Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτηση, για να προετοιμαστω απο τωρα με νευρα! Σκβουμε τον τοιχο και προσθετουμε αλλες 2 θεσεις για πριζα (ειχε 1 πριν). Μπαινουν τα κουτια, λασπη ολα κομπλε. Ερχεται ο πλακας βαζει το πλακακι, και ανοιγει την τρυπα εκει που ειναι οι πριζες. Παω εχτες να δοκιμασω τις πριζες και το θεμα ειναι οτι το κουτι προφανως ειναι περασια με τον τοιχο και οχι το πλακακι. Η πριζα σαν πριζα μπιανει στο κουτι το 3πλο καπακι ομως οχι αφου υπαρχει ενα δαχτυλο κενο. 
Εχει κανει μαλακια ο ηλεκτρολογος, ο πλακας ή ειναι κατι που εγω δεν ξερω και προσπαθω να το βαλω λαθος;

Spoiler

Screenshot_20220616-101311_Photos.jpg.19088daeac92ac93c489baf3b500cab0.jpg

Επεξ/σία από Spect~
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ερωτηση, για να προετοιμαστω απο τωρα με νευρα! Σκβουμε τον τοιχο και προσθετουμε αλλες 2 θεσεις για πριζα (ειχε 1 πριν). Μπαινουν τα κουτια, λασπη ολα κομπλε. Ερχεται ο πλακας βαζει το πλακακι, και ανοιγει την τρυπα εκει που ειναι οι πριζες. Παω εχτες να δοκιμασω τις πριζες και το θεμα ειναι οτι το κουτι προφανως ειναι περασια με τον τοιχο και οχι το πλακακι. Η πριζα σαν πριζα μπιανει στο κουτι το 3πλο καπακι ομως οχι αφου υπαρχει ενα δαχτυλο κενο. 
Εχει κανει μαλακια ο ηλεκτρολογος, ο πλακας ή ειναι κατι που εγω δεν ξερω και προσπαθω να το βαλω λαθος;

Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot_20220616-101311_Photos.jpg.19088daeac92ac93c489baf3b500cab0.jpg

Τι μπριζες εχεις; Δε θα τις βιδωσεις τερμα μεσα αλλα πιο εξω για να ερθει με το καπακι. Και εμενα ετσι ειναι δεν εχει φυγει καποια.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Τι μπριζες εχεις; Δε θα τις βιδωσεις τερμα μεσα αλλα πιο εξω για να ερθει με το καπακι. Και εμενα ετσι ειναι δεν εχει φυγει καποια.

Legrand valena με 3πλο ενιαιο πλαισιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κουτί πάει πρόσωπο με το σοβατισμα, και όσο βλέπω στη φώτο είναι μια χαρά.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό το κόψιμο του πλάκα, αν είχε κάνει τρύπες αντί για μονοκόμματο θα ήταν πιο απλό καθώς η πρίζα θα τερμάτιζε πρόσωπο με το πλακάκι

Βάλε κολλητά πηχάκια ανάμεσα στα κουτιά (από το πλακάκι) για να πατήσουν οι πρίζες

Επεξ/σία από nickol-us
  • Moderators
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Το κουτί πάει πρόσωπο με το σοβατισμα, και όσο βλέπω στη φώτο είναι μια χαρά.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό το κόψιμο του πλάκα, αν είχε κάνει τρύπες αντί για μονοκόμματο θα ήταν πιο απλό καθώς η πρίζα θα τερμάτιζε πρόσωπο με το πλακάκι

Βάλε κολλητά πηχάκια ανάμεσα στα κουτιά (από το πλακάκι) για να πατήσουν οι πρίζες

Σε τι πηχακι αναφερεσαι; τυπου ενα κομματι ξυλο απλα για να καλυψει το κενο μεταξυ κουτιου και πριζας;

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Σε τι πηχακι αναφερεσαι; τυπου ενα κομματι ξυλο απλα για να καλυψει το κενο μεταξυ κουτιου και πριζας;

Χωρίς να έχω δει κάτι αντίστοιχο, θα έβαζα κομμάτι πλακάκι κάθετο, αριστερά, δεξιά και ανάμεσα στα κουτιά , ώστε το πλαίσιο της πρίζας να πατήσει πρόσωπο με το πλακάκι.

Σκέψου πως θα ήταν το πλακάκι αν αντί για μονοκόμματο κόψιμο είχε τρύπες ευθύγραμμες με των κουτιών

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Χωρίς να έχω δει κάτι αντίστοιχο, θα έβαζα κομμάτι πλακάκι κάθετο, αριστερά, δεξιά και ανάμεσα στα κουτιά , ώστε το πλαίσιο της πρίζας να πατήσει πρόσωπο με το πλακάκι.

Σκέψου πως θα ήταν το πλακάκι αν αντί για μονοκόμματο κόψιμο είχε τρύπες ευθύγραμμες με των κουτιών

O σωστος τροπος για το κοψιμο για τις πριζες ποιος ειναι; εγκυκλοπεδικη γνωση αυτη δεν αλλαζει κατι τωρα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

O σωστος τροπος για το κοψιμο για τις πριζες ποιος ειναι; εγκυκλοπεδικη γνωση αυτη δεν αλλαζει κατι τωρα

Αυτό μάλλον θα στο απαντήσει κάποιος που ασχολείται με το επάγγελμα, θεωρώ πιο ορθό το πλακάκι να είχε αντιγραφή τις τρύπες των κουτιών, το μονοκόμματο κόψιμο που έχει κάνει δείχνει χοντρό -  δουλειά στα μάτια μου ή απειρία

• Moderators
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αυτό μάλλον θα στο απαντήσει κάποιος που ασχολείται με το επάγγελμα, θεωρώ πιο ορθό το πλακάκι να είχε αντιγραφή τις τρύπες των κουτιών, το μονοκόμματο κόψιμο που έχει κάνει δείχνει χοντρό -  δουλειά στα μάτια μου ή απειρία

Απειρια οχι, ισως το οτι ηθελε να παει να φυγει και ηταν η "ευκολη" λυση! Οι επιλογες ειναι να μην τον πληρωσω να αρχισω τις παναγιες ή να το φτιαξω μονος μου και να μεινω ηρεμος.

Δημοσ.

Όλοι έτσι το κάνουν, εκτός από λίγους πολύ μερακλήδες (και ακριβού).

Θα βάλει ο ηλεκτρολόγος τις πρίζες πρόσωπο στο πλακάκι, θα έρθει μετά το καπάκι και θα καλύψει το κενό, και θα είναι κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, nickol-us είπε

9 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Όλοι έτσι το κάνουν, εκτός από λίγους πολύ μερακλήδες (και ακριβού).

Θα βάλει ο ηλεκτρολόγος τις πρίζες πρόσωπο στο πλακάκι, θα έρθει μετά το καπάκι και θα καλύψει το κενό, και θα είναι κομπλέ.

Οτι λέει ο mechpanos. Ειδικα για στρογγυλες τρυπες ειναι ακριβα τα διαμαντοτετοια και τα αποφευγουν καθως δε κρατανε και για πολυ.

Αυτα μονο σε ευρωπαικες χωρες/αμερικη κτλ

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Οτι λέει ο mechpanos. Ειδικα για στρογγυλες τρυπες ειναι ακριβα τα διαμαντοτετοια και τα αποφευγουν καθως δε κρατανε και για πολυ.

Αυτα μονο σε ευρωπαικες χωρες/αμερικη κτλ

Γιάυτό είπα, ας μιλήσει κάποιος με εμπειρία που ασχολείται με το επάγγελμα, να ξέρεις πάντως το "αυτά μόνο σε σε ευρωπαϊκές χώρες" πόνεσε...

Δημοσ.

image.png.6d8585621a492625206f95674f0fc917.png

Επανέρχομαι με ενημέρωση..

Τελικά αυτό που βοήθησε πολύ ήταν το διαλυτικό (white spirit). Είχα πάρει και συρματόβουρτσα όμως δεν μπορώ να πω ότι έκανε δουλειά. Χρειάστηκε να τις τρίψω με σύρμα κουζίνας (τα παλιά) για να φύγει το χρώμα, αλλά με το διαλυτικό τελικά ήταν (ευτυχώς) πιο εύκολο από ότι περίμενα..

• Like 3
Δημοσ.

Σε επερχομενη μονωση ταρατσας που προκειται να γινει (συμβατικη) ως στεγανωτικο υλικο ο τεχνικος λεει για hyperdesmo και οχι ασφαλτοπανο διοτι θελω να ειναι βατη η ταρατσα και θα γινει με τσιμεντοκονια. Εχει κανεις εικονα ανα ποσα χρονια θελει περασμα το υλικο αυτο ;Επισης αντεχει αν βαλω κανενα τραπεζι καρεκλα να μην κανω ζημια ;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, GeG είπε

Σε επερχομενη μονωση ταρατσας που προκειται να γινει (συμβατικη) ως στεγανωτικο υλικο ο τεχνικος λεει για hyperdesmo και οχι ασφαλτοπανο διοτι θελω να ειναι βατη η ταρατσα και θα γινει με τσιμεντοκονια. Εχει κανεις εικονα ανα ποσα χρονια θελει περασμα το υλικο αυτο ;Επισης αντεχει αν βαλω κανενα τραπεζι καρεκλα να μην κανω ζημια ;

Λένε για 20 χρόνια, υπολόγιζε 10 σίγουρα (υποθέτω θα έχει κλίσεις η τσιμεντοκονία). Σημαντικό να πέσει μετά το προστατευτικό βερνίκι ως τελική στρώση.

Βατή θα είναι, αλλά για τα έπιπλα που λες με προσοχή. Όχι μεταλλικά χωρίς πλαστικά ποδαράκια ας πούμε, για να μην το γδάρεις. Όταν τελειώσει, θα καταλάβεις και μόνος σου τις αντοχές.

Καλή επιλογή πάντως, θα εκπλαγείς από τη διαφορά θερμοκρασίας το καλοκαίρι. (ανάλογα και με το τι είχες πριν βέβαια)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...