Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 ώρες πριν, pontez2 είπε

Καλημερίζω.

Έχετε δει ανάλογη βιδα? Με τι ανοιγει κάτι τέτοιο? Στην αρχη πηγα να χρησιμοποιήσω αλενάκι αλλά έχει ενα "τσουτσουνάκι" μέσα και δε κάνει :P 

20230305_131406.jpg.58f65bd864d4d083b31b19bcdc3dca38.jpg

υπάρχουν κλειδιά στο εμπόριο για αυτές τις βίδες, όπως είπαν οι ανωτέρω, τορξ ασφαλείας και θα κάνεις τη δουλειά σου...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 26/2/2023 στις 1:08 ΜΜ, villasg είπε

Καλησπέρα , ψαχνω πρόταση για δοκιμασμένο υλικό για συγκόλληση πλαστικού .
Ειναι απο μια πρόσοψη ραδιο αυτοκινητου και απο πισω εχει σπασει ενα απο τα αυτακια που κουμπωνει στο ταμπλο , ειναι λεπτο πλαστικό .
νομιζω οτι καποιο 2 συστατικων θα πρεπει να κανει δουλεια αλλα ποιο ?

Η πρόσοψη

Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το πισω μερος που μου εσπασε το αυτακι

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Γεια χαρά,

με αυτήν εδώ,

https://www.kalogiannis.gr/p/kolla-germanias-viomichaniki-10gr-schwanheimer

ότι έχω κολλήσει (πλαστικά με πολύ μικρή επιφάνεια επαφής μεταξύ τους) έχει κολλήσει τέλεια. Χίλιες φορές καλύτερη από όποιες τύπου logo και δύο συστατικών έχω δοκιμάσει

Είχα δώσει, σε μαγαζί της γειτονιάς, 7 και κάτι ευρώ για ένα μπουκαλάκι 10g πρίν από 1.5-2 χρόνια και στην αρχή παραλίγο να μην την αγοράσω, μου είχε φανεί πάρα πολύ ακριβή και ήθελα μόνο μιά σταγόνα! Αλλά μου είπε ο μάστορας ότι διατηρείται στο ψυγείο, δε χαλάει κλπ και την πήρα, και από τότε, 3,4 φορές που τη χρειάστηκα, τα έχει βγάλει τα λεφτά της αντί να πάρω ανταλλακτικά.

Αν ήσουν βόρεια προάστια στην Αθήνα, στο ψυγείο μου είναι, να ερχόσουν να το κολλάγαμε…

• Like 1

16 ώρες πριν, K2012 είπε

Είχα δώσει, σε μαγαζί της γειτονιάς, 7 και κάτι ευρώ για ένα μπουκαλάκι 10g πρίν από 1.5-2 χρόνια και στην αρχή παραλίγο να μην την αγοράσω, μου είχε φανεί πάρα πολύ ακριβή και ήθελα μόνο μιά σταγόνα! Αλλά μου είπε ο μάστορας ότι διατηρείται στο ψυγείο, δε χαλάει κλπ και την πήρα, και από τότε, 3,4 φορές που τη χρειάστηκα, τα έχει βγάλει τα λεφτά της αντί να πάρω ανταλλακτικά.

Οι κολες στιγμής loco κ.λπ. ειναι σαν τις κονσέρβες. Μολις ανοιχτούν και πάρουν αέρα ψυγείο (συντήρηση). Αν τις αφήσουμε σε εξωτερικές θερμοκρασίες σε λίγο καιρό πετρωνουν. Στο ψυγείο διατηρούνται για μεγαλα χρονικά διαστήματα.

• Like 3
  • Thanks 1

εγώ πάντως με κόλλα διπλής και ανάμιξη έχω κολλήσει τα πάντα και ακόμα είναι μπετό...

έχω κολλήσει χαλκοσωλήνα που περνάει πετρέλαιο, πλαστικές βάσεις που κουμπώνουν σε κλιπ, λάστιχο που από τη μία εφαρμόζει στο μπαμπρίζ και από την άλλη στο σασί κλπ...

αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι βάσεις σε πλαστικό τόξο σε φτερό αυτοκινήτου το οποίο θέλει και μία ελαστικότητα... θα γίνει και αυτό με τη σειρά του...

• Like 1

Οι κολλες στιγμης (κυανοακρυλικες) ενεργοποιουνται με την υγρασια, γι αυτο και διατηρουνται καλα στο ψυγειο. Οπως ειπε ομως ο φιλος πιο πανω, δεν ειναι για ολες τις χρησεις. Απαιτουν επιφανειες με πολυ καλη εφαρμογη και δεν εχουν "γεμιστικη" ιδιοτητα, εκτος και αν αναμειχθουν με καποιου ειδους σκονη. π.χ γνωστη τεχνικη ειναι η αναμειξη με μαγειρικη σοδα.
Απ' την αλλη οι εποξικες 2 συστατικων ειναι οτι πρεπει για επιφανειες χωρις καλη εφαρμογη, αλλα επειδη κανουν κυριως μηχανικη συγκοληση ισως να χρειαστει "αγριεμα" των επιφανειων.

PS: Καποτε κατασκευαζα κιθαρες και οτι δεν εμαθα για κολλες σε ολη μου τη ζωη αναγκαστικα το εμαθα σε λιγα χρονια 😋

• Like 5

Καλησπέρα, θέλω να κάνω την σύνδεση σε καινούργιο ψυγείο με παροχή νερού. Από αυτά που έψαξα και είδα δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο και σκέφτομαι να το επιχειρήσω. Ο προηγούμενος δεν είχε ψυγείο με νερο στο σπίτι και η παροχή ειναι κλειστή με τάπα. Πιστεύω πως θα χρειαστώ τα εξής:

- Γωνιακή βάνα με διακόπτη (1/2 ή 3/4 δεν είμαι σίγουρος για την διατομή της παροχής)
- Συστολή (1/2 ή 3/4) σε 1/4 για τον μικρό σωλήνα
- Πλαστικό σωλήνα 1/4 (θέλω να βάλω και φίλτρο οπότε χρειάζομαι έξτρα σωλήνα, δεν ξέρω πόσο έχει μέσα το ψυγείο)
- Ενώσεις 1/4

Πιστεύετε θα χρειαστώ κάτι επιπλέον; Έχει κανείς καμία συμβουλή;

50 λεπτά πριν, red7genius είπε

Καλησπέρα, θέλω να κάνω την σύνδεση σε καινούργιο ψυγείο με παροχή νερού. Από αυτά που έψαξα και είδα δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο και σκέφτομαι να το επιχειρήσω. Ο προηγούμενος δεν είχε ψυγείο με νερο στο σπίτι και η παροχή ειναι κλειστή με τάπα. Πιστεύω πως θα χρειαστώ τα εξής:

- Γωνιακή βάνα με διακόπτη (1/2 ή 3/4 δεν είμαι σίγουρος για την διατομή της παροχής)
- Συστολή (1/2 ή 3/4) σε 1/4 για τον μικρό σωλήνα
- Πλαστικό σωλήνα 1/4 (θέλω να βάλω και φίλτρο οπότε χρειάζομαι έξτρα σωλήνα, δεν ξέρω πόσο έχει μέσα το ψυγείο)
- Ενώσεις 1/4

Πιστεύετε θα χρειαστώ κάτι επιπλέον; Έχει κανείς καμία συμβουλή;

ρωτάς για πράγματα  που μόνο εσύ έχεις δει και δεν είσαι και σίγουρος(αναφέρομαι στην διατομή παροχής) Τηλεδιάγνωση χωρίς φωτο με τα σημεία λήψης κλπ καθώς και διαστάσεις των υπαρχόντων εξαρτημάτων  η σχεδιάγραμμα πως να γίνει ?

• Like 1

Καλημέρα. Θέλω να φτιάξω ένα έπιπλο μπάνιου με ράφια σε χρώμα γκρι ή λευκό. Αυτό που με προβληματίζει είναι το ξύλο. Τι είδος ξύλο να βάλω να αντέξει στην υγρασία του μπάνιου. Έχω δει κάτι λακαριστα ξύλα που νομίζω έχουν αντοχή και τα περνάς με ένα στεγνό πανί και φεύγει η υγρασία. Υπάρχει κάτι άλλο που συστήνει κάποιος. 

Ευχαριστώ 

Καλημέρα, αφού θα το φτιαξεις , τότε προτίμησε κόντρα πλακέ θαλάσσης , για να μην ξανασχοληθεις. Μη σε εντυπωσιάζουν τα λακαριστα που λες , γιατί τα περισσότερα είναι από mdf , τα οποία μόλις "μυρίσουν" υγρασία, φουσκώνουν. 

• Like 5

13 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Καλημέρα. Θέλω να φτιάξω ένα έπιπλο μπάνιου με ράφια σε χρώμα γκρι ή λευκό. Αυτό που με προβληματίζει είναι το ξύλο. Τι είδος ξύλο να βάλω να αντέξει στην υγρασία του μπάνιου. Έχω δει κάτι λακαριστα ξύλα που νομίζω έχουν αντοχή και τα περνάς με ένα στεγνό πανί και φεύγει η υγρασία. Υπάρχει κάτι άλλο που συστήνει κάποιος. 

Ευχαριστώ 

Αν ως "ξυλεια" εννοεις τεχνητη ξυλεια τοτε οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω το κοντρα πλακε και ιδιαιτερα το κοντρα πλακε θαλασσης ειναι ισως το πιο καταλληλο για συνθηκες υγρασιας με την προυποθεση οτι θα του κανεις εσυ φινιρισμα. Για πιο ετοιμη λυση που απλα θα χρειαστει να τρυπησεις/κολλησεις/συναρμολογησεις, υπαρχουν οι μελαμινες αλλα με τον καιρο πολυ πιθανον να "ξεφλουδισουν".
Αν εννοεις φυσικο ξυλο τοτε προτιμησε σκληρη ξυλεια. Στην Ελλαδα δεν πολυ-συνηθιζεται αλλα προσωπικα αφου κανεις custom επιπλο, το θεωρω το ομορφοτερο και το πιο επιδιορθωσιμο. Το παν ειναι το φινιρισμα. Με ενα αντιχαρακτικο πολυουρεθανης 2 συστατικων μπορει να γινει τοσο ανθεκτικο οσο τα τεχνητης ξυλειας.

PS: Η γνωμη μου ειναι καθαρα ως χομπιστας και φυσικα η γνωμη ενος επαγγελματια θα ειναι πιο σωστη.

• Like 2

44 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Ευχαριστώ 

Τώρα να πω να γίνει με δομικές σανίδες rowmat και πατητή τσιμεντοκονία με πέρασμα ειδικού βερνικιού για προστασία από την υγρασία, θα είμαι πολύ εκτός θέματος; 

Σε ξύλο για custom εφαρμογή ψηφίζω κι εγώ κόντρα πλακέ θαλάσσης, με ότι φινίρισμα θες.

Ή ιρόκο σε φυσική απόχρωση! $$$ όμως...

• Like 4

19 λεπτά πριν, troi.g είπε

Καλημέρα, αφού θα το φτιαξεις , τότε προτίμησε κόντρα πλακέ θαλάσσης , για να μην ξανασχοληθεις. Μη σε εντυπωσιάζουν τα λακαριστα που λες , γιατί τα περισσότερα είναι από mdf , τα οποία μόλις "μυρίσουν" υγρασία, φουσκώνουν. 

11 λεπτά πριν, immortalx είπε

Αν ως "ξυλεια" εννοεις τεχνητη ξυλεια τοτε οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω το κοντρα πλακε και ιδιαιτερα το κοντρα πλακε θαλασσης ειναι ισως το πιο καταλληλο για συνθηκες υγρασιας με την προυποθεση οτι θα του κανεις εσυ φινιρισμα. Για πιο ετοιμη λυση που απλα θα χρειαστει να τρυπησεις/κολλησεις/συναρμολογησεις, υπαρχουν οι μελαμινες αλλα με τον καιρο πολυ πιθανον να "ξεφλουδισουν".
Αν εννοεις φυσικο ξυλο τοτε προτιμησε σκληρη ξυλεια. Στην Ελλαδα δεν πολυ-συνηθιζεται αλλα προσωπικα αφου κανεις custom επιπλο, το θεωρω το ομορφοτερο και το πιο επιδιορθωσιμο. Το παν ειναι το φινιρισμα. Με ενα αντιχαρακτικο πολυουρεθανης 2 συστατικων μπορει να γινει τοσο ανθεκτικο οσο τα τεχνητης ξυλειας.

PS: Η γνωμη μου ειναι καθαρα ως χομπιστας και φυσικα η γνωμη ενος επαγγελματια θα ειναι πιο σωστη.

Σας ευχαριστώ πολύ. Συμφωνώ για το ξύλο αλλά είναι και κάτι νομίζω με το μεγαλύτερο κόστος. Το κόντρα πλακέ θαλάσσης το σκέφτηκα αλλά με φοβίζει ότι δεν μπορείς να του δώσεις τους χρωματισμούς και το φινίρισμα που θες (δεν είμαι σίγουρος για αυτό). Από την άλλη νομι6οτι οι μελαμινες ξεφτιζουν γρήγορα και επειδή αυτό όσο και να το προστατέψω υγρασία θα τρώει με φοβίζουν. 

3 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Τώρα να πω να γίνει με δομικές σανίδες rowmat και πατητή τσιμεντοκονία με πέρασμα ειδικού βερνικιού για προστασία από την υγρασία, θα είμαι πολύ εκτός θέματος; 

Σε ξύλο για custom εφαρμογή ψηφίζω κι εγώ κόντρα πλακέ θαλάσσης, με ότι φινίρισμα θες.

Ή ιρόκο σε φυσική απόχρωση! $$$ όμως...

Ιροκο έχω σε κάγκελα εξωτερικά χρόνια ούτε θυμάμαι πόσα μπορεί πάνω από 25 τα περνάω κάθε 4 ή 5 χρόνια tik και ένα βερνίκι και δεν έχουν παθει τπτ 

• Like 1

3 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Σας ευχαριστώ πολύ. Συμφωνώ για το ξύλο αλλά είναι και κάτι νομίζω με το μεγαλύτερο κόστος. Το κόντρα πλακέ θαλάσσης το σκέφτηκα αλλά με φοβίζει ότι δεν μπορείς να του δώσεις τους χρωματισμούς και το φινίρισμα που θες (δεν είμαι σίγουρος για αυτό). Από την άλλη νομι6οτι οι μελαμινες ξεφτιζουν γρήγορα και επειδή αυτό όσο και να το προστατέψω υγρασία θα τρώει με φοβίζουν. 

Το φυσικο ξυλο οντως εχει το μεγαλυτερο κοστος αλλα και τη μεγαλυτερη δυσκολια στην κατασκευη. Αναλογως με τον εξοπλισμο που εχεις θα χρειαστει πλανισμα και προετοιμασια για συγκολληση πλακων (αν θελεις μεγαλη επιφανεια), γιατι δυσκολα θα βρεις στο εμποριο φαρδια "μαδερια".
Για φινιρισμα σε κοντρα πλακε αν θελεις solid χρωμα (να μην φαινονται δλδ τα νερα) μπορεις να εχεις οτι αποτελεσμα μπορεις να φανταστεις (μεχρι και sparkle 😋). Σε αντιθετη περιπτωση μπορει να εφαρμοστει απευθειας καποιο clear coat για να διατηρησεις τη φυσικη του αποχρωση ή πρωτα περασμα με βαφη εμποτισμου (stain) και μετα clear coat για να του δωσεις εσυ οτι αποχρωση θελεις. Εξαρταται βεβαια απο το ειδος ξυλειας που ειναι κατασκευασμενο το κοντρα πλακε. Οσο πιο ανοιχτοχρωμο τοσο πιο ευκολα μπορεις να το φερεις στην αποχρωση που θελεις.
Και εγω μελαμινη δεν θα χρησιμοποιουσα ποτε.

• Like 1

Καλημερα, θελω σε ντουλαπι κουζινας που μεσα εχει ποτα (καβα) να προσθεσω εγχρωμο φωτισμο (πρασινο,? μπλε?) που να αναβει με το που το ανοιξεις, χωρις να τραβαω καλωδια κτλπ, δηλαδη με μπαταρια. Στην αγορα υπαρχει το παρακατω φωτιστικο μεντεσε στην αγορα, που ομως βγαινει μονο σε ψυχρη και θερμη αποχρωση του λευκου χρωματος, που ειναι μαλλον βαρετο. Οσο και αν εχω ψαξει, δεν εχω βρειτε κατι αλλο.

https://www.skroutz.gr/s/16255264/Eurolamp-LED-Φωτιστικό-Μεντεσέ-για-Ντουλάπες-με-Μπαταρία-145-15063.html

Καμια ιδεα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...