navigator0 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 5 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε ψάξε "στυπιοθλίπτης" και θα δεις ότι είναι ακριβώς για αυτήν τη δουλειά που θες. Το είχαμε σε καράβια εξωτερικά να το τρώει η αλμύρα/βροχή κτλ χωρίς προβλήματα. Θεωρώ ότι με τη σιλικόνη όταν πάει κάποιος να κάνει δουλειά και θα πρέπει να την βγάλει, μπορεί να γίνει ζημιά στα καλώδια Το έψαξα, επειδή αναφέρθηκε και πάλι, και φαίνεται να ταιριάζει με αυτό που ψάχνω! Αυτά προσαρμοζονται και στη βάση κάποιου στεγανου κουτιού; δηλαδή να περασω τα καλώδια μέσα από τους στυπιοθλιπτες και η ένωση τους να γίνει μέσα στο κουτί.
Petros Electron Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 11 λεπτά πριν, navigator0 είπε Το έψαξα, επειδή αναφέρθηκε και πάλι, και φαίνεται να ταιριάζει με αυτό που ψάχνω! Αυτά προσαρμοζονται και στη βάση κάποιου στεγανου κουτιού; δηλαδή να περασω τα καλώδια μέσα από τους στυπιοθλιπτες και η ένωση τους να γίνει μέσα στο κουτί. Εχουν παξιμαδι που μπαινει και σφίγγουν εσωτερικά. Εσυ θα πρεπει να δεις αν το κουτι σου εχει ετοιμες θεσεις θα δεις ειναι σαν καπακια το αφαιρεις και περνας τον στυπιοθλιπτη. Πρεπει να ξερεις ποση διαμετρο ειναι η τρυπα για αν παρεις τον κατάλληλο. 2ο σεναριο.. Το κουτι δεν εχει τρυπες η σε βολευει να περασεις τον στυπιοθλιπτη απο αλλο σημειο. Εκει θελεις ενα ποτυροτρυπανο και δραπανο και στην διαμετρο (Φ) του στυπιοθλιπτη κανεις την τρυπα και τον βαζεις. 1
chdeal Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, navigator0 είπε Καλησπέρα σας! Θέλω να αλλάξω το κουτί του ΟΤΕ του σπιτιού και να βάλω ένα καινούριο στεγανό επιτοιχιο. Η ερώτηση είναι πως θα στερεώσω το κουτί στον τοίχο χωρίς να το τρυπήσω για να βάλω βιδα. Ίσως κάποια κόλλα, η τσιμεντακι γύρω γύρω και στην πλάτη του; Και επίσης πως θα βάλω από την κάτω πλευρά του στεγανου κουτιού και τα δύο καλώδια που θα ενωθούν, χωρίς να αφήσω κενό για να εισχωρεί μέσα στο κουτί ή υγρασία. Ευχαριστώ! Δοκιμασμένες πρακτικές προτιμούνται! 😃 Για τα καλώδια ό,τι είπαν οι προλαλήσαντες (στυπιοθλίπτη). Για τη στερέωση στον τοίχο, τρυπάς κανονικά. Αν είσαι πολύ διεστραμμένος, βάζεις στα ούπατ που θα βάλεις στον τοίχο (μέσα και στην περιφέρειά τους) σιλικόνη για εξωτερικούς χώρους. Αν είσαι ακόμα πιο διεστραμμένος, περνάς επιπλέον στη βίδα ροδέλα καουτσούκ και από επάνω μεταλλική ροδέλα. Για ακόμα πιο διεστραμμένους υπάρχουν βίδες με μεγάλη πατούρα στο κεφάλι και ενσωματωμένη τη ροδέλα καουτσούκ. Το έχω κάνει (όχι σε κουτί του ΟΤΕ, σε άλλη εξωτερική κατασκευή) και δεν έχω πρόβλημα πάνω από 5 χρόνια τώρα. Όλα τα άλλα (κόλλες, στερέωση με σιλικόνη, ταινίες διπλής όψης κλπ) είναι αστείες λύσεις. Σε 1-2 μήνες (θα φάει τις ανοιξιάτικες βροχές και μετά έρχεται και καλοκαίρι) θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα βρεις το κουτί να κρέμεται από τα καλώδια. Disclaimer: Για πιο κουτί του ΟΤΕ μιλάς; Αν είναι το κουτί στο οποίο υπάρχει η οριολορίδα του ΟΤΕ, δεν το ακουμπάς, δεν είναι δικό σου, είναι του ΟΤΕ. Αν είναι μετά την οριολορίδα και προς το σπίτι σου, ΟΚ. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2023 από chdeal 1 1
navigator0 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, chdeal είπε Για τα καλώδια ό,τι είπαν οι προλαλήσαντες (στυπιοθλίπτη). Για τη στερέωση στον τοίχο, τρυπάς κανονικά. Αν είσαι πολύ διεστραμμένος, βάζεις στα ούπατ που θα βάλεις στον τοίχο (μέσα και στην περιφέρειά τους) σιλικόνη για εξωτερικούς χώρους. Αν είσαι ακόμα πιο διεστραμμένος, περνάς επιπλέον στη βίδα ροδέλα καουτσούκ και από επάνω μεταλλική ροδέλα. Για ακόμα πιο διεστραμμένους υπάρχουν βίδες με μεγάλη πατούρα στο κεφάλι και ενσωματωμένη τη ροδέλα καουτσούκ. Το έχω κάνει (όχι σε κουτί του ΟΤΕ, σε άλλη εξωτερική κατασκευή) και δεν έχω πρόβλημα πάνω από 5 χρόνια τώρα. Όλα τα άλλα (κόλλες, στερέωση με σιλικόνη, ταινίες διπλής όψης κλπ) είναι αστείες λύσεις. Σε 1-2 μήνες (θα φάει τις ανοιξιάτικες βροχές και μετά έρχεται και καλοκαίρι) θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα βρεις το κουτί να κρέμεται από τα καλώδια. Disclaimer: Για πιο κουτί του ΟΤΕ μιλάς; Αν είναι το κουτί στο οποίο υπάρχει η οριολορίδα του ΟΤΕ, δεν το ακουμπάς, δεν είναι δικό σου, είναι του ΟΤΕ. Αν είναι μετά την οριολορίδα και προς το σπίτι σου, ΟΚ. Ευχαριστώ για τη λεπτομερή περιγραφή! Ειναι το τελευταίο άκρο του ΟΤΕ. Δεν παίρνει άλλος γραμμή από εκεί, μόνο εγώ.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή το οικόπεδο του σπιτιού ειναι σε λοφακι εχει σκαφτει και στο κήπο ενα μερος δεν εχει τοιχιο ειναι απλα χωμα. Επειδη ειναι σχετικά βραχωδες δεν πέφτει παρα μονο σε ενα σημειο. Εχει υψος απο 2 μετρα εως 2.5. https://ibb.co/zXzJv4X Επειδη ειναι γύρω στα 30 τρεχοντα μετρα δε ξέρω αν αξιζει να γίνει τοιχος. Αλλοι λενε πως δε χρειάζεται να γινει και αλλοι πως ειναι οκ έτσι. Οι περισσότεροι κηπουροί και οσοι κανουν διαμόρφωση κηπου λενε πως χρειάζεται κατι για οριοθέτηση. Υπάρχουν και μερικοί που μολις το βλέπουν τα μαζεύουν και φεύγουν. Προσωπικά πιστεύω πως χρειάζεται γιατί καθε χρονο πέφτουν χώματα από πάνω και πετρες και σε καποια σημεια φαίνεται ασχημο πχ στην αρχη και δε μπορεις να βάλεις κατι εκει γεμιζει χωματα. Απο την αλλη μου λενε κοντινα μου πρόσωπα ότι δε χρειάζεται τιποτα τσαμπα λεφτα. Τι πιστεύετε; Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2023 από ΠάρηςΓ
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Θα έδειχνε σίγουρα ωραίο αν γινόταν μια κατασκευή με πέτρα πχ. Θέμα χρημάτων είναι όλα όμως.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, zio10 είπε Θα έδειχνε σίγουρα ωραίο αν γινόταν μια κατασκευή με πέτρα πχ. Θέμα χρημάτων είναι όλα όμως. Μετά απο πολυ ψάξιμο και ρωτοντας και μηχανικο εκει κατέληξα. Το μπετο θα παει 4000€+ και θα θελει μετα κατι ειτε πετρα η σοβα κτλ για να φαίνεται οκ. Με πετρα βγαίνει φθηνότερα απο μπετο. Απλα πολλοί δε το θεωρούν πρόβλημα. Για εμενα ειναι ομως αλλα σκέφτομαι μηπως εχουν δικαιο. Δηλαδη αν δε γινει τοιχος η γωνια θα ειναι ασχημη που ειναι στον αερα μπετα. Επίσης αν κανω διαμόρφωση κηπου μετά δε θα θελω μπαζα και να καταστρεψουν οπότε για αυτο σκέφτομαι να γινει πρωτα.
Doubt Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 20 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Μετά απο πολυ ψάξιμο και ρωτοντας και μηχανικο εκει κατέληξα. Το μπετο θα παει 4000€+ και θα θελει μετα κατι ειτε πετρα η σοβα κτλ για να φαίνεται οκ. Με πετρα βγαίνει φθηνότερα απο μπετο. Απλα πολλοί δε το θεωρούν πρόβλημα. Για εμενα ειναι ομως αλλα σκέφτομαι μηπως εχουν δικαιο. Δηλαδη αν δε γινει τοιχος η γωνια θα ειναι ασχημη που ειναι στον αερα μπετα. Επίσης αν κανω διαμόρφωση κηπου μετά δε θα θελω μπαζα και να καταστρεψουν οπότε για αυτο σκέφτομαι να γινει πρωτα. Έχει ψάξει τη λύση "συρματοκιβώτια"; 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Έχει ψάξει τη λύση "συρματοκιβώτια"; Το σκεφτόμουν αρχικά και ειχα ψαξει για οσους τα πουλανε τα σύρματα και για πετρες αλλα δεν εχει μεγάλη διαφορά απο χτίσιμο με πετρα σε κοστος και τρωει χωρο παραπάνω. Το πιο βασικο ηταν οτι δε μου αρεσε αισθητικά οσο και να εψαχνα κατι ωραιο. Επίσης δε κατάφερα να βρω κάποιον να θέλει να τα βάλει.
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2023 Κάτι ξύλινο ή που να μοιάζει με ξύλινο ίσως; Είναι κάτι σαν σανίδες συνθετικές που μπαίνουν σε περιφράξεις κτλ
mechpanos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Στις 18/3/2023 στις 2:08 ΜΜ, chdeal είπε Αν είσαι πολύ διεστραμμένος Δεν θα το έλεγα διαστροφή, πολύ καλά το σκέφτεται και πολύ καλά το λες!!!
skiabox Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα. Ψαχνω για ρολο κουρτίνα που στηρίζεται δυναμικά στο εσωτερικό του παραθύρου. Δηλαδή στο εσωτερικό του σωλήνα που είναι στο πάνω μέρος να υπάρχει κάτι σαν ελατήριο έτσι ώστε με την πίεση που ασκεί δεξιά και αριστερά ο σωλήνα να μπορεί να κάθεται χωρίς βίδομα. Είδα σε αμερικάνικο site κάτι σχετικό αλλά λογικά θα υπάρχει και στην ελληνική αγορά κάτι τέτοιο.
Doubt Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 27 λεπτά πριν, skiabox είπε Είδα σε αμερικάνικο site κάτι σχετικό αλλά λογικά θα υπάρχει και στην ελληνική αγορά κάτι τέτοιο. Link?
skiabox Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 28 λεπτά πριν, Doubt είπε Link? https://www.amazon.com/SCHRLING-Daylight-Roller-Tension-Expansion/dp/B07H29LP74/
@pnea1973 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, skiabox είπε https://www.amazon.com/SCHRLING-Daylight-Roller-Tension-Expansion/dp/B07H29LP74/ Και εγώ θέλω θα ήθελα να βρω κάτι αντίστοιχο. Θέλω σε 2 μικρά σε πλάτος παράθυρα μη ανοιγομενα να βάλω στο εσωτερικό τους κάτι για σκίαση..
Προτεινόμενες αναρτήσεις