Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 26/1/2023 στις 3:37 ΜΜ, hp8 είπε

1.3. ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Στις 26/1/2023 στις 6:37 ΜΜ, Doubt είπε

Μπορείς να βάλεις και κομμάτια φελιζόλ από συσκευασίες με κόλλα πλακιδίων ή έτοιμο σοβά.

Το φελιζόλ και μάλλον οτιδήποτε άλλο, θα με παιδέψει λόγω δυσκολίας/μικρού χώρου

Μου φαίνεται καλό σαν ιδέα ο αφρός οπότε θα το δοκιμάσω (ίσως μαζί με κολλά πλακιδίων) και στοκο για τελείωμα.

Το πρόβλημα (πιστεύω ακόμα και χωρίς να έβαζα αφρό) θα είναι από την υπόλοιπη επιφάνεια του τοίχου, παρά από αυτήν την τρύπα που θα καλυφτεί.

Επεξ/σία από thodoris1985
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς υπόψιν του κάποιο μαγαζί που να έχει διαφόρων μεγεθών  διστάσεςν lipo μπαταρίες ; Έχω συγκεντρώσει διάφορες συσκευές με θέμα στις μπαταρίες με τον καιρό και τώρα ψάχνω μήπως τα πάρω όλα μαζι απο κάπου για να μην κάνω αγορές 3-4€ απο εδώ και απο κει. Μπορώ να παει οπουδήποτε στην αθήνα αν κάποιος γνωρίζει κάποιο μαγαζί χωρις site που μπορώ να παω με μεγέθη διαστάσεις μπαταριών και να βρούμε κάποιο συμβατό.
Το πιο κοντινό στο να με καλύπτει που έχω βρει είναι το mrservice αλλα και αυτό δεν τα έχει όλα όσα ψαχνω.

Επεξ/σία από PerfectParanoia
Δημοσ.
  Στις 27/1/2023 στις 2:03 ΜΜ, PerfectParanoia είπε

μαγαζί που να έχει διαφόρων μεγεθών lipo μπαταρίες

δεν γραφεις αν το μεγεθος αναφερεται σε διαστασεις η mah

Ηλεκτρονικά :: Μπαταρίες & Αξεσουάρ :: Lipo (hellasdigital.gr)

LiPo - LiFePo - Μπαταρίες (carmodels.gr)

Δημοσ.
  Στις 27/1/2023 στις 2:30 ΜΜ, hp8 είπε

δεν γραφεις αν το μεγεθος αναφερεται σε διαστασεις η mah

Ηλεκτρονικά :: Μπαταρίες & Αξεσουάρ :: Lipo (hellasdigital.gr)

LiPo - LiFePo - Μπαταρίες (carmodels.gr)

Ωχ έχεις δίκιο, συγγνώμη διαστάσεις με απασχολούν περίσσοτερο γιατί είναι οι περισσότερες για να αντικαστήσουν τελείως νεκρές μπαταρίες σε μικρές ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτές στα link που είναι περισσότερο για rc κλπ δεν εξυπηρετούν. Για παράδειγμα τι περίπου ψάχνω αν ξέρει κάποιος καμια καλύτερη πηγη:
https://www.mrservice.gr/proionta-service/bataries/lipo-bataries/

Δημοσ.
  Στις 26/1/2023 στις 3:37 ΜΜ, hp8 είπε

1.3. ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Έριξα μια ανάγνωση στα περί πολυουρεθάνης και μου έκανε εντύπωση αυτό.

Αναφορά σε κείμενο

2.1.3 ΕΓΧΥΣΕΙΣ ΘΑΛΑΜΟΥ
Αυτή η κατασκευαστική λύση χρησιμοποιείται σε ανακαινίσεις κτιρίων. Ο αφρός πολυουρεθάνης εφαρμόζεται με έγχυση στο κενό που υπάρχει στο μέσο διπλής τοιχοποιίας. Έτσι επιτυγχάνεται θερμο-υγρο-ηχομόνωση υφιστάμενων κτισμάτων χωρίς να απαιτείται καθαίρεση δομικών στοιχείων και με τη λιγότερη δυνατή ενόχληση για τον χρήστη. Επίσης, δεν αυξάνονται οι εξωτερικές διαστάσεις των κτιρίων ούτε χάνεται χώρος εσωτερικά. Ο αφρός πολυουρεθάνης παρέχει την καλύτερη θερμομόνωση για το πλάτος του υφιστάμενου θαλάμου.

Μετά από μελέτη, δημιουργείται κάναβος οπών («μάρτυρες») από όπου εγχύεται ο αφρός και ελέγχεται η διόγκωση του.

Για την εφαρμογή αυτή πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες:

Ο αφρός πολυουρεθάνης πρέπει να εγχέεται μέσω οπών διάτρησης που δεν απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 1 m 
Η έγχυση πρέπει να ξεκινά από τις οπές που βρίσκονται στον πυθμένα της δομής, γεμίζοντας αργά το θάλαμο από κάτω προς τα πάνω, καθώς το υλικό θα πρέπει να καλύψει τον όγκο του, χωρίς να δημιουργούνται υπερβολικές τάσεις ή ρωγμώσεις. Όσο πιο στενός είναι ο θάλαμος, τόσο μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί
Απαιτείται προκαταρκτικός έλεγχος έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η πλήρωση του θαλάμου από ξένα αντικείμενα

Επέκταση  

Τυχαίνει να με ενδιαφέρει κιόλας μια τέτοια λύση για το πατρικό μου, παλιά κατασκευή με εξωτερικούς τοίχους τούβλο-αέρας-τούβλο.

Τι λένε εδώ οι ειδικοί, αξίζει τον κόπο;

*Το ξέρω πως το κέλυφος είναι η απόλυτη λύση, αλλά δεν με ενδιαφέρει να πετύχω το απόλυτο, μου αρκεί μια πολύ σημαντική βελτίωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 27/1/2023 στις 6:44 ΜΜ, Doubt είπε

Τυχαίνει να με ενδιαφέρει κιόλας μια τέτοια λύση για το πατρικό μου, παλιά κατασκευή με εξωτερικούς τοίχους τούβλο-αέρας-τούβλο.

*Το ξέρω πως το κέλυφος είναι η απόλυτη λύση, αλλά δεν με ενδιαφέρει να πετύχω το απόλυτο, μου αρκεί μια πολύ σημαντική βελτίωση.

Επέκταση  

από το τίποτα καλύτερα Ανοίγουν τρύπες στο εξω τοιχο και ρίχνουν μεσα 

https://www.youtube.com/watch?v=0y0ifn4XU9k

https://www.youtube.com/watch?v=FRMHM3IOuz0

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
  Στις 27/1/2023 στις 6:44 ΜΜ, Doubt είπε

Επέκταση  

Έχεις ανοίξει θερμοσίφωνα;  😕

Δημοσ.

Πως να διορθώσω το ταλαιπωρημένο λάστιχο της μπαλκονόπορτας; Βρίσκω βρεγμένο το πάτωμα μπροστά από αυτήν; 

EA72AF76-B3E4-460E-9BF9-F881BB144FA2.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 27/1/2023 στις 2:03 ΜΜ, PerfectParanoia είπε

Έχει κανείς υπόψιν του κάποιο μαγαζί που να έχει διαφόρων μεγεθών  διστάσεςν lipo μπαταρίες ; Έχω συγκεντρώσει διάφορες συσκευές με θέμα στις μπαταρίες με τον καιρό και τώρα ψάχνω μήπως τα πάρω όλα μαζι απο κάπου για να μην κάνω αγορές 3-4€ απο εδώ και απο κει. Μπορώ να παει οπουδήποτε στην αθήνα αν κάποιος γνωρίζει κάποιο μαγαζί χωρις site που μπορώ να παω με μεγέθη διαστάσεις μπαταριών και να βρούμε κάποιο συμβατό.
Το πιο κοντινό στο να με καλύπτει που έχω βρει είναι το mrservice αλλα και αυτό δεν τα έχει όλα όσα ψαχνω.

Στην Αθηνα νομίζω δεν υπάρχει πιο ειδικο καταστημα μπαταριών από το ΔΗΣΙΟ. Εκεί απευθυνομαι αρχικα αν θέλω κάποια δύσκολη μπαταρία

https://batteriesdissios.gr/

Στις 28/1/2023 στις 12:11 ΠΜ, kSiS είπε

Πως να διορθώσω το ταλαιπωρημένο λάστιχο της μπαλκονόπορτας; Βρίσκω βρεγμένο το πάτωμα μπροστά από αυτήν; 

EA72AF76-B3E4-460E-9BF9-F881BB144FA2.jpeg

Δεν ειναι νερα αλλα υδρατμοί που δημιουργούνται στο τζάμι το χειμώνα από τη διαφορά θερμοκρασίας εξω και μεσα.

Η αλλαγή στο συγκεκριμένο λάστιχο δεν είναι απλή και μπορεί να την κάνει ανθρωπος με γνωσεις και καταλληλα εργαλεία άρα αλουμινάς.

• Like 3
Δημοσ.
  Στις 29/1/2023 στις 6:12 ΠΜ, papoys1 είπε

Στην Αθηνα νομίζω δεν υπάρχει πιο ειδικο καταστημα μπαταριών από το ΔΗΣΙΟ. Εκεί απευθυνομαι αρχικα αν θέλω κάποια δύσκολη μπαταρία

https://batteriesdissios.gr/

Το κρατάω και θα το έχω στο νου μου, γιατί έχω ένα καημενο bosch δραπανο που η μπαταρία του κλαιει σιγα σιγά, να δω σε τι τιμη ανακατασκευάζουν. Για τις αλλες που ψαχνω με ενα γρήγορο ψάξιμο δεν είδα πολλες που να ταιριάζουν αλλα σε ευχαριστώ όπως και να χει γιατι φαίνεται ποιοτικό μαγαζι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα..

Γνωριζει καποιος αν μπορει να χρησιμοποιηθει το Α3 , το οποιο ειναι αντικαταστατο ασβεστη σε σκονη για σοβα, στο ψιλό χερι (μαρμαρο);

Δημοσ.
  Στις 29/1/2023 στις 4:52 ΜΜ, Papakitou είπε

Καλησπερα..

Γνωριζει καποιος αν μπορει να χρησιμοποιηθει το Α3 , το οποιο ειναι αντικαταστατο ασβεστη σε σκονη για σοβα, στο ψιλό χερι (μαρμαρο);

Ναι μπορεί. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα θα ηθελα την βοηθεια σας και θελω λιγο προσοχη να μην εχουμε ατυχηματα. Εχω μια κουκετα σε σχημα Γ, οπως φαινεται στην εικονα. Το κατω κρεβάτι οπως φαινεται ειναι σταθερο και εχει 2 ξυλα καθετα που φευγουν μεχρι πανω και παταει το κρεβατι το απο πανω.  Το πανω κρεβατι απο αριστερα (εκει που δεν φαινεται στην φωτοο) παταει σε ξυλα , και επισης κατα μηκος (το μεγαλο μερος του κρεβατιου δλδ) ειναι βιδωμενο στον τοιχο.  Οπως φαινεται στην αλλη φωτο εκει ποου εχω τα 2 κοκκινα τετραγωνα, τα 2 ξυλα ειναι βιδωμενα στον τοιχοο με στριφωνια. Εγω θελω να κοψω τα κομματι τα καθετα , απο τα στριφωνια και κατω και να τα βγαλω ωστε να μποορω να κουναω το κατω κρεβατι για βαψιμο, καθαρισμα τοιχου κλπ.

Αρα το ζητουμενο ειναι πως θα στηριξω το κρεβατι απο εκεινη την μερια.  Τα 2 καθετα ξυλα ειναι 5.5cm επι 3cm για την ιστορια και η αποσταση μεταξυ τους πρεπει να ειναι 70-80 ποντους. Σκεφτομουν αν παρω ενα καδρονι, χοντρο αρκετα (ποσο θα ειναι αυτοο) , θα ηθελα εδω την γνωμη σας και το βιδωσω στον τοιχο ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ (οπως ειναι η μπλε γραμμουλα που εχω ζωγραφισει), αναμεσα στα 2 ξυλα τα καθετα που τα τα κοψω ωστε να πατησει το κρεβατι εκει με στριφωνια μεγαλα 4 ισως και παραπανω αν χρειαζεται, οπως κανει ο τυπος εδω 

θα ειμαι ασφαλες? Πχ 4 στριφωνια σαν αυτα 

Οπως καταλαβαινετε θελω κατι να ειναι σιγουρο, μην πεσει κανα κρεβατι στο κεφαλι του παιδιου απο κατω, αλλιως να βαλω τιποτε γωνιες βαρεους τυπου και ας ειναι ασχημο, αλλα να ειναι ασφαλες.

Ευχαριστω

Δημοσ.
  Στις 30/1/2023 στις 10:23 ΠΜ, Amaretos είπε

Εγω θελω να κοψω τα κομματι τα καθετα , απο τα στριφωνια και κατω και να τα βγαλω ωστε να μποορω να κουναω το κατω κρεβατι για βαψιμο, καθαρισμα τοιχου κλπ.

εννοείται πως δεν τα κόβεις Αυτοί που το έκαναν έτσι κάτι παραπάνω  ξέρουν Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις με άλλο τρόπο ανεξάρτητο το κάτω Λόγο του ότι το κάτω έχει τα σκεπάσματα δεν μπορώ να προτείνω γιατί δεν φαίνεται πως είναι το κεφαλάρι Το πλαϊνό του κάτω βιδώνει στα κομμάτια που θες να κόψεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κολημενα ειναι στο πλαινο του κρεβατιου, μα θελω να τα κοψω και να βαλω οριζοντια ξυλο με πολλα στριφωνια στον τοιχο ωστε το πανω κρεβατι να παταει εκει, και να γινει ελευθερο το κατω ωστε να το κουναω για καθαρισμα, το κεφαλαρι ειναι ενα απλο δεν εχει κατι ιδιαιτερο ετσι και αλλιως απο εκεινη την μερια δεν εχο σκοπο να βαλω κατι, βαζω αλλες 2 φωτο 

Επεξ/σία από Amaretos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...