NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 ^ Το καθε είδος απο αυτα που αναφέρεις εχει και διαφορετική αντιμετώπιση, τι να λεμε εδω αν δεν ξερεις τα βασικα. Πχ τοίχος τρίψιμο, ασταρι, στοκαρισμα, τρίψιμο, ασταρι, χρώμα κλπ ανάλογα την κατάσταση της επιφάνειας. Πχ με τα ντουλάπια της κουζίνας δεν αξιζει καν να ασχοληθείς, βάζεις νεα πορτακια Αν μιλαμε στην κουζίνα για τοιχους με λάδοπογιά αστα να πανε, θέλει διαβρωτικά υλικά αφαίρεσης. κλπ κλπ
ManosStf Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Κατάλαβα Νίκο... μεγάλη μανούρα δλδ... ίσως απλά λαδι πάνω σε λάδι για ένα φρεσκάρισμα να ήταν προτιμότερο...
NikosKallithea Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, ManosStf είπε Κατάλαβα Νίκο... μεγάλη μανούρα δλδ... ίσως απλά λαδι πάνω σε λάδι για ένα φρεσκάρισμα να ήταν προτιμότερο... Στη λαδομογια την γυαλιστερη δεν "πιανει" αλλη απο πάνω, το λιγότερο ειναι να την τρίψεις με τρυβιο να αγριέψει και μετα με το κατάλληλο ασταρι μπορεις να περάσεις ακόμα και πλαστικό, οχι και τοσο καλή λυση αλλα θα κρατησει χρόνια να το ασταρι ειναι ποιοτικό.
ManosStf Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Στη λαδομογια την γυαλιστερη δεν "πιανει" αλλη απο πάνω, το λιγότερο ειναι να την τρίψεις με τρυβιο να αγριέψει και μετα με το κατάλληλο ασταρι μπορεις να περάσεις ακόμα και πλαστικό, οχι και τοσο καλή λυση αλλα θα κρατησει χρόνια να το ασταρι ειναι ποιοτικό. Ωραία, σε ευχαριστώ πολύ!
Moderators Spect~ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Γρηγορη ερωτηση! Θελω να βγαλω μια πριζα σε ενα σημειο πανω απο κατι ντουλαπια για να βαλω ενα mini pc που εχω και το router. Διπλα απο το ντουλαπι ακριβως εχει κουτι. Ειναι προτιμοτερο να περασω ενα καλωδιο απο την πριζα (ειναι συνδεδεμενο το ψυγειο) μεχρι το κουτι και απο εκει στο ντουλαπι ή να κοψω καλωδια και να συνδεσω στο κουτι; θεωρω την πρωτη λυση καλυτερα. το μηκος ειναι μικρο μια και μιλαμε για 1-2 μετρα αποσταση κουτι με πριζα και μερικους ποντους μεχρι το σημειο που θα μπει στο ντουλαπι
mechpanos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 12 λεπτά πριν, Spect~ είπε Γρηγορη ερωτηση! Θελω να βγαλω μια πριζα σε ενα σημειο πανω απο κατι ντουλαπια για να βαλω ενα mini pc που εχω και το router. Διπλα απο το ντουλαπι ακριβως εχει κουτι. Ειναι προτιμοτερο να περασω ενα καλωδιο απο την πριζα (ειναι συνδεδεμενο το ψυγειο) μεχρι το κουτι και απο εκει στο ντουλαπι ή να κοψω καλωδια και να συνδεσω στο κουτι; θεωρω την πρωτη λυση καλυτερα. το μηκος ειναι μικρο μια και μιλαμε για 1-2 μετρα αποσταση κουτι με πριζα και μερικους ποντους μεχρι το σημειο που θα μπει στο ντουλαπι Δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση. Θα ανοίξεις κουτί; Αν ανοίξεις κουτί για να περάσεις το καλώδιο, συνδέεις στο κουτί, αφού και η πρίζα λογικά από αυτό το κουτί παίρνει! Εκτός αν δεν καταλαβαίνω κάτι!
Moderators Spect~ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, mechpanos είπε Δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση. Θα ανοίξεις κουτί; Αν ανοίξεις κουτί για να περάσεις το καλώδιο, συνδέεις στο κουτί, αφού και η πρίζα λογικά από αυτό το κουτί παίρνει! Εκτός αν δεν καταλαβαίνω κάτι! Κουτι θα ανοιξω αναγκαστηκα για να βγει το καλωδιο απλα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο να κοψω/διακλαδωσω το καλωδιο που καταληγει στην πριζα ή να βαλω ενα εξτρα καλωδιο το οποιο θα ξεκιναει απο την πριζα και θα βγαινει απο το κουτι; Προτιμω το 2ο γιατι γενικα δεν μαρεσει να πειραζω τα "κεντρικα" καλωδια.. Ατσαλινα εχω, πριζα και κουτι ειναι μια ευθεια οποτε ευκολο να περασει..
nickol-us Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 19 λεπτά πριν, Spect~ είπε Γρηγορη ερωτηση! Θελω να βγαλω μια πριζα σε ενα σημειο πανω απο κατι ντουλαπια για να βαλω ενα mini pc που εχω και το router. Διπλα απο το ντουλαπι ακριβως εχει κουτι. Ειναι προτιμοτερο να περασω ενα καλωδιο απο την πριζα (ειναι συνδεδεμενο το ψυγειο) μεχρι το κουτι και απο εκει στο ντουλαπι ή να κοψω καλωδια και να συνδεσω στο κουτι; θεωρω την πρωτη λυση καλυτερα. το μηκος ειναι μικρο μια και μιλαμε για 1-2 μετρα αποσταση κουτι με πριζα και μερικους ποντους μεχρι το σημειο που θα μπει στο ντουλαπι Και τα δύο θα δουλέψουν. Αν δεν υπάρχει αισθητικό πρόβλημα, φυσικά το πρώτο είναι πιο εύκολο και χωρίς μερεμέτια. Σταυρό, μπαλαντεζα, τέλος Μας μπέρδεψες Μη βάλεις άλλο καλώδιο μέχρι την πρίζα μέσα από τις σωληνώσεις.. Δεν ξέρει τι περιθώρια υπάρχουν Είτε από το κουτί κατευθείαν είτε εξωτερική όπως καταλαθος κατάλαβα 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, nickol-us είπε Και τα δύο θα δουλέψουν. Αν δεν υπάρχει αισθητικό πρόβλημα, φυσικά το πρώτο είναι πιο εύκολο και χωρίς μερεμέτια. Σταυρό, μπαλαντεζα, τέλος Μας μπέρδεψες Μη βάλεις άλλο καλώδιο μέχρι την πρίζα μέσα από τις σωληνώσεις.. Δεν ξέρει τι περιθώρια υπάρχουν Είτε από το κουτί κατευθείαν είτε εξωτερική όπως καταλαθος κατάλαβα Εξωτερικο δεν παιζει γιατι θα φαινεται και με χαλαει. Στα περιθωρια αναφερεσαι λογω θερμοκρασιας ε;
nickol-us Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 37 λεπτά πριν, Spect~ είπε Εξωτερικο δεν παιζει γιατι θα φαινεται και με χαλαει. Στα περιθωρια αναφερεσαι λογω θερμοκρασιας ε; Ε ναι, κυρίως, ή μπορεί και να μη χωράνε ακόμα 3 αγωγοί, να σε παιδέψει, να φας τα χέρια σου και να πληγώσεις καμιά μόνωση. Καλύτερα στο κουτί, το πιθανότερο ότι έχει καψ οπότε θα κάνεις εύκολα δουλειά. Πλέον κυκλοφορούν και κουμπωτά καψ, πας αγοράζεις 2-3 και ξεμπερδεύεις. Αν το φοβάσαι, θες μάστορα ή ψάχνεις άλλη πρίζα όπου η διαδρομή της δε θα σε ενοχλεί αισθητικά
Moderators Spect~ Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ε ναι, κυρίως, ή μπορεί και να μη χωράνε ακόμα 3 αγωγοί, να σε παιδέψει, να φας τα χέρια σου και να πληγώσεις καμιά μόνωση. Καλύτερα στο κουτί, το πιθανότερο ότι έχει καψ οπότε θα κάνεις εύκολα δουλειά. Πλέον κυκλοφορούν και κουμπωτά καψ, πας αγοράζεις 2-3 και ξεμπερδεύεις. Αν το φοβάσαι, θες μάστορα ή ψάχνεις άλλη πρίζα όπου η διαδρομή της δε θα σε ενοχλεί αισθητικά Δεν ειναι θεμα το πως θα γινει η διακλαδωση αλλα το οτι δεν θελω να κοψω γιατι δεν μαρει να πειραζω τα "μαμισια". Ειναι η πιο κοντινη πριζα γιατι μια που θα βολευει ειναι πλεον πισω απο την τροφοθηκη
thodoris1985 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έχει κανεις εμπειρία με μάρκες από αυτοεπιπεδούμενο κονίαμα για βοήθεια στην επιλογή; Θέλω να ρίξω στην αποθήκη, αλλά δε θα βάλω πλακάκι μετά (λόγω κόστους και περιορισμένου χρόνου). Οπότε θέλω το τελικό του αποτέλεσμα να είναι χωρίς σκόνες από την τριβή στο περπάτημα κτλ (αυτό είναι το πρόβλημα που έχω τώρα και θέλω να λύσω) Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από thodoris1985
fredd0 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Στις 3/8/2022 στις 12:27 ΜΜ, thodoris1985 είπε Έχει κανεις εμπειρία με μάρκες από αυτοεπιπεδούμενο κονίαμα για βοήθεια στην επιλογή; Θέλω να ρίξω στην αποθήκη, αλλά δε θα βάλω πλακάκι μετά (λόγω κόστους και περιορισμένου χρόνου). Οπότε θέλω το τελικό του αποτέλεσμα να είναι χωρίς σκόνες από την τριβή στο περπάτημα κτλ (αυτό είναι το πρόβλημα που έχω τώρα και θέλω να λύσω) mapei η silka περνα το και δυο χεριο dulisol απο πανω και θα σαι μια χαρα. 2
katbo Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, 2 ερωτήσεις σχετικά με βάψιμο ξύλο: 1. Έχω μια ξύλινη τάβλα που την έχω περάσει δυο χέρια βελατούρα διαλύτη. Αν τώρα αντί για ριπολίνη την περάσω με το πλαστικό χρώμα που έχω βάψει και τους τοίχους δίπλα θα υπάρχει πρόβλημα; 2. Για τη μέγιστη δυνατή αδιαβροχοποίηση ξύλου ή κόντρα πλακέ τι προτείνετε; Δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση, απλά θα είναι ένα τραπεζάκι εκτεθειμένο σε βροχή που θέλω όσο γίνεται να μην φουσκώσει και παραμορφωθεί. Σκέφτομαι να αγνοήσω τα βερνίκια και να πάω σε λύση βελατούρα διαλύτη ή κάποιο αστάρι μετάλλων και μετά κάποιο παχύ χρώμα διαλύτη για να κλείσουν εντελώς οι πόροι. Καμιά άλλη ιδέα;
jaguar13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα, σε γυψοσανίδα βγήκαν (τριφτηκαν) δύο βίδες που είχα βιδώσει απευθείας και στήριζαν τη βάση του ρόλου υγείας. Σκέφτομαι να βάλω δύο ούπα ανοίγοντας λίγο τις τρύπες αν χρειαστεί και να ξαναβιδώσω ελπίζοντας έτσι να πιάσει. Καλά τα λέω ή λέω βλακείες για ούπα σε γυψοσανίδα;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις