Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι γίνεται με τα διακοπτάκια νερού που βγαίνουν από τον τοίχο και συνδέουμε τις μπαταρίες νιπτήρα, νεροχύτη, τουαλέτας κλπ; Όλα στο σπίτι που έχω πάει είναι χαλασμένα και γυρίζουν χωρίς να γυρίζει και το σιδεράκι να κλείσει την παροχή. Μπορώ να επιχειρήσω να τα αλλάξω μόνος μου (αφού κλείσω την κεντρική παροχή εννοείται ή υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω ζημιά στους σωλήνες μέσα στους τοίχους να τρέχω;

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Τι γίνεται με τα διακοπτάκια νερού που βγαίνουν από τον τοίχο και συνδέουμε τις μπαταρίες νιπτήρα, νεροχύτη, τουαλέτας κλπ; Όλα στο σπίτι που έχω πάει είναι χαλασμένα και γυρίζουν χωρίς να γυρίζει και το σιδεράκι να κλείσει την παροχή. Μπορώ να επιχειρήσω να τα αλλάξω μόνος μου (αφού κλείσω την κεντρική παροχή εννοείται ή υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω ζημιά στους σωλήνες μέσα στους τοίχους να τρέχω;

Φυσικα και παιζει αυτο το σεναριο. Αν δεν ξερεις απο υδραυλικά πχ πως να περνας το κανναβη μπορει να εχεις απο διαρροές μεχρι και να σπάσεις απο υπερβολικό σφίξιμο το σπείρωμα που ειναι μεσα στους τοιχους και μετα να τρέχεις και να μην φθάνεις. Εγω θα σου ελεγα να το κανει υδραυλικός που ξερει και τον τροπο αλλα και αν κατι δεν παει καλα πως να το αντιμετωπίσει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Niiikoc said:

Καλησπέρα παιδιά.

Έχετε να προτείνετε μια οικονομική λύση τι να βάλω στο πάτωμα στο πατάρι;

Μέχρι στιγμής είναι όπως φτιάχτηκε με τσιμέντο νομίζω.

Θα ήθελα να βάλω κάτι έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η μετακίνηση πραγμάτων χωρίς να υπάρχει φόβος να χαραχθούν ή σκιστουν.

Αυτοεπιπεδουμενο εβαλα εγω. 15 ευρω εδωσα. Εχω ξεχασει τις σκονες...

Τα εργαλεια για ανακατεμα τα ειχα (ενα τρυπανι, ενα αναδευτηρι για το τρυπανι και εναν μεγαλο κουβα)

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thodoris1985 είπε

Αυτοεπιπεδουμενο εβαλα εγω. 15 ευρω εδωσα. Εχω ξεχασει τις σκονες...

Τα εργαλεια για ανακατεμα τα ειχα (ενα τρυπανι, ενα αναδευτηρι για το τρυπανι και εναν μεγαλο κουβα)

Λίγο δύσκολο να κάνω όλη αυτή την διαδικασία.

Μιας και δεν υπάρχει το απαιτούμενο ύψος αλλά και χρόνος.

5 ώρες πριν, stedes είπε

Η καλύτερη και φθηνή λύση είναι πλαστικός διάδρομος από pvc αφού πρώτα κάνεις καλό καθαρισμό του πατώματος του παταριου από εξογκώματα και σαθρά ,παραμένει πάντα καθαρό, καθαρίζει με vitex πανί ,χωρίς βάρος στο παταρι

Πλαστικά δάπεδα ψάξε με το μέτρο και κόβονται με φαλτσέτα η ψαλίδι 

Θα το κοιτάξω. Ευχαριστώ πολύ 😊

2 ώρες πριν, babisa είπε

Στο προηγούμενο σπίτι είχα βάλει χοντρό χαρτόνι,πολύ καλό!

Σ αυτό την είδα αλλιώς,πολύ καλό σκούπισμα/καθάρισμα και έστρωσα κάτι παλιούς διαδρόμους που δεν τους ήθελε πλέον η γυναικά μου! ;) 

Καθαρό,γλιστερό και μαλακό για το γονάτισμα 😅😅😅 

Καλή λύση αλλά θα θέλει κάτι στις άκρες να τα κρατάει σταθερά 

Δημοσ.
1 hour ago, Niiikoc said:

Λίγο δύσκολο να κάνω όλη αυτή την διαδικασία.

Μιας και δεν υπάρχει το απαιτούμενο ύψος αλλά και χρόνος.

Ούτε και σε εμένα έχει ύψος, αλλά τουλάχιστον είχα χρόνο! :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Niiikoc είπε

Καλή λύση αλλά θα θέλει κάτι στις άκρες να τα κρατάει σταθερά 

Αν και κρατάει αρκετά καλά οφείλω να ομολογήσω,τα κάρφωσα κιόλας και τέλος! 

Δημοσ.

Εγω επειδη ειχα τον χρονο, στην ανακαίνιση σκούπισα καλα το πάτωμα και μετα έβαλα κονίαμα δαπεδου το οποιο το περασα με βερνικι πετρας για να ειναι λείο και να γλιστράνε οι κούτες με τα πραγματα. Φυσικα εβαλα και ταψι στον θερμοσίφωνο για να μην βγουν νερα στο πατάρι σε περίπτωση που τρυπήσει. Οριστε το πριν και το μετα

DSC00287.resized.JPG

DSC00306.resized.JPG

• Like 10
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Εάν δε έχει ξανά ασχοληθεί φώναξε κάποιον υδραυλικό . Ότι σου είπαν . Αυτά θέλουν αραιά και που να τα ανοιγοκλείνεις για να μη πιάνουν άλατα . Εάν είσαι με ενοίκιο ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΟΥ με το ιδιοκτήτη 

• Like 2
Δημοσ.

Παίδες έχω μία συρταριέρα ξύλινη από τα praktiker με πλαστικές λαβές στα συρτιάρα οι οποίες βιδώνουν με μικρές βίδες πάνω στο συρτάρι σε δύο σημεία. Η μία η βίδα μάλλον παρατρύπησε το ξύλο και δεν "πιάνει" καλά το πλαστικό χερούλι με αποτέλεσμα να ψάχνω μία κόλλα που να μπορεί να κολλήσει το πλαστικό πάνω στο ξύλο σε εκείνο το σημείο. Ψάχνω για κάτι ισχυρό γιατί έχει συχνή χρήση το συρτάρι.
Ευχαριστώ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Εάν δε έχει ξανά ασχοληθεί φώναξε κάποιον υδραυλικό . Ότι σου είπαν . Αυτά θέλουν αραιά και που να τα ανοιγοκλείνεις για να μη πιάνουν άλατα . Εάν είσαι με ενοίκιο ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΟΥ με το ιδιοκτήτη 

Βασικά τον φώναξα για να αντικαταστήσω την μπαταρία του νιπτήρα, μου πρότεινε ο ίδιος να μην πειράξω τίποτα όπως είναι η κατάσταση, θα το κλείνω κεντρικά δεν πειράζει. Ο άνθρωπος δεινοπάθησε για να αλλάξει την μπαταρία, δεν ξεβίδωνε με τίποτα, έβαλε φλεξίμι και έκοψε την βίδα και πάλι δεν ξεκολούσε, από την σκουριά είχε κολλήσει στην πορσελάνη. Εντάξει είμαι 7-8 μήνες και έχω αλλάξει την μπαταρία του μπάνιου (που χάλασε), την μπαταρία της κουζίνας, (δεν είχε κάτι ήθελα να βάλω μια που να συνδέεται απευθείας με το φίλτρο) και τώρα του νιπτήρα που πρώτη φορά το βλέπω κόπηκε η βρύση της μπαταρίας από την σκουριά. Ελπίζω να έχω ξεμπερδέψει με τα υδραυλικά μετά από αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, -WISE- είπε

Η μία η βίδα μάλλον παρατρύπησε το ξύλο και δεν "πιάνει" καλά το πλαστικό χερούλι με αποτέλεσμα να ψάχνω μία κόλλα που να μπορεί να κολλήσει το πλαστικό πάνω στο ξύλο σε εκείνο το σημείο.

δεν χρειάζεται να το κολλήσεις Λίγη ατλακολ και κομματάκια οδοντογλυφίδας Η ξυλόκολλα 2 συστατικών γεμίζεις να κλείσει την τρύπα και ξαναβιδώνεις

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, -WISE- είπε

Παίδες έχω μία συρταριέρα ξύλινη από τα praktiker με πλαστικές λαβές στα συρτιάρα οι οποίες βιδώνουν με μικρές βίδες πάνω στο συρτάρι σε δύο σημεία. Η μία η βίδα μάλλον παρατρύπησε το ξύλο και δεν "πιάνει" καλά το πλαστικό χερούλι με αποτέλεσμα να ψάχνω μία κόλλα που να μπορεί να κολλήσει το πλαστικό πάνω στο ξύλο σε εκείνο το σημείο. Ψάχνω για κάτι ισχυρό γιατί έχει συχνή χρήση το συρτάρι.
Ευχαριστώ.

Εχε υποψη σου και αυτη την τεχνικη με το τσιγαρο (σταχτη) και την κολλά. Δες στο 1:55 το βιντεο να δεις τι κανει αλλα και σε πλαστικο επισης εξαιρετικα αποτελεσματα.

• Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, 

Έκανε βλακεία η κοπέλα μου και εκεί που καθάριζε τον νιπτήρα του μπάνιου πάτησε μέσα την τάπα και έχει κολλήσει μέσα.

Βγαίνει κάπως εύκολα αυτό ή είμαι για να φωνάζω υδραυλικό;

Ευχαριστώ πολύ!

Screenshot_2023-04-14-09-50-05-540-edit_com.miui.gallery.jpg

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mikemart είπε

Καλημέρα παιδιά, 

Έκανε βλακεία η κοπέλα μου και εκεί που καθάριζε τον νιπτήρα του μπάνιου πάτησε μέσα την τάπα και έχει κολλήσει μέσα.

Βγαίνει κάπως εύκολα αυτό ή είμαι για να φωνάζω υδραυλικό;

Ευχαριστώ πολύ!

Screenshot_2023-04-14-09-50-05-540-edit_com.miui.gallery.jpg

Θα έχει πιάσει πουρί.

Δοκίμασε να ρίξεις λίγο καυτό νερό μήπως μαλακώσει, εφόσον περνάει νερό.

Αν δε σου δίνει χέρι για τράβηγμα δοκίμασε με καμία βεντούζα ή κάποιο μαγνήτη αν έχεις

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...