tliako Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 41 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Νομιζω ειναι φυσιολογικο για ξυλο, μηπως το βρεχεις; Νερά δεν πέφτουν για σφουγγάρισμα , γίνεται με πετσετέ σκούπα ελάχιστα βρεγμένη ακριβώς για να μην ανοίξουν. Δεδομένου όμως ότι η πολυκατοικία είναι παλιά και η μόνωση πάσχει , δεν ορκίζομαι για την υγρασία. Τριξίματα επίσης υπάρχουν κατά τόπους.
GeG Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Ξέρει κάνεις τι σόι βιδα είναι η παρακατω; ειναι από σίδερο juro pro και θέλω να το ανοίξω για επισκευή. Έχει κάποιο ιδέα για τρόπο ξεβιδωματος αν δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο;
nickol-us Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, GeG είπε Ξέρει κάνεις τι σόι βιδα είναι η παρακατω; ειναι από σίδερο juro pro και θέλω να το ανοίξω για επισκευή. Έχει κάποιο ιδέα για τρόπο ξεβιδωματος αν δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο; https://www.skroutz.gr/c/955/katsavidia.html?keyphrase=διχαλο&o=κατσαβιδι+διχαλο Αν έχεις λεπτό τροχό ή λίμα ίσως καταφέρεις να φτιάξεις και δικό σου, εφόσον πιάνουν τα χέρια σου Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2022 από nickol-us 2 1
Doubt Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 23 λεπτά πριν, GeG είπε Ξέρει κάνεις τι σόι βιδα είναι η παρακατω; Spanner slotted. 3 1
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 45 λεπτά πριν, GeG είπε Ξέρει κάνεις τι σόι βιδα είναι η παρακατω; ειναι από σίδερο juro pro και θέλω να το ανοίξω για επισκευή. Έχει κάποιο ιδέα για τρόπο ξεβιδωματος αν δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο; Επίτηδες είναι έτσι οι βίδες ώστε να μην μπορεί να τς ξεβιδώσει κάποιος μη εξουσιοδοτημένος υποτίθεται. Άμα πας σε κάποιο καλό κατάστημα με εργαλεία λογικά θα βρεις το αντίστοιχο κατσαβίδι, αλλά υπάρχει και τρόπος να φτιάξεις μόνος σου παίρνοντας ένα κατσαβίδι ίσιο και τροχίζοντας (πχ με ντρέμελ) μια εγκοπή στην μέση 1
GeG Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Τόσο νουμπας που δεν μου πήγε με την μια το μυαλό, αυτό θα κάνω με το ισιο κατσαβίδι, ευχαριστώ πολυ παιδες!
katbo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Καλημέρα. Στην πλάτη της κουζίνας μου έχω πατητή τσιμεντοκονία αλλά πλέον έχει φθαρεί-λεκιάσει και θέλω να κολλήσω από πάνω πλακάκια. Υπάρχει όμως ένα παράθυρο πάνω από το νεροχύτη, χωρίς μαρμαρο, το περβάζι έρχεται πρόσωπο και αγκαλιάζει την τσιμεντοκονία, όπως φαίνεται στη φωτό: Το πλακάκι όμως μαζί με την κόλλα θα έχει ένα πάχος ~1.5cm οπότε θα φαίνεται άσχημο γύρω-γυρω από το περβάζι: Πως γίνεται να καμουφλαριστεί αύτο; Μπορεί ο πλακάς να κόψει κάπως το πλακάκι, φάλτσα ίσως, ώστε να σβήνει όμορφα στο περβάζι; Ή μήπως πρέπει να μπει κάποιο αρμοκάλυπτρο (το οποίο θα ήθελα να αποφύγω);
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Και εγω εχω το ιδιο θεμα. Μια λυση περα απο στοκαρισμα που θα σου πει ο επαγγελματιας μπορεις να βαλεις καποιο προφιλ γωνια για παραδειγμα λευκο. Δε νομιζω να ειναι ωραιο ομως. Αλλη λυση ειναι να παει το παραθυρο πιο μεσα αλλα δεν ειναι ευκολο παντα. 1
nickol-us Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 49 λεπτά πριν, katbo είπε Καλημέρα. Στην πλάτη της κουζίνας μου έχω πατητή τσιμεντοκονία αλλά πλέον έχει φθαρεί-λεκιάσει και θέλω να κολλήσω από πάνω πλακάκια. Υπάρχει όμως ένα παράθυρο πάνω από το νεροχύτη, χωρίς μαρμαρο, το περβάζι έρχεται πρόσωπο και αγκαλιάζει την τσιμεντοκονία, όπως φαίνεται στη φωτό: Το πλακάκι όμως μαζί με την κόλλα θα έχει ένα πάχος ~1.5cm οπότε θα φαίνεται άσχημο γύρω-γυρω από το περβάζι: Πως γίνεται να καμουφλαριστεί αύτο; Μπορεί ο πλακάς να κόψει κάπως το πλακάκι, φάλτσα ίσως, ώστε να σβήνει όμορφα στο περβάζι; Ή μήπως πρέπει να μπει κάποιο αρμοκάλυπτρο (το οποίο θα ήθελα να αποφύγω); Χωρίς να είμαι πλακάς, ίσως πω και βλακεια, θα μπορούσες να αφήσεις κενό γύρω από το παράθυρο (πχ 1 πόντο) και να κάνεις φάλτσο(σβήσιμο) με τον αρμοστοκο, δεν έχω ιδέα αν υφίσταται, συζήτησε το 1
liakjim Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μπορεί κάποιος σχετικός να μου πει αν είναι δυνατόν να καταλάβουμε την αιτία της φθοράς των φωτογραφιών; Αν είναι εξωγενής ή από μέσα; Το δωμάτιο έχει αφυγραντήρα 24/7 τον χειμώνα. Ο συγκεκριμένος τοίχος είναι βορινός και εκεί από πίσω είναι η εσοχή την αλουμινιένας συρόμενης μπαλκονόπορτας. Πάντως μετά το ξύσιμο των σαθρών χρωμάτων, δεν φαίνεται κάποια βλάβη στον τοίχο.
nickol-us Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, liakjim είπε Μπορεί κάποιος σχετικός να μου πει αν είναι δυνατόν να καταλάβουμε την αιτία της φθοράς των φωτογραφιών; Αν είναι εξωγενής ή από μέσα; Το δωμάτιο έχει αφυγραντήρα 24/7 τον χειμώνα. Ο συγκεκριμένος τοίχος είναι βορινός και εκεί από πίσω είναι η εσοχή την αλουμινιένας συρόμενης μπαλκονόπορτας. Πάντως μετά το ξύσιμο των σαθρών χρωμάτων, δεν φαίνεται κάποια βλάβη στον τοίχο. Εφόσον είναι χαμηλά, μπορεί και ανιουσα υγρασία εφόσον μιλάμε για ισόγειο ή υπόγειο.
antykaps Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, liakjim είπε Μπορεί κάποιος σχετικός να μου πει αν είναι δυνατόν να καταλάβουμε την αιτία της φθοράς των φωτογραφιών; Αν είναι εξωγενής ή από μέσα; Το δωμάτιο έχει αφυγραντήρα 24/7 τον χειμώνα. Ο συγκεκριμένος τοίχος είναι βορινός και εκεί από πίσω είναι η εσοχή την αλουμινιένας συρόμενης μπαλκονόπορτας. Πάντως μετά το ξύσιμο των σαθρών χρωμάτων, δεν φαίνεται κάποια βλάβη στον τοίχο. Λογικά βάζει νερό από τους οδηγούς της συρόμενης πόρτας Ισως να μιλουσατε με καποιον αλουμινα μηπως υπάρχει κάποια τεχνική για την αποροή των νερών
ΠάρηςΓ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 16 λεπτά πριν, liakjim είπε Μπορεί κάποιος σχετικός να μου πει αν είναι δυνατόν να καταλάβουμε την αιτία της φθοράς των φωτογραφιών; Αν είναι εξωγενής ή από μέσα; Το δωμάτιο έχει αφυγραντήρα 24/7 τον χειμώνα. Ο συγκεκριμένος τοίχος είναι βορινός και εκεί από πίσω είναι η εσοχή την αλουμινιένας συρόμενης μπαλκονόπορτας. Πάντως μετά το ξύσιμο των σαθρών χρωμάτων, δεν φαίνεται κάποια βλάβη στον τοίχο. Λογικα μενει νερο ενδιαμεσα πχ πλυσιμο με λαστιχο ή βροχες. Αποροφαει και οι υδρατμοι κανουν αυτο..
liakjim Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Εφόσον είναι χαμηλά, μπορεί και ανιουσα υγρασία εφόσον μιλάμε για ισόγειο ή υπόγειο. Ειναι 2ος όροφος. 1 ώρα πριν, antykaps είπε Λογικά βάζει νερό από τους οδηγούς της συρόμενης πόρτας Ισως να μιλουσατε με καποιον αλουμινα μηπως υπάρχει κάποια τεχνική για την αποροή των νερών 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Λογικα μενει νερο ενδιαμεσα πχ πλυσιμο με λαστιχο ή βροχες. Αποροφαει και οι υδρατμοι κανουν αυτο.. Οπότε είναι από έξω λέτε και πρέπει να επιθεωρηθεί από αλουμινά , σωστά;
Doubt Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2022 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Ειναι 2ος όροφος. Οπότε είναι από έξω λέτε και πρέπει να επιθεωρηθεί από αλουμινά , σωστά; Ο τοίχος ή το άνοιγμα βρέχονται όταν πιάσει ανεμόβροχο; Αν έχει 2 μέτρα μπαλκόνι από πάνω και τέντα, δύσκολο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις