nikolaos1960 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Καλησπερα παιδια! Ξερει κανεις πως καθαριζω απο χρωματα paintballs στον τοιχο? Καποια τσογλανακια,εριξαν τετοια στον τοιχο,και δεν μπορω να τα εξαφανισω,το ιδιο πιτσιλιστηκε και η πορτα της ντουλαπας! Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, troi.g είπε Περίεργο να έτρεξε περισσότερο, αφού εσύ το πηγες προς το σφίξιμο. Από διακόπτες μπορείς να βάλεις cherouvim ή pintosi. Εγώ θα σου πρότεινα εάν δεν έχεις πολλά σώματα στο σπίτι, να αλλάξεις όλους τους διακόπτες και να βάλεις καινούργιους.(ευκαιρία είναι αφού θα αδειάσει όλη η πολυκατοικία, και αύριο μεθαύριο μπορεί να τρυπήσει άλλο , τουλάχιστον να μπορείς να το κλείσεις) Στο δωμάτιο που έχεις θέμα , και αφού θα βάλεις κλιματιστικό, μπορείς προς το παρών να μη το βάλεις, και τα λεφτά αυτά να τα βάλεις για τους διακόπτες. Οποτε διευκολυνθεις μπορείς να το βάλεις, αφού οι διακόπτες θα είναι καινούργιοι. Το μόνο αρνητικό είναι ότι όταν και αν ανάβει η θέρμανση, εσύ να πληρώνεις κανονικά, και ας λείπει ένα σώμα. Ωραίος και σωστός, λογικότατος. Τα λεφτά έτσι θα πιάσουν τόπο. Τα ποσά θέρμανσης που πληρώνω είναι αστεία (φέτος πέριξ των 30 ευρώ), οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι και η θέρμανση που λαμβάνω από αυτά, είναι εξίσου αστεία. Μιλάμε για κακομοιριά λέβελ - κατεβαίνει διαχειριστής άμα δει να έχει έξω κάτω από +5 (πόσες μέρες το χρόνο συμβαίνει αυτό στο Γηροκομείο Αθηνών; ) και ανάβει χειροκίνητα τον καυστήρα για ένα τριωράκι. Και σε αυτό τον όλεθρο ζουν 46 οικογένειες. Προφανώς θα έχει κάνει ο καθένας τα κουμάντα του με θέρμανση ηλεκτρισμού. Οπότε το πρωτεύον είναι να μπει σοβαρό κλιματιστικό για να έχει θέρμανση και ψύξη ο χώρος, και τα 35-70 ευρώ/ χρόνο, ας πάνε άκλαυτα. Εν ανάγκη λέω στον υδρ. να μου αφαιρέσει - πετάξει το σώμα και μέχρι το Δεκέμβρη - Γενάρη που θα ανάψει η πενιχρή θέρμανση λογικά, τον φωνάζω αυτόν ή άλλον να μου βάλει το νέο σώμα. Εν ανάγκη το βάζω κι εγώ άμα έχω έτοιμη φασούλα, κάτι πιάνουν τα χέρια μου, έχω αλλάξει 4-5 μπαταρίες μπάνιου και 1-2 βρυσάκια. 😛 Ο διακόπτης δεν ξέρω τι διάολο έπαθε, τον έστριβα προς τα δεξιά ως το απόλυτο άκρο του περιθωρίου του και ενώ έφτανε στο αμήν ως προς το σφίξιμο, υπήρχε αμυδρή ροή νερού. Θα κάνω μια δοκιμή με τον διαχειριστή αύριο, να δούμε αν θα κάνει να ξαναέχει ροή, μήπως τα σημερινά νερά ήταν τίποτα επιστρεφόμενα (αλλά πως, αφού ο κάτω διακόπτης ήτο επίσης κλειστός). Τελοσπάντων, μην το ψάχνουμε. Τραγική κατάσταση στην Αθήνα, εν μέρει και υπ' ευθύνη μας. Τη δεκαετία 1998-2008 που τρέχανε τα λεφτά, τα κάναμε διακοπές και ταξίδια, αντί να συντηρούμε κι αναβαθμίζουμε την περιουσία μας. Τώρα μαζεύουμε με πενιχρούς πόρους χρέπια ασυντήρητα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 11 hours ago, MikhailBakurin said: Όχι, ο υδραυλικός ζήτησε 450 με τα εργατικά του. Το σώμα μόνο κάνει 330 στο σκρουτζ, και δύο μέηνστριμ διακόπτες κάνα 12άρι. Δεν το βρίσκω τόσο παράλογο να ζητάς 100 ευρώ για μια τέτοια δουλειά, ούτε και φτηνό όμως. Αν ξέρετε πόσο έχει η ταρίφα (εργατικά μόνο) στην αγορά για αποξήλωση και τοποθέτηση σώματος+διακοπτών, μετά χαράς να λάβω υπόψη μου το feedback σας. οκ αν κάνει τόσο το σώμα, είναι πολλές θερμίδες ? πολύ ακριβό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) να κάνετε συνέλευση και να αιτηθείς να φύγεις από την κεντρική θέρμανση ταπώνοντας τη γραμμή ή βγάζοντας όλα τα σώματα και ενώνοντας την γραμμή χωρίς σώματα, με έλεγχο και από τον διαχειριστή... ααα και να μην μπαίνεις στο σκρόυτζ γιατί έχει βάλει 400 ευρά στα μαγαζιά το χρόνο καπέλο...βεστπραισ ή καλύτερα γκουγκλάρισε καταστήματα με καλοριφέρ και τηλέφωνο... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2023 από kokos23 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 12 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Ωραίος και σωστός, λογικότατος. Τα λεφτά έτσι θα πιάσουν τόπο. Τα ποσά θέρμανσης που πληρώνω είναι αστεία (φέτος πέριξ των 30 ευρώ), οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι και η θέρμανση που λαμβάνω από αυτά, είναι εξίσου αστεία. Μιλάμε για κακομοιριά λέβελ - κατεβαίνει διαχειριστής άμα δει να έχει έξω κάτω από +5 (πόσες μέρες το χρόνο συμβαίνει αυτό στο Γηροκομείο Αθηνών; ) και ανάβει χειροκίνητα τον καυστήρα για ένα τριωράκι. Και σε αυτό τον όλεθρο ζουν 46 οικογένειες. Προφανώς θα έχει κάνει ο καθένας τα κουμάντα του με θέρμανση ηλεκτρισμού. Οπότε το πρωτεύον είναι να μπει σοβαρό κλιματιστικό για να έχει θέρμανση και ψύξη ο χώρος, και τα 35-70 ευρώ/ χρόνο, ας πάνε άκλαυτα. Εν ανάγκη λέω στον υδρ. να μου αφαιρέσει - πετάξει το σώμα και μέχρι το Δεκέμβρη - Γενάρη που θα ανάψει η πενιχρή θέρμανση λογικά, τον φωνάζω αυτόν ή άλλον να μου βάλει το νέο σώμα. Εν ανάγκη το βάζω κι εγώ άμα έχω έτοιμη φασούλα, κάτι πιάνουν τα χέρια μου, έχω αλλάξει 4-5 μπαταρίες μπάνιου και 1-2 βρυσάκια. 😛 Ο διακόπτης δεν ξέρω τι διάολο έπαθε, τον έστριβα προς τα δεξιά ως το απόλυτο άκρο του περιθωρίου του και ενώ έφτανε στο αμήν ως προς το σφίξιμο, υπήρχε αμυδρή ροή νερού. Θα κάνω μια δοκιμή με τον διαχειριστή αύριο, να δούμε αν θα κάνει να ξαναέχει ροή, μήπως τα σημερινά νερά ήταν τίποτα επιστρεφόμενα (αλλά πως, αφού ο κάτω διακόπτης ήτο επίσης κλειστός). Τελοσπάντων, μην το ψάχνουμε. Τραγική κατάσταση στην Αθήνα, εν μέρει και υπ' ευθύνη μας. Τη δεκαετία 1998-2008 που τρέχανε τα λεφτά, τα κάναμε διακοπές και ταξίδια, αντί να συντηρούμε κι αναβαθμίζουμε την περιουσία μας. Τώρα μαζεύουμε με πενιχρούς πόρους χρέπια ασυντήρητα από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Μαγαζί με υδραυλικά δε έχεις γύρω γύρω στη περιοχή σου ; Ρώτα και εκεί για τιμές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, kokos23 είπε να κάνετε συνέλευση και να αιτηθείς να φύγεις από την κεντρική θέρμανση ταπώνοντας τη γραμμή ή βγάζοντας όλα τα σώματα και ενώνοντας την γραμμή χωρίς σώματα, με έλεγχο και από τον διαχειριστή... Δεν είναι τόσο απλό, πρέπει να μονωθούν όλοι οι σωλήνες που περνάνε από το διαμέρισμα, να φύγουν τα σώματα και να βάλει ατομικό σύστημα θέρμανσης. Αν δεν γίνουν αυτά, κάλιστα μπορούν να του αρνηθούν την αποσύνδεση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kokos23 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 με τον νόμο που βάζεις αυτόνομη μονάδα στο μπαλκόνι δεν μπορεί?? νομίζω ότι είναι εύκολο πια να ανεξαρτητοποιηθείς από την κεντρική θέρμανση... θα ψάξω να το βρω.. έλα καλά το θυμάμαι... https://www.protothema.gr/afieromata/to-idaniko-heimoniatiko-spiti/article/945136/ti-ishuei-gia-tin-aposundesi-diamerismatos-apo-tin-kedriki-thermansi/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 43 λεπτά πριν, kokos23 είπε με τον νόμο που βάζεις αυτόνομη μονάδα στο μπαλκόνι δεν μπορεί?? νομίζω ότι είναι εύκολο πια να ανεξαρτητοποιηθείς από την κεντρική θέρμανση... θα ψάξω να το βρω.. έλα καλά το θυμάμαι... https://www.protothema.gr/afieromata/to-idaniko-heimoniatiko-spiti/article/945136/ti-ishuei-gia-tin-aposundesi-diamerismatos-apo-tin-kedriki-thermansi/ Διάβασες το πρόβλημα του ανθρώπου με το καλοριφέρ; 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
predator77 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 τα ακαν τα σωματα ειναι πανακριβα πλεον κ βγαινουν μονο σε ζυγα (φετες) ειναι περιπου ενα 50% πανω απο τα πανελ.Μετρα φετες, στηλες στο πλαι ,κ κεντρα διακοπτων κ δες ενα πινακα ποσες θερμιδες ειναι πχ τριστηλο- 905 -22 φετες ποσες θερμιδες ειναι ,κ βγαλε μια αντιστοιχια σε πανελ στο κανει αυτο κ ο υδραυλικος σου πολυ πιο φθηνα θα σου παει κ μπορει να ταιριαζει την διαφορα με μια μετατροπη στην επιστροφη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Σας ευχαριστώ πολύ όλους, έχετε πράγματι σκύψει πάνω από το θέμα μου και το εκτιμώ. Εξαίρεση δε θα γίνει, γιατί τα 2 άλλα σώματα του σπιτιού είναι λειτουργικά και επιπλέον δεν ξέρεις ποτέ. Αν του χρόνου μπει φθηνό φυσικό αέριο, ή μια γιγάντια αντλία θερμότητας, και πλέον ανάβει καλοριφέρ 2πλάσιο χρόνο με ίδιο κόστος, ή 3πλάσιο χρόνο με ψιλο-αντίστοιχο, τότε θα έχω ένα καλό συμπλήρωμα - αντικατάσταση του καλού inverter που σκοπεύω να πάρω μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός των επιδομάτων που αυξάνουν τεχνητά τις τιμές. Το εν λόγω ΑΚΑΝ βρίσκεται σε σημείο που δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών, δυστυχώς. Το πλάτος πρέπει να μείνει ίδιο (μαξ 90-95 εκ), γιατί είναι μπαλκονόπορτα δίπλα στο σώμα, ενώ το πάχος πρέπει επίσης να μείνει ίδιο, γιατί υπάρχει εσωτερική πόρτα παρακείμενη σε αυτό. Μόνο το ύψος μπορεί να μεταβληθεί. Αυτή τη στιγμή, σε αντίστοιχες (με το τρέχον, που έχει 21 φέτες) θερμίδες, παίζει πχ αυτό, το οποίο είναι 120 εκατοστά, δηλαδή φύγαμε πολύ. Έχω κρατήσει το τηλέφωνο ενός παρόχου, με τον τρόπο που έχετε προτείνει, δηλ. εκτός σκρουτζ, να ρωτήσω κι από εκεί τιμές. Δεν έχω πολλά περιθώρια αισιοδοξίας πάντως, δηλαδή θα μπω σε ψάξιμο για να βρω ένα σώμα που έχει 330 στο σκρουτζ πόσο φθηνότερο; 10-20-30 το πολύ ευρώ; Οκ, δεν είναι και για πέταμα, αλλά δεν είναι καμιά τραγική διαφορά. Αν βρεθεί πάνελ των διαστάσεων που θέλω, με τις θερμίδες που ψάχνω, τότε οκ, μιλάμε για σχεδόν μισή τιμή. Εκεί μάλιστα. Προς το παρόν, προσανατολίζομαι να τσιμπήσω 6 τέτοιους και να δώσω τα εργατικά σε έναν επαγγελματία να τους εγκαταστήσει + να πετάξει το σάπιο σώμα. Επειδή το εν λόγω σπίτι μένει για πολύ καιρό, ενίοτε βδομάδες, άδειο, θέλω να έχω δικλείδα ασφαλείας ότι δε θα ξαναγυρίσω να βρω πλημμύρα. Αφήστε που είναι τρομακτικό το γεγονός να έχεις υπό πίεση βρωμόνερο διαρκώς στο σπίτι σου, το οποίο μπορεί να σκάσει οποιαδήποτε στιγμή και να μην έχεις καμία δυνατότητα να το σταματήσεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε μόλις κατακάτσει ο κουρνιαχτός των επιδομάτων που αυξάνουν τεχνητά τις τιμές. Πληροφοριακά μην περιμένεις να δεις μείωση τιμών για τα επόμενα 2 χρόνια. Ήδη οι τιμές που εισάγουν οι προμηθευτές για το 23 είναι τουλάχιστον 10% πάνω από αυτές του 22. Παρ' το όποτε το έχεις ανάγκη. Αν θα το χρειαστείς για το καλοκαίρι (ψύξη) πάρ'το τώρα, μήπως πετύχεις μονάδα με τις παλιές τιμές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 11 ώρες πριν, mechpanos είπε Πληροφοριακά μην περιμένεις να δεις μείωση τιμών για τα επόμενα 2 χρόνια. Ήδη οι τιμές που εισάγουν οι προμηθευτές για το 23 είναι τουλάχιστον 10% πάνω από αυτές του 22. Παρ' το όποτε το έχεις ανάγκη. Αν θα το χρειαστείς για το καλοκαίρι (ψύξη) πάρ'το τώρα, μήπως πετύχεις μονάδα με τις παλιές τιμές. Μα, παραδοσιακά δε γίνονται εκπτώσεις το "νεκρό" διάστημα Απριλίου - Μαΐου που δεν αγοράζουν κλιματισμό οι Έλληνες ως κλασικοί τελευταιοστιγμήτες; Και στο σκρουτζ, τα λοουποιντς - προσφορές σε ερκον έχουν γίνει πέρσι τέτοια εποχή, και τον φετινό "ζεστό" οκτώβρη - νοέμβρη. Ειδικά αν το συνδυάσουμε αυτό και με το σκληρότατο νόμο προσφοράς και ζήτησης (λήγουν τα περισσότερα κουπόνια το πολύ ως τις 10-15 Μαΐου), θεωρώ ότι θα δούμε κάτι καλό. Όχι συνταρακτικό. Αλλά μία συσκευή των 700 ευρώ με εγκατάσταση, μπορεί να βρεθεί στα 600 ή 650. Υδραυλικός μου έδωσε τιμή εργατικών ένα ογδοντάρι (ή δύο σαραντάρια, μια και είναι επίκαιρα τα Γαλλικά 😛 ) για την αλλαγή των 6 διακοπτών και το πέταμα του ενός σώματος. Νομίζω είναι μια νορμάλ τιμή (27/σώμα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 6 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Μα, παραδοσιακά δε γίνονται εκπτώσεις το "νεκρό" διάστημα Απριλίου - Μαΐου που δεν αγοράζουν κλιματισμό οι Έλληνες ως κλασικοί τελευταιοστιγμήτες; Και στο σκρουτζ, τα λοουποιντς - προσφορές σε ερκον έχουν γίνει πέρσι τέτοια εποχή, και τον φετινό "ζεστό" οκτώβρη - νοέμβρη. Ειδικά αν το συνδυάσουμε αυτό και με το σκληρότατο νόμο προσφοράς και ζήτησης (λήγουν τα περισσότερα κουπόνια το πολύ ως τις 10-15 Μαΐου), θεωρώ ότι θα δούμε κάτι καλό. Όχι συνταρακτικό. Αλλά μία συσκευή των 700 ευρώ με εγκατάσταση, μπορεί να βρεθεί στα 600 ή 650. Υδραυλικός μου έδωσε τιμή εργατικών ένα ογδοντάρι (ή δύο σαραντάρια, μια και είναι επίκαιρα τα Γαλλικά 😛 ) για την αλλαγή των 6 διακοπτών και το πέταμα του ενός σώματος. Νομίζω είναι μια νορμάλ τιμή (27/σώμα). Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μαζί να ρίξει τιμές 50 100€ τον Μάιο όταν θα μοσχοπουλήσει τον Ιούνιο και θα ξαναγοράδει ακριβότερα για να στοκάρει αλλά ΟΚ. Αυτό ψιλοίσχυε τις παλιές εποχές που τα μαγαζιά αγόραζαν σε σταθερές τιμές και όχι κάθε φορά και ακριβότερα, και δεν υπήρχε και η τεχνητή ζήτηση λόγω voucher (εγώ αγόρασα κλιματιστικό Μάρτιο μήνα, ποιος λογικός άνθρωπος έπαιρνε κλίμα τον Μάρτιο σε νορμάλ συνθήκες!!!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
troi.g Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Μα, παραδοσιακά δε γίνονται εκπτώσεις το "νεκρό" διάστημα Απριλίου - Μαΐου που δεν αγοράζουν κλιματισμό οι Έλληνες ως κλασικοί τελευταιοστιγμήτες; Και στο σκρουτζ, τα λοουποιντς - προσφορές σε ερκον έχουν γίνει πέρσι τέτοια εποχή, και τον φετινό "ζεστό" οκτώβρη - νοέμβρη. Ειδικά αν το συνδυάσουμε αυτό και με το σκληρότατο νόμο προσφοράς και ζήτησης (λήγουν τα περισσότερα κουπόνια το πολύ ως τις 10-15 Μαΐου), θεωρώ ότι θα δούμε κάτι καλό. Όχι συνταρακτικό. Αλλά μία συσκευή των 700 ευρώ με εγκατάσταση, μπορεί να βρεθεί στα 600 ή 650. Υδραυλικός μου έδωσε τιμή εργατικών ένα ογδοντάρι (ή δύο σαραντάρια, μια και είναι επίκαιρα τα Γαλλικά 😛 ) για την αλλαγή των 6 διακοπτών και το πέταμα του ενός σώματος. Νομίζω είναι μια νορμάλ τιμή (27/σώμα). Οκ είναι η τιμή. Όσον αφορά το σώμα που θα πετάξεις, σημείωσε φέτες και διαστάσεις, ώστε αν χρειαστεί να ξαναμπεί, να ξέρεις τι θα βάλεις. Το ίδιο να κάνει και ο διαχειριστής, και να βάλει το χαρτί αυτό, στα χαρτιά της πολυκατοικίας, ώστε στο μέλλον μη σου λένε βλακείες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Το ηλεκτρικό πιστόλι βαφής βολεύει; Για βάψιμο τοίχου και τα οικονομικά μοντέλα, βλέπω στα praktiker γύρω στα 50€ πχ. Κάνουν δουλεία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις