papresa Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε είσαι σίγουρος οτι είναι inverter ? 100% 1 λεπτό πριν, tzotzo είπε Ποιος εγγυάται στον ιδιοκτήτη ότι την επόμενη ημέρα που θα φύγεις δεν θα χαλάσει. Σίγουρα κανένας... Το πολύ πολύ να χάσουν ένα ενοίκιο, 25 χρόνια δεν έχασαν κανένα, ούτε μία φορά πήγα στον επόμενο μήνα, χρωστωντας τον προηγούμενο. Μπορεί να δυσκολεύουν, αλλά ενοίκιο, ΔΕΚΟ, εφορία δεν έτυχε να έχω ούτε 1€ χρέος... Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο αλαζονικό, αλλά το λέω επειδή αυτήν την στιγμή το μηχάνημα δουλεύει χωρίς πρόβλημα...
tzotzo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, papresa είπε 100% Σίγουρα κανένας... Το πολύ πολύ να χάσουν ένα ενοίκιο, 25 χρόνια δεν έχασαν κανένα, ούτε μία φορά πήγα στον επόμενο μήνα, χρωστωντας τον προηγούμενο. Μπορεί να δυσκολεύουν, αλλά ενοίκιο, ΔΕΚΟ, εφορία δεν έτυχε να έχω ούτε 1€ χρέος... Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο αλαζονικό, αλλά το λέω επειδή αυτήν την στιγμή το μηχάνημα δουλεύει χωρίς πρόβλημα... Αν 25 χρόνια είχες 250€ ενοίκιο σημαίνει πως και ο ιδιοκτήτης έδειξε από τη μεριά του αναγνώριση ναι ευγνωμοσύνη για την τυπικότητα σου. Γιατί πρέπει να δώσεις βάση σε κάτι που δεν έχει ποια καμμία πραγματικη αξία; 1
korakios Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, papresa είπε 100% τότε προσπάθησε να το αφήσεις παραπάνω πασάροντας οτι είναι inverter (αν και θα καίει αβέρτα) και ότι πιάσεις
akis_supernatural Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε γενικα σπανε ευκολα.Δε μπορεις να κανεις πολλα ειδικα στην Ελλαδα. Στο εξωτερικο εχει ειδικους εδω μονο οτι κανουν στο εργοστασιο. Καμια φωτο θα βοηθουσε. Μηπως εβαζες ζεστες κατσαρολες; ΓΙα αυτο ειμαι υπερ των κλασικων παγκων. Και να καει με 200-300€ παιρνεις τοπ ξανα ενω με γρανιτη κατι χιλιαδες Είναι κολλητά με την κουζίνα, όποτε μάλλον θερμανθηκε και από εκείνο το σημείο άρχισε το ράγισμα. δυστηχως είμαι στο εξοχικό όποτε δεν υπάρχει η δυνατότητα για φωτό. ειναι σαν τρίχα και αν δεν ήταν άσπρο δε θα φαινόταν καν όμως τώρα κάνει αντίθεση και ψιλοφαινεται. δεν υπάρχει κάποιο υλικό να το καλυψω;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 9 λεπτά πριν, akis_supernatural είπε Είναι κολλητά με την κουζίνα, όποτε μάλλον θερμανθηκε και από εκείνο το σημείο άρχισε το ράγισμα. δυστηχως είμαι στο εξοχικό όποτε δεν υπάρχει η δυνατότητα για φωτό. ειναι σαν τρίχα και αν δεν ήταν άσπρο δε θα φαινόταν καν όμως τώρα κάνει αντίθεση και ψιλοφαινεται. δεν υπάρχει κάποιο υλικό να το καλυψω; Γενικά θέλει προστασία γιατί ραγίζει. Υπάρχουν προϊόντα αλλά αν πας σε εξειδικευμένο μαγαζί για μαρμαράδες ίσως να βρεις κάτι. Αλλά γενικά είναι δύσκολο.
Ntinaras Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Τωρα δε τρεχει το προγραμμα αλλαγης κλιματιστικων? ευκαιρια ειναι
tasanton Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Από όλο αυτό δηλαδή, η ουσιαστική ερώτηση είναι: αξίζει το παλιό σου κλιματιστικό 250€; Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης θα έλεγα όχι. Αλλά πρέπει να τον ρωτήσεις κιόλας
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Ωραίο θέμα αυτό που αναφέρεις. Ωραίο από την άποψη ότι αν ήμουν στην θέση σου δεν θα μπορούσα να αποφασίσω εύκολα τι να κάνω. Αν ήμουν ιδιοκτήτης και με πλήρωνες 25 χρόνια με συνέπεια θα σου χαριζα και παραπανω από 1 νοίκι, το κλιματιστικό λόγω παλαιότητας δεν θα με ένοιαζε θα σε άφηνα να το πάρεις εσύ. Τώρα με 25 χρόνια παλαιότητας, η πραγματική αξία που θα είχε στην αγορά μτχ θα ήταν 50 ως 100 ευρώ το πολύ μόνο για παλιοσιδερα, διότι για τον αγοραστή παίζει μόλις το βάλει και πατήσει το on από το να μην ανάβει καθόλου μέχρι να έχει υποστεί άλλη βλάβη. Σκεψου αυτό που αναφέρθηκε για αλλαγή συσκευών, αν και θα πληρώσεις κανονικά με το καπέλο των εταιριών δεν αλλάζει κάτι, επίσης δεν ξέρω αν καλύπτονται νομικά πρόσωπα αλλά μόνο φυσικά. Η συσκευή θα πρέπει να είναι τοποθετημένη κάπου και να δουλεύει πριν ξηλωθει, το να την πάρεις πχ να την φέρεις σπίτι να την τοποθετήσεις και μετά να πας για αλλαγή δεν λέει, τσάμπα λεφτά και ταλαιπωρία.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 51 λεπτά πριν, papresa είπε 100% Σίγουρα κανένας... Το πολύ πολύ να χάσουν ένα ενοίκιο, 25 χρόνια δεν έχασαν κανένα, ούτε μία φορά πήγα στον επόμενο μήνα, χρωστωντας τον προηγούμενο. Μπορεί να δυσκολεύουν, αλλά ενοίκιο, ΔΕΚΟ, εφορία δεν έτυχε να έχω ούτε 1€ χρέος... Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο αλαζονικό, αλλά το λέω επειδή αυτήν την στιγμή το μηχάνημα δουλεύει χωρίς πρόβλημα... αποκλειεται να ειναι inverter, το 1ο κυκλοφόρησε (όχι στην Ελλαδα) το 2002, και σιγουρα δεν θα είχε 300,000 δρχ περιπου (900 ευρώ) αλλα τουλαχιστον τα 2πλα, οποτε στην ανακυκλωση....... 2002 Introduced G-50 IT-based control and monitoring system, with total energy conservation attributes through newly employed inverter driven outdoor fan motor, highly efficient inverter compressor, improvement of heat exchanger performance, and newly designed refrigerant circuit.
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, papresa είπε Έχω ένα μαγαζί, πέρσι θα έκλεινα για προσωπικούς λόγους τελικά μετάνιωσα, αλλά αποδείχτηκε κακώς, οπότε θα κλείσω τέλος καλοκαιριού, έχω λοιπόν ένα κλιματιστικό Mitsubishi 24αρι inverter. Το οποίο το έβαλα όταν άνοιξα πριν 25 χρόνια για θέρμανση κυρίως και φυσικά για ελάχιστες ημέρες για δροσιά, με 300.000 δραχμες. Είναι ακόμη "σκύλος μαύρος" και με παρατημένη συντήρηση τα τελευταία χρόνια... Πέρσι που θα έκλεινα ρώτησα έναν φίλο ψυκτικό για να το βγάλω να το βάλω στο σπίτι που έχουμε 2 χαζά 12αρια των Carefour... Μου λέει καλύτερα συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη να το αφήσεις με συμψηφισμό ενοικίων, παρά να το βγάλεις, όσο καλό και να είναι, πες ότι βγάζοντας το κατά λάθος το κάνουμε κάποια ζημιά, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά τώρα, είναι κρίμα... Συμφωνείτε...; Το ενοίκιο μου είναι 250€, ένα ενοίκιο είναι εντάξει ή λίγο είναι...;;; Εγώ πιστεύω πως το να το αφήσεις είναι κάτι που έχει σχεδόν μηδενική αξία για τον ιδιοκτήτη, συνεπώς τα 250€ είναι εξωφρενικά πολλά, κανα 50άρι και αν είναι η γνώμη μου.
papresa Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ορεξάτους σας βρίσκω, μπόλικες απαντήσεις και πάμε τώρα να ανταπσντήσω: 1 ώρα πριν, tzotzo είπε Αν 25 χρόνια είχες 250€ ενοίκιο σημαίνει πως και ο ιδιοκτήτης έδειξε από τη μεριά του αναγνώριση ναι ευγνωμοσύνη για την τυπικότητα σου. Ξεκίνησα από 60.000δρχ και έφτασα 350€ και με χίλια παρακάλια 2 φορές μου κατέβασαν από 50€.. 32 λεπτά πριν, costas1973 είπε 1 ώρα πριν, korakios είπε πασάροντας οτι είναι inverter (αν και θα καίει αβέρτα) Όχι δεν καίει πολύ, φέτος με αρκετά ψυχρό χειμώνα και με 6-7 ώρες λειτουργίας πρωί - απόγευμα και με ρεύμα ακριβό, πλήρωνα 100€ περίπου / μήνα. 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Τωρα δε τρεχει το προγραμμα αλλαγης κλιματιστικων? ευκαιρια ειναι Έκλεισε και δεν ίσχυε για επαγγελματική στέγη και όπως λέει κάποιος άλλος παρακάτω, δεν θα σύμφερνε να το βγάλω να το πάω σπίτι και να μπω στο πρόγραμμα... 58 λεπτά πριν, tasanton είπε Από όλο αυτό δηλαδή, η ουσιαστική ερώτηση είναι: αξίζει το παλιό σου κλιματιστικό 250€; Όχι και το άλλο σκέλος, αν δηλαδή όντως ισχύει ότι έγραψα για το τεχνικό κομμάτι. 32 λεπτά πριν, costas1973 είπε αποκλειεται να ειναι inverter, το 1ο κυκλοφόρησε (όχι στην Ελλαδα) το 2002, και σιγουρα δεν θα είχε 300,000 δρχ περιπου (900 ευρώ) αλλα τουλαχιστον τα 2πλα, οποτε στην ανακυκλωση....... Εμένα ένας απατεώνας από Αλεξανδρούπολη μου το πούλησε για inverter. Το απατεώνας δεν είναι σχήμα λόγου. Όταν άνοιξα το '97 έβαλα ένα που μου το σύστησε για πολύ καλό Corona νομίζω, όλο τον χειμώνα ξεπάγιασα, ήρθαν 1-2 φορές το είδαν, έβαλαν υγρό και φύγανε. Του λέει το φθινόπωρο ο πατέρας μου, αν δεν έρθεις με τα ίδια λεφτά (τα 300) να το αλλάξεις, να βάλεις ένα καλό, θα σε καταγγείλω. Ήρθε και μας το είπε για inverter. Από εκεί και πέρα τι να σου πω, βέβαια η απόδοση του είναι πολύ καλή... Μοντέλο: Mitsubishi pkh-2.5fkha Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από papresa
tzotzo Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 29 λεπτά πριν, papresa είπε Ορεξάτους σας βρίσκω, μπόλικες απαντήσεις και πάμε τώρα να ανταπσντήσω: Ξεκίνησα από 60.000δρχ και έφτασα 350€ και με χίλια παρακάλια 2 φορές μου κατέβασαν από 50€.. Φίλε μου μια χαρά μου φαίνεται η τιμή του ενοικίου, και οι αυξήσεις του. Από 60.000 πηγες στις 85.000 σε 25 χρόνια. Ένα χιλιάρικο αύξηση τον χρόνο. Δηλαδή 3 ευρώ. Πάμε τώρα παρακάτω. Αγόρασες ένα μηχάνημα, πες, 1000€ πριν 25 χρόνια. Το μηχάνημα αυτό, σου κόστισε 40€ τον χρόνο. Τα 250 που ζητάς, σημαίνει ότι το μηχάνημα θα αντέξει 6 ακόμα χρόνια. Έχει κάποια λογική το όλο θέμα νομίζεις; Να πληρώσει κάποιος ένα ποσό για να κάνει απόσβεση σε 6 χρόνια από σήμερα; Δώσε το ενοίκιο του ανθρώπου, ευχαρίστησε τον που 25 χρόνια έφαγες ψωμάκι στο κτίσμα του, και άσε και το κλιματιστικό. Θα τα βρεις μπροστά σου μόνο και μόνο από το καλό καρμα 1
korakios Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, korakios είπε είσαι σίγουρος οτι είναι inverter ? 2 ώρες πριν, papresa είπε 100% αλλά μετά λες 37 λεπτά πριν, papresa είπε Ήρθε και μας το είπε για inverter. επομένως δεν ξέρεις . (και δεν είναι τελικά) ότι σου δώσει ο ιδιοκτήτης πάρε , μην το πολυεπιμένεις
infini Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Στις 11/7/2022 στις 9:13 ΠΜ, hp8 είπε τα καταστήματα είναι ενδεικτικά https://www.zarkaditools.gr/proion/eidi-epiplopoiias-kigkalerias/gonies-rafion/takakia-rafion-karfota/ https://www.zarkaditools.gr/proion/eidi-epiplopoiias-kigkalerias/gonies-rafion/plastikes-gonies/ https://www.home-shop.gr/στηρίγματα/2195-στηρίγματα-ραφιών-βιδωτά-322007.html Ποια η διαφορά αυτών των γωνιών με αυτήν; https://www.skroutz.gr/s/31824615/METAL-CON-ΓΩΝΙΕΣ-ΚΟΝΤΡΑ-ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ-20Χ20.html?from=catspan
papresa Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, tzotzo είπε Φίλε μου μια χαρά μου φαίνεται η τιμή του ενοικίου, και οι αυξήσεις του. Από 60.000 πηγες στις 85.000 σε 25 χρόνια. Ένα χιλιάρικο αύξηση τον χρόνο. Δηλαδή 3 ευρώ. Πάμε τώρα παρακάτω. Αγόρασες ένα μηχάνημα, πες, 1000€ πριν 25 χρόνια. Το μηχάνημα αυτό, σου κόστισε 40€ τον χρόνο. Τα 250 που ζητάς, σημαίνει ότι το μηχάνημα θα αντέξει 6 ακόμα χρόνια. Έχει κάποια λογική το όλο θέμα νομίζεις; Να πληρώσει κάποιος ένα ποσό για να κάνει απόσβεση σε 6 χρόνια από σήμερα; Δώσε το ενοίκιο του ανθρώπου, ευχαρίστησε τον που 25 χρόνια έφαγες ψωμάκι στο κτίσμα του, και άσε και το κλιματιστικό. Θα τα βρεις μπροστά σου μόνο και μόνο από το καλό καρμα Βρε άνθρωπε του Θεού (του Αλλάχ, του Βούδα ή του όποιου πιστεύεις) εντάξει εγώ μία ερώτηση έκανα... Εσείς το μεγιστοποιήσατε... Εγώ ούτε για το ενοίκιο διαμαρτύρομαι, ούτε για τίποτα... Το κ@λοκράτος μας έχει ξεσκίσει... 650€ τέλος επιτηδεύματος και υπό κατοχή ΔΝΤ και με πανδημία και με απ' όλα... ΦΠΑ από 13% στο 24, λες και είμαστε Μύκονο, Ρόδος, Σαντορίνη... Χωριστά όλα τα υπόλοιπα... Ρώτησα, δεν γνωρίζω και ρώτησα... 6 λεπτά πριν, korakios είπε ότι σου δώσει ο ιδιοκτήτης πάρε , μην το πολυεπιμένεις Ίδια απάντηση με τον άλλον... Εδώ μέσα πολλές φορές δίνονται χρήσιμες απαντήσεις, αλλά και πολλές........ Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2022 από papresa 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις