Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ask είπε

συμφωνα με το manual, ισως δεν εχει παροχη νερου, αλλα ειναι συνδεδεμενο με το νεροχυτη, ο οποιος λειτουργει κανονικα. εχετε καποια ιδεα ;

έχει AQUA STOP ?  Δουλεύει ?

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, hp8 είπε

έχει AQUA STOP ?  Δουλεύει ?

εε..τι ειναι το aqua stop? εκτος απο το LED που ειναι αναμμενο, δεν εχει κπ αλλη ενδειξη.
η αλλη ειναι, οτι ξεκιναει φαινομενικα κ ακουγεται η αντλια σα να ρουφα αερα. αλλα δεν ξερω πως να το επιβεβαιωσω αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@paylidis @mechpanos

To πρωί είχα ανέβει στην ταράτσα και με το λάστιχο για αρκετή ώρα έριξα νερο στο σημείο που είχα ανεβάσει, όχι σε όλο το τζάμι και όντως εμφανιστηκε και μέσα, όπως συνήθως γίνεται όταν η βροχή "χτυπάει" τα τζάμια. Περισσότερο ήθελα να δω που υπάρχει το πρόβλημα. (αντίστοιχα είχα ρίξει νερό και στο μεσαίο φύλλο -που ανοίγει- και δεν μπήκε νερό μέσα.

Πριν λίγο έριξα νερό για 5 λεπτά με πίεση στο συγκεκριμένο σημείο μόνο στην μαρμαροποδιά. Δεν μπήκε καθολου νερό.

Μετά για 3-4 λεπτά μπορεί και πιο λίγο έριξα νερό στο τζάμι και στα λάστιχα στο ίδιο σημείο, και άρχισε όντως να βάζει λίγο νερό μέσα, σιγά σιγά.. Σε περίπτωση που δεν φταίει η ρήση και η μαρμαροποδιά, αλλά το σημείο που δείχνω, μπορώ να κάνω κάτι?

Picture1.jpg

20220711_190312.jpg

Κάτι που είχα παρατηρήσει και έγινε και τώρα, είναι ότι ενώ το χαρτί στην αρχή είχε λίγο νερό 10 λεπτά μετά έχει γίνει μουσκεμα. Προφανώς και αφου μπουν τα νερά φτάνουν κάτω από την κάσα και επειδή η ρήση είναι προς τα μέσα βγαίνουν πολύ σιγά από την κάτω γωνία του παράθυρου. Το θέμα είναι να μην μπαίνουν τα νερά στην κάσα.. 

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
19 ώρες πριν, nickol-us είπε

H συνδεσμολογία ή λάθος επιλογή διακοπτικού υλικού...τα πιθανότερα αίτια

https://greekelectrician.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

19 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Είναι σίγουρα αλέ ρετουρ οι διακόπτες;

Ηλεκτρολόγος τους έβαλε; 

Τελικά οι φόβοι μου επιβεβαιωθηκαν μαζί και οι δικέ σας παρατηρήσεις. Ο ηλεκτρολόγος έχει συνδέσει σε κάποιο κουτί και τις δύο επιστροφές μαζί. 

1. Για να το φτιάξεις πρέπει να σκάψουμε γιατί τα κουτιά είναι στοκαρισμενα 

2. Επειδή ειναι πάνω κάτω το σπίτι δεν ξέρουμε σε ποιο κουτί μπορεί να εινσι άρα διπλή δουλειά 

3. Η πιο οικονομική λύση είναι λάμπα smart αλλά εγώ θέλω g9 που μόνο από εξωτερικό μπορώ να βρω 

4. Πλήρωσα 30 ευρώ μόνο για να επιβεβαιώσω τη μλκια του ηλεκτρολογου και πόσα θα χρειαστώ για τα μερεμέτια 

• Sad 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Τελικά οι φόβοι μου επιβεβαιωθηκαν μαζί και οι δικέ σας παρατηρήσεις. Ο ηλεκτρολόγος έχει συνδέσει σε κάποιο κουτί και τις δύο επιστροφές μαζί. 

2. Επειδή ειναι πάνω κάτω το σπίτι δεν ξέρουμε σε ποιο κουτί μπορεί να εινσι άρα διπλή δουλειά 

3. Η πιο οικονομική λύση είναι λάμπα smart αλλά εγώ θέλω g9 που μόνο από εξωτερικό μπορώ να βρω 

4. Πλήρωσα 30 ευρώ μόνο για να επιβεβαιώσω τη μλκια του ηλεκτρολογου και πόσα θα χρειαστώ για τα μερεμέτια 

Εφόσον έχει δίκιο ο ηλεκτρολόγος που έφερες και δεν έχει κάνει λάθος, φέρνεις τον "ηλεκτρολόγο" που έκανε την δουλειά για να στα συμμαζέψει.

Δεν ξέρω τι παίζει και γιατί έφερες άλλον ηλεκτρολόγο να βρει το σφάλμα του άλλου, χάνουμε κάτι από την ιστορία;

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, userAnon είπε

@paylidis @mechpanos

To πρωί είχα ανέβει στην ταράτσα και με το λάστιχο για αρκετή ώρα έριξα νερο στο σημείο που είχα ανεβάσει, όχι σε όλο το τζάμι και όντως εμφανιστηκε και μέσα, όπως συνήθως γίνεται όταν η βροχή "χτυπάει" τα τζάμια. Περισσότερο ήθελα να δω που υπάρχει το πρόβλημα. (αντίστοιχα είχα ρίξει νερό και στο μεσαίο φύλλο -που ανοίγει- και δεν μπήκε νερό μέσα.

Πριν λίγο έριξα νερό για 5 λεπτά με πίεση στο συγκεκριμένο σημείο μόνο στην μαρμαροποδιά. Δεν μπήκε καθολου νερό.

Μετά για 3-4 λεπτά μπορεί και πιο λίγο έριξα νερό στο τζάμι και στα λάστιχα στο ίδιο σημείο, και άρχισε όντως να βάζει λίγο νερό μέσα, σιγά σιγά.. Σε περίπτωση που δεν φταίει η ρήση και η μαρμαροποδιά, αλλά το σημείο που δείχνω, μπορώ να κάνω κάτι?

Picture1.jpg

20220711_190312.jpg

Κάτι που είχα παρατηρήσει και έγινε και τώρα, είναι ότι ενώ το χαρτί στην αρχή είχε λίγο νερό 10 λεπτά μετά έχει γίνει μουσκεμα. Προφανώς και αφου μπουν τα νερά φτάνουν κάτω από την κάσα και επειδή η ρήση είναι προς τα μέσα βγαίνουν πολύ σιγά από την κάτω γωνία του παράθυρου. Το θέμα είναι να μην μπαίνουν τα νερά στην κάσα.. 

Βλέπω το λάστιχο του παραθύρου δεν είναι κομμένο σωστά με "φάλτσα", μήπως σου βάζει από εκεί νερό; Έτσι είναι κι από έξω;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Bakxos είπε

μικρο το κακο

21 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Επειδή ειναι πάνω κάτω το σπίτι δεν ξέρουμε σε ποιο κουτί μπορεί να εινσι άρα διπλή δουλειά 

μ ενα πολυμετρο  βγαζει ακρη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Doubt είπε

Βλέπω το λάστιχο του παραθύρου δεν είναι κομμένο σωστά με "φάλτσα", μήπως σου βάζει από εκεί νερό; Έτσι είναι κι από έξω;

και απέξω που λες δεν είναι καλύτερο.. είναι πιθανό να βάζει και από εκεί..

δεν μπορώ να βγάλω πιο καθαρη φωτογραφία λόγω του σημείου που βρίσκεται.

image.png.835527483650f6967dfb147fa92388c8.png

μπορώ να τα μονώσω με κάποιο τρόπο?

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
1 ώρα πριν, userAnon είπε

@paylidis @mechpanos

Picture1.jpg

20220711_190312.jpg

Εγω πιστευω οτι ειναι απο το σημειο που σου δειχνω. Αν εχεις καποια προσβαση , βαλε λιγη ακρυλικη μαστιχα και την επομενη μερα δοκιμασε παλι με πολυ νερο.

Picture1,2.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, troi.g είπε

ακρυλικη μαστιχα

δεν έχω θα πάω να αγοράσω. μπορώ να βάλω τι ίδιο υλικό και στα λάστιχα ή θα χρειαστώ κάτι άλλο?

εκεί που δείχνεις πάντως, περυσι που κάναμε την θερμομόνωση είχα πει στους τεχνικούς ότι υπάρχει πρόβλημα και να βάλουν σιλικόνες κλπ και έχουν περάσει με κόλα-διχτυ και ένα μέρος του αλουμινίου... 

ίσως για αυτό φαίνεται έτσι.. μου είχε πει αλουμινάς αργότερα, ότι δεν είναι εύκολο να βγάλουμε το παράθυρο γιατί έτσι όπως το έκαναν μπορεί να χαλάσουμε την μόνωση.. χε@ε μέσα πολυχρόνη...

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, userAnon είπε

δεν έχω θα πάω να αγοράσω. μπορώ να βάλω τι ίδιο υλικό και στα λάστιχα ή θα χρειαστώ κάτι άλλο?

εκεί που δείχνεις πάντως, περυσι που κάναμε την θερμομόνωση είχα πει στους τεχνικούς ότι υπάρχει πρόβλημα και να βάλουν σιλικόνες κλπ και έχουν περάσει με κόλα-διχτυ και ένα μέρος του αλουμινίου... 

ίσως για αυτό φαίνεται έτσι.. μου είχε πει αλουμινάς αργότερα, ότι δεν είναι εύκολο να βγάλουμε το παράθυρο γιατί έτσι όπως το έκαναν μπορεί να χαλάσουμε την μόνωση.. χε@ε μέσα πολυχρόνη...

Σε εκεινο το σημειο φαινεται τρυπα. Για μενα βαλε πρωτα εκει , και αν συνεχισει το προβλημα ,τοτε βαλε και στα λαστιχα του παραθυρου. Εγω χρησιμοποιω την https://www.lakiotis.gr/sfragistiko-mapeflex-ms-45-gkri-mapei?param1=shopping&param2=dynamic&utm_campaign=Shopping-All-Products-ce2021&utm_source=google&utm_medium=cpc&gclid=EAIaIQobChMIjrauyLbx-AIVKe7mCh3BjAjOEAQYByABEgKmL_D_BwE . Θελει λιγο προσοχη , βαλε χαρτοταινιες στα σημεια που δε θελεις να λερωθουν γιατι φευγει δυσκολα. Δεν ειναι ακρυλικη , και δε πιανει με νερο που λεει. Οποτε τη βαζεις σε στεγνο σημειο , και βγαινει και σε λευκη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, troi.g είπε

και αν συνεχισει το προβλημα ,τοτε βαλε και στα λαστιχα του παραθυρου

σε ένα σημείο την φορά θα βάλω. Θα ξεκινήσω από εκεί που λες.. αν όμως συνεχίσει να μπαίνει νερό, βάζω το ιδιο υλικό στα λάστιχα ή πρέπει να πάρω και κάποιο άλλο?

ρωτάω γιατί αύριο θα πάω να το αγοράσω αν δεν κάνει για τα λάστιχα να πάρω και κάτι άλλο..

6 λεπτά πριν, troi.g είπε

Θελει λιγο προσοχη , βαλε χαρτοταινιες στα σημεια που δε θελεις να λερωθουν γιατι φευγει δυσκολα.

έτσι όπως το έχουν κάνει δεν με νοιάζει αν κάτι "λερωθεί".. δεν μπορει να το δει και σχεδόν κανένας.. ούτε έγω.. το σημείο επίσης είναι δύσκολο γιατί ίσα που θα φτάνω.. δεν μπορώ να το πλησιάσω.. δεν έχω πρόβλημα να βάλω και όλο το σωληνάριο αρκεί να μην μπαίνει το νερό.. :)

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, userAnon είπε

και απέξω που λες δεν είναι καλύτερο.. είναι πιθανό να βάζει και από εκεί..

δεν μπορώ να βγάλω πιο καθαρη φωτογραφία λόγω του σημείου που βρίσκεται.

image.png.835527483650f6967dfb147fa92388c8.png

μπορώ να τα μονώσω με κάποιο τρόπο?

Για εμένα φταίει η ποδιά κ ίσως η πλαϊνή σφράγιση χαμηλά... Δε νομίζω ότι φταίνε τα λάστιχα. Δε το έχω δει τουλάχιστον ποτέ ως τώρα να μπαίνει νερό από τα λάστιχα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...