Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tarantules είπε

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν δεματικά να αντέχουν στον ήλιο και τη βροχή; Έχω περάσει στην ταράτσα ένα καλώδιο δικτύου PET , και το έχω δέσει περιμετρικά στα κάγκελα με δεματικά αλλά δυστυχώς με τον καιρό σπάνε

https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/ylika-syndesis-stirixis/ylika-stirixis/dematika/dematika-metallika/

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zoranb είπε

Αυτό θέλω να κάνω.
Αν ξέρω πόσο μήκος έχουν τα σόκορα θα μπορώ να υπολογίσω τα λαμάκια, αλλά κ πού θα γίνουν οι τρύπες τους!

μεταλικές ενώσεις 1.png

Να τα ενώσεις δεν θελεις;

Αν ναι δεν συνηθίζεται τέτοια τεχνική σε ντουλάπια απλα απο την μεσα μερια του ντουλαπιου ρίχνεις τρείς ξυλοβιδες τα "πιάνεις" και τέλος 

Δημοσ.

Από την στιγμή που τα πλαϊνά ξύλα εφάπτονται, αντί για ξυλόβιδες το καλύτερο είναι να βάλεις δύο βίδες περαστές με πολύ πλατιά ροδέλα και δεν θα κουνηθεί ποτέ.

Επιπλέον δεν έχεις τον κίνδυνο να ξεφτίσει το ξύλο αν είναι μαλακό και να κλωτσήσει η βίδα

• Like 1
Δημοσ.

Η λύση που προτείνω μου φάνηκε πιό προστατευτική για το έπιπλο. Γιατί εάν θελήσω ποτέ να τα ξεχωρίσω κ να λειτουργήσουν μόνα τους, δεν θα φανούν ποτέ οι τρύπες στα πλαινά. Δεν συμφωνείτε;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zoranb είπε

Η λύση που προτείνω μου φάνηκε πιό προστατευτική για το έπιπλο. Γιατί εάν θελήσω ποτέ να τα ξεχωρίσω κ να λειτουργήσουν μόνα τους, δεν θα φανούν ποτέ οι τρύπες στα πλαινά. Δεν συμφωνείτε;

Να ξερεις οι βιδες που μπαίνουν παράλληλα στην μελαμινη και οταν υπαρχουν αντίρροπες δυνάμεις οπως πχ στην περίπτωση σου μπορει να την ανοιξουν πολυ εύκολα και να σου πέσουν τα ντουλάπια στο κεφάλι

Η μελαμίνη εχει τεράστια αντοχή μόνο αν οι βίδες ειναι κάθετες στην επιφάνεια της.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Να ξερεις οι βιδες που μπαίνουν παράλληλα στην μελαμινη και οταν υπαρχουν αντίρροπες δυνάμεις οπως πχ στην περίπτωση σου μπορει να την ανοιξουν πολυ εύκολα και να σου πέσουν τα ντουλάπια στο κεφάλι

Η μελαμίνη εχει τεράστια αντοχή μόνο αν οι βίδες ειναι κάθετες στην επιφάνεια της.

Ισχύει. Εν τω μεταξύ αν είναι το σύστημα ραφιέρας που έχω κι εγώ (δεν θυμάμαι ονομασία), είναι πολύ της πλάκας η μελαμίνη του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ισχύει. Εν τω μεταξύ αν είναι το σύστημα ραφιέρας που έχω κι εγώ (δεν θυμάμαι ονομασία), είναι πολύ της πλάκας η μελαμίνη του.

Στείλε φωτός να δούμε ποιό εννοείς κλπ.

Επίσης δεν πρόκειται για ντουλάπια σε τοίχο αλλά σε έπιπλο tv με ποδαράκια στο πάτωμα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάτι στο κεφάλι!

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Υπαρχουν κατι σαπιες υποτιθέμενες "μελαμινες" κυριως απο το κλασικα μαγαζια Ικ.. Λερ... Πρα... που μεσα εχουν πεπιεσμένο χαρτόνι, και δεν εννοώ το mdf ή ακόμα και αέρα κοπανιστο, κυριολεκτικά.

Αυτα είναι τελείως της πλάκας "επιπλα" και λύσεις απελπισίας.

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, zoranb είπε

Στείλε φωτός να δούμε ποιό εννοείς κλπ.

Επίσης δεν πρόκειται για ντουλάπια σε τοίχο αλλά σε έπιπλο tv με ποδαράκια στο πάτωμα, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει κάτι στο κεφάλι!

https://www.ikea.gr/proioda/epipla-organosis-apothikeusis/vivliothikes-rafieres/vivliothikes-rafieres/flysta-rafiera/30377242

Οριστε το βρήκα!

Επεξ/σία από mechpanos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Είναι κεραμικά όπως το πλακάκι;

Νομίζω είναι γύψινα. Δεν είναι πάντως γυαλιστερό-σκληρο όπως το πλακάκι. Έχω δει να τα κόβουν και με ένα απλό κοπιδι. Το κάθε τουβλάκια πρέπει να ζυγίζει γύρω στα 80gr όπως υπολογίζω βάσει χαρακτηριστικών. 

Επεξ/σία από kax54638
Δημοσ.
On 28/07/2022 at 23:34, zoranb said:

IKEA Besta αγοραστές, χρειάζομαι τη βοήθειά σας 😀
Μήπως μπορεί κάποιος που έχει έπιπλα IKEA Besta να μου μετρήσει τα σόκορα που δείχνω με κόκκινο στη φωτογραφία;

Besta σόκορο.jpg

3cm

2cm (1.75 για την ακρίβεια αλλά οκ)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thulogur είπε

3cm

2cm (1.75 για την ακρίβεια αλλά οκ)

Σε ευχαριστώ φίλε... έχεις Besta και το μέτρησες;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντίστοιχο με τη λύση του ΙΚΕΑ που υπάρχει μόνο στο έπιπλο της TV, έχει χρησιμοποιήσει κανείς για να βγαίνουν όμορφα τα καλώδια από το έπιπλό του;
Με ενδιαφέρει να δω κάτι που να έχετε χρησιμοποιήσει εσείς.

Screen Shot 2022-07-31 at 08.13.32.png

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Από Σεπτέμβρη αρχίζω κάτι δουλίτσες σε ένα μικρό διαμέρισμα για να μετακομίσω. Οι τοίχοι της κουζίνας, οι εσωτερικές πόρτες, οι κάσες τους και οι ντουλάπες είναι όλα τους βαμμένα με ένα μπεζ-κίτρινο γυαλιστερό χρώμα, υποθέτω λαδομπογιά... Θέλω σίγουρα να αλλάξω αυτό το πολυκαιρισμένο χρώμα. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1 τι χρώμα χρειάζεται για να έχω ματ φινίρισμα και όχι αυτό το γυαλιστερό;

2 τι προεργασία απαιτείται;  (π.χ αφαίρεση προηγούμενου χρώματος, τρίψιμο, αστάρι....)

3 η διαδικασία είναι η ίδια και για τους τοίχους της κουζίνας και για τις ξύλινες επιφάνειες; 

4 τι εργαλεία θα χρειαστώ;  (πχ. Θερμικό πιστόλι για αφαίρεση χρώματος...)

Όπως μάλλον καταλάβατε είμαι κάπως άσχετος...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...