g_f Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Φέτος τον Αύγουστο προβλέπεται να περάσω πολύ χρόνο σε ένα εξοχικό σπίτι που διαθέτω και σκοπεύω να "ξεκουραστώ¨επισκευάζοντας διάφορα. Το σπίτι λοιπόν διαθέτει αρχαία ξύλινα κουφώματα τα οποία κανονικά θέλουν αντικατάσταση αλλά μια και θα είμαι εκεί λέω να κάνω μια δοκιμή τριψίματος και βαψίματος και όσο κρατήσουν ακόμα. Έχουμε λοιπόν αυτά στα οποία έτριψα λίγο με το χέρι ένα φυλλαράκι με ένα 80αρι γυαλόχαρτο : Spoiler Θεωρώ πως θα καταφέρω να τα φρεσκάρω για λίγα χρόνια...αλλά ποιά είναι η σωστή διαδικασία και τι υλικά χρειάζονται μετά το τρίψιμο? Επίσης υπάρχει και μια πολύ απλή πέργκολα επίσης ασυντήρητη στην οποία επίσης έτριψα λίγο να δω τι κρύβεται απο κάτω Spoiler Εδώ ίσως είναι λίγο πιό δύσκολα τα πράγματα για να σωθεί αλλά και εδώ θα κάνω μια απόπειρα. Θα ήθελα λοιπόν τις συμβουλές σας όσον αφορά υλικά και εργαλεία. Αρχικά για το τρίψιμο αν έχω καταλάβει καλά θα χρειαστώ ένα τριβείο αλλά ποιό είναι το σωστό? Σίγουρα πέργκολα και πατζούρια θέλουν διαφορετικό είδος αλλά προτιμώ να πάρω ένα και ας ταλαιπωρηθώ λίγο παραπάνω. Και μετά το τρίψιμο και πρίν το πέρασμα βερνικιού τί χρειάζεται? Σας ευχαριστώ Edit: Δεν βρίσκω πώς αλλάζει η φορά των φωτογραφιών Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2022 από g_f
hp8 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Έχουν σπάσει δύο από τις τάβλες που έχει. δεν φαίνεται που είναι το σπασμένο και ποσα κομμάτια εγινε Αν δεν βρεις να το αλλάξεις την λυση που εδωσε ο Doubt ίσως επισκευάσεις αυτά κάπως έτσι
Petros Electron Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, g_f είπε Καλησπέρα. Φέτος τον Αύγουστο προβλέπεται να περάσω πολύ χρόνο σε ένα εξοχικό σπίτι που διαθέτω και σκοπεύω να "ξεκουραστώ¨επισκευάζοντας διάφορα. Το σπίτι λοιπόν διαθέτει αρχαία ξύλινα κουφώματα τα οποία κανονικά θέλουν αντικατάσταση αλλά μια και θα είμαι εκεί λέω να κάνω μια δοκιμή τριψίματος και βαψίματος και όσο κρατήσουν ακόμα. Έχουμε λοιπόν αυτά στα οποία έτριψα λίγο με το χέρι ένα φυλλαράκι με ένα 80αρι γυαλόχαρτο : Απόκρυψη περιεχομένων Θεωρώ πως θα καταφέρω να τα φρεσκάρω για λίγα χρόνια...αλλά ποιά είναι η σωστή διαδικασία και τι υλικά χρειάζονται μετά το τρίψιμο? Επίσης υπάρχει και μια πολύ απλή πέργκολα επίσης ασυντήρητη στην οποία επίσης έτριψα λίγο να δω τι κρύβεται απο κάτω Απόκρυψη περιεχομένων Εδώ ίσως είναι λίγο πιό δύσκολα τα πράγματα για να σωθεί αλλά και εδώ θα κάνω μια απόπειρα. Θα ήθελα λοιπόν τις συμβουλές σας όσον αφορά υλικά και εργαλεία. Αρχικά για το τρίψιμο αν έχω καταλάβει καλά θα χρειαστώ ένα τριβείο αλλά ποιό είναι το σωστό? Σίγουρα πέργκολα και πατζούρια θέλουν διαφορετικό είδος αλλά προτιμώ να πάρω ένα και ας ταλαιπωρηθώ λίγο παραπάνω. Και μετά το τρίψιμο και πρίν το πέρασμα βερνικιού τί χρειάζεται? Σας ευχαριστώ Edit: Δεν βρίσκω πώς αλλάζει η φορά των φωτογραφιών Ξυλόστοκος ακρυλικός για γεμίσματα, αν έχεις σπασίματα, και βερνίκι Εμποτισμού πολυουρεθάνης Νερού, θα τα περάσεις μετά το τρίψιμο. Τριβεία έχει διάφορα, έμενα με βολεύει το έκκεντρο το κυκλικό αυτό που βάζω στον γωνιακό τροχο, που ο δικός μου ειναι με ρυθμιζόμενες στροφές για να εχω τον έλεγχο. Αλλιώς παίρνεις παλμικό, έκκεντρο, εχει διάφορα τριβεία ολα λίγο πολύ κάνουν. TIP: κρατάς τα τρήματα απο το τρίψιμο και τα ανακατεύεις με τον ξυλοστοκο για ποιο φυσικό αποτέλεσμα της κάλυψης της τρυπάς, σπασίματος κτλπ. Τεχνική που την ειχα δει απο πατωματζη στα ξυλινα. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, Doubt είπε Αν το έχεις ως καναπέ και τα μήκη είναι ίδια, άσε τα κενά στην πλάτη, από ένα σε κάθε άκρη. Ούτε που θα καταλάβει κανένας. Ανοίγει και γίνεται κρεβάτι αλλά έτσι και αλλιώς είναι άλλα τα μήκη στην πλάτη, είναι πιο κοντή 1 ώρα πριν, hp8 είπε δεν φαίνεται που είναι το σπασμένο και ποσα κομμάτια εγινε Αν δεν βρεις να το αλλάξεις την λυση που εδωσε ο Doubt ίσως επισκευάσεις αυτά κάπως έτσι Η μία τάβλα λείπει τελείως ενώ η άλλη έχει επισκευαστεί ήδη κανα δυο φορές και έχει γίνει σουρωτήρι από τις βίδες οπότε δεν σώζεται πια
paylidis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Στις 23/7/2022 στις 1:19 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Έχω τον καναπέ που βλέπετε στην φωτογραφία. Έχουν σπάσει δύο από τις τάβλες που έχει. Νομίζω πως το στυλ αυτό είναι αρκετά κοινό. Που μπορώ όμως να βρω δύο τάβλες για να βάλω? Είναι στάνταρ το μέγεθος ή είναι τελείως διαφορετικά? Αυτές που έχω μέτρησα μήκος 72 εκ μήκος, 5,5 εκ πλάτος, και περίπου 8 χιλιοστά πάχος Στις 23/7/2022 στις 8:45 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Ανοίγει και γίνεται κρεβάτι αλλά έτσι και αλλιώς είναι άλλα τα μήκη στην πλάτη, είναι πιο κοντή Η μία τάβλα λείπει τελείως ενώ η άλλη έχει επισκευαστεί ήδη κανα δυο φορές και έχει γίνει σουρωτήρι από τις βίδες οπότε δεν σώζεται πια Αν θελεις κ δε βαριεσαι: Βαλε μια υπενθυμιση να μου στειλεις ενα πμ με διαστασεις το Σαββατο το μεσημερι να δω μηπως σου κανουν καποιες που εχω εγω στο εξοχικο (ειχα ενα κρεβατι με τετοιες κ επειδη εσπαγαν οι βασεις τις κατηργησα τελείως και εβαλα ξυλινες κ ησυχασα) 1 1
tliako Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα και από εμένα. Στο διαμέρισμα υπάρχει ξύλινο herringbone δάπεδο (Οξιά) το οποίο είχε ξηλωθεί και επανατοποθετηθεί σε ανακαίνιση πριν 2 χρόνια. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες οι αρμοί έχουν ανοίξει σε διάφορα σημεία και αναζητώ συμβουλές για συντήρηση από μέρους μου (αν υπάρχει δηλαδή τρόπος να την κάνω εγώ) τώρα που θα βγω σε άδεια και θα έχω χρόνο. Σε σχετικές αναζητήσεις διάβασα ότι δεν προτείνεται ο στόκος σε τέτοια δάπεδα γιατί θα ξανανοίξει σε σύντομο διάστημα αλλά θα ήθελα και μερικές γνώμες από το forum. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
paylidis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μπορεις να βρεις το αναλογο χρωμα στοκου για πατωματα και να το περασεις, το εχω κανει...
tliako Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, paylidis είπε Μπορεις να βρεις το αναλογο χρωμα στοκου για πατωματα και να το περασεις, το εχω κανει... Διάβασα ότι ο στόκος είναι προσωρινή λύση σε τέτοια δάπεδα γιατί με το πάτημα τρίβονται οι σανίδες και θα σπάσει αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.
paylidis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, tliako είπε Διάβασα ότι ο στόκος είναι προσωρινή λύση σε τέτοια δάπεδα γιατί με το πάτημα τρίβονται οι σανίδες και θα σπάσει αλλά δεν έχω προσωπική άποψη. εμενα 1.5 χρονο δεν εχει φυγει, εχει σκασει βεβαια καπου που ηταν μεγαλα τα κενα αλλα καποια στιγμή ξαναγεμιζω 1
tliako Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, paylidis είπε εμενα 1.5 χρονο δεν εχει φυγει, εχει σκασει βεβαια καπου που ηταν μεγαλα τα κενα αλλα καποια στιγμή ξαναγεμιζω Σε ευχαριστώ! Έχεις μήπως κάποια πρόταση στο είδος/μάρκα ξυλόστοκου ;
paylidis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, tliako είπε Σε ευχαριστώ! Έχεις μήπως κάποια πρόταση στο είδος/μάρκα ξυλόστοκου ; οχι οτι βρηκα στο χρωματοπωλειο πηρα, απλα προσεξε γιατι οταν στεγνωσει ανοιγει το χρωμα του οποτε παρε ενα τονο πιο σκουρο 1
tliako Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, paylidis είπε οχι οτι βρηκα στο χρωματοπωλειο πηρα, απλα προσεξε γιατι οταν στεγνωσει ανοιγει το χρωμα του οποτε παρε ενα τονο πιο σκουρο Σε ευχαριστώ πολύ!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 38 λεπτά πριν, tliako είπε Καλησπέρα και από εμένα. Στο διαμέρισμα υπάρχει ξύλινο herringbone δάπεδο (Οξιά) το οποίο είχε ξηλωθεί και επανατοποθετηθεί σε ανακαίνιση πριν 2 χρόνια. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες οι αρμοί έχουν ανοίξει σε διάφορα σημεία και αναζητώ συμβουλές για συντήρηση από μέρους μου (αν υπάρχει δηλαδή τρόπος να την κάνω εγώ) τώρα που θα βγω σε άδεια και θα έχω χρόνο. Σε σχετικές αναζητήσεις διάβασα ότι δεν προτείνεται ο στόκος σε τέτοια δάπεδα γιατί θα ξανανοίξει σε σύντομο διάστημα αλλά θα ήθελα και μερικές γνώμες από το forum. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Νομιζω ειναι φυσιολογικο για ξυλο, μηπως το βρεχεις;
cthulhucarbide Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 4 ώρες πριν, paylidis είπε Αν θελεις κ δε βαριεσαι: Βαλε μια υπενθυμιση να μου στειλεις ενα πμ με διαστασεις το Σαββατο το μεσημερι να δω μηπως σου κανουν καποιες που εχω εγω στο εξοχικο (ειχα ενα κρεβατι με τετοιες κ επειδη εσπαγαν οι βασεις τις κατηργησα τελείως και εβαλα ξυλινες κ ησυχασα) Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά αλλά δεν είμαι Αθήνα οπότε δεν λέει να σε βάζω σε κόπο με αποστολές και τέτοια
paylidis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά αλλά δεν είμαι Αθήνα οπότε δεν λέει να σε βάζω σε κόπο με αποστολές και τέτοια Ωπ κριμα... 😕 ναι με αποστολες κλπ δε τη παλευω - αν δε βρεις κατι ωστόσο πες μου μηπως βρουμε ακρη... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις