ΠάρηςΓ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, GeG είπε απο συνεργειο θα γινει προφανως η ολη κατασκευη, δινουν 20 χρονια εγγυηση, ποσο τσαρλατανοι να ειναι ,αφου αν εχω θεμα αυτους θα κινηγησω. Υγρασια εντος παντα προσπαθω να εχω στα 50% , χρησιμοποιω αφυγραντηρα. Παντως 70τμ ταρατσα ειναι και τωρα με ασφλατοπανο 13 χρονων δεν ειχα θεμα αν και το εχω πατησει αρκετα. Γιατι να μου βγαλει προβλημα η θερμομονωση ; Μονο καλο θα πρεπει να κανει. Πως ειναι το συστημα; Γενικα παντως σε λυσεις απο εταιρίες που παραγουν τα υλικα δεν εχω δει λυσεις με τυπου hyperdesmo σε τσιμετοκονια. Για καποιο λογο θελουν δυνατο σκυροδεμα και οχι τσιμετοκονια. πχ https://www.isomat.gr/solution/στεγάνωση-δώματος-με-ελαστικό-επαλει/ https://www.isomat.gr/solution/στεγάνωση-ανεστραμμένου-δώματος/ Ακομα και hyperdesmo τα βαζουν σε δυνατη βαση. Πρακτικα μπορεις να το βαλεις ωπου θες βεβαια απλα αυξανονται οι πιθανοτητες αστοχιας που μπορει και να μη συμβει Ακομα και εδω λεει σκυροδεμα και σε πολλες οδηγιες εχω δει οχι ελαφροσκυροδεματα κτλ. https://www.alchimica.com/gr/product-usage/rigmatomeno-i-mi-ishyro-2 Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από ΠάρηςΓ 1
GeG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Doubt είπε Θα ξηλωθεί το ασφαλτόπανο και θα γίνει τσιμεντοκονία και hyper desmo? Κι από πάνω θερμομόνωση; Το ασφαλτοπανο μου πεοτειναν να μείνει αφου τσεκαριστει και μπαλωθει... Τα επίπεδα θα είναι φράγμα υδρατμών->dow->τσιμεντοκονια->hyperdesmo
ΠάρηςΓ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 4 λεπτά πριν, GeG είπε Το ασφαλτοπανο μου πεοτειναν να μείνει αφου τσεκαριστει και μπαλωθει... Τα επίπεδα θα είναι φράγμα υδρατμών->dow->τσιμεντοκονια->hyperdesmo Μια χαρά. Αν σε ικανοποιεί το συνεργείο προχώρα. Επισης αν θες βαλε μας μια φωτο να δουμε πως ειναι η πλακα κατω απο το ασφαλτοπανο οταν το ξηλώνουν. 1
GeG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Πως ειναι το συστημα; Γενικα παντως σε λυσεις απο εταιρίες που παραγουν τα υλικα δεν εχω δει λυσεις με τυπου hyperdesmo σε τσιμετοκονια. Για καποιο λογο θελουν δυνατο σκυροδεμα και οχι τσιμετοκονια. πχ https://www.isomat.gr/solution/στεγάνωση-δώματος-με-ελαστικό-επαλει/ https://www.isomat.gr/solution/στεγάνωση-ανεστραμμένου-δώματος/ Ακομα και hyperdesmo τα βαζουν σε δυνατη βαση. Πρακτικα μπορεις να το βαλεις ωπου θες βεβαια απλα αυξανονται οι πιθανοτητες αστοχιας που μπορει και να μη συμβει Ακομα και εδω λεει σκυροδεμα και σε πολλες οδηγιες εχω δει οχι ελαφροσκυροδεματα κτλ. https://www.alchimica.com/gr/product-usage/rigmatomeno-i-mi-ishyro-2 Η αρχική ιδέα για να μην έχω μεγάλο φορτίο ήταν ελαφρομπετο -> ασφαλτοπανο και τοπικά πλακες πεζοδρομιου για βατοτητα ή διπλό βάρος με τσιμεντοκονια και hyperdesmo. Δεν ξέρω τι να πω, πολλες προσφορες πηρα , διαφορά υλικά άκουσα, σε αυτό κατέληξα . Ευχόμαι να κάνω σωστή επιλογή απλά θέλω να προλαβω καταστάσεις και το κουβεντιαζω και με εσας εδω
ΠάρηςΓ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, GeG είπε Η αρχική ιδέα για να μην έχω μεγάλο φορτίο ήταν ελαφρομπετο -> ασφαλτοπανο και τοπικά πλακες πεζοδρομιου για βατοτητα ή διπλό βάρος με τσιμεντοκονια και hyperdesmo. Δεν ξέρω τι να πω, πολλες προσφορες πηρα , διαφορά υλικά άκουσα, σε αυτό κατέληξα . Ευχόμαι να κάνω σωστή επιλογή απλά θέλω να προλαβω καταστάσεις και το κουβεντιαζω και με εσας εδω Συνηθως δε φαινονται αμεσα τα προβληματα μπορει και ποτε. Ακομα και σκετη πλάκα μπετου να εχεις μπορει να μην εχεις θεμα για δεκαετιες
mechpanos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 5 ώρες πριν, GeG είπε Η αρχική ιδέα για να μην έχω μεγάλο φορτίο ήταν ελαφρομπετο -> ασφαλτοπανο και τοπικά πλακες πεζοδρομιου για βατοτητα ή διπλό βάρος με τσιμεντοκονια και hyperdesmo. Δεν ξέρω τι να πω, πολλες προσφορες πηρα , διαφορά υλικά άκουσα, σε αυτό κατέληξα . Ευχόμαι να κάνω σωστή επιλογή απλά θέλω να προλαβω καταστάσεις και το κουβεντιαζω και με εσας εδω Ναι μωρέ πρόβλημα δεν θα έχεις αν ακολουθηθούν οι οδηγίες της hyperdesmo. Αλλά λέμε από τη στιγμή που κάνεις ένα σοβαρό έξοδο, γιατί να μην το κάνεις με τον πιο ιδανικό τρόπο. Τώρα διαβάζοντας τι έχεις ήδη (ασφαλτόπανα) ήδη έχεις πολύ χαμηλή διαπνοή. Και βάζεις και θερμομόνωση - απλά όχι incline που σου πρότεινα εγώ. ΟΚ πολύ καλύτερα από ότι είσαι, θα είσαι πλέον! Με τη θερμομόνωση θα δεις μεγάλη διαφορά. Πόσους πόντους βάζεις;
GeG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 16 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ναι μωρέ πρόβλημα δεν θα έχεις αν ακολουθηθούν οι οδηγίες της hyperdesmo. Αλλά λέμε από τη στιγμή που κάνεις ένα σοβαρό έξοδο, γιατί να μην το κάνεις με τον πιο ιδανικό τρόπο. Τώρα διαβάζοντας τι έχεις ήδη (ασφαλτόπανα) ήδη έχεις πολύ χαμηλή διαπνοή. Και βάζεις και θερμομόνωση - απλά όχι incline που σου πρότεινα εγώ. ΟΚ πολύ καλύτερα από ότι είσαι, θα είσαι πλέον! Με τη θερμομόνωση θα δεις μεγάλη διαφορά. Πόσους πόντους βάζεις; Θεωρείς ότι θα πρεπει να βγει το παλιό ασφαλτοπανο; για 5 cm είναι η προσφορα, σκέφτομαι να παω στα 7 όμως. Εντάξει περιστερι μενω, δεν έχουμε τεράστιες ανάγκες εδώ. Νορμαλ θερμοκρασίες
mechpanos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, GeG είπε Θεωρείς ότι θα πρεπει να βγει το παλιό ασφαλτοπανο; για 5 cm είναι η προσφορα, σκέφτομαι να παω στα 7 όμως. Εντάξει περιστερι μενω, δεν έχουμε τεράστιες ανάγκες εδώ. Νορμαλ θερμοκρασίες Αδιάφορο αν μείνει ή φύγει. Άστο να γλιτώσεις χρήματα από τα εργατικα του ξηλώματος και βάλε την 7άρα την μόνωση, οπωσδήποτε!!! Όσο πιο πολύ μπορείς!!!
userAnon Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα μάλλον δύσκολο ζητούμενο.. Έχω αυτή την ασύρματη μαγνητική επαφή. Επειδή η εσωτερική καλωδιωση του συναγερμου στο παντζουρι έχει χαλάσει και πλεον αποσυνδεθεί (δεν γίνεται να διορθωθεί) σύνδεσα αυτή την ασύρματη επαφή με τον συναγερμό και δουλεύει. Το πρόβλημα τώρα ότι αυή η επαφή πρέπει να είναι πολύ χαμηλά στο παντζούρι (αναγκαστικά) οπότε όταν πλένουμε το μπαλκόνι είναι πολύ πιθανό να βρέχεται αν και δεν θα πέφτει απευθείας πάνω του νερό. Ιδανικά θέλω να την αδιαβροχοποιήσω, αλλά χρειάζεται 1. να μπορώ κάποια στιγμή να αλλάξω την μπαταρία ή να κάνω κάποιο reset 2. να είναι οκ αισθητικά Υπάρχει καμιά καλή ιδέα? Το πιο πιθανό είναι να καταλήξω (να προσπαθήσω) να κάνω κάτι τέτοιο spische/xiaomi-sensors-hacks: collection of xiaomi/aqara sensors hacks/modifications (github.com) αλλά δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να είναι αισθητικά εντάξει και θέλω να δω αν μπορώ να το αποφύγω.. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2022 από userAnon
Maurikycli Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Στις 17/6/2022 στις 11:58 ΠΜ, ΠάρηςΓ είπε Απο οσο ξερω το hyperdesmo δε θεωρειται φραγμα υδρατμών. Αν εχει στεγνωσει η τσιμετοκονια τι θεμα θα εχει; Εχεις πρόχειρη τη δήλωση των ιδιοτήτων του; Στις 17/6/2022 στις 3:04 ΜΜ, GeG είπε Η αρχική ιδέα για να μην έχω μεγάλο φορτίο ήταν ελαφρομπετο -> ασφαλτοπανο και τοπικά πλακες πεζοδρομιου για βατοτητα ή διπλό βάρος με τσιμεντοκονια και hyperdesmo. Δεν ξέρω τι να πω, πολλες προσφορες πηρα , διαφορά υλικά άκουσα, σε αυτό κατέληξα . Ευχόμαι να κάνω σωστή επιλογή απλά θέλω να προλαβω καταστάσεις και το κουβεντιαζω και με εσας εδω Επειδή βλέπω ότι έχεις βαλει ταυτόχρονα πολλά πρότζεκτ. Δεν γίνεται να επικεντρώνεσαι σε ένα κάθε φορά. Ή τουλάχιστον στο θέμα της μόνωσης να το αφήσεις για φέτος και να ψαχτείς καλύτερα για του χρόνου;
GeG Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2022 19 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Επειδή βλέπω ότι έχεις βαλει ταυτόχρονα πολλά πρότζεκτ. Δεν γίνεται να επικεντρώνεσαι σε ένα κάθε φορά. Ή τουλάχιστον στο θέμα της μόνωσης να το αφήσεις για φέτος και να ψαχτείς καλύτερα για του χρόνου; Ισχύει, με έχει πιασει μια μανία να τα κανω όσο πιο σύντομα μπορώ. Όλα πρεπει να γίνουν και σε όλα βλέπω τις τιμές να αυξάνονται γι αυτό βλέπεις γράφω σε διάφορα threads. Η μόνωση μάλλον θα γίνει σε πρώτη φάση γιατί δεν βλεπω να βάζω πετρελαιο φέτος, όποτε να κρατάω μέσα ότι ζέστη θα παραγω από κλιματιστικό το οποίο επίσης είμαι σε έρευνα αγοράς! Και αυτό το ένα το καημένο που έχω τώρα καίει τα έντερα του(μικρό σε btu και μεγάλες απώλειες) .
Maurikycli Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 23 ώρες πριν, GeG είπε Ισχύει, με έχει πιασει μια μανία να τα κανω όσο πιο σύντομα μπορώ. Όλα πρεπει να γίνουν και σε όλα βλέπω τις τιμές να αυξάνονται γι αυτό βλέπεις γράφω σε διάφορα threads. Η μόνωση μάλλον θα γίνει σε πρώτη φάση γιατί δεν βλεπω να βάζω πετρελαιο φέτος, όποτε να κρατάω μέσα ότι ζέστη θα παραγω από κλιματιστικό το οποίο επίσης είμαι σε έρευνα αγοράς! Και αυτό το ένα το καημένο που έχω τώρα καίει τα έντερα του(μικρό σε btu και μεγάλες απώλειες) . Αυτά από έναν απόλυτο στο θέμα "Στεγανωσεις. Αρχές και δεν υπάρχει αντίλογος. Αρχή 1. Το νερό φεύγει σίφουνας και δεν λιμνάζει πουθενά.. Αρχή 2. Τα σιφώνια έχουν μεμβράνη και ειναι υπολογισμένα σωστά. Φέρουν σήμανση CE και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες τοποθέτησης. Υπολογίστε περίπου 3 σιφώνια των 8 λίτρων το δευτερόλεπτο σε μια κάτοψη 100 τμ. Αρχή 3. Το σύστημα θα πρέπει να μπορεί να εξατμιζει ακόμα και 100 γραμμάρια νερό ανά τμ την ημέρα. Δηλαδή το σύστημα δεν πρέπει να εμποδίζει την εξάτμιση. Αρχή 4. Η βασική στεγανωση βρίσκεται πάντοτε πολύ κοντά στην επιφάνεια διαβροχής και δεν πρέπει να επηρεάζει την αξιοπιστία του συστήματος. Αρχή 5. Η ενσωμάτωση της θερμομόνωσης θα πρέπει να βοηθάει την εξάτμιση. Αρχή 6. Όλα τα δώματα και οι εξώστες δέχονται σημαντικές θερμικές μετατοπίσεις. Όλα τα υλικά λοιπόν θα πρέπει να μπορούν να πάρουν τις μετατοπίσεις αυτές χιλιάδες φορές μέσα στα χρόνια. Δηλαδή πάντοτε και παντού ιδιαίτερα στις ακμές δεν κάνουμε σταθερές και άκαμπτες συνδέσεις. Αρχή 7. Κάθε σύστημα πρέπει να επιλύεται με λογισμικό που να προσωμοιωνει τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες κάθε περιοχής. Αρχή 8. Όλα τα συστήματα με ενυδρα γεμίσματα απαιτούν σημαντικούς χρόνους στεγνωματος. Αρχή 9. Σε υφιστάμενες κατασκευές ελέγχουμε διεξοδικά την πλάκα για υγρασία και παθολογία. Ανάλογα τα αποτελέσματα κινούμαστε. Αρχή 10. Κάτω από 80€ το τμ δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο σύστημα και το πιθανότερο είναι να φτιάξετε μια βόμβα που θα σκάσει στα μούτρα σας. Μετά μην ζητάτε τα ρέστα." 2
Insane84 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θέλω να βάψω ένα δωμάτιο τροχοβιλλας με άσπρο χρώμα. Οι τοίχοι είναι κλασσικοί τοίχοι τροχοβιλλας δηλαδη από ξύλο βαμμένοι άσπροι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν έχουν ξεφτισει καθόλου είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αν εξαιρεσουμε τις μαυρίλες από τα έπιπλα. Να προτιμήσω το κλασσικό πλαστικό χρώμα για δύο χέρια? Χρειάζεται να περάσω αστάρι πριν το χρώμα? Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2022 από Insane84
paylidis Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Στις 18/6/2022 στις 11:02 ΠΜ, userAnon είπε Υπάρχει καμιά καλή ιδέα? γιατι δε τη βαζεις εσωτερικα (στη μπαλκονοπορτα) να τελειωνεις;;
userAnon Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, paylidis είπε γιατι δε τη βαζεις εσωτερικα (στη μπαλκονοπορτα) να τελειωνεις;; Πρέπει να είναι στο εκεί που κλείνει το παντζούρι, δεν μπαίνει αλλού. Τελικά έκανα την σύνδεση με τα καλώδια και με αυτά όντως μπορώ να μεταφέρω τον μηχανισμό όπου θέλω. Ήταν πιο εύκολο από ότι νόμιζα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις