GeG Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 47 λεπτά πριν, Doubt είπε Λένε για 20 χρόνια, υπολόγιζε 10 σίγουρα (υποθέτω θα έχει κλίσεις η τσιμεντοκονία). Σημαντικό να πέσει μετά το προστατευτικό βερνίκι ως τελική στρώση. Βατή θα είναι, αλλά για τα έπιπλα που λες με προσοχή. Όχι μεταλλικά χωρίς πλαστικά ποδαράκια ας πούμε, για να μην το γδάρεις. Όταν τελειώσει, θα καταλάβεις και μόνος σου τις αντοχές. Καλή επιλογή πάντως, θα εκπλαγείς από τη διαφορά θερμοκρασίας το καλοκαίρι. (ανάλογα και με το τι είχες πριν βέβαια) Σιγουρα θα ειμαι φουλ προσεκτικος σε οτι βαλω , γενικα δεν πολυ χρησιμοποιειται η ταρατσα. Οι ρυσεις θα γινουν με την τσιμεντοκονια ,σωστα. Και το βερνικι που λες εχω σκοπο να το ριξω (πρεπει να εχει καποιον σκληρυντη νομιζω). Ευχαριστω για την απαντηση.
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, GeG είπε Σε επερχομενη μονωση ταρατσας που προκειται να γινει (συμβατικη) ως στεγανωτικο υλικο ο τεχνικος λεει για hyperdesmo και οχι ασφαλτοπανο διοτι θελω να ειναι βατη η ταρατσα και θα γινει με τσιμεντοκονια. Εχει κανεις εικονα ανα ποσα χρονια θελει περασμα το υλικο αυτο ;Επισης αντεχει αν βαλω κανενα τραπεζι καρεκλα να μην κανω ζημια ; Για να βαλεις τραπεζι, πρεπει να τελειώσεις με πλακάκι, σε κάθε αλλη περίπτωση πατάς μονο σε έκτακτες περιπτώσεις 1
mechpanos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 4 ώρες πριν, GeG είπε Σιγουρα θα ειμαι φουλ προσεκτικος σε οτι βαλω , γενικα δεν πολυ χρησιμοποιειται η ταρατσα. Οι ρυσεις θα γινουν με την τσιμεντοκονια ,σωστα. Και το βερνικι που λες εχω σκοπο να το ριξω (πρεπει να εχει καποιον σκληρυντη νομιζω). Ευχαριστω για την απαντηση. Κάνε ρύσεις με σκληρή πολυστερίνη φαλτσοκομμένη από το εργοστάσιο σύμφωνα με το σχεδιο της ταράτσας. https://fibran.gr/portfolio-item/fibranxps-incline/ https://unisol.gr/energy-upgrade/heat-hymidity-insulation/inclinated-eps/#inclinated-EPS-projects κλπ... Μετά αναλόγως την εφαρμογή, αν θες πλήρη βατότητα θα πρέπει να βάλεις πλακάκι ή πλάκες! Αν θες να κάνεις μια χρήση 2-3 φορές το χρόνο να βγει ένας τεχνικός να κάνει μια συντήρηση πχ, τότε βάζεις κόλλα-πλέγμα και βάζεις hyperdesmo ή abolin cool barrier roof...ή τσιμεντοειδές (ultra cheap) 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Τελικα ολα καλα με τις πριζες, τις εφτιαξα χτες. Απλα επρεπε να κοψω παραπανω καλωδιο γιατι μου σπασε τα νευρα αν και το περιμενα οτι θα την κανω αυτη την μαλακια 😛
GeG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 10 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Για να βαλεις τραπεζι, πρεπει να τελειώσεις με πλακάκι, σε κάθε αλλη περίπτωση πατάς μονο σε έκτακτες περιπτώσεις το πλακακι σκεφτηκα να το περασω, οχι αμεσα φυσικα λογο οικομικων. Αν περασει υγρασια απο το hyperdesmo μπορει να γινει ζημια ; θελω να πω , δεν θα εξατμιστει ωστε μετα να το επισκευασω τοπικα ; Ηθελα να βαλω και πρασιναδα στη ταρατσα αφου την εφτιχνα παναθεμα με!! 8 ώρες πριν, mechpanos είπε Κάνε ρύσεις με σκληρή πολυστερίνη φαλτσοκομμένη από το εργοστάσιο σύμφωνα με το σχεδιο της ταράτσας. https://fibran.gr/portfolio-item/fibranxps-incline/ https://unisol.gr/energy-upgrade/heat-hymidity-insulation/inclinated-eps/#inclinated-EPS-projects κλπ... Μετά αναλόγως την εφαρμογή, αν θες πλήρη βατότητα θα πρέπει να βάλεις πλακάκι ή πλάκες! Αν θες να κάνεις μια χρήση 2-3 φορές το χρόνο να βγει ένας τεχνικός να κάνει μια συντήρηση πχ, τότε βάζεις κόλλα-πλέγμα και βάζεις hyperdesmo ή abolin cool barrier roof...ή τσιμεντοειδές (ultra cheap) οι ρυσεις θα γινει οταν θα πεσει η τσιμεντοκονια συμφωνα με τον μαστορα ο οποιος δεν προτειενει με τιποτα το eps με κλιση. Υπολογιζα και συμφωνα με τον μαστορα παλι οτι με hyperdesmo ειναι αρκετα βατη. Δεν θα παθει τιποτα μου λεει απλα θελει προσοχη. Ποιο στο καλο ειναι η πιο βατη μονωση;
mechpanos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, GeG είπε το πλακακι σκεφτηκα να το περασω, οχι αμεσα φυσικα λογο οικομικων. Αν περασει υγρασια απο το hyperdesmo μπορει να γινει ζημια ; θελω να πω , δεν θα εξατμιστει ωστε μετα να το επισκευασω τοπικα ; Ηθελα να βαλω και πρασιναδα στη ταρατσα αφου την εφτιχνα παναθεμα με!! οι ρυσεις θα γινει οταν θα πεσει η τσιμεντοκονια συμφωνα με τον μαστορα ο οποιος δεν προτειενει με τιποτα το eps με κλιση. Υπολογιζα και συμφωνα με τον μαστορα παλι οτι με hyperdesmo ειναι αρκετα βατη. Δεν θα παθει τιποτα μου λεει απλα θελει προσοχη. Ποιο στο καλο ειναι η πιο βατη μονωση; Βατή μόνωση είναι αυτή που έχει επικαλυφθεί με ένα υλικό, το οποίο να είναι προορισμένο για βατότητα. Πλακάκι, πλάκες κ.ο.κ. Βατή μόνωση με τελική επίστρωση μονωτικό υλικό (οτιδήποτε κι αν είναι αυτό), δεν νοείται, είτε είναι ασφαλτόπανο, είτε hyperdesmo, είτε πολυουρία, είτε μεμβράνες κ.ο.κ. Τώρα θα σου έλεγα να κάνεις οπωσδήποτε όσο περισσότερη θερμομόνωση μπορέσεις και να αφήσεις τι λέει ο μάστορας, γιατί όταν μονώσεις από επάνω με hyperdesmo θα έχεις φτιάξει ένα τέτοιο φράγμα υδρατμών, που η εσωτερική υγρασία θα συμπυκνώσει σίγουρα και κάποια στιγμή θα δεις και τις μπουρμπουλήθρες από κάτω από το hyperdesmo από την πίεση των υδρατμών, να κάνουν πάρτι. Επίσης ρίχνεις τις τσιμεντοκονίες ρύσεων και κάνεις στεγανοποίηση (ακόμα και πλακάκι) μόνο όταν η υγρασία του υποστρώματος (της τσιμεντοκονίας δηλαδή) πέσει κάτω από το 4%.
GeG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 10 λεπτά πριν, mechpanos είπε Τώρα θα σου έλεγα να κάνεις οπωσδήποτε όσο περισσότερη θερμομόνωση μπορέσεις και να αφήσεις τι λέει ο μάστορας, γιατί όταν μονώσεις από επάνω με hyperdesmo θα έχεις φτιάξει ένα τέτοιο φράγμα υδρατμών, που η εσωτερική υγρασία θα συμπυκνώσει σίγουρα και κάποια στιγμή θα δεις και τις μπουρμπουλήθρες από κάτω από το hyperdesmo από την πίεση των υδρατμών, να κάνουν πάρτι. τι εννοεις με αυτο ; σε μεγαλο παχος dow αναφερεσαι ; επισης η υγρασια που λες θα συμπυκνωση ; απο που θα εχει προελθει ; απο το εσωτερικο στου σπιτιου ; πως μπορω να αποφυγω αυτες τις μπουρμπουληθρες ;
mechpanos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, GeG είπε τι εννοεις με αυτο ; σε μεγαλο παχος dow αναφερεσαι ; επισης η υγρασια που λες θα συμπυκνωση ; απο που θα εχει προελθει ; απο το εσωτερικο στου σπιτιου ; πως μπορω να αποφυγω αυτες τις μπουρμπουληθρες ; Οι μπουρμπουλήθρες θα βγουν άμεσα αν δεν έχει πέσει η υγρασία της τσιμεντοκονίας κάτω από το 4%. Όταν θα βγει ο ήλιος και θα αρχίσει το νερό της τσιμεντοκονίας να γίνεται ατμός, η πίεση του υδρατμού θα βρει κάποιο σημείο να εκτονώσει, εκεί θα γίνει φουσκάλα στο hyperdesmo. Επίσης θα γίνει φουσκάλα, αλλά θα έχεις και άλλα προβλήματα πιθανόν (πχ να τρέχει νερό το ταβάνι σου ή να νωτίζει) από τις υγρασίες του εσωτερικού του σπιτιού. Τέλος πάντων να το πω απλά, το σπίτι με το περιβάλλον ανταλλάζουν υγρασία και έρχονται σε μια υγροθερμική ισορροπία. Όταν πας και βάλεις ένα υλικό όπως το hyperdesmo, βάζεις ένα φράγμα σε αυτή την ανταλλαγή υγρασίας. Τι θα γίνει...Οι θερμοί υδρατμοί που βρίσκονται μέσα στο σπίτι, θα πάνε να συναντήσουν την ψυχρή πλάκα σου, και εκεί θα γίνουν υγρή φάση που θα αρχίσει να ταξιδεύει σε όλη την πλάκα μέχρι κορεσμού της σε υγρασία, και όταν αυτή κορεσθεί τότε η πλεονάζουσα υγρασία θα γίνει σταγονίτσες που θα στάζουν...ενώ αν η πλάκα έχει θερμοκρασία κάτω από 17οC, ευνοούνται οι συνθήκες για αναπτυξη μούχλας. Αυτά επιλύονται από έμπειρους μηχανικούς, με εργαλεία όπως αυτό: https://www.ubakus.com/en/r-value-calculator/? όπου επιλύεις την διαστρωμάτωση, βλέπεις που σου υγροποιεί και κάνεις τις κατάλληλες παρεμβάσεις για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες εμφάνισης υγρής φάσης. Θεωρώντας ότι η θερμομόνωση είναι απαραίτητη, με την κεκλιμένη πολυστερίνη κερδίζεις διαμόρφωση ρύσεων και θερμομόνωση σε ένα στάδιο, με ελάχιστο κόστος και καθόλου αύξηση του βάρους, ενώ κερδίζεις και χρόνο καθώς η πολυστερίνη δεν έχει παραμένουσα υγρασία για να φτάσει στο 4%. Θες hyperdesmo, καμία αντίρρηση, πολυστερίνη-κόλλα-πλέγμα-hyperdesmo...Αφού τσεκαρισθεί πρώτα το θέμα υγροποίησης... 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 9 λεπτά πριν, mechpanos είπε Οι μπουρμπουλήθρες θα βγουν άμεσα αν δεν έχει πέσει η υγρασία της τσιμεντοκονίας κάτω από το 4%. Όταν θα βγει ο ήλιος και θα αρχίσει το νερό της τσιμεντοκονίας να γίνεται ατμός, η πίεση του υδρατμού θα βρει κάποιο σημείο να εκτονώσει, εκεί θα γίνει φουσκάλα στο hyperdesmo. Επίσης θα γίνει φουσκάλα, αλλά θα έχεις και άλλα προβλήματα πιθανόν (πχ να τρέχει νερό το ταβάνι σου ή να νωτίζει) από τις υγρασίες του εσωτερικού του σπιτιού. Τέλος πάντων να το πω απλά, το σπίτι με το περιβάλλον ανταλλάζουν υγρασία και έρχονται σε μια υγροθερμική ισορροπία. Όταν πας και βάλεις ένα υλικό όπως το hyperdesmo, βάζεις ένα φράγμα σε αυτή την ανταλλαγή υγρασίας. Τι θα γίνει...Οι θερμοί υδρατμοί που βρίσκονται μέσα στο σπίτι, θα πάνε να συναντήσουν την ψυχρή πλάκα σου, και εκεί θα γίνουν υγρή φάση που θα αρχίσει να ταξιδεύει σε όλη την πλάκα μέχρι κορεσμού της σε υγρασία, και όταν αυτή κορεσθεί τότε η πλεονάζουσα υγρασία θα γίνει σταγονίτσες που θα στάζουν...ενώ αν η πλάκα έχει θερμοκρασία κάτω από 17οC, ευνοούνται οι συνθήκες για αναπτυξη μούχλας. Αυτά επιλύονται από έμπειρους μηχανικούς, με εργαλεία όπως αυτό: https://www.ubakus.com/en/r-value-calculator/? όπου επιλύεις την διαστρωμάτωση, βλέπεις που σου υγροποιεί και κάνεις τις κατάλληλες παρεμβάσεις για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες εμφάνισης υγρής φάσης. Θεωρώντας ότι η θερμομόνωση είναι απαραίτητη, με την κεκλιμένη πολυστερίνη κερδίζεις διαμόρφωση ρύσεων και θερμομόνωση σε ένα στάδιο, με ελάχιστο κόστος και καθόλου αύξηση του βάρους, ενώ κερδίζεις και χρόνο καθώς η πολυστερίνη δεν έχει παραμένουσα υγρασία για να φτάσει στο 4%. Θες hyperdesmo, καμία αντίρρηση, πολυστερίνη-κόλλα-πλέγμα-hyperdesmo...Αφού τσεκαρισθεί πρώτα το θέμα υγροποίησης... Απο οσο ξερω το hyperdesmo δε θεωρειται φραγμα υδρατμών. Αν εχει στεγνωσει η τσιμετοκονια τι θεμα θα εχει;
prototypegr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Είμαι στην σκέψη να βάλω φυσικό αέριο (τώρα ήρθε στην πόλη μου) και θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες απορίες που έχω. Καταρχάς να πω ότι αφορά διαμέρισμα σε 4οροφη οικοδομή, 74 τ.μ. καθαρά με σχετικά καλή μόνωση, 4ος όροφος με σκεπή και ατομική θέρμανση πετρελαίου. 1. Έχω ακούσει ότι ο λέβητας απαγορεύεται να εγκατασταθεί στο υπόγειο κι ότι οι σωληνώσεις δεν μπορούν να περάσουν μέσα από την πιλοτή. Ισχύει όντως? 2. Εάν αναγκαστικά ο λέβητας μπει στο μπαλκόνι, επειδή είναι δύσκολο να τραβηχτούν σωλήνες στα κολλεκτέρ λόγω του ότι παρεμβάλλεται το τζάκι, μου είπαν ότι θα συνδεθεί στο κοντινότερο καλοριφέρ, αλλά θα έχω κάποιες απώλειες. Τι ποσοστό μπορεί να είναι αυτό, γνωρίζει κανείς? Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από prototypegr
GeG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Ναι αυτο , αν πεισω τον μαστορα να αφησουμε λιγες μερες την τσιμεντοκονια να τσεγνωσει καλα και μετα να ριξουμε το hyperdesmo δεν θα γλυτωσω τα προβληματα που λες ; επισης διαβασα οτι το hyperdesmo αφηνει την υγρασια να διαφυγει, ειναι αναπνεον, δεν ξερω αν ισχυει
mechpanos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 3 λεπτά πριν, GeG είπε λιγες μερες Ρίχνεις τσιμεντοκονία και το hyperdesmo θα το βάλεις, αν κολλήσεις με στεγανή ταινία ένα νάυλον επάνω της ένα κομμάτι 50Χ50 ας πούμε, το αφήσεις 24ώρες και δεν δεις ίχνος υγρασίας από κάτω από το νάυλον καθ' όλη την διάρκεια της δοκιμής. Ρύση πάνω από 1.5%. (δηλαδή δεν ξέρω πόσο είναι η πλάκα σου, αλλά κάθε μέτρο θα πρέπει να σηκώνει 1.5 πόντο. Στα 10 μέτρα 15 πόντους υψομετρική διαφορά για να φεύγουν τα νερά γρήγορα. Για τις εσωτερικές υγρασίες: Μια διαπνοή όλα τα υλικά την έχουν, απλά αν δεν γίνει η μελέτη από μηχανικό και η επιλογή της διαστρωμάτωσης, είναι κορώνα-γράμματα το αν θα σου κάνει υγροποιήσεις ή όχι. Θα πρέπει να κρατάς χαμηλή την εσωτερική υγρασία με αφυγραντήρες και αερισμό. 1
filipN Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Doubt είπε Λένε για 20 χρόνια, υπολόγιζε 10 σίγουρα (υποθέτω θα έχει κλίσεις η τσιμεντοκονία). Σημαντικό να πέσει μετά το προστατευτικό βερνίκι ως τελική στρώση. Βατή θα είναι, αλλά για τα έπιπλα που λες με προσοχή. Όχι μεταλλικά χωρίς πλαστικά ποδαράκια ας πούμε, για να μην το γδάρεις. Όταν τελειώσει, θα καταλάβεις και μόνος σου τις αντοχές. Καλή επιλογή πάντως, θα εκπλαγείς από τη διαφορά θερμοκρασίας το καλοκαίρι. (ανάλογα και με το τι είχες πριν βέβαια) - 20 χρόνια μόνο αν τηρηθούν οι διαδικασίες επίστρωσης που προτείνει η εταιρία και, κυρίως, όταν η τελική υγρο-μονωτική μεμβράνη αποκτήσει ένα συγκεκριμένο πάχος που επίσης αναφέρουν τα φυλλάδια της εταιρίας. Επ ευκαιρία οι επιστρώσεις που παραδίδουν συνήθως τα συνεργεία έχουν το μισό πάχος μεμβράνης (πάνω-κάτω), είναι θέμα κόστους. - Βατή δεν θα είναι, περιορισμένης βατότητας θα είναι που σημαίνει στην πράξη, ελάχιστη κίνηση στην επιφάνειά της και με τα κατάλληλα παπούτσια. Όλες οι καρέκλες και τα τραπέζια θα αφήνουν το αποτύπωμά τους και θα μειώνουν τη ζωή της μεμβράνης (και την μονωτική της ικανότητα). 46 λεπτά πριν, GeG είπε Ναι αυτο , αν πεισω τον μαστορα να αφησουμε λιγες μερες την τσιμεντοκονια να τσεγνωσει καλα και μετα να ριξουμε το hyperdesmo δεν θα γλυτωσω τα προβληματα που λες ; επισης διαβασα οτι το hyperdesmo αφηνει την υγρασια να διαφυγει, ειναι αναπνεον, δεν ξερω αν ισχυει 28 μέρες, εκτός αν σου πει κάτι διαφορετικό ο Μηχανικός που θα αναλάβει και την ευθύνη! 32 λεπτά πριν, mechpanos είπε Ρίχνεις τσιμεντοκονία και το hyperdesmo θα το βάλεις, αν κολλήσεις με στεγανή ταινία ένα νάυλον επάνω της ένα κομμάτι 50Χ50 ας πούμε, το αφήσεις 24ώρες και δεν δεις ίχνος υγρασίας από κάτω από το νάυλον καθ' όλη την διάρκεια της δοκιμής. Ρύση πάνω από 1.5%. (δηλαδή δεν ξέρω πόσο είναι η πλάκα σου, αλλά κάθε μέτρο θα πρέπει να σηκώνει 1.5 πόντο. Στα 10 μέτρα 15 πόντους υψομετρική διαφορά για να φεύγουν τα νερά γρήγορα. Για τις εσωτερικές υγρασίες: Μια διαπνοή όλα τα υλικά την έχουν, απλά αν δεν γίνει η μελέτη από μηχανικό και η επιλογή της διαστρωμάτωσης, είναι κορώνα-γράμματα το αν θα σου κάνει υγροποιήσεις ή όχι. Θα πρέπει να κρατάς χαμηλή την εσωτερική υγρασία με αφυγραντήρες και αερισμό. Είναι κορώνα γράμματα σίγουρα, και για έναν που δεν έχει ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις-όπως ο GeG, «ακραία ριψοκίνδυνη αποστολή»… Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2022 από filipN
GeG Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 6 λεπτά πριν, filipN είπε Είναι κορώνα γράμματα σίγουρα, και για έναν που δεν έχει ούτε τις στοιχειώδεις γνώσεις-όπως ο GeG, «ακραία ριψοκίνδυνη αποστολή»… απο συνεργειο θα γινει προφανως η ολη κατασκευη, δινουν 20 χρονια εγγυηση, ποσο τσαρλατανοι να ειναι ,αφου αν εχω θεμα αυτους θα κινηγησω. Υγρασια εντος παντα προσπαθω να εχω στα 50% , χρησιμοποιω αφυγραντηρα. Παντως 70τμ ταρατσα ειναι και τωρα με ασφλατοπανο 13 χρονων δεν ειχα θεμα αν και το εχω πατησει αρκετα. Γιατι να μου βγαλει προβλημα η θερμομονωση ; Μονο καλο θα πρεπει να κανει.
Doubt Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2022 17 λεπτά πριν, GeG είπε Παντως 70τμ ταρατσα ειναι και τωρα με ασφλατοπανο 13 χρονων δεν ειχα θεμα αν και το εχω πατησει αρκετα. Γιατι να μου βγαλει προβλημα η θερμομονωση ; Μονο καλο θα πρεπει να κανει Θα ξηλωθεί το ασφαλτόπανο και θα γίνει τσιμεντοκονία και hyper desmo? Κι από πάνω θερμομόνωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις