Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω 2 βίδες άλες που δεν ξέρω ποιος bodybuilder τις βίδωσε. Έτσι πλέον η κεφαλή έχει χαλάσει και δεν μαγκώνει το Αλεν.

Έχετε καμια ιδέα πως να τις βγάλω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 ώρες πριν, zio10 είπε

Δεν το είχα υπόψη, θα το δω! Στα γρήγορα που κοίταξα πάντως δεν βρίσκεις εύκολα τιμή ενώ και η τοποθέτηση πρέπει να είναι κάπως πιο δύσκολη.

@troi.gβλέπω ότι υπάρχουν και υποστρώματα για τα βινυλίου πάντως.

Όντως φίλε, αυτό δε το είχα δεί. Πιστεύω ότι για την περίπτωση σου είναι ότι πρέπει, αφού κολλάει μόνο στο βινυλικο, και όχι στο παρκέ, που μπορεί στο μέλλον να το ξαναβγαλεις στην επιφάνεια.

8 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Έχω 2 βίδες άλες που δεν ξέρω ποιος bodybuilder τις βίδωσε. Έτσι πλέον η κεφαλή έχει χαλάσει και δεν μαγκώνει το Αλεν.

Το Άλεν που χρησιμοποιείς είναι μάρκας; Γιατί αν προσπαθείς με τα αλενακια που έχουν μέσα οι συσκευασίες των αντικειμένων που αγοράζουμε, τα έπιασες τα λεφτά σου.

• Like 1

37 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Από την στιγμή που χάλασε το κεφάλι σε πολύ σφιχτή βίδα, τα πράγματα είναι δύσκολα. Υπάρχουν κάποιες λύσεις αλλά δεν πιάνουν πάντα.

Αρχικά δώσε πληροφορίες για το που είναι αυτές οι βίδες, και καμιά φωτογραφία του όλου αντικειμένου

Μια λύση είναι εξολκέας βίδας (google it)

Αρχικά κάνεις τρύπα μέσα στην ίδια την βίδα και εκεί μέσα χώνεις τον εξολκέα, ο οποίος μαγκώνει την βίδα όσο την περιστρέφεις αριστερόστροφα και την ξεβιδώνει. Πιθανότητες να δουλέψει, ας πούμε 50%

Μπορείς με μια τσιμπιά να κολλήσεις μια άλλη βιδα επάνω της και να την ξεβιδωσεις. Εάν δεν έχεις ηλεκτροκολληση μπορείς να κάνεις μια βαθειά κοπή με λάμα σιδεροπριονου και να την βγάλεις με πλακέ κατσαβίδι. Υπάρχουν επιλογές αρκετές αλλά καλύτερα να βάλεις μια φώτο να δούμε ποια είναι η ποιο κατάλληλη λυση

10 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Καμία φορά πιάνει torx επειδή είναι λίγο μεγαλύτερο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Εκτος απο αυτα που σου προτειναν τα παιδια πιο πανω, δοκιμασε και WD40. Μπορει απλα να υπαρχει οξειδωση.
Επισης εαν οι βιδες συγκρατουν καποιο μεταλλικο καλυμα στο οποιο δεν υπαρχει προβλημα να αναπτυχθει μεγαλη θερμοκρασια, δοκιμασε να τις ζεστανεις με φλογιστρο ή πιστολι θερμου αερα.
Και μια τριτη επιλογη (που μπορει ομως να προκαλεσει και ζημια στη βιδα και στο σπειρωμα) ειναι να τοποθετησεις ενα flat κατσαβιδι πλαγια, σε κλιση 90 μοιρες πανω στο κεφαλι της βιδας, και να του δωσεις μερικα ελαφρια χτυπηματα με ενα σφυρακι, σαν να θελεις να την περιστρεψεις αριστεροστροφα.

Επεξ/σία από immortalx

18 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Αν το επιτρέπει η βίδα και το σημείο, ο πιο απλός τρόπος είναι να κάνεις ένα κόψιμο πάνω στο κεφάλι ώστε να χρησιμοποιήσεις μετά ένα μεγάλο πλακέ κατσαβίδι. Αλλά πρακτικά δεν είναι πάντα εφικτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, PC_MAGAS είπε

Αγορασε ή δανείσου την παρακατω πενσα και θα μπορεσεις να βγαλεις τη βιδα.

https://www.skroutz.gr/s/33482804/Knipex-Πένσα-Ίσια-Μήκους-200mm-8201200.html

Επεξ/σία από nickmanak
  • Like 2

Καλημέρα. Θα χρειαστώ για ακόμα μια φορά τα φώτα σας! :)

Μετά από αλλαγή των υδραυλικών ήρθε η ώρα να μπουν τα πλακάκια. Αυτά θα μπουν πάνω από το μωσαϊκό. Ο προβληματισμός μου αφορά λίγο τη κλίση που έχει το πάτωμα. Συγκεκριμένα έχει μια κλίση όχι εντελώς προς την κάτω αριστερή γωνία αλλά ελαφρώς προς τα μέσα (δείτε το σχεδιάκι που επισύναψα), δηλαδή προς το παλιό πατοσίφωνο (τώρα ελαφρώς μετακινήθηκε λόγω λεκάνης τουαλέτας).

Ο υδραυλικός βλέποντας αυτή τη κλίση, δεν έβαλε το σιφώνι του μπάνιου στο κέντρο της αριστερής πλευράς της μελλοντικής (χτιστής) ντουζιέρας αλλά ελαφρώς προς τα κάτω για να είναι σύμφωνο με τη κλίση που έχει ήδη το μπάνιο ώστε να φεύγουν τα νερά καλύτερα όπως είπε.

Ο προβληματισμός μου λοιπόν είναι ο εξής. Πως θα διατηρηθεί αυτή η κλίση από τη στιγμή που το πλακάκι έχει ένα κάποιο εμβαδό; Θα μείνει μεν η κλίση προς τα αριστερά αλλά από όσο καταλαβαίνω όχι η κλίση της κάτω πλευράς προς το σιφώνι.

Οπότε τρεις ερωτήσεις:
1. Να προσπαθήσω να βρω μικρό πλακάκι για το μπάνιο;
2. Περαν της χαμένης κλίσης, θα δυσκολέψει το πλακά να κολλήσει σωστά ένα μεγάλο πλακάκι δεδομένης της "κούρμπας" του πατώματος;

3. Έχει νόημα να φέρω εκ νεου υδραυλικό να φέρει λίγο πιο ψηλάτο πατοσίφωνο και όχι προς τα κάτω όπως είναι τώρα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πάλι έκθεση έγραψα :P

image.png.cfc553c20c19cae91b1421108154a7bb.png

13 λεπτά πριν, Antretng είπε

Οπότε τρεις ερωτήσεις:
2. Περαν της χαμένης κλίσης, θα δυσκολέψει το πλακά να κολλήσει σωστά ένα μεγάλο πλακάκι δεδομένης της "κούρμπας" του πατώματος;

3. Έχει νόημα να φέρω εκ νεου υδραυλικό να φέρει λίγο πιο ψηλάτο πατοσίφωνο και όχι προς τα κάτω όπως είναι τώρα;

Θα το δει αυτός που θα βάλει τα πλακάκια και θα σου προτείνει λύση (πριν τα αγοράσεις εννοείται). Δεν χρειάζεται ράβε/ξήλωνε στα υδραυλικά. (Άποψη μου)

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Antretng είπε

Καλημέρα. Θα χρειαστώ για ακόμα μια φορά τα φώτα σας! :)

Μετά από αλλαγή των υδραυλικών ήρθε η ώρα να μπουν τα πλακάκια. Αυτά θα μπουν πάνω από το μωσαϊκό. Ο προβληματισμός μου αφορά λίγο τη κλίση που έχει το πάτωμα. Συγκεκριμένα έχει μια κλίση όχι εντελώς προς την κάτω αριστερή γωνία αλλά ελαφρώς προς τα μέσα (δείτε το σχεδιάκι που επισύναψα), δηλαδή προς το παλιό πατοσίφωνο (τώρα ελαφρώς μετακινήθηκε λόγω λεκάνης τουαλέτας).

Ο υδραυλικός βλέποντας αυτή τη κλίση, δεν έβαλε το σιφώνι του μπάνιου στο κέντρο της αριστερής πλευράς της μελλοντικής (χτιστής) ντουζιέρας αλλά ελαφρώς προς τα κάτω για να είναι σύμφωνο με τη κλίση που έχει ήδη το μπάνιο ώστε να φεύγουν τα νερά καλύτερα όπως είπε.

Ο προβληματισμός μου λοιπόν είναι ο εξής. Πως θα διατηρηθεί αυτή η κλίση από τη στιγμή που το πλακάκι έχει ένα κάποιο εμβαδό; Θα μείνει μεν η κλίση προς τα αριστερά αλλά από όσο καταλαβαίνω όχι η κλίση της κάτω πλευράς προς το σιφώνι.

Οπότε τρεις ερωτήσεις:

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πάλι έκθεση έγραψα :P

image.png.cfc553c20c19cae91b1421108154a7bb.png

Για το πατοσίφωνο, μικρή σημασία έχει. Λες και θα μπαίνεις με το λάστιχο να πλημμυρίζεις το μπάνιο; Οπότε μην αγχώνεσαι. Αν βάλεις μια σχετικά μικρή διάσταση πλακάκι και όχι 60Χ120 για παράδειγμα, ο πλακάς θα μπορέσει να δώσει μια κλίση χωρίς να κάνει ενοχλητικά δόντια. Θα του πάρεις και μια καλή κόλλα s1 - s2, να μπορεί να παίξει. Αλλά και να μην δώσει πολλή κλίση, πιστεύω ότι δεν τρέχει και κάτι, δεν δέχεται βροχή ας πούμε σε εξώστη ή βεράντα! Ίσα που...
Μιας και έχεις προχωρήσει σε χτιστή ντουζιέρα και είσαι στην φάση πλακάκια, αυτό που είναι καλό να κάνεις είναι να βάλεις μεμβράνη στεγανοποίησης μέσα στην ντουζιέρα σου οπωσδήποτε, και το βέλτιστο να βάλεις και σιφώνι ντουζιέρας με μεμβράνη στεγανοποίησης, αν δεν έχεις βάλει ήδη. Τύποι μεμβρανών kerakoll aquastop, bostik ardatec, cl69, κ.α.

Σχετικό βίντεο εδώ:

b98736812d20c683c1f32e1768adc447.jpg?image_play_button_size=2x&image_crop_resized=960x540&image_play_button=1&image_play_button_color=ffcb00e0

BOSTIK ARDATEC SWIMMING POOL APPLICATION - Global - Tile Adhesives & Grouts - Product Video

Συζήτα το με τον πλακά σου, αυτός θα κάνει την τοποθέτηση. 

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Για το πατοσίφωνο, μικρή σημασία έχει. Λες και θα μπαίνεις με το λάστιχο να πλημμυρίζεις το μπάνιο; Οπότε μην αγχώνεσαι. Αν βάλεις μια σχετικά μικρή διάσταση πλακάκι και όχι 60Χ120 για παράδειγμα, ο πλακάς θα μπορέσει να δώσει μια κλίση χωρίς να κάνει ενοχλητικά δόντια. Θα του πάρεις και μια καλή κόλλα s1 - s2, να μπορεί να παίξει. Αλλά και να μην δώσει πολλή κλίση, πιστεύω ότι δεν τρέχει και κάτι, δεν δέχεται βροχή ας πούμε σε εξώστη ή βεράντα! Ίσα που...
Μιας και έχεις προχωρήσει σε χτιστή ντουζιέρα και είσαι στην φάση πλακάκια, αυτό που είναι καλό να κάνεις είναι να βάλεις μεμβράνη στεγανοποίησης μέσα στην ντουζιέρα σου οπωσδήποτε, και το βέλτιστο να βάλεις και σιφώνι ντουζιέρας με μεμβράνη στεγανοποίησης, αν δεν έχεις βάλει ήδη. Τύποι μεμβρανών kerakoll aquastop, bostik ardatec, cl69, κ.α.

Σχετικό βίντεο εδώ:

b98736812d20c683c1f32e1768adc447.jpg?image_play_button_size=2x&image_crop_resized=960x540&image_play_button=1&image_play_button_color=ffcb00e0

BOSTIK ARDATEC SWIMMING POOL APPLICATION - Global - Tile Adhesives & Grouts - Product Video

Συζήτα το με τον πλακά σου, αυτός θα κάνει την τοποθέτηση. 

Αυτη τη στιγμή το μόνο που εχει μπει ειναι το σιφώνι. Οπότε τα πάντα μπορουν να γίνουν. Σκεψου οτι απο βδομάδα θα μπει σοβατζής. Δεν ξερω αν χρειάζεται να φερω και υδραυλικο γιατι μου ειπε ο πλακας (μιλησα πριν λίγο) οτι καλο ειναι να παει οσο πιο γωνια γινεται για να το φέρει αυτός.

Μου ειχε πει ο πλακας ότι θα εβαζε ενα μονωτικό υλικό. Δεν νομίζω να εννοούσε μεμβράνη αλλά θα τον ρωτήσω.

Αν βρω πλακάκι 25*25 ας πουμε (δεν έχει τυχει να δω τοσο μικρό, θα δω τι υπάρχει), δεν αυξάνει τα προβλήματα από άποψη στεγανότητας/μουχλας λόγω των περισσότερων αρμών;

Επεξ/σία από Antretng

1 ώρα πριν, Antretng είπε

Αυτη τη στιγμή το μόνο που εχει μπει ειναι το σιφώνι. Οπότε τα πάντα μπορουν να γίνουν. Σκεψου οτι απο βδομάδα θα μπει σοβατζής. Δεν ξερω αν χρειάζεται να φερω και υδραυλικο γιατι μου ειπε ο πλακας (μιλησα πριν λίγο) οτι καλο ειναι να παει οσο πιο γωνια γινεται για να το φέρει αυτός.

Μου ειχε πει ο πλακας ότι θα εβαζε ενα μονωτικό υλικό. Δεν νομίζω να εννοούσε μεμβράνη αλλά θα τον ρωτήσω.

Αν βρω πλακάκι 25*25 ας πουμε (δεν έχει τυχει να δω τοσο μικρό, θα δω τι υπάρχει), δεν αυξάνει τα προβλήματα από άποψη στεγανότητας/μουχλας λόγω των περισσότερων αρμών;

Ναι, τα αυξάνει. Μωρέ ιδανικά θέλει όλο το μπάνιο μεμβράνη αλλά τουλάχιστον στην μπανιέρα πρέπει να μπει υποχρεωτικά, με ειδικά τεμάχια-ταινίες για τις γωνίες κλπ. Από τη μεμβράνη δεν περνάει τίποτα, είχα κάνει πείραμα και είχα 10 μέρες+ τη μεμβράνη γεμάτη με νερό (είχα φτιάξει ένα κοίλωμα) και την είχα βάλει σε διάταξη να δω αν θα περάσει σταγόνα. Δεν έσταξε. Τελείωσα το πείραμα γιατί βαρέθηκα και γιατί μου έπιανε το χώρο.
Τέλος πάντων στο θέμα πλακακιών κουβέντιασέ το με τον πλακά σου, όταν έρθει να βγάλετε μέτρα και είναι να διαλέξεις το πλακάκι, να σου πει. Δες εσύ πρώτα πλακάκια που σου αρέσουν στο σχέδιο και πάρε από το μαγαζί σε τι διαστάσεις βγαίνουν, για να δει και ο πλακάς πώς θα τα φέρει, να πάνε ωραία στο στρώσιμο, να μην βγάλει άσχημα κοψίματα, κλπ... Οπότε όταν έρθει να βγάλετε τα μέτρα και να δει και πώς θα τα στρώσει για να πας σε παραγγελία, θα εξετάσετε και το θέμα κλίσεων και την επιλογή διάστασης.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, Antretng είπε

Αν ειναι λαθος οι κλισεις δε μπορεις να κανεις πάντα κατι. Στο δικο μου λιμναζουν αλλα ηταν λαθος η τσιμετοκονια(τσιμεντογωνια που λενε μαστορες). Επειδη δεν ηθελα να σπαω 10τμ μπαζα και να ριχνω ξανα το αφησα ετσι. 

Εκει που εκανα ντουσιερα και εβαλα και μονωτικο το ψειρισε ο μαστορας επειδη ηταν πιο πανω λιγο. Και νερο απο ποτηρι να ριξεις παει στο σιφωνι

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αν ειναι λαθος οι κλισεις δε μπορεις να κανεις πάντα κατι. Στο δικο μου λιμναζουν αλλα ηταν λαθος η τσιμετοκονια(τσιμεντογωνια που λενε μαστορες). Επειδη δεν ηθελα να σπαω 10τμ μπαζα και να ριχνω ξανα το αφησα ετσι. 

Εκει που εκανα ντουσιερα και εβαλα και μονωτικο το ψειρισε ο μαστορας επειδη ηταν πιο πανω λιγο. Και νερο απο ποτηρι να ριξεις παει στο σιφωνι

Ο πλακάς μου είπε ότι θα τις φέρει τις κλίσεις με τσιμέντο να πηγαίνουν τα νερα προς μια γωνία. Αρκεί να μην βάλω μεγάλο πλακάκι και να πω υδραυλικό να παει το σιφώνι πιο άκρη.  

Η μονη βλακεια με το μικρο πλακάκι ειναι οι μεγαλύτερες συνολικά επιφάνειες των αρμών. Αλλα ίσως με τη μεμβράνη που είπε ο Πάνος να είναι οκ και περισσοτερο να ειναι μια εξτρα ταλαιπωρια στο καθάρισμα απο μούχλα. 

Επεξ/σία από Antretng

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...