mechpanos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Η παράλληλη. Θα σου βάλει ο υδραυλικός κατάλληλους διακόπτες και θα σου ζυγίσει τα κυκλώματα, ώστε να μην υπολειτουργεί κανένα από τα 2. Για θερμοστατική μόνο η 2 εντωμεταξύ, στην 1 αν μπει θερμοστατική κόβει το κύκλωμα, εκτός αν βάλεις 3οδη. 1 1
MikhailBakurin Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, meletis_m είπε Από τα χρόνια μη τους πολυσκαλιζεις.Κεντρικη θέρμανση έχεις ; Πήγαινε στο λεβητοστάσιο κλείσε το αυτόματο πλήρωσης , και αναγκαστικά θα αδειάζεις όλο το κύκλωμα . Καλό θα ήταν αφού θα αλλάξεις το σώμα άλλαξε και τους διακόπτες Χαχαχα, άμα είναι να αδειάσω όλο το κύκλωμα με αυτό τον τρόπο, καλύτερα να πιω χλωρίνη δημόσια. Η πολυκατοικία είναι μία από τις μεγαλύτερες της Αθήνας, 46 διαμερίσματα. Ως προς το σώμα, πρέπει να βάλω υποχρεωτικά ξανά αυτή την αρχαιοκαπηλία και να διαιωνίσω το είδος της; Δε μπορώ να βάλω ένα σύγχρονο σώμα ίδιας θερμιδικής απόδοσης; Το τρέχον είναι 21φέτες , 905, τετράστηλο. 3 ώρες πριν, Doubt είπε Το πρόλαβες πριν φουσκώσει το παρκέ; Ναι, ήμουν τυχερός. Είχα βγει και έτρεχε μαξ για 2-3 ώρες. Σφουγγάρισα και έκτοτε κάνω καθημερινά τον αδειαστή. Το μόνο θέμα μου είναι τα βράδια, που προλαβαίνει να ξεχειλίσει λόγω 8ώρου χωρίς επίβλεψη.
Ins0mniakias Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 17 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Το μόνο θέμα μου είναι τα βράδια, που προλαβαίνει να ξεχειλίσει λόγω 8ώρου χωρίς επίβλεψη. Αν κάνεις καμιά πατέντα με δεύτερο δοχείο και αλφαδολαστιχο, να φτιάξεις συγκοινωνούντα δοχεία, μπορείς να διπλασιάσεις το χρόνο γεμίσματος τους/απουσίας επιτηρησης.....με την προϋπόθεση να μην επαναπαυθεις και ανοίξει μεγαλύτερη τρύπα και τελικά γεμίσεις το σπίτι δοχεία. Άλλη λύση....παίρνεις ένα χωνί, το στερεώνει κατω από την τρύπα αυτή, του κοτσαρεις από κάτω ένα μακρύ αλφαδολαστιχο και το στέλνεις κατευθείαν στο σιφώνι του μπάνιου από το δοχειο σου...λείψε όσο θέλεις πια.
troi.g Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε Χαχαχα, άμα είναι να αδειάσω όλο το κύκλωμα με αυτό τον τρόπο, καλύτερα να πιω χλωρίνη δημόσια. Η πολυκατοικία είναι μία από τις μεγαλύτερες της Αθήνας, 46 διαμερίσματα. Ως προς το σώμα, πρέπει να βάλω υποχρεωτικά ξανά αυτή την αρχαιοκαπηλία και να διαιωνίσω το είδος της; Δε μπορώ να βάλω ένα σύγχρονο σώμα ίδιας θερμιδικής απόδοσης; Το τρέχον είναι 21φέτες , 905, τετράστηλο. Ναι, ήμουν τυχερός. Είχα βγει και έτρεχε μαξ για 2-3 ώρες. Σφουγγάρισα και έκτοτε κάνω καθημερινά τον αδειαστή. Το μόνο θέμα μου είναι τα βράδια, που προλαβαίνει να ξεχειλίσει λόγω 8ώρου χωρίς επίβλεψη. Αν είναι τόσο μεγάλη η πολυκατοικία σου, είσαι ήρωας που πειραξες τους διακόπτες. Είσαι τυχερός που έχεις τους πιο αξιόπιστους διακόπτες που κυκλοφόρησαν. Μπορείς να βάλεις και πάνελ, με μια μετατροπή γιατί τα πάνελ είναι πιο κοντά σε ύψος. Αν δε σε ενοχλεί το οπτικό και ότι το πάνελ θα σου πιάσει περισσότερο τοίχο (για τις ίδιες θερμίδες το πάνελ θα είναι μεγαλύτερο) τότε μπορείς να το αλλάξεις. Με την ενημέρωση του διαχειριστή, και με έντυπο ότι οι θερμίδες είναι ίδιες. Ακόμα και φέτες να βάλεις, θα ενημερώσεις, γιατί στο μέλλον δε θα μπορείς να πιστοποιήσεις ότι το καινούργιο σώμα είναι ίδιο με το προηγούμενο.
Maurikycli Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Χαχαχα, άμα είναι να αδειάσω όλο το κύκλωμα με αυτό τον τρόπο, καλύτερα να πιω χλωρίνη δημόσια. Η πολυκατοικία είναι μία από τις μεγαλύτερες της Αθήνας, 46 διαμερίσματα. Ως προς το σώμα, πρέπει να βάλω υποχρεωτικά ξανά αυτή την αρχαιοκαπηλία και να διαιωνίσω το είδος της; Δε μπορώ να βάλω ένα σύγχρονο σώμα ίδιας θερμιδικής απόδοσης; Το τρέχον είναι 21φέτες , 905, τετράστηλο. Αφού πρόκειται για μεγάλη παλιά πολυκατοικία με ανάλογο δίκτυο θέρμανσης, αυτό θα περιέχει μπόλικη λάσπη και δεν θα χαραμιζα πάνελ καλοριφέρ που είναι πιο ευπαθες σε βουλωμα Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από Maurikycli 1
zio10 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Έχει κανείς άποψη για τα οικολογικά χρώματα auro; Αξίζουν τα λεφτά τους ή είναι υπερβολή;
MikhailBakurin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 22/3/2023 στις 1:30 ΜΜ, troi.g είπε Αν είναι τόσο μεγάλη η πολυκατοικία σου, είσαι ήρωας που πειραξες τους διακόπτες. Είσαι τυχερός που έχεις τους πιο αξιόπιστους διακόπτες που κυκλοφόρησαν. Μπορείς να βάλεις και πάνελ, με μια μετατροπή γιατί τα πάνελ είναι πιο κοντά σε ύψος. Αν δε σε ενοχλεί το οπτικό και ότι το πάνελ θα σου πιάσει περισσότερο τοίχο (για τις ίδιες θερμίδες το πάνελ θα είναι μεγαλύτερο) τότε μπορείς να το αλλάξεις. Με την ενημέρωση του διαχειριστή, και με έντυπο ότι οι θερμίδες είναι ίδιες. Ακόμα και φέτες να βάλεις, θα ενημερώσεις, γιατί στο μέλλον δε θα μπορείς να πιστοποιήσεις ότι το καινούργιο σώμα είναι ίδιο με το προηγούμενο. Update: Έκανα ό,τι είπατε, ο διακόπτης χάλασε παραπάνω αντί να φτιάξει, και η ποσότητα νερού από τη διαρροή άρχισε να γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη, τύπου να γεμίζει σε 1 ώρα ο κουβάς αντί σε 4 που είχε φτάσει. Οπότε τηλεφώνησα στο διαχειριστή να κατεβάζει τη στάθμη του νερού 1-2 ορόφους κάτω και περιμένω να αδειάσει το σώμα. Προφανώς πλέον πάω για αλλαγή σώματος ΚΑΙ διακοπτών, οπότε πέραν του σώματος, που αναγκαστικά θα μπει το ίδιο, γιατί χώρος δεν υπάρχει, θα ήθελα προτασούλα σε διακόπτες. Ο υδραυλικός μου είχε δώσει παλιά τιμή για το σώμα πολύ υψηλή, οπότε θα το παραγγείλω από σκρουτζ και θα του δώσω τα εργατικά του (ή σε άλλον, γιατί αυτός μπορεί να μη δύναται και η επισκευή επείγει, με έπρηξε ο διαχειριστής ότι χαλάει το δίκτυο των από κάτω ορόφων όσο μένει άδειο. Και πού να βρω εγώ υδραυλικό 24η-25η Μαρτίου, να γεννήσω κάποιον; ). Αν και, επειδή θα βάλω καλό κλιματιστικό φέτος και ο χώρος είναι μικρός, λέω μήπως απλώς αφαιρέσω το σώμα, ή το κρατήσω με κλειστούς διακόπτες καινούριους. 350 ευρώ για ένα σώμα που ανάβει σε αυτή την πολυκατοικία φτωχών ανθρώπων και μεταναστών... 10 μέρες το χρόνο, τα θεωρώ πεταμένα. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2023 από MikhailBakurin
Doubt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 30 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Αν και, επειδή θα βάλω καλό κλιματιστικό φέτος και ο χώρος είναι μικρός, λέω μήπως απλώς αφαιρέσω το σώμα, ή το κρατήσω με κλειστούς διακόπτες καινούριους. 350 ευρώ για ένα σώμα που ανάβει σε αυτή την πολυκατοικία φτωχών ανθρώπων και μεταναστών... 10 μέρες το χρόνο, τα θεωρώ πεταμένα.
Conan2046 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Έβαψα μερικές καρέκλες ξύλινες με βελατούρα και βερνικόχρωμα αλλά έπεσε (έριξα) το κουτί με την μπογιά στα πλακάκια της αυλής. Έχω πάρει ένα ξυστρί και διαλυτικό αλλά δυστυχώς τα πλακάκια δεν είναι επίπεδα αλλά ανάγλυφα με αποτέλεμσα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το ξυστρί, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρέσω τελείως την μπογιά;
NikosKallithea Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 7 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Έβαψα μερικές καρέκλες ξύλινες με βελατούρα και βερνικόχρωμα αλλά έπεσε (έριξα) το κουτί με την μπογιά στα πλακάκια της αυλής. Έχω πάρει ένα ξυστρί και διαλυτικό αλλά δυστυχώς τα πλακάκια δεν είναι επίπεδα αλλά ανάγλυφα με αποτέλεμσα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το ξυστρί, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρέσω τελείως την μπογιά; Νίτρο θα πάρεις από χρωματοπωλείο 1
immortalx Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Έβαψα μερικές καρέκλες ξύλινες με βελατούρα και βερνικόχρωμα αλλά έπεσε (έριξα) το κουτί με την μπογιά στα πλακάκια της αυλής. Έχω πάρει ένα ξυστρί και διαλυτικό αλλά δυστυχώς τα πλακάκια δεν είναι επίπεδα αλλά ανάγλυφα με αποτέλεμσα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το ξυστρί, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρέσω τελείως την μπογιά; Το διαλυτικο που πηρες αφησε το λιγο παραπανω να δρασει. Επειτα, αν εχεις ή αν μπορεις να δανειστεις πλυστικο υψηλης πιεσης ισως να βοηθουσε.
papoys1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 22 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Έβαψα μερικές καρέκλες ξύλινες με βελατούρα και βερνικόχρωμα αλλά έπεσε (έριξα) το κουτί με την μπογιά στα πλακάκια της αυλής. Έχω πάρει ένα ξυστρί και διαλυτικό αλλά δυστυχώς τα πλακάκια δεν είναι επίπεδα αλλά ανάγλυφα με αποτέλεμσα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω το ξυστρί, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρέσω τελείως την μπογιά; Διαβρωτικο χρωματων θα ζητήσεις και με υπομονη https://www.skroutz.gr/c/1896/Eidika-Chromata-Proionta/f/1099144/diavrotiko.html 1
Silenzio Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 3 hours ago, MikhailBakurin said: Αν και, επειδή θα βάλω καλό κλιματιστικό φέτος και ο χώρος είναι μικρός, λέω μήπως απλώς αφαιρέσω το σώμα, ή το κρατήσω με κλειστούς διακόπτες καινούριους. 350 ευρώ για ένα σώμα που ανάβει σε αυτή την πολυκατοικία φτωχών ανθρώπων και μεταναστών... 10 μέρες το χρόνο, τα θεωρώ πεταμένα. 350€ ζήτησε ο υδραυλικός για ένα σώμα με διακόπτες ? πάμε καλά ?? μη τα ανεχόμαστε αυτά γιατί βρίσκουν και τα κάνουν τα λαμόγια, και μαύρα κιόλας 1
MikhailBakurin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 4 λεπτά πριν, Silenzio είπε 350€ ζήτησε ο υδραυλικός για ένα σώμα με διακόπτες ? πάμε καλά ?? μη τα ανεχόμαστε αυτά γιατί βρίσκουν και τα κάνουν τα λαμόγια, και μαύρα κιόλας Όχι, ο υδραυλικός ζήτησε 450 με τα εργατικά του. Το σώμα μόνο κάνει 330 στο σκρουτζ, και δύο μέηνστριμ διακόπτες κάνα 12άρι. Δεν το βρίσκω τόσο παράλογο να ζητάς 100 ευρώ για μια τέτοια δουλειά, ούτε και φτηνό όμως. Αν ξέρετε πόσο έχει η ταρίφα (εργατικά μόνο) στην αγορά για αποξήλωση και τοποθέτηση σώματος+διακοπτών, μετά χαράς να λάβω υπόψη μου το feedback σας.
troi.g Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Update: Έκανα ό,τι είπατε, ο διακόπτης χάλασε παραπάνω αντί να φτιάξει, και η ποσότητα νερού από τη διαρροή άρχισε να γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη, τύπου να γεμίζει σε 1 ώρα ο κουβάς αντί σε 4 που είχε φτάσει. Οπότε τηλεφώνησα στο διαχειριστή να κατεβάζει τη στάθμη του νερού 1-2 ορόφους κάτω και περιμένω να αδειάσει το σώμα. Προφανώς πλέον πάω για αλλαγή σώματος ΚΑΙ διακοπτών, οπότε πέραν του σώματος, που αναγκαστικά θα μπει το ίδιο, γιατί χώρος δεν υπάρχει, θα ήθελα προτασούλα σε διακόπτες. Ο υδραυλικός μου είχε δώσει παλιά τιμή για το σώμα πολύ υψηλή, οπότε θα το παραγγείλω από σκρουτζ και θα του δώσω τα εργατικά του (ή σε άλλον, γιατί αυτός μπορεί να μη δύναται και η επισκευή επείγει, με έπρηξε ο διαχειριστής ότι χαλάει το δίκτυο των από κάτω ορόφων όσο μένει άδειο. Και πού να βρω εγώ υδραυλικό 24η-25η Μαρτίου, να γεννήσω κάποιον; ). Αν και, επειδή θα βάλω καλό κλιματιστικό φέτος και ο χώρος είναι μικρός, λέω μήπως απλώς αφαιρέσω το σώμα, ή το κρατήσω με κλειστούς διακόπτες καινούριους. 350 ευρώ για ένα σώμα που ανάβει σε αυτή την πολυκατοικία φτωχών ανθρώπων και μεταναστών... 10 μέρες το χρόνο, τα θεωρώ πεταμένα. Περίεργο να έτρεξε περισσότερο, αφού εσύ το πηγες προς το σφίξιμο. Από διακόπτες μπορείς να βάλεις cherouvim ή pintosi. Εγώ θα σου πρότεινα εάν δεν έχεις πολλά σώματα στο σπίτι, να αλλάξεις όλους τους διακόπτες και να βάλεις καινούργιους.(ευκαιρία είναι αφού θα αδειάσει όλη η πολυκατοικία, και αύριο μεθαύριο μπορεί να τρυπήσει άλλο , τουλάχιστον να μπορείς να το κλείσεις) Στο δωμάτιο που έχεις θέμα , και αφού θα βάλεις κλιματιστικό, μπορείς προς το παρών να μη το βάλεις, και τα λεφτά αυτά να τα βάλεις για τους διακόπτες. Οποτε διευκολυνθεις μπορείς να το βάλεις, αφού οι διακόπτες θα είναι καινούργιοι. Το μόνο αρνητικό είναι ότι όταν και αν ανάβει η θέρμανση, εσύ να πληρώνεις κανονικά, και ας λείπει ένα σώμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις