Doubt Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Στις 5/12/2022 στις 10:05 ΜΜ, Sebu είπε Τα επαλληλα ειναι τραγικα απο αποψη θερμομονωσης. Εχει ο κουμπαρους μου τριφυλλη επαλληλη τζαμαρια σε σπιτι του 2011 και βαζει τετοιο τρελο κρυο το χειμωνα που η δικη μου διφυλλη χωνευτη του 2005 ειναι παραδεισος δεν μπαινει κιχ. Τρίφυλλο απλό επάλληλο δεν έχει καμία σχέση με τα μοντέρνα ανασυρόμενα.
mechpanos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, jimis_vts είπε Οκ, πες μου εμένα να βάλω λοιπόν ανοιγμένα στο σαλόνι με άνοιγμα 2,40m...δυστυχώς δεν γίνονται όλα παντού. Επάλληλα. Στις 5/12/2022 στις 10:05 ΜΜ, Sebu είπε Τα επαλληλα ειναι τραγικα απο αποψη θερμομονωσης. Εχει ο κουμπαρους μου τριφυλλη επαλληλη τζαμαρια σε σπιτι του 2011 και βαζει τετοιο τρελο κρυο το χειμωνα που η δικη μου διφυλλη χωνευτη του 2005 ειναι παραδεισος δεν μπαινει κιχ. https://eipak.org/portfolio/passivehouselefkonas Η συγκεκριμένη μονοκατοικία έχει όπως βλέπεις επάλληλα κουφώματα και είναι πιστοποιημένη παθητική κατοικία στις Σέρρες. Πιο πάνω δεν έχει. 4
thodoris1985 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Τα παρακάτω θα τα κάνει ηλεκτρολόγος αλλά θέλω να έχω μια πλήρη εικόνα ότι το σκέφτομαι σωστά πριν τον καλέσω Σε κάποιο σημείο εκτός σπιτιού πηγαίνουν 3 4άρια καλώδια (φάση, ουδέτερος, γείωση) από τον πίνακα μου. Υπάρχει μια ένωση εντός σπιτιού για τα παραπάνω καλώδια (4άρι με 4άρι πάντα). Σε αυτό το σημείο όμως θέλω να κατεβάσω/συνδέσω μια πρίζα. Δεδομένου ότι πρίζα για 4άρι καλώδιο δεν.. Μπορεί να γίνει σύνδεση στο κάτω μέρος ενός 10/16Α ασφαλειοδιακόπτη ~κάτι σαν υποπίνακας ας πούμε~ το 4 καλώδιο που έρχεται από τον κεντρικό πίνακα (από την έξοδο του ασφαλειοδιακόπτη θα βγει 1.5άρι για να πάει στην πρίζα) και από την κάτω πλευρά πάλι, να γίνει και μια επιπλέον σύνδεση για να πάει το 4άρι στο σημείο που πήγαινε αρχικά; Στην ουσία η ερώτηση μου (για την ώρα) είναι το υπογραμμισμένο
hp8 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε Δεδομένου ότι πρίζα για 4άρι καλώδιο δεν.. Μπορεί να γίνει σύνδεση στο κάτω μέρος ενός 10/16Α ασφαλειοδιακόπτη ~κάτι σαν υποπίνακας ας πούμε~ το 4 καλώδιο που έρχεται από τον κεντρικό πίνακα (από την έξοδο του ασφαλειοδιακόπτη θα βγει 1.5άρι για να πάει στην πρίζα) και από την κάτω πλευρά πάλι, να γίνει και μια επιπλέον σύνδεση για να πάει το 4άρι στο σημείο που πήγαινε αρχικά; από αυτά που κατάλαβα από τα γραφόμενα σου αν τα κάνει ηλεκτρολόγος εννοείται ότι γίνεται Κάνει ένα νέο υποπινακα με τις παροχές που θέλεις Απλα το ολικό φορτίο στο 4αρι θα περιλαμβάνει και την 10/16Α Δηλαδή το τελείωμα του 4ριου μετά τον υποπινακα δεν θα πρέπει να τραβά τα τόσα αμπερ εφ όσον έχει φορτίο και η γραμμή 10/16Α 1
Haldol Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, hp8 είπε Δηλαδή το τελείωμα του 4ριου μετά τον υποπινακα δεν θα πρέπει να τραβά τα τόσα αμπερ εφ όσον έχει φορτίο και η γραμμή 10/16Α Εφόσον η αρχική γραμμή είναι ασφαλισμένη σωστά, ας (δοκιμάσει να) τραβήξει και 150Α. Θ' αναλάβει ο μικροαυτόματος .
hp8 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Haldol είπε Εφόσον η αρχική γραμμή είναι ασφαλισμένη σωστά, ας (δοκιμάσει να) τραβήξει και 150Α. Θ' αναλάβει ο μικροαυτόματος . ότι πεις Δηλαδή μου λες να τραβήξω όλα τα αμπερ του 4ριου στο τελείωμα + τα της πρόσθετης 10/16Α Δηλαδή να πέφτει συνεχεια η αρχική ασφαλεια του 4ριου
thodoris1985 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Σε καμία περίπτωση εκεί που τελειώνει το 4αρι (αυτό που είνει εκτός σπιτιού) δεν τραβάει τόσο ρεύμα... οπότε είμαι καλυμμένος σε αυτό το κομμάτι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
hp8 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, thodoris1985 είπε Σε καμία περίπτωση εκεί που τελειώνει το 4αρι (αυτό που είνει εκτός σπιτιού) δεν τραβάει τόσο ρεύμα... οπότε είμαι καλυμμένος σε αυτό το κομμάτι. Μια ηλεκτρική εγκατάσταση δεν φτιάχνεται μόνο για σένα που γνωρίζεις την χρήση της αλλά με ασφάλεια και γι αυτούς που ενδεχομένως την χρησιμοποιησουν μετά από σένα Όπως και ναχει εσείς ξέρετε - αποφασίζετε
thodoris1985 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 44 minutes ago, hp8 said: Μια ηλεκτρική εγκατάσταση δεν φτιάχνεται μόνο για σένα που γνωρίζεις την χρήση της αλλά με ασφάλεια και γι αυτούς που ενδεχομένως την χρησιμοποιησουν μετά από σένα Όπως και ναχει εσείς ξέρετε - αποφασίζετε Βασικά το συγκεκριμένο κομμάτι είναι 100% για εμένα αρα δεν τίθεται θέμα. Ευχαριστώ και πάλι
Mpiftekis Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Να ρωτήσω κάτι... έχουμε στους νιπτήρες τις λεγόμενες βαλβίδες "κλικ-κλακ". Αυτές ξεβιδώνουν ώστε να καθαριστούν από κάτω ή όχι;
babisa Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Αν εννοείς αυτο ναι, ξεβιδώνει για να καθαρίσεις. 1
Haldol Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, hp8 είπε ότι πεις Δηλαδή μου λες να τραβήξω όλα τα αμπερ του 4ριου στο τελείωμα + τα της πρόσθετης 10/16Α Δηλαδή να πέφτει συνεχεια η αρχική ασφαλεια του 4ριου Δηλαδή λέω ότι ποτέ δε ξέρεις τι φορτίο θα βάλει ο χρήστης πάνω στη γραμμή (μπορεί να μη χρησιμοποιηθεί απ' τον ίδιο που έκανε τη "ματσακονιά"), και ούτε είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις από ηλεκτρολογικά για να ζήσεις σ' ένα σπίτι. Γι' αυτό υπάρχουν οι μικροαυτόματοι, και οι λοιπές διατάξεις προστασίας.
mixos23 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπερα, μου εβαλε ο μαστορας μοτερ στα ρολα. Οσο καταλαβα η εταιρια ειναι Ελληνικη και εχει ΟΕΜ προιοντα, λεγεται Alirac. Μου εβαλε καποιο απο αυτα τα μπλε https://www.alirac.gr/el/products/moter-thlexeirismoi/mhxanismoi-rolwn-tentwn εχει κανεις εμπειρια η μπορει να καταλαβει αν ειναι ποιοτικα η ψιλομαπα ?
hp8 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, mixos23 είπε Καλησπερα, μου εβαλε ο μαστορας μοτερ στα ρολα. Οσο καταλαβα η εταιρια ειναι Ελληνικη και εχει ΟΕΜ προιοντα, λεγεται Alirac. Μου εβαλε καποιο απο αυτα τα μπλε https://www.alirac.gr/el/products/moter-thlexeirismoi/mhxanismoi-rolwn-tentwn εχει κανεις εμπειρια η μπορει να καταλαβει αν ειναι ποιοτικα η ψιλομαπα ? Καλοδούλευτα και απροβλημάτιστα Εμπειρία δεν έχω Αφού τα έβαλες τι το ψάχνεις Να εύχεσαι η εταιρία να λειτουργεί και να έχει στοκ υλικών γιατί ψάχνω κλειδαριές τριών σημείων για συρόμενα η εταιρία έκλεισε και βάζω άλλης ενός σημείου με πατέντα και έχει φασαρία
mechpanos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, mixos23 είπε Καλησπερα, μου εβαλε ο μαστορας μοτερ στα ρολα. Οσο καταλαβα η εταιρια ειναι Ελληνικη και εχει ΟΕΜ προιοντα, λεγεται Alirac. Μου εβαλε καποιο απο αυτα τα μπλε https://www.alirac.gr/el/products/moter-thlexeirismoi/mhxanismoi-rolwn-tentwn εχει κανεις εμπειρια η μπορει να καταλαβει αν ειναι ποιοτικα η ψιλομαπα ? Ότι και να είναι τώρα τα έβαλες. Ε δεν θα σου πάθει και τίποτα, μην νομίζεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις