mechpanos Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 6 ώρες πριν, andefin είπε Εχουμε εγκαταστησει εναν απλο που δεν έχει ενδιξει της πιεσης, το νερο στη βρυση ερχετε με ελαχιστη πιεση. Ούτε εμένα δείχνει, αλλά έχει βάλει ο υδραυλικός αμέσως μετά ένα ταυ και έχει τοποθετήσει πιεσόμετρο έτσι βλέπεις τί πίεση έχει το δίκτυο σου.
troi.g Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 Δημοσ. 8 Απριλίου 2023 6 ώρες πριν, andefin είπε Εχουμε εγκαταστησει εναν απλο που δεν έχει ενδιξει της πιεσης, το νερο στη βρυση ερχετε με ελαχιστη πιεση. Ναι πράγματι, τώρα που διάβασα το σχετικό άρθρο, λογικά αυτό θα είναι το πρόβλημα. Θα μιλήσω ξανά με τον υδραυλικό. Ευχαριστω! Για να δημιουργηθεί υδραυλικό πλήγμα, πρέπει να ανοιγοκλείνεις μια βρύση. Εάν στο κάνει χωρίς να περνάει νερό, κάτι άλλο συμβαίνει.
giavra Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Στις 3/4/2023 στις 9:24 ΜΜ, PC_MAGAS είπε Έχω 2 βίδες άλες που δεν ξέρω ποιος bodybuilder τις βίδωσε. Έτσι πλέον η κεφαλή έχει χαλάσει και δεν μαγκώνει το Αλεν. Έχετε καμια ιδέα πως να τις βγάλω; για αρχη προσπαθησε με τροχακι τυπου ντρεμελ να κανεις μι ευθεια κοψια στην κεφαλη και να την ξεβιδωσεις με ισιο κατσαβιδι αν δεν μπορεις τοτε τρυπα κατευθειαν στο κεντρο της κεφαλης και με καποιο σετ με αναποδο κολαυζο ξεβιδωσε τες
prototypegr Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Καλημέρα. Να ρωτήσω κι εγώ σχετικά με τις πιέσεις νερού. Στην πολυκατοικία που μένω, 4όροφη, αποτελούμενη από 13 διαμερίσματα, εγώ βρίσκομαι στον τελευταίο όροφο και δυστυχώς έχω θέμα με την πίεση. Ειδικά αν τραβήξω καζανάκι, οι άλλες βρύσες ίσα ίσα τρέχουν. Αποτέλεσμα να έχω θέμα ακόμα και στο μπάνιο. Είδα ότι στο μανόμετρο που έχει βάλει ο δήμος στην σωλήνα που δίνει το νερό στο κτίριό μας, ότι η πίεση είναι στα 4 bar. Είναι σωστή ή θα έπρεπε να είναι παραπάνω?
Doubt Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, prototypegr είπε Καλημέρα. Να ρωτήσω κι εγώ σχετικά με τις πιέσεις νερού. Στην πολυκατοικία που μένω, 4όροφη, αποτελούμενη από 13 διαμερίσματα, εγώ βρίσκομαι στον τελευταίο όροφο και δυστυχώς έχω θέμα με την πίεση. Ειδικά αν τραβήξω καζανάκι, οι άλλες βρύσες ίσα ίσα τρέχουν. Αποτέλεσμα να έχω θέμα ακόμα και στο μπάνιο. Είδα ότι στο μανόμετρο που έχει βάλει ο δήμος στην σωλήνα που δίνει το νερό στο κτίριό μας, ότι η πίεση είναι στα 4 bar. Είναι σωστή ή θα έπρεπε να είναι παραπάνω? Παλιά εγκατάσταση; Ο γενικός σε τι κατάσταση είναι;
prototypegr Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Η οικοδομή είναι του 2005. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε με το που συνδεθήκαμε στο νέο δίκτυο, όπως και όλοι φυσικά. Υπάρχει τρόπος να ξέρουμε τι πίεση θα έπρεπε να έχει? Ή δεν παίζει ρόλο.
Maurikycli Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Η πίεση είναι ολόσωστη. Ιδανική. Μάλλον έβαλαν στενή σωλήνα για οικονομία βασιζόμενοι στην υψηλότερη πίεση που είχατε παλιά. 3
prototypegr Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Η πίεση είναι ολόσωστη. Ιδανική. Μάλλον έβαλαν στενή σωλήνα για οικονομία βασιζόμενοι στην υψηλότερη πίεση που είχατε παλιά. Εννοείς ο δήμος ότι έβαλε στενή σωλήνα στο δίκτυό του. Αν είναι έτσι τότε λογικά θα πρέπει να την αυξήσουμε την πίεση, σωστά;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, prototypegr είπε Καλημέρα. Να ρωτήσω κι εγώ σχετικά με τις πιέσεις νερού. Στην πολυκατοικία που μένω, 4όροφη, αποτελούμενη από 13 διαμερίσματα, εγώ βρίσκομαι στον τελευταίο όροφο και δυστυχώς έχω θέμα με την πίεση. Ειδικά αν τραβήξω καζανάκι, οι άλλες βρύσες ίσα ίσα τρέχουν. Αποτέλεσμα να έχω θέμα ακόμα και στο μπάνιο. Είδα ότι στο μανόμετρο που έχει βάλει ο δήμος στην σωλήνα που δίνει το νερό στο κτίριό μας, ότι η πίεση είναι στα 4 bar. Είναι σωστή ή θα έπρεπε να είναι παραπάνω? Πολλα μπορει να ειναι. Ακομα και να ειναι κάποια βάνα μισάνοιχτη. Η πιεση δεν εχει σημασια. Μπορει να εχεις σταγονες αλλα πιεση 10 bar. Σημασια εχει ποση παροχη εχεις νερου που εξαρταται και απο τη πιεση αλλα οχι μονο. 1
prototypegr Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 49 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Πολλα μπορει να ειναι. Ακομα και να ειναι κάποια βάνα μισάνοιχτη. Η πιεση δεν εχει σημασια. Μπορει να εχεις σταγονες αλλα πιεση 10 bar. Σημασια εχει ποση παροχη εχεις νερου που εξαρταται και απο τη πιεση αλλα οχι μονο. Οι βάνες, τουλάχιστον αυτές που μπορούμε να ελέγξουμε (κεντρική βάνα οικοδομής, βάνα ρολογιού και βάνα στο διαμέρισμα) είναι τέρμα ανοικτές. 1
Maurikycli Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, prototypegr είπε Εννοείς ο δήμος ότι έβαλε στενή σωλήνα στο δίκτυό του. Αν είναι έτσι τότε λογικά θα πρέπει να την αυξήσουμε την πίεση, σωστά; Εννοώ η εσωτερική εγκατάσταση της οικοδομής έχει από τον κατασκευαστή στενή σωλήνα. Ο δήμος ακολουθεί τους κανονισμούς (λογικά) και φέρνει ανάλογες σωλήνες και πιέσεις έως την αυλή.
prototypegr Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Πως γίνεται όμως πριν αλλαχθεί το δίκτυο να είχαμε κανονικά πίεση και τώρα όχι; Δεν αλλάχτηκε κάτι στην οικοδομή μας.
vins Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά, καθότι θα αγοράσω μια mma ηλεκτροκολληση helix mini 140a και θα είναι η πρώτη μου ενασχόληση με ηλεκτροκολληση, έχω κάποιες απορίες: - Υπολογίζω με βάση αυτά που έχω δει ότι θα κολλάω με max 70, μπορώ να τη βάλω σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού μου, ή θέλει ενισχυμένη γραμμή; - Θα πάρω ηλεκτρονική μάσκα, γάντια ηλεκτροκολλησης δερμάτινα και όταν κολλάω θα φοράω μάσκα fpp3, χρειάζομαι κάτι άλλο; - Για στραντζαριστα λέω να πάρω ηλεκτρόδια 2 και 2,5 6013, φαντάζομαι είναι οκ; Ευχαριστω πολύ για τη βοήθεια!
Maurikycli Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, prototypegr είπε Πως γίνεται όμως πριν αλλαχθεί το δίκτυο να είχαμε κανονικά πίεση και τώρα όχι; Δεν αλλάχτηκε κάτι στην οικοδομή μας. Το ίδιο λέμε. Ο δήμος πριν έδινε πίεση ανεξέλεγκτα οπότε το νερό ξεπερνούσε το "εμπόδιο" της στενής σωλήνας της οικοδομής , ενώ τώρα με την κανονική πίεση δεν μπορεί.
prototypegr Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 19 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Το ίδιο λέμε. Ο δήμος πριν έδινε πίεση ανεξέλεγκτα οπότε το νερό ξεπερνούσε το "εμπόδιο" της στενής σωλήνας της οικοδομής , ενώ τώρα με την κανονική πίεση δεν μπορεί. Οπότε θα αυξήσουμε την πίεση μπας και σωθούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις