Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες σε Τεχνικά θέματα, επισκευές, ζημιες, ανακαινίσεις, αναπαλαιώσεις, diy και λοιπές εργασίες

stelios18120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, greg4 είπε

Πάντως ο @NikosKallitheaείπε ότι δεν κάνουν κάτι τα παλμικά :D Τι να πω.

Έχει και έκκεντρα αλλά δεν ξέρω: https://www.praktiker.gr/p/triveio-ekkentro-bosch-pex-220w-99516

Βαρβάτο πιεστικό δεν έχω, έχω ένα από τα lidl (κυριολεκτικά), θα το δοκιμάσω αν είναι. 

Γενικά αυτό που σου πρότεινε ο @NikosKallithea έχει και κοντάρι πέραν του τρόπου περιστροφής, κάτι που απ' ότι βλέπω το χρειάζεσαι καθώς η περιοχή που θέλεις να τρίψεις είναι σε ύψος.

Ότι και να βάλεις ωστόσο θα είναι καλύτερο απ' το χέρι σου. Ωστόσο λόγο της λαβής απέφυγε το bosch, κάνει καλύτερα για ξυλουργική. Σίγουρα θα βρεις στα ίδια χρήματα κάτι καλύτερο για τοίχο.

Λίγο οικονομικότερο τηλεσκοπικό:

https://www.google.com/search?q=Τηλεσκοπικό+τριβείο+τοίχου&client=firefox-b-d&tbs=mr:1,price:1,ppr_min:50,p_ord:p,vw:d&tbm=shop&sxsrf=AJOqlzXp7jM7wWrZi-5oWgOlRhcZIiZNMw:1676922312915&ei=yM3zY7m7N_yRxc8PvM2T8Ak&start=120&sa=N&ved=0ahUKEwi5v5u27qT9AhX8SPEDHbzmBJ44PBDw0wMIkA4&biw=1718&bih=1314&dpr=1#spd=893513284091861187

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημερα στο forum.Να ρωτησω και εγω κατι παραπλησιο.Στα καγκελα της ταρατσας η κουπαστη (το φαρδυ επανω καγκελο) εχει κανει τις γνωστες ρωγμες-ραγισματα μαλλον απο τα κρυα και ειναι και πολλα μετρα γυρω στα 60.Τι προτεινετε ως καλυτερο τροπο τριψιματος χωρις να κανω μεγαλη ζημια.Τροχο γωνιακο 125mm τι γυαλοχαρτο βαζω,εκεντρο τριβειο παλι 125mm, η το κλασσικο πολυεργαλειο dremmel?? Tα εχω και τα 3 εργαλεια. Απλα στον τροχο δεν ξερω τι γυαλοχαρτο και πως το τοποθετω πανω στην βαση του. Ευχαριστω

23 λεπτά πριν, van62 είπε

Καλημερα στο forum.Να ρωτησω και εγω κατι παραπλησιο.Στα καγκελα της ταρατσας η κουπαστη (το φαρδυ επανω καγκελο) εχει κανει τις γνωστες ρωγμες-ραγισματα μαλλον απο τα κρυα και ειναι και πολλα μετρα γυρω στα 60.Τι προτεινετε ως καλυτερο τροπο τριψιματος χωρις να κανω μεγαλη ζημια.Τροχο γωνιακο 125mm τι γυαλοχαρτο βαζω,εκεντρο τριβειο παλι 125mm, η το κλασσικο πολυεργαλειο dremmel?? Tα εχω και τα 3 εργαλεια. Απλα στον τροχο δεν ξερω τι γυαλοχαρτο και πως το τοποθετω πανω στην βαση του. Ευχαριστω

Ραγισματα στο χρώμα;

Αν είναι χρώμα ίσως χρειαστείς πολλά γυαλοχαρτα καθώς θα στουμπωνει συνεχώς.

Μια καλή λύση από όσα αναφέρεις είναι τα πολύφτερα γυαλόχαρτα τροχού. Καθαρίζουν καλά αν επιμείνεις ενώ είναι σχετικά ακίνδυνα για ζημιά

• Like 2

15 ώρες πριν, greg4 είπε

Θέλω να τρίψω κάτι εξωτερικούς τοίχους που είναι σε κακή κατάσταση. Γενικά έχω τρίψει αρκετά με σπάτουλα - ξύστρα + γυαλόχαρτο, αλλά μου έχει φύγει το χέρι

Φώτο:

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_6933.jpg.640fc1eae9050ebca213f38043be77aa.jpgIMG_6615.jpg.37242a2bc5bf97906838c31fb07484e0.jpg

Κάτι τέτοιο από Praktiker θα έκανε δουλειά; Δεν με νοιάζει η ταχύτητα προφανώς :D

https://www.praktiker.gr/p/polytriveio-xouftas-einhell-rt-os-13-24927

Παράτα τα τριψίματα και ασχολήσου με την υγροθερμομόνωση της ταράτσας. Έχει πιάσει χορτάρι και δεν είναι καλό, θα σου κουφώσει η πλάκα και θα αποκτήσει στατικά προβλήματα.

• Like 3

16 ώρες πριν, greg4 είπε

Θέλω να τρίψω κάτι εξωτερικούς τοίχους που είναι σε κακή κατάσταση. Γενικά έχω τρίψει αρκετά με σπάτουλα - ξύστρα + γυαλόχαρτο, αλλά μου έχει φύγει το χέρι

Φώτο:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG_6933.jpg.640fc1eae9050ebca213f38043be77aa.jpgIMG_6615.jpg.37242a2bc5bf97906838c31fb07484e0.jpg

Κάτι τέτοιο από Praktiker θα έκανε δουλειά; Δεν με νοιάζει η ταχύτητα προφανώς :D

https://www.praktiker.gr/p/polytriveio-xouftas-einhell-rt-os-13-24927

Αυτή η ρωγμή που φαίνεται πέρα ως πέρα πρέπει να επισκευαστεί και μετά γίνεται προεργασία και βάψιμο. Αν απλά στοκαριστεί, θα ανοίξει πάλι στο πρώτο "κούνημα".

18 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Μονο με με αυτό θα κανείς δουλειά ολα τα υπόλοιπα ειναι παιχνίδια. Το δείγμα ειναι τυχαίο μην το οαρεις της μετρητής.

Ολα αυτα βέβαια θέλουμε και μια σκουπα

https://www.praktiker.gr/m/p/triveio-toixou-einhell-tc-dw-225-600w-99207

Το εχω αυτο αλλα ισως θελει αλλη πλακα/γυαλοχαρτο καθως δε θα κανει τιποτα ειναι για επιπεδο .

17 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Όλα αυτά βρε παιδιά είναι για λείανση δηλαδή "καλλιτεχνικά".

Για πιο χοντρά όπως η περίπτωση των φωτογραφιών πιο πάνω χρειάζεται ταινιολειαντήρας (τανκ).

Κατα τη γνώμη μου πριν από αυτό θέλει ένα βαρβάτο πιεστικό να φύγουν τα σαθρά συν σφυρί όπου χρειάζεται.

Ισως αλλα κανονικα εχουν πολυ βαρβατα πιεστικα για τετοιες δουλειες. Βεβαια με υπομονη ισως να κανει δουλεια.

1 ώρα πριν, Doubt είπε

Αυτή η ρωγμή που φαίνεται πέρα ως πέρα πρέπει να επισκευαστεί και μετά γίνεται προεργασία και βάψιμο. Αν απλά στοκαριστεί, θα ανοίξει πάλι στο πρώτο "κούνημα".

Μαλλον ειναι πλακα/τουβλο. Θα θελει ισως καποιο πλεγμα πιστευω

Στις 19/2/2023 στις 8:03 ΜΜ, Alchemist` είπε

Λύθηκε το πρόβλημα, ευχαριστώ.

Με κατεβασμένο γενικό έβγαλα όλα τα καλώδια του κουτιού προς τα έξω και "άνοιξα" λίγο όλα τα λευκά καλώδια για να δώ τον εσωτερικό χρωματισμό που όντως βοήθησε και βασικά επιβεβαίωσε ότι γείωση κτλπ ήταν σωστά. Το λάθος που έγινε εν τέλει είναι ότι από το σημείο περνούσε μιά φορά καλώδιο προς τον διακόπτη και ακολούθως επέστρεφε από τον διακόπτη προς το φώς διαμέσω του κουτιού. Δεν είχα προσέξει ότι υπήρχαν 4 ενώσεις (η μια με μονωτική αντί για καπάκι :S) καθώς ήταν παραχωμένα πιο μέσα.

Ευχαριστώ όπως και να έχει, εννοείται δεν είναι παιχνίδι το όλο θέμα ούτε θέλω να κάνω τον diy ηλεκτρολόγο... Απλά πριν ξαναασχοληθώ έφαγα άκυρο από άλλους 2 ηλεκτρολόγους για να αναλάβουν το θέμα... Κατάντια πια αυτή η κατάσταση με τους μαστόρους, να θες να δώσεις δουλειά και να μην βρίσκεις ανταπόκριση... :(

Εχουν τεραστια ζητηση οι μαστορες και δε προκειται να σχοληθουν για τοσο απλα πραγματα ευκολα. 

Έχω αυτό το φουρνάκι της φωτογραφίας, εδώ και αρκετά χρόνια. Για να ανάψει κάτι πρέπει οπωσδήποτε να είναι ενεργοποιημένος ο χρονοδιακόπτης, μαζί με έναν από τους δύο μεσαίους διακόπτες που κάνουν επιλογή στο τι ανάβει.

Όταν είναι αναμμένο κάποιο μάτι, ανάβει το κάτω φωτάκι. Για τον φούρνο ανάβει το πάνω.

Προχθές λοιπόν, αφού τελείωσα το μαγείρεμα και έσβησα και τον διακόπτη του ματιού, και τον χρονοδιακόπτη, το φωτάκι του ματιού έμεινε αναμμένο όπως βλέπετε στην φωτογραφία (σε χαμηλότερη ένταση σε σχέση με όταν το μάτι ήταν όντως ανοιχτό).

Κάνοντας μια γύρα στις επιλογές των ματιών, είδα ότι σε κάποιες σβήνει τελείως, ενώ στις πιο πολλές, συμπεριλαμβανομένης της ανενεργής θέσης, μένει αναμμένο. Ο χρονοδιακόπτης ήταν κλειστός, τον ανοιγόκλεισα δυο τρεις φορές να σιγουρευτώ. Τα μάτια είναι κρύα. Ανάβοντας πάλι το μάτι να μαγειρέψω, λειτουργεί κανονικά, και όταν κλείνει γίνεται πάλι το ίδιο.

331001783_546857424208669_1655680484008473918_n.jpg.8f32f61d15519015b46917ed7a075c00.jpg

Δοκίμασα να βγάλω την πρίζα, και την έβαλα γυρισμένη 180 μοίρες και το φαινόμενο σταμάτησε! Οπότε κάτι παίζει με την φάση?

Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα για το τι συμβαίνει - τι έχει χαλάσει ας πει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Έχω αυτό το φουρνάκι της φωτογραφίας, εδώ και αρκετά χρόνια. Για να ανάψει κάτι πρέπει οπωσδήποτε να είναι ενεργοποιημένος ο χρονοδιακόπτης, μαζί με έναν από τους δύο μεσαίους διακόπτες που κάνουν επιλογή στο τι ανάβει.

Όταν είναι αναμμένο κάποιο μάτι, ανάβει το κάτω φωτάκι. Για τον φούρνο ανάβει το πάνω.

Προχθές λοιπόν, αφού τελείωσα το μαγείρεμα και έσβησα και τον διακόπτη του ματιού, και τον χρονοδιακόπτη, το φωτάκι του ματιού έμεινε αναμμένο όπως βλέπετε στην φωτογραφία (σε χαμηλότερη ένταση σε σχέση με όταν το μάτι ήταν όντως ανοιχτό).

Κάνοντας μια γύρα στις επιλογές των ματιών, είδα ότι σε κάποιες σβήνει τελείως, ενώ στις πιο πολλές, συμπεριλαμβανομένης της ανενεργής θέσης, μένει αναμμένο. Ο χρονοδιακόπτης ήταν κλειστός, τον ανοιγόκλεισα δυο τρεις φορές να σιγουρευτώ. Τα μάτια είναι κρύα. Ανάβοντας πάλι το μάτι να μαγειρέψω, λειτουργεί κανονικά, και όταν κλείνει γίνεται πάλι το ίδιο.

331001783_546857424208669_1655680484008473918_n.jpg.8f32f61d15519015b46917ed7a075c00.jpg

Δοκίμασα να βγάλω την πρίζα, και την έβαλα γυρισμένη 180 μοίρες και το φαινόμενο σταμάτησε! Οπότε κάτι παίζει με την φάση?

Καλημέρα, το μυαλό μου παει στον θερμοστάτη. Προφανώς θα ειναι διπολικός (δηλαδή κόβει και την φαση και τον ουδέτερο). Ισως (σκέψη κάνω) να έχει κολλήσει η μια επαφή του. Όποτε σου ανάβει ισως επαγωγικά δηλαδή περνώντας την φαση και μεσω της γείωσης αναβει, εφοσον ο ουδέτερος εχει κοπει.Εξου και το λιγο ανάμα που αναφέρεις.Αφου έκανες τραμπα στην πρίζα τωρα εχει ουδέτερο + γείωση οποτε δεν ανάβει. Συνήθως ολα αυτα υποφέρουνε στον θερμοστάτη αφου ανοιγοκλείνει συνεχεία και κάποια στιγμή "κολλάει" κάποια επαφή του.
Αυτόν τον ονομάζουμε θερμοστάτη εργασίας, φυσικα υπαρχει και ο ασφάλειας οπού αναλαμβάνει οταν κολλήσει ο εργασίας και κλείνει την ταση για να μην παρεις φωτια, για να το πω ετσι απλα. Σε κάποιες κατασκευές δεν υπαρχει ο ασφαλείας παρα μονο μια θερμικη ασφάλεια η οποια "ανοιγει¨ κοβει την ταση για τους ιδιους λογούς και μετα αν γινει αυτο θελει αντικατάσταση (ειναι για μια φορα).
Απο εδω και περα οπως καταλαβαίνεις θελει ελεγχο το φουρνακι, μαλλον δεν γνωρίζεις εσυ να τον κανεις (θελει γνώσεις), οποτε το δίνεις σε εναν μάστορα ή το χρησιμοποιείς έτσι με επίβλεψη και προσοχή.
Κανε μια δοκιμη να δεις αν "κοβει" δηλαδή αν σβήνει οταν πιασει την απαιτούμενη θερμοκρασία. Θα ακουσεις και το χαρακτηριστικο "κλικ" της επαφης(φων) του. Αυτο θα πρεπει να ειναι "ζωηρο" το "κλικ" αν ειναι "ψοφιο" ο θερμοστατης ειναι στα τελευταια του.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 1

16 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Έχει πάρει κλίση προς τον κάδο ανακύκλωσης.:P

Επειδή είναι και θέμα ασφάλειας, κάνε τον προγραμματισμό σου για αντικατάσταση. Το λίγο που φαίνεται είναι αρκετά ταλαιπωρημένο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Doubt είπε

Επειδή είναι και θέμα ασφάλειας, κάνε τον προγραμματισμό σου για αντικατάσταση. Το λίγο που φαίνεται είναι αρκετά ταλαιπωρημένο.

Συμφωνω και εγω, βλεπω και κατι αλουμινοχαρτα στην πορτα.. Μάλλον τα εχει "φαει" τα ψωμιά του. Εκτος αν αλλάξει θερμοστάτη -αν αυτος φταιει-, αλλα εργασία και ανταλλακτικό δεν θα τον συμφέρει. Να κανω μια προταση γιατι ειχα και εγω ενα παρόμοιο αλλα δεν με βόλεψε μεχρι που πηρα ενα "ρομποτακι" σαν και αυτο της φωτο και σωθηκα. Πολυ καλύτερο σε ολα του και ψήνει καταπληκτικά απο πατάτες,καθε λογης κοψίδια, μεχρι και πίτσα εχω κανει. Ας το δει και αυτο σαν εναλλακτική λύση.Ακόμα και κοκορετσι εκανα, με πατατουλες απο κατω και εγινε πεντανοστιμο!. Προσοχή γιατι υπάρχουν και με λάμπα αλογονου τα οποία δεν έχουν την ίδια αποδοση και χαλαει και γρηγορα η λαμπα οπου παει για πεταμα..Screenshotfrom2023-02-2113-23-55.png.2df7e2350265c0711a2242a766b30d5e.pngScreenshot from 2023-02-21 13-14-00.png

• Like 1

7 ώρες πριν, van62 είπε

το σωστο ειναι να ειχες ταινειολειαντηρα γιαυτη την δουλεια αλλα αφου δεν εχεις ,επισης στην θεση σου θα ξεκινουσα να ζεστανω την κουπαστη με καποιο πιστολι θερμου αερα η καποιο φλογιστρο γκαζιου να απομακρυνεις την παχια σκουρια ξυνωντας με σπατουλα και μετα ξεκινας να τριβεις  με το τροχο απο κοκκωση 40 σταδιακα μεχρι 120 μετα περνας ασταρι και μετα βαφεις

• Like 2

4 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Καλημέρα, το μυαλό μου παει στον θερμοστάτη. Προφανώς θα ειναι διπολικός (δηλαδή κόβει και την φαση και τον ουδέτερο). Ισως (σκέψη κάνω) να έχει κολλήσει η μια επαφή του. Όποτε σου ανάβει ισως επαγωγικά δηλαδή περνώντας την φαση και μεσω της γείωσης αναβει, εφοσον ο ουδέτερος εχει κοπει.Εξου και το λιγο ανάμα που αναφέρεις.Αφου έκανες τραμπα στην πρίζα τωρα εχει ουδέτερο + γείωση οποτε δεν ανάβει. Συνήθως ολα αυτα υποφέρουνε στον θερμοστάτη αφου ανοιγοκλείνει συνεχεία και κάποια στιγμή "κολλάει" κάποια επαφή του.
Αυτόν τον ονομάζουμε θερμοστάτη εργασίας, φυσικα υπαρχει και ο ασφάλειας οπού αναλαμβάνει οταν κολλήσει ο εργασίας και κλείνει την ταση για να μην παρεις φωτια, για να το πω ετσι απλα. Σε κάποιες κατασκευές δεν υπαρχει ο ασφαλείας παρα μονο μια θερμικη ασφάλεια η οποια "ανοιγει¨ κοβει την ταση για τους ιδιους λογούς και μετα αν γινει αυτο θελει αντικατάσταση (ειναι για μια φορα).
Απο εδω και περα οπως καταλαβαίνεις θελει ελεγχο το φουρνακι, μαλλον δεν γνωρίζεις εσυ να τον κανεις (θελει γνώσεις), οποτε το δίνεις σε εναν μάστορα ή το χρησιμοποιείς έτσι με επίβλεψη και προσοχή.
Κανε μια δοκιμη να δεις αν "κοβει" δηλαδή αν σβήνει οταν πιασει την απαιτούμενη θερμοκρασία. Θα ακουσεις και το χαρακτηριστικο "κλικ" της επαφης(φων) του. Αυτο θα πρεπει να ειναι "ζωηρο" το "κλικ" αν ειναι "ψοφιο" ο θερμοστατης ειναι στα τελευταια του.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αφού έμεινε στην κατάσταση που περιέγραψα για 3 μέρες, πλέον λειτουργεί πάλι όπως πριν. Θα έχω το νου μου βέβαια στους θερμοστάτες άμα το ξανακάνει. Μαγείρεψα πριν λίγο και ήταν όλα οκ. Αν ήταν χαλασμένος ο θερμοστάτης του ματιού και δεν έσβηνε καθόλου πιστεύω θα είχε φανεί εύκολα στο αποτέλεσμα

3 ώρες πριν, Doubt είπε

Δεν ξέρω πως ακριβώς ορίζεται το ταλαιπωρημένο. Λίγη μπίχλα την έχει εξωτερικά και το αλουμινόχαρτο είναι για να μην πιτσιλιέται το εσωτερικό της πόρτας του φούρνου. Δεν σημαίνουν κάτι αυτά για την λειτουργία όμως.

Γενικά δεν είμαι της λογικής της προληπτικής αντικατάστασης. In fact, έχω έντονη αλλεργία σε τέτοιες (υπερ)καταναλωτικές πρακτικές.

Αν υπάρχει η δυνατότητα θα ήθελα να επισκευάσω/αντικαταστήσω το όποιο χαλασμένο εξάρτημα όπως κάνω σε ό,τι χαλάει στο σπίτι. Τα χέρια μου πιάνουν πολύ, έχω κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογικών, και έχω καταφέρει να φτιάξω άπειρα πράγματα που άλλοι θα πέταγαν, εξοικονομώντας λεφτά, αλλά το βασικότερο είναι η χαρά της ασχολίας. Επίσης έχω την υπευθυνότητα και την αντίληψη να μην πάθω κάτι από το ρεύμα.

Αν ξαναεμφανίσει αυτή την συμπεριφορά θα το ανοίξω για να βάλω φωτογραφία από τους θερμοστάτες κλπ και να δούμε αν υπάρχουν φτηνά ανταλλακτικά.

4 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Συμφωνω και εγω, βλεπω και κατι αλουμινοχαρτα στην πορτα.. Μάλλον τα εχει "φαει" τα ψωμιά του. Εκτος αν αλλάξει θερμοστάτη -αν αυτος φταιει-, αλλα εργασία και ανταλλακτικό δεν θα τον συμφέρει. Να κανω μια προταση γιατι ειχα και εγω ενα παρόμοιο αλλα δεν με βόλεψε μεχρι που πηρα ενα "ρομποτακι" σαν και αυτο της φωτο και σωθηκα. Πολυ καλύτερο σε ολα του και ψήνει καταπληκτικά απο πατάτες,καθε λογης κοψίδια, μεχρι και πίτσα εχω κανει. Ας το δει και αυτο σαν εναλλακτική λύση.Ακόμα και κοκορετσι εκανα, με πατατουλες απο κατω και εγινε πεντανοστιμο!. Προσοχή γιατι υπάρχουν και με λάμπα αλογονου τα οποία δεν έχουν την ίδια αποδοση και χαλαει και γρηγορα η λαμπα οπου παει για πεταμα..Screenshotfrom2023-02-2113-23-55.png.2df7e2350265c0711a2242a766b30d5e.pngScreenshot from 2023-02-21 13-14-00.png

Βολικό σε κάποιες περιπτώσεις αλλά ομελέτα δεν κάνεις.

Βασικά είναι ένα φουρνάκι. Μάτια δεν έχει

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Γενικά δεν είμαι της λογικής της προληπτικής αντικατάστασης. In fact, έχω έντονη αλλεργία σε τέτοιες (υπερ)καταναλωτικές πρακτικές.

Και εγω μαζι σου!. Ειμαι τόσο -ψυχαναγκαστικός- θα ελεγα που δεν μπορώ να πεταξω τιποτα. Οτι μπορει να φτιαχτεί και μπορω θα το φτιαξω, φυσικα αν συμφαιρει απο θεμα κοστους ανταλλακτικών θα το φτιαξω και μονος μου!

Και ομως κανεις!. Εχω κανει, δεν εχω φωτο αλλα την επομενη φορα θα βγαλω μια. Τελεία ομελέτα μιλάμε. Εχω πάρει ενα ταψι αντικολλητικο "πετρας" 33εκ.και εκει τα βαζω ολα.Ναι δεν εχει ματια, εκει έχεις δίκιο, ειναι μονο για ψήσιμο, κατι ειδικά φριτέζες αερα τις βάζει κατω. Κανω πατάτες τηγανητές σε αυτο με 1,5 κουταλάκι λάδι και οσοι τις έχουν φαει εχουν τρελαθεί.

Τα χέρια μου πιάνουν πολύ, έχω κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογικών, και έχω καταφέρει να φτιάξω άπειρα πράγματα που άλλοι θα πέταγαν, εξοικονομώντας λεφτά, αλλά το βασικότερο είναι η χαρά της ασχολίας.

Και πολυ καλα κάνεις!. Συγχαρητήρια!.

Αν ξαναεμφανίσει αυτή την συμπεριφορά θα το ανοίξω για να βάλω φωτογραφία από τους θερμοστάτες κλπ και να δούμε αν υπάρχουν φτηνά ανταλλακτικά.

Ο θερμοστάτης ειναι πισω απο το κομβιο επιλογής θερμοκρασιών. Βγαλε φωτογραφίες ξερω καταστήματα που μπορεις να βρεις ανταλλακτικό. Θα τον καταλαβεις και απο το αισθητηριο του. Για να σε βοηθησω ειναι σαν και αυτον στις φωτο (ο ενας ειναι για μικρο φουρνακι και ο αλλος μπαίνει και σε κουζίνα).

Screenshot from 2023-02-21 19-13-25.png

• Thanks 1

3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Δεν ξέρω πως ακριβώς ορίζεται το ταλαιπωρημένο. Λίγη μπίχλα την έχει εξωτερικά και το αλουμινόχαρτο είναι για να μην πιτσιλιέται το εσωτερικό της πόρτας του φούρνου. Δεν σημαίνουν κάτι αυτά για την λειτουργία όμως.

Αν υπάρχει η δυνατότητα θα ήθελα να επισκευάσω/αντικαταστήσω το όποιο χαλασμένο εξάρτημα όπως κάνω σε ό,τι χαλάει στο σπίτι. Τα χέρια μου πιάνουν πολύ, έχω κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογικών, και έχω καταφέρει να φτιάξω άπειρα πράγματα που άλλοι θα πέταγαν, εξοικονομώντας λεφτά, αλλά το βασικότερο είναι η χαρά της ασχολίας. Επίσης έχω την υπευθυνότητα και την αντίληψη να μην πάθω κάτι από το ρεύμα.

Εφόσον υπάρχει υπεύθυνη αντιμετώπιση, πάσο..

Εγώ πιο πολύ μίλησα από τη σκοπιά του μέσου χρήστη, προσωπικά αποφεύγω να ασχολούμαι τόσο πολύ. 

• Like 1

6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Βασικά είναι ένα φουρνάκι. Μάτια δεν έχει

Επαγωγική εστίες ftw ! Δυστυχώς οι Xiaomi που έχω, δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες αξιόλογες εκεί έξω. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι σιγουρέψεις ότι τα σκεύη που έχεις κάνουν για επαγωγικές

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...