Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, zio10 είπε

Το ηλεκτρικό πιστόλι βαφής βολεύει; Για βάψιμο τοίχου και τα οικονομικά μοντέλα, βλέπω στα praktiker γύρω στα 50€ πχ. Κάνουν δουλεία;

Θα βάψεις όλο το δωμάτιο (ταβάνι, πάτωμα, ντουλάπα, παράθυρο) εκτός αν τα μονώσεις με ταινίες κλπ. Άσε που κάνει φασαρία ο συμπιεστής, ο χειριστής πρέπει να φοράει μάσκα/γυαλιά κλπ

Short answer, όχι.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

18 ώρες πριν, mechpanos είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μαζί να ρίξει τιμές 50 100€ τον Μάιο όταν θα μοσχοπουλήσει τον Ιούνιο και θα ξαναγοράδει ακριβότερα για να στοκάρει αλλά ΟΚ. Αυτό ψιλοίσχυε τις παλιές εποχές που τα μαγαζιά αγόραζαν σε σταθερές τιμές και όχι κάθε φορά και ακριβότερα, και δεν υπήρχε και η τεχνητή ζήτηση λόγω voucher (εγώ αγόρασα κλιματιστικό Μάρτιο μήνα, ποιος λογικός άνθρωπος έπαιρνε κλίμα τον Μάρτιο σε νορμάλ συνθήκες!!!)

Άρα, η τεχνητή ζήτηση (ελέω βάουτσερς) του Μαρτίου, θα απισχνάσει τη ζήτηση των επομένων μηνών, όχι; Αυτό συλλογίζομαι.

Τελοσπάντων, θα περιμένω μέχρι αρχές - μέσα Μαΐου. Στη χειρότερη να μείνουν ίδιες οι τιμές, οπότε θα πάρω το σταμπαρισμένο κλιματιστικό στην ίδια τιμή που είναι τώρα, χάνοντας μερικές κιλοβατώρες χρήσης στο ήπιο "κρύο" του Απριλίου (αν υπάρξει αυτό). Στην καλύτερη, θα υπάρξει αυτή η μείωση των 50-100 ευρώ που θα μου επιτρέψει σαν καλός νεοέλληνας να λέω στους φίλους μου "χεχε, είδες; Κοψοχρονιά το πήρα το εργαGLείο! ".

• Like 1

προσπαθώ να επιδιορθώσω το καλώδιο σε ένα πιστολάκι μαλλιών philips. Για να το ανοίξω πρέπει να αφαιρέσω δύο τριγωνικές βίδες, δεν έχω κατσαβίδι με τριγωνική κεφαλή και δεν πιάνει κανένα κόλπο με ίσιο ή άλλο.

Είχα ακούσει ότι είναι ειδικές βίδες της philips ακριβώς για να τις ανοίγουν μόνο συμβεβλημένοι μάστορες.

Ξέρει κάποιος σε τί αναφέρομαι; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; 

Ευχαριστώ.

11 λεπτά πριν, janus5555 είπε

προσπαθώ να επιδιορθώσω το καλώδιο σε ένα πιστολάκι μαλλιών philips. Για να το ανοίξω πρέπει να αφαιρέσω δύο τριγωνικές βίδες, δεν έχω κατσαβίδι με τριγωνική κεφαλή και δεν πιάνει κανένα κόλπο με ίσιο ή άλλο.

Είχα ακούσει ότι είναι ειδικές βίδες της philips ακριβώς για να τις ανοίγουν μόνο συμβεβλημένοι μάστορες.

Ευχαριστώ.

Εχει φθηνα σετ απο bits (μυτες) στο εμποριο που λογικα θα περιλαμβανουν τετοιο μεσα.
Αλλη λυση ειναι αν εχεις ενα σετ Torx bits καποιο να μπαινει σφιχτα και να μπορεσεις να κανεις δουλεια. Η λογικη ειναι οτι αυτου του ειδους οι κεφαλες εχουν πολλα σημεια επαφης και μπορεις να δημιουργησεις καταλληλη ροπη για να ξεσφιξει.
Δεν ειναι ιδανικο βεβαια.
Δες το παρακατω video που το κανει ενας τυπος

• Like 1

18 λεπτά πριν, janus5555 είπε

Ευχαριστώ.

Στο εμποριο θα βρεις κατσαβιδια για τετοιυ τυπου βιδες. Ενα κολπακι ειναι να δοκιμασεις με torx. Δες εδω

Edit. @immortalx μαζι γράφαμε! :)

2 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Στο εμποριο θα βρεις κατσαβιδια για τετοιυ τυπου βιδες. Ενα κολπακι ειναι να δοκιμασεις με torx. Δες εδω

Edit. @immortalx μαζι γράφαμε! :)

Great minds think alike 😛

• Like 2

Τελικά ολοκληρώθηκε χθες η ταλαιπωρία μιας βδομάδας με το παλιο-καλοριφέρ που χάλασε. Άλλαξα όλους τους διακόπτες (αγορά 26 ευρώ οι 6) και έδωσα και 80 ευρώ στον υδραυλικό. Τσάμπα χρήματα, για καλοριφέρ που ανάβει 10-15 μέρες το χρόνο, αλλά τελοσπάντων, αφού δεν έχω τη δυνατότητα ελέγχου ροής, ας έχω μια ασφάλεια.

Οι διακόπτες ήταν όλοι 30ετίας σίγουρα, σύμφωνα με τον υδραυλικό. Πέραν από τον 1 χαλασμένο, υπήρχαν 2 τελείως κολλημένοι που πιθανότατα θα έσπαγαν αν πήγαινε κάποιος να τους κλείσε σε περίπτωση επανάληψης κάποιου τρυπήματος. Μέσα ήταν όλοι γεμάτοι μάκα, μαυρίλες και σκουριά.

Ο ένας που εν τέλει χάλασε λίγο παραπάνω με τη δική μου παρέμβαση, είχε μισοκομμένο λαστιχάκι στεγάνωσης, το οποίο πιθανώς έκοψα εγώ ολοσδιόλου, στρίβοντας με κλειδί το στέλεχος.

Τα καλά νέα, είναι ότι κατόπιν συμβουλής του υδραυλικού, εβρέθη καλοριφέρ αντικατάστασης πάνελ, που να βγάζει τις απαραίτητες θερμίδες (και μερικές παραπάνω) και να χωράει στο 1 μέτρο χώρου, χωρίς να κοστίζει μία περιουσία. Απλά θα χρειαστεί ένα μικρό Γ για να γίνει η απόσταση 905 , 900.

337333065_452338263734603_7920876798977271859_n.jpg

337561935_160340410275825_6819258872099314548_n.jpg

• Like 9

Έχω Ατομικό Λέβητα αερίου, στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, κλασικά ελληνικά.

Του πατέρα μου του κόλλησε, μιας κι είναι δικό μας το σπιτάκι και του κάνουμε μαζέματα, να βάλει στο Λέβητα αυτόματο πλήρωσης, ωστε να μη χρειάζεται που και που να ρυθμίζουμε χειροκίνητα την πίεση στο Λέβητα, να την έχουμε λέει σταθερά στο 1 και κάτι, πάντα ανοιχτή τη βάννα,  κι όταν κάνει να πέσει να συμπληρώνει αυτόματα.  

Το θέμα είναι οτι εγώ τόσα χρόνια δεν έχω δει κάπου σε εγκατάσταση φυσικού αερίου αυτόματο, όλοι το έχουν έτσι που να ρυθμίζουν χειροκίνητα την πίεση η οποία μάλιστα πολλές φορές έπεφτε κι έπρεπε να ελέγχεται γτ δε δούλευε σωστά το σύστημα.

Υπάρχει κάποιος λόγος που δε συνηθίζεται  αυτόματος  πλήρωσης, να χεις ανοιχτή τη βάννα και να μην ασχολλείσαι με την πίεση,  σε λέβητες φυσικού αερίου, ν αποφύγω να βάλω, ή δεν έτυχε απλά να δω εγώ και τα χω στο μυαλό μου λάθος; 

Καλημέρα. Την συμβουλη σας . 

Αυτη ειναι η κάτω πλευρά ενός μεταλλικού πλαισίου και θέλω να σταθεροποιήσω την βιδα από κάτω. δηλαδη στην πλευρά του πάτου. Μπορώ να βάλω παξιμάδι κάλλιστα από μέσα για αυτην την σταθεροποίηση αλλά δεν γίνεται γιατι θα πρέπει να πατήσουν εσωτερικά κάποια πλαισια και δεν θέλω να ειναι στο αερα με διαφορα ακόμα  και 2 χιλιοστα πχ (αν βρω κανενα λεπτο παξιμάδι)

Σκέφτηκα την λύση μιας ηλεκτροπόντας αλλά ειναι πανακριβη και οπως το βλεπω θα χρησιμοποιηθεί 50 φορές (οσα ειναι τα μεταλλικά πλαισια και μετά θα ξεχαστει στο ντουλάπι)

Σκέφτηκα την λύση κολλας...θα κρατήσει ομως σταθερή την βίδα για πάντα?

Εκτός αν πάω τα πλαισια σε κανεναν μαστορα (να τα εχω τρυπήσει απο πριν εκει που ειναι η βιδα) και να του παω και τις κατάλληλες βίδες για να τις ποντάρει..δεν ξέρω

image.png.2e6cb83ef8e8791452a5cba6e44b08ad.png

Βρες κάποιον επαγγελματία με ηλεκτροπόντα ή tig ή απλή ηλεκτροκόλληση (να είναι καλός μάστορας όμως) αφού είναι για μια φορά.

Αλλιώς δώσε περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπας και σκεφτούμε άλλη πατέντα.

Αφού δεν θα βάλεις παξιμάδι, τι ρόλο έχει η βίδα εξαρχής?

• Like 2

28 λεπτά πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε

Καλημέρα. Την συμβουλη σας . 

Αυτη ειναι η κάτω πλευρά ενός μεταλλικού πλαισίου και θέλω να σταθεροποιήσω την βιδα από κάτω. δηλαδη στην πλευρά του πάτου. Μπορώ να βάλω παξιμάδι κάλλιστα από μέσα για αυτην την σταθεροποίηση αλλά δεν γίνεται γιατι θα πρέπει να πατήσουν εσωτερικά κάποια πλαισια και δεν θέλω να ειναι στο αερα με διαφορα ακόμα  και 2 χιλιοστα πχ (αν βρω κανενα λεπτο παξιμάδι)

Σκέφτηκα την λύση μιας ηλεκτροπόντας αλλά ειναι πανακριβη και οπως το βλεπω θα χρησιμοποιηθεί 50 φορές (οσα ειναι τα μεταλλικά πλαισια και μετά θα ξεχαστει στο ντουλάπι)

Σκέφτηκα την λύση κολλας...θα κρατήσει ομως σταθερή την βίδα για πάντα?

Εκτός αν πάω τα πλαισια σε κανεναν μαστορα (να τα εχω τρυπήσει απο πριν εκει που ειναι η βιδα) και να του παω και τις κατάλληλες βίδες για να τις ποντάρει..δεν ξέρω

image.png.2e6cb83ef8e8791452a5cba6e44b08ad.png

Αυτή η βίδα, τί θα βιδώνει; Ποιος είναι δηλαδή, ο λόγος ύπαρξής της; 
Αν βιδώνει κάτι από την πάνω μεριά και σφίγγει, και δεν θες να χαλαρώσει η σύσφιξη μελλοντικά, η λύση είναι είτε βίδα με κεφάλι με δοντάκια ώστε όταν σφίξει να μαγκώσει, είτε ροδέλα και γκρόβερ κάτω από το κεφάλι της υπάρχουσας.
Αν σκοπός είναι η σταθεροποίηση προ της όποιας σύσφιξης, η οποία θα γίνει αργότερα ή μπορεί και να μην γίνει ποτέ πλήρης σύσφιξη για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε ο μόνος τρόπος είναι το ποντάρισμα.

• Like 2

@ΜΑΝΩΛΗΣ1

Εκτος απ τις συμβουλες που πολυ σωστα δωσαν οι φιλοι παραπανω, αν τα πλαισια εχουν καποιο ικανοποιητικο παχος (πχ τουλαχιαστον 2-3mm, αν και φαινονται δυστυχως λεπτα), θα μπορουσες να κανεις ενα υποτυπωδες πασο με κολαουζο και να βιδωσεις τη βιδα απο κατω. Φυσικα θα χρειαστει να τρυπησεις ελαφρως μικροτερη τρυπα.

Δωσε τα σε ενα γνωστο να σου τα κολλησει, ειναι ο πιο ευκολος τροπος.

• Like 1

1 ώρα πριν, immortalx είπε

@ΜΑΝΩΛΗΣ1

Εκτος απ τις συμβουλες που πολυ σωστα δωσαν οι φιλοι παραπανω, αν τα πλαισια εχουν καποιο ικανοποιητικο παχος (πχ τουλαχιαστον 2-3mm, αν και φαινονται δυστυχως λεπτα), θα μπορουσες να κανεις ενα υποτυπωδες πασο με κολαουζο και να βιδωσεις τη βιδα απο κατω. Φυσικα θα χρειαστει να τρυπησεις ελαφρως μικροτερη τρυπα.

Δωσε τα σε ενα γνωστο να σου τα κολλησει, ειναι ο πιο ευκολος τροπος.

Σωστή και η λύση του κολαούζου!

• Thanks 1

Καλησπέρα

Τα πλαισια ήρθαν με κατασκευαστικό λάθος από το εργοστάσιο. Στην μέση τους προυπάρχει μια βιδα η οποία ειναι κατασκευασμένη παρέα με το σασί την οποία και έβγαλα με τρυπάνι , τρυπώντας από κάτω. Αυτή η βιδα ειναι κοντη σε αυτά τα πλαισια, Λιγότερο από 1 εκατοστό ενώ εμείς θέλουμε τουλάχιστον 3,5-3.8cm Μήκος σπειρώματος

Ο παρακάτω ειναι ο σκοπός

Σταθεροποίηση πριν την συσφιξη από πάνω, ώστε να μπουν 3 πλαισια πλαστικά (με τρυπα στην μέση τους) και να πατησουν το ένα πανω από το άλλο. Αλλά για να μπορέσει να γινει σωστα η δουλειά χρειάζεται η σταθεροποίηση της. Οταν μπουν τα πλαστικά πλαισια , θα γινει σύσφιξη με μια μικρη πεταλούδα η ενα παξιμάδι από πάνω, με ενα γκροβερ πχ

Μου εδωσε την λυση συνάδελφος και κατα τύχη ειχα ανταλλακτικα. Από την μέσα πλευρά στο σασί κουμπωσα μια τέτοια ασφάλεια M5 στο σπείρωμα. Ψιλοσταθεροποιήθηκε αλλά ειναι λιγο επίφοβο να φυγει. Οπότε ψαχνω και ενα τροπο να

το σταθεροποιήσω από κάτω πρωτα. 

Θα ρωτήσω και μαστορα αφού βρω τις βιδες που θέλω. Μπορώ να κάτσω να του τρυπήσω τα πλαισια πρώτα και να του τα παω ετοιμα. Μαλλον αυτό ειναι η καλύτερη λυση για την σταθεροποίηση

image.png.4e497f974acbbb5dba6f721dff50e634.png

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφέρον

Δεν πολυκατάλαβα τι ακριβώς κάνουν τα πλαίσια, ούτε είδαμε φωτογραφία με το όλο σύστημα.

Anyway, κοίτα και την λύση για πριτσίνι με σπείρωμα, νομίζω θα βολεύει αφού σε λεπτά πάχη δεν θα πιάσει το κολαούζο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...