fredd0 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 φερε εναν σοβαρο υδραυλικο να δει το συστημα σου. Πιθανως να θελει λιγο μεγαλυτερη πιεση απο το default 1.5 bar, πιθανως να θελεις εξτρα δοχειο διαστολης γιατι τα δοχεια μεσα στους λεβητες ειναι μικρα, πιθανως να θελει ρυθμιση ο κυκλοφορητης, πιθανως να θελουν ρυθμιση τα bypass στα σωματα. Δεν εχει λογικη το κλεινω 3 σωματα για να ζεσταθουν τα αλλα τρια.
mechpanos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, Maurikycli είπε Στράτο εσύ; Ο τύπος είναι περισσότερο star του youtube παρά υδραυλικός.
fredd0 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ο τύπος είναι περισσότερο star του youtube παρά υδραυλικός. στο συγκεκριμενο ομως εχει καπως δικιο, μονοσωληνιες αρκουδιες με τουμποραματα και λοιπες εργολαβικες σαχλαμαρες με 1.5 μπαρ δε θα δουλευουν, ακομα και αν τα bypass ειναι ρυθμισμενα σωστα 1
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω αυτό το κανάλι καλωδίων, που τρέχει από την μια άκρη μέχρι την άλλη. Πλάτος γύρω στους 12 πόντους. Πως σκατά το ανοίγουμε για να περάσω και κανα άλλο καλώδιο? Αν υπήρχε χώρος στις άκρες υποθέτω θα τράβαγα συρταρωτά το καπάκι μέχρι να βγει, αλλά δεν έχει. Υπάρχει κάποιο κόλπο για να το ξεκουμπώσω από την μέση? Να βάλω το κατσαβίδι να κάνω μοχλό να το ανασηκώσω ή θα σπάσει τίποτα? Το σημείο που δείχνω στην φωτογραφία έχει αυτό το ενδιάμεσο στοπ που βλέπετε ή ό,τι είναι που παίζει 1-2mm αριστερά δεξιά, δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολο να ανοίξει σε αυτό το σημείο
nickol-us Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Έχω αυτό το κανάλι καλωδίων, που τρέχει από την μια άκρη μέχρι την άλλη. Πλάτος γύρω στους 12 πόντους. Πως σκατά το ανοίγουμε για να περάσω και κανα άλλο καλώδιο? Αν υπήρχε χώρος στις άκρες υποθέτω θα τράβαγα συρταρωτά το καπάκι μέχρι να βγει, αλλά δεν έχει. Υπάρχει κάποιο κόλπο για να το ξεκουμπώσω από την μέση? Να βάλω το κατσαβίδι να κάνω μοχλό να το ανασηκώσω ή θα σπάσει τίποτα? Το σημείο που δείχνω στην φωτογραφία έχει αυτό το ενδιάμεσο στοπ που βλέπετε ή ό,τι είναι που παίζει 1-2mm αριστερά δεξιά, δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολο να ανοίξει σε αυτό το σημείο Αν είναι κλασσικό κανάλι καλωδίων (δε είναι απόλυτα ευκρινές για μένα στη φωτό) τότε απλά ζουλάς το κανάλι (κάτω από το καπάκι) και τραβάς (ξεκουμπώνει) το καπάκι. Αν είναι έτσι που στα λέω, μόλις κάνει αρχή θα βγαίνει σχετικά εύκολα Spoiler για να έχεις μια εικόνα πως είναι Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από nickol-us
Maurikycli Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Ο τύπος είναι περισσότερο star του youtube παρά υδραυλικός. Μιλάει με επιχειρήματα 😕
hp8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, skiabox είπε Έχω 7 σώματα στη σειρά. Το πρώτο κλασικά πιάνει την μέγιστη θερμοκρασία και το τελευταίο απλά ζεστένεται ελαφρώς 7 σωματα σε σειρα ? Πρεπει να ηταν - ειναι πολυ μπιπ αυτος που εκανε την εγκατασταη Εκτος και αν νομιζεις οτι ετσι ειναι Κολεκτερ δεν υπαρχει ?
skiabox Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, fredd0 είπε φερε εναν σοβαρο υδραυλικο να δει το συστημα σου. Πιθανως να θελει λιγο μεγαλυτερη πιεση απο το default 1.5 bar, πιθανως να θελεις εξτρα δοχειο διαστολης γιατι τα δοχεια μεσα στους λεβητες ειναι μικρα, πιθανως να θελει ρυθμιση ο κυκλοφορητης, πιθανως να θελουν ρυθμιση τα bypass στα σωματα. Δεν εχει λογικη το κλεινω 3 σωματα για να ζεσταθουν τα αλλα τρια. Μα δεν είπα εγώ ότι το κάνω αυτό για το λόγο που λες. Απλά σε ορισμένα δωμάτια μπήκαν air conditions. 15 λεπτά πριν, hp8 είπε 7 σωματα σε σειρα ? Πρεπει να ηταν - ειναι πολυ μπιπ αυτος που εκανε την εγκατασταη Εκτος και αν νομιζεις οτι ετσι ειναι Κολεκτερ δεν υπαρχει ? Για το 1987 λες; Γιατί τότε έγινε η κατασκευή της πολυκατοικίας.
hp8 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, skiabox είπε Για το 1987 λες; Γιατί τότε έγινε η κατασκευή της πολυκατοικίας. Του 1985 είναι ένα δικό μου σπίτι και έχει δισωληνιο και μάλιστα σύστημα ομπρέλα γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς
skiabox Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Το ζεστό νερό από τον ατομικό λέβητα πηγαίνει στην κεντρική εγκατάσταση, εκεί που ερχόταν το ζεστό νερό από την κεντρική θέρμανση όταν ήταν ενεργοποιημένη στην πολυκατοικία, με πετρέλαιο στην αρχή και με φυσικό αέριο μετά (στην δεύτερη περίπτωση πλήρωνα 10 ευρώ την ώρα τη θέρμανση), και από εκεί μοιράζεται στα καλοριφέρ. Η σειρά που ανάβουν είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή από το σημείο που ξεκινάει η κεντρική διακλάδωση μέσα σε μια ντουλάπα, πρώτα ανάβουν κάποια πιο μακρινά καλοριφέρ και μετά τελευταία τα κοντινά. Εγώ δηλαδή σκέφτομαι να αφήσω ανοικτό το 1ο να κλείσω τα 3 επόμενα και μετά να περιμένω τα 3 τελευταία από εκεί που δεν καίγανε και πάρα πολύ να γίνουν φλεγόμενα. Αλλιώς αν δεν γίνουν φλεγόμενα είναι ανοησία το όλο επιχείρημα.
iordanis78 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Κάτι άλλο έχεις κάνει δεν γίνεται αυτό που λες
cthulhucarbide Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, skiabox είπε Το ζεστό νερό από τον ατομικό λέβητα πηγαίνει στην κεντρική εγκατάσταση, εκεί που ερχόταν το ζεστό νερό από την κεντρική θέρμανση όταν ήταν ενεργοποιημένη στην πολυκατοικία, με πετρέλαιο στην αρχή και με φυσικό αέριο μετά (στην δεύτερη περίπτωση πλήρωνα 10 ευρώ την ώρα τη θέρμανση), και από εκεί μοιράζεται στα καλοριφέρ. Η σειρά που ανάβουν είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή από το σημείο που ξεκινάει η κεντρική διακλάδωση μέσα σε μια ντουλάπα, πρώτα ανάβουν κάποια πιο μακρινά καλοριφέρ και μετά τελευταία τα κοντινά. Εγώ δηλαδή σκέφτομαι να αφήσω ανοικτό το 1ο να κλείσω τα 3 επόμενα και μετά να περιμένω τα 3 τελευταία από εκεί που δεν καίγανε και πάρα πολύ να γίνουν φλεγόμενα. Αλλιώς αν δεν γίνουν φλεγόμενα είναι ανοησία το όλο επιχείρημα. Βρε άνθρωπε για αρχή πρέπει να κάνεις κάτι πολύ απλό. Κλείσε την ρημάδα την βάνα σε ένα από τα σώματα να δεις τι θα γίνει! Το πιθανότερο είναι να μην είναι συνδεδεμένα σε σειρά Έχεις κάνει το θέμα σίριαλ χωρίς να ξέρεις τα δεδομένα 2
infini Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 1) Υπάρχει τρόπος να καλύψω το κενό ανάμεσα στα συρτάρια για να μην μπαίνει σκόνη; 2) Τι προτείνετε να βάλω για να καλύψω τις σχισμές στην κάσα των παραθύρων; Είναι ξύλινη κάσα από παράθυρο με πατζούρι.
papresa Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, infini είπε 1) Υπάρχει τρόπος να καλύψω το κενό ανάμεσα στα συρτάρια για να μην μπαίνει σκόνη; 2) Τι προτείνετε να βάλω για να καλύψω τις σχισμές στην κάσα των παραθύρων; Είναι ξύλινη κάσα από παράθυρο με πατζούρι. 1) Έχει κάτι στενές λωρίδες για πόρτες - παράθυρα, σαν αφρός, που προφυλάσουν από απώλειες θερμοκρασίας και αέρα, ίσως είναι μία λύση, βέβαια αν το έπιπλο δεν είναι κειμήλιο και υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, καλύτερα να πάρεις κάτι καινούριο, υπάρχουν φτηνές λύσεις. 2) Αφρός πολυουρεθάνης ή καινούρια κουφώματα, που βέβαια είναι αρκετά ακριβά... Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από papresa
Προτεινόμενες αναρτήσεις