Vangelis_D9 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Στις 30/9/2018 στις 10:40 ΜΜ, stelios18120 είπε Για να μην ανοίγεις σκόρπια θέματα με ερωτήματα και αλλα, έχω ανοίξει τεχνικά θεματα κτλπ κτλπ Εκτός και αν έχεις βίτσια να ανοίγεις θέματα ξεχωριστά κάθε βράδυ 😂😂 Το θέμα ρωτάει για τον τρόπο που φτιάχνονται τα γαλβανιζέ σίδερα και όχι να το φτιάξεις μόνο σου που δεν γίνεται βέβαια. Οπότε καλώς άνοιξε ξεχωριστό νήμα. 1
NikosKallithea Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 42 λεπτά πριν, zoranb είπε Αυτό είναι σίγουρο... ηλεκτροστατική βαφή όμως; Ναι καταλαβαίνω τι λες, thanks, αλλά νομίζω σε τέτοιες λύσεις γίνεται ένα χάος από posts. Καλύτερα ίσως ήταν εάν φτιαχνόταν μισ νέα κατηγορία μέσα στο "Μπλα μπλα" ονόματι "Τεχνικά θέματα" 😉 ηλεκτροστατική βαφή γίνεται για τα πάντα, το θέμα ειναι τι θέλεις και πόσα διαθέτεις
zoranb Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε ηλεκτροστατική βαφή γίνεται για τα πάντα, το θέμα ειναι τι θέλεις και πόσα διαθέτεις Ok... ποιοτικά για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, είναι προτιμότερο να βάψει κανείς τα γαλβανιζέ τους σίδερα με ηλεκτροστατική βαφή ή με το πινελάκι;
NikosKallithea Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Εχει σημασία τι εχεις κάνει με αυτά τα σίδερα, μεταφέρεται η κατασκευή, τι έχεις φτιαξει; Δεν εχει κανενα πρόβλημα το πινέλο, τα γαλβανιζε και ετσι να τα αφήσεις δεν σκουριαζουν, το βάψιμο τους ειναι διακοσμητικό.
vasilissouvlaki Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Το γαλβανιζε θέλει πρώτα πραιμερ και μετά χρώμα αλλιώς θα ξεφλουδιζει.
papoys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 30/9/2018 στις 12:20 ΜΜ, zoranb είπε Ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία με τα γαλβανιζέ σίδερα; Είναι κάποια βαφή που περνάνε το σίδερο και αποκτάει την ιδιότητα του γαλβανίσματος ή είναι το ίδιο το σίδερο με αυτά τα χαρακτηριστικά, σαν το inox δηλαδή; Υπάρχουνε ποιότητες γαλβανιζέ; Το λέω γιατί άλλα, σαν χρώμα, τα βλέπω πιό καθαρά, άλλα πιό βρώμικα κλπ. Επίσης, τα γαλβανιζέ σίδερα αυτά, μπορούν να βαφτούν και εάν ναι με ποιό τρόπο; Γίνεται με ηλεκτροστατική βαφή δηλαδή; Άλλο το γαλβανιζέ και άλλο το γαλβανισμένο με την ειδική διαδικασία. Τα γαλβανιζέ που κυκλοφορούν χωρίς σοβαρές ειδικές επεξεργασίες τα περνούν με μία ειδική μπογιά.Τέτοια μπορείς να πάρεις και εσύ (κυκλοφορούν και σε σπρέυ και να βάψεις ένα σίδερο). Το συγκεκριμένο γαλβάνισμα δεν έχει αντοχές και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το σίδερο θα σκουριάσει. Με το ειδικό γαλβάνισμα που γίνεται στα σίδερα από τα γαλβανιστήρια (δες Παπαδιόχος Αλιβέρι Ευβοίας) το σίδερο επεξεργάζεται με ειδικά υλικά και στο τέλος γαλβανίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε δεν σκουριάζει ποτέ. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από papoys1
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 7 hours ago, zoranb said: Αυτό είναι σίγουρο... ηλεκτροστατική βαφή όμως; Ναι καταλαβαίνω τι λες, thanks, αλλά νομίζω σε τέτοιες λύσεις γίνεται ένα χάος από posts. Καλύτερα ίσως ήταν εάν φτιαχνόταν μισ νέα κατηγορία μέσα στο "Μπλα μπλα" ονόματι "Τεχνικά θέματα" 😉 κατηγορια δεν θα φτιαχτει για διαφορους λογους και τα θεματα σαν αυτα που λεει ο stelios φτιαχνονται ακριβως για αυτον τον λογο οπως πχ φτιαχτηκε το αγορα adsl vdsl modem το οποιο δουλευει μια χαρα εδω και πολλους μηνες με παρα πολλα ποστς.το ιδιο εχει γινει και σε αλλες κατηγοριες οπως κατασκευη pc κτλ σκοπος ειναι τα θεματα ιδιου τυπου να πηγαινουν στο ιδιο θεμα.φαντασου το αναποδο.αντι να υπαρχει θεμα das fitness να εφτιαχνε ο καθενας απο ενα θεμα.εγω θελω να γυμνασω ποδια εγω θελω χερια 1
zoranb Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Με το ειδικό γαλβάνισμα που γίνεται στα σίδερα από τα γαλβανιστήρια (δες Παπαδιόχος Αλιβέρι Ευβοίας) το σίδερο επεξεργάζεται με ειδικά υλικά και στο τέλος γαλβανίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε δεν σκουριάζει ποτέ. Αυτός ο Παπαδιόχος είναι αντίστοιχος με τη "βούτα" που λέμε που υπάρχει στον Ασπρόπυργο; 6 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εχει σημασία τι εχεις κάνει με αυτά τα σίδερα, μεταφέρεται η κατασκευή, τι έχεις φτιαξει; Δεν εχει κανενα πρόβλημα το πινέλο, τα γαλβανιζε και ετσι να τα αφήσεις δεν σκουριαζουν, το βάψιμο τους ειναι διακοσμητικό. Π.χ. θέλω να βάψω κάγκελα για οίκημα στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου, θα αντέξουν καλύτερα εάν κάνω ηλεκτροστατική βαφή ή να τα βάψω με το πινελάκι;
papoys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, zoranb είπε Αυτός ο Παπαδιόχος είναι αντίστοιχος με τη "βούτα" που λέμε που υπάρχει στον Ασπρόπυργο; Π.χ. θέλω να βάψω κάγκελα για οίκημα στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου, θα αντέξουν καλύτερα εάν κάνω ηλεκτροστατική βαφή ή να τα βάψω με το πινελάκι; Στη Μύκονο.............. Δε μας τάπες αυτά. Ναι το ίδιο πράγμα είναι απλά ο Παπαδιόχος είναι το Νο 1 σε μέγεθος στα Βαλκάνια.(για τη βούτα λέω μην παρεξηγηθούμε) Η βούτα του πρέπει να ξεπερνάει τα 15 μέτρα. Επειδή είμαι στην ίδια περίπτωση ,έχω εξοχικό Εύβοια στη θάλασσα προς Αιγαίο όπου ο Βοριάς είναι έντονος όπως στη Μύκονο.Ότι βαφή και να κάνεις στο σίδερο θα το φάει η αλμύρα και θα σκουριάσει ακόμη και τα γαλβανιζέ. Εγώ ότι σίδερο θέλω να βάλω το δίνω σε ένα γνωστό που δουλεύει στο γαλβανιστήριο Παπαδιόχου του δίνω και κανένα χαρτζηλίκι και το γαλβανίζει.Να τα πας Ασπρόπυργο βέβαια.Δεν σκουριάζουν ποτέ.Αν τα βάλεις και σκουριάσουν ξερνάνε και είναι μία αηδία η οποία ποτέ δεν διορθώνεται.Βέβαια μετά αν θέλεις να τα βάψεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικό αστάρι για γαλβανισμένα να μην ξεφλουδίζουν. Edit. Να τα έχεις έτοιμα για τοποθέτηση και να έχεις ανοίξει τυχόν τρύπες για στερέωση πριν το γαλβάνισμα.Και μία τρύπα να κάνεις μετά σε εκείνο το σημείο θα πετάξει σκουριά κάποια στιγμή. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από papoys1
zoranb Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε Στη Μύκονο.............. Δε μας τάπες αυτά. Edit. Να τα έχεις έτοιμα για τοποθέτηση και να έχεις ανοίξει τυχόν τρύπες για στερέωση πριν το γαλβάνισμα.Και μία τρύπα να κάνεις μετά σε εκείνο το σημείο θα πετάξει σκουριά κάποια στιγμή. Έφερα παράδειγμα τη Μικρή Βενετία για να δώσω παράδειγμα σημείου που έχει έντονη υγρασία Πολύ καλό το tip του να έχω έτοιμες τις τρύπες πριν το γαλβάνισμα! 😉
papoys1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, zoranb είπε Έφερα παράδειγμα τη Μικρή Βενετία για να δώσω παράδειγμα σημείου που έχει έντονη υγρασία Πολύ καλό το tip του να έχω έτοιμες τις τρύπες πριν το γαλβάνισμα! 😉 Η έντονη υγρασία δεν τα πειράζει και τόσο αν γίνει σωστή προεργασία και σωστό βάψιμο.Ο συνδυασμός υγρασίας - αλμύρας αν είναι κοντά σε θάλασσα που την πιάνει ο Βοριάς είναι ότι χειρότερο.
zoranb Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Οπότε πριν το βάψιμο τα γαλβανισμένα θέλουν αστάρωμα, αυτό εννοείς προεργασία; 1
stelios18120 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, 26ska είπε Stelios18120 κάνεις και εγκατάσταση ηλιακού; Γιατί να μη βάζω; 😁 Oτι εργασια θέλεις σου κάνω στο σπίτι σου (με το κατάλληλο συνεργείο που θα φέρω βέβαια) Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2018 από stelios18120
26ska Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Γιατί να μη βάζω; 😁 Oτι εργασια θέλεις σου κάνω στο σπίτι σου (με το κατάλληλο συνεργείο που θα φέρω βέβαια) Όταν σε χρειαστώ θα σου στείλω μήνυμα για προσφορά, είναι άσχημο να ψάχνεις μάστορα στα κουτουρού. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις