, στο σημείο των κήπων δεν παίζει σαν λύση με τπτ.

Σκέφτηκα να ξηλώσω όλο το σοβά, να μείνει γυμνό το τσιμεντόλιθο και να κάνω επικάλυψη με γυψοσανίδα άνθυργη (ή τσιμεντοσανίδα που θα ανεβάσει όμως το κόστος) αφήνοντας 1-2 πόντους κενό μεταξύ υπάρχουσας τοιχοποιίας (τσιμεντόλιθο) και επικάλυψης. Το σκεπτικό μου είναι να μπορεί να "αναπνέει" το τσιμεντόλιθο αλλά να μη μου βγάζει εσωτερικά μουχλα/σκασίματα σε σοβά κλπ.

Κάποιος μου πρότεινε να το σοβατίσω (αφού ξηλώσω τον παλιό σοβά) και να περαστεί πλακάκι, 2 σειρές από το πάτωμα, περίπου 60cm, με το σκεπτικό ότι δε θα επιτρέψει την υγρασία να εισχωρήσει στο εσωτερικό. 

Χριστός Ανέστη

Άτιμο πραγμα η υγρασια.

Δες εναλλακτικές. Στο 2ο βιντεο ο αγγλάρας κανει πατεντα σε κατι που μοιαζει πιο πολυ με τσιμεντολιθο δες μηπως παρεις ιδεες.

• Like 2

1 ώρα πριν, Sebu είπε

Χριστός Ανέστη

Άτιμο πραγμα η υγρασια.

Δες εναλλακτικές. Στο 2ο βιντεο ο αγγλάρας κανει πατεντα σε κατι που μοιαζει πιο πολυ με τσιμεντολιθο δες μηπως παρεις ιδεες.

Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου, με αποστάτες από την τοιχοποιία και τοποθέτηση σανίδας. Η λύση του φελιζολ (διογκωμενου ή ακόμη καλύτερα εξηλασμενου) φαίνεται καλύτερη από άποψη μόνωσης, αλλά θα χάσω πολύτιμα εκατοστά στο εσωτερικό... 

Τώρα η λύση του Άγγλου, αν διαβάσεις και τα σχόλια στο βίντεο, είναι αμφιβόλου αποτελεσματος... Και το χρησιμοποιεί σε τούβλο... Δε ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μπω στη διαδικασία για κάτι που δε ξέρω αν θα λειτουργήσει... 

12 ώρες πριν, maylo είπε

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη.

Αν βάλεις τσιμεντοσανιδα ο τσιμεντολιθος πάλι δε θα αναπνέει, οπότε θα έχεις πρόβλημα. Αν βάλεις πλακάκια χαμηλά, η υγρασία θα ανέβει ψηλότερα. Εγώ σου προτείνω να βγάλεις το σοβά, και να βάλεις μονωτικό αρνητικής πίεσης , και ύστερα βάζεις πλακάκια.

Π.χ 

https://dagiopoulos.gr/collections/astaria-monosis-arnitikis-aniousis-ygrasias

• Like 1

54 λεπτά πριν, troi.g είπε

Αν βάλεις τσιμεντοσανιδα ο τσιμεντολιθος πάλι δε θα αναπνέει, οπότε θα έχεις πρόβλημα. Αν βάλεις πλακάκια χαμηλά, η υγρασία θα ανέβει ψηλότερα. Εγώ σου προτείνω να βγάλεις το σοβά, και να βάλεις μονωτικό αρνητικής πίεσης , και ύστερα βάζεις πλακάκια.

Π.χ 

Ενδιαφερουσα λυση. Λυνει το προβλημα της ανερχομενης υγρασιας ομως?

Εχω δυο τοιχους οι οποιοι ο ενας συνορευει με αλλο οικημα που ειναι 20 εκατοστα ψηλοτερα και ο αλλος συνορευει με δρομο (ειναι εξωτερικος) ο οποιος δρομος ειναι 10-15 εκατοστα ψηλοτερα.

Αυτοι οι δυο τοιχοι σε αυτο το υψος εκαστος (10-15 εκατοστα) βγαζουν ανα λιγα χρονια υγρασια δλδ ξεφλουδιζει και σπαει ο σοβας και το χρωμα.

Το συγκεκριμενο δωματιο δεν αεριζεται καλα καθως δεν εχει παραθυρο παρα μονο μια πορτα.

Αν περναγα τους τοιχους απο το πατωμα μεχρι τα 50 εκατοστα υψος με καποιο απο αυτα τα υλικα θα επιβραδυνε την κατασταση?

24 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ενδιαφερουσα λυση. Λυνει το προβλημα της ανερχομενης υγρασιας ομως?

Εχω δυο τοιχους οι οποιοι ο ενας συνορευει με αλλο οικημα που ειναι 20 εκατοστα ψηλοτερα και ο αλλος συνορευει με δρομο (ειναι εξωτερικος) ο οποιος δρομος ειναι 10-15 εκατοστα ψηλοτερα.

Αυτοι οι δυο τοιχοι σε αυτο το υψος εκαστος (10-15 εκατοστα) βγαζουν ανα λιγα χρονια υγρασια δλδ ξεφλουδιζει και σπαει ο σοβας και το χρωμα.

Το συγκεκριμενο δωματιο δεν αεριζεται καλα καθως δεν εχει παραθυρο παρα μονο μια πορτα.

Αν περναγα τους τοιχους απο το πατωμα μεχρι τα 50 εκατοστα υψος με καποιο απο αυτα τα υλικα θα επιβραδυνε την κατασταση?

Αυτό θα στο πει αυτός που θα αγοράσεις το υλικό, αλλά θεωρώ ότι αν βαψεις καμιά 30ρια πόντους πάνω από το ύψος των κήπων, θα είσαι οκ. Επίσης για αερισμό , μπορείς να βάλεις περσίδες στην πόρτα , πάνω κάτω.

4 ώρες πριν, Sebu είπε

Χριστός Ανέστη

Άτιμο πραγμα η υγρασια.

Ο πατέντας κάνει ανευθυνοτητες 😕

10 ώρες πριν, troi.g είπε

Π.χ 

Η τοποθέτηση γυψοσανίδας ή τσιμεντοσανίδας θα γίνει με αποστάτες από τον τοίχο (κάθετα μεταλλικά προφίλ) περίπου 2cm.
Στην άνω και κάτω πλευρά, θα αφήσω κενό 1-2cm στην τοποθέτηση της γυψοσανίδας, έτσι ώστε να δημιουργείται φυσικός αερισμός μεταξύ της ίδιας και του τοιχου. Με τον τρόπο αυτό, θεωρώ πως το τσιμεντόλιθο θα αναπνέει, χωρίς όμως να επηρεάζει τη γυψοσανίδα και το τελικό φινιρισμα πάνω σε αυτή. 

Έκανα κι ένα πρόχειρο σχέδιο για να γίνω πιο κατανοητός

Σχετικά με τη μόνωση αρνητικής πίεσης, θα ρωτήσω εδώ τοπικά, σε καταστήματα του είδους να δω τι θα μου πούνε. Φαίνεται ενδιαφερουσα επιλογή. Απλά είδα ότι υπάρχουν διάφορα είδη - τρόποι εφαρμογής, κόστη.

Χωρίς τίτλο.png

7 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ο πατέντας κάνει ανευθυνοτητες 😕

Δηλαδή?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...