Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, snakegaminggr είπε

Καλησπερα, εχω ένα ψυγείο KELVINATOR το οποίο είναι σχεδόν 30 ετών αλλά για 20 χρόνια λειτουργούσε χαμηλά σε σπίτι που δεν κατοικούνταν.
Παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Με το που ανέβηκε η θερμοκρασία τον Ιούνιο, άρχισε να υπολειτουργεί δηλαδή να μην μπορεί να ψύξει επαρκώς τα τρόφιμα στη συντήρηση.  Το βγάλαμε από τη θέση του για να αερίζεται καλύτερα και βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση. Ακούγεται να λειτουργεί συνέχεια, δεν νομίζω να σταματάει καθόλου.

Εχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και τι λυσεις υπαρχουν?

Mάλλον έχει χάσει φρέον. Αν δουλεύει το μοτέρ συνέχεια και χωρίς freon, υπάρχει κίνδυνος να καεί, κιόλας!
Σωστή η παρατήρηση περί αντικατάστασης αλλά να ξέρουμε και για τι μιλάμε... Γιατί για ψυγεία Α και Β που επιτυγχάνεις σοβαρή εξοικονόμηση, πρέπει να σκάσεις από 2 χιλιάρικα. Για ψυγεία C-D που βρίσκεις σε πιο βατές τιμές, η εξοικονόμηση (αν υποθέσουμε ότι το υπάρχον είναι ας πούμε F) είναι γύρω στο 25~30%. Άντε να καίει το ψυγείο 500-600kwh το χρόνο, και να γλιτώσεις 100-150kwh, μιλάμε δηλαδή ότι θα γλιτώνεις 20-30€ το χρόνο (υπολογισμένο σε τιμές ενεργειακής κρίσης, με ρήτρες αναπροσαρμογής και τα σχετικά).

Επεξ/σία από mechpanos
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν ισχύει αυτό

90_1.jpg

Ένα δικό μου παλιό ήταν κλάση Β το 2004,

τωρινή Ε.

Ψυγείο 30ετιας πρέπει να είναι πολύ πιο κάτω.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Doubt είπε

Αν ισχύει αυτό

90_1.jpg

Ένα δικό μου παλιό ήταν κλάση Β το 2004,

τωρινή Ε.

Ψυγείο 30ετιας πρέπει να είναι πολύ πιο κάτω.

Με ξερά λάστιχα που θα χάνει απο παντού.Που αν έρθει μάστορας να το δει και να το φτιάξει δεν θα πάρει κάτω απο 100€.

Με 300€ βρίσκεις στον Σκλαβενίτη ψυγείο για να κάνεις την δουλειά σου μια χαρά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλικαρια καλησπέρα, εγιναν κάποια μερεμετια στο σπιτι και χρειαστηκαν γυψοσανιδες και στοκαρισματα κτλ. Πριν πλακωθω με ασταρια και βαψιματα, οι επιφανειες πρέπει να λειανθούν.  Στο παρελθόν για παρόμοιες μικρο-δουλειες τα εκανα με γυαλοχαρτο στο χερι αλλα ο χώρος γίνονταν χάλια από την σκονη. 

Με ένα φτηνο-τριβείο (τύπου https://www.skroutz.gr/s/4316264/Einhell-TC-OS-1520-Παλμικό-Τριβείο-150W-με-Σύστημα-Αναρρόφησης.html) θα γίνει η δουλεία μου ? Θα γλυτώσω τίποτα απο σκόνη ή τα ίδια χάλια. Εχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμενο ?

Ευχαριστω

Επεξ/σία από trelas007
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, trelas007 είπε

Παλικαρια καλησπέρα, εγιναν κάποια μερεμετια στο σπιτι και χρειαστηκαν γυψοσανιδες και στοκαρισματα κτλ. Πριν πλακωθω με ασταρια και βαψιματα, οι επιφανειες πρέπει να λειανθούν.  Στο παρελθόν για παρόμοιες μικρο-δουλειες τα εκανα με γυαλοχαρτο στο χερι αλλα ο χώρος γίνονταν χάλια από την σκονη. 

Με ένα φτηνο-τριβείο (τύπου https://www.skroutz.gr/s/4316264/Einhell-TC-OS-1520-Παλμικό-Τριβείο-150W-με-Σύστημα-Αναρρόφησης.html) θα γίνει η δουλεία μου ? Θα γλυτώσω τίποτα απο σκόνη ή τα ίδια χάλια. Εχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμενο ?

Ευχαριστω

Πρεπει να εχεις καταλληλη σκουπα αλλιως θα βουλωσει εγγυημενα σε 1 λεπτο.

Επισης δε ξερω ποσο δουλεια θα κανεις με κατι τετοιο. Δε γλυτωνεις τη σκονη παντως οτι και να κανεις.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, snakegaminggr είπε

Αυτές είναι οι πληροφορίες που δίνει το ταμπελάκι του ψυγείου.  Με βάση αυτές μπορεί κάποιος να υπολογίσει το κόστος λειτουργίας του;
Για να δω αν αξιζει να το επισκευάσω...

https://imgur.com/a/lBqZdav

whirlpool_wb70e_972_x_nofrost_inox_2-100

Καθαρά ενδεικτικά.

Αν τώρα κάνεις τον πολλαπλασιασμό 3,1 που γράφει το ταμπελάκι σου επί 365, θα πάρεις μια ιδέα για τι διαφορά μιλάμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, snakegaminggr είπε

τον Ιούνιο, άρχισε να υπολειτουργεί δηλαδή να μην μπορεί να ψύξει επαρκώς τα τρόφιμα στη συντήρηση

Ακούγεται να λειτουργεί συνέχεια, δεν νομίζω να σταματάει καθόλου.

Εχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και τι λυσεις υπαρχουν?

Για να δεις αν έχει χάσει φρεον απλά πιάνεις το φίλτρο (ένα εξάρτημα σαν πούρο συνδεει ενα σωληνα 3/16 με ένα άλλο 1/8) που έχει πίσω στο condenser Aν είναι ζεστό έχει φρεον αν όχι έχει απώλεια. Το πιθανότερο έχει πέσει η απόδοση του συμπιεστή Αλλαγή ασύμφορη καθ όσον απ όσο είδα είναι φρεον 12 Καταργημένο υλικό Άρα θα πας στο κοντινότερο R134 Οπότε λιγότερο από 150 € δεν προκειται να βρεις μάστορα να τον αλλάξει Τώρα για την κατανάλωση στο γράφει στο ταμπελακι 240 wqtt την ώρα

Δημοσ.

Καλησπέρα

υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω από την σταθερή βάση αυτη την οξείδωση(?) ή ότι είναι αυτό.

Και αν γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται. Σε κάποιο καθαριστικό? την σχάρα την αλλαξα (ηταν πολύ πιο χάλια)

image.jpeg.d6d8ea3281bf516b39cc05353a057d9d.jpeg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα

υπάρχει τρόπος να αφαιρέσω από την σταθερή βάση αυτη την οξείδωση(?) ή ότι είναι αυτό.

Και αν γνωρίζει κανείς που μπορεί να οφείλεται. Σε κάποιο καθαριστικό? την σχάρα την αλλαξα (ηταν πολύ πιο χάλια)

Θα μπλέξεις, πρέπει να σπάσεις τον αρμό γύρω γύρω.

Η οξείδωση μπορεί να προήλθε από παντού, πιο πιθανές αιτίες 1)κακή ποιότητα 2) έριξαν οξύ για ξεβούλωμα

Αν δεν κατέχεις άστο ή βάψτο διαφορετικά κάλεσε μάστορα (γνώμη μου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν δεν κατέχεις άστο ή βάψτο διαφορετικά κάλεσε μάστορα (γνώμη μου)

Καλά δεν συζητάω να το αλλάξω. Έλεγα αν γίνεται να το "καθαρίσω" να μην φαίνεται τόσο χάλια. Μέχρι εκεί.

Όταν λες βαψω, τι μπογιά χρειάζεται?

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
Μόλις τώρα, userAnon είπε

Καλά δεν συζητάω να το αλλάξω. Έλεγα αν γίνεται να το "καθαρίσω" να μην φαίνεται τόσο χάλια. Μέχρι εκεί

Είναι επιμεταλλωμένο (χρώμιο;) οπότε μόνο να το αλλάξεις λογικά αλλά είναι μπελάς (ας μιλήσει και κάποιος ειδικότερος)

Αν ήθελά προσωπικά να κάνω πατέντα οικονομική, θα μασκάριζα με χαρτοταινία, θα γυαλοχαρτάριζα και θα έβαφα με κάποιο σπρέι, θεωρώ οτι πιο οικονομικό  και "εύκολο"

Ξαναλέω, ανέμενε και δεύτερες γνώμς ες μήπως μου διαφεύγει κάτι

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα

image.jpeg.d6d8ea3281bf516b39cc05353a057d9d.jpeg

Έχει φύγει το χρώμιο η ότι σκατα είναι. Δεν αξίζει καν να ασχοληθείς. Αυτό έχει 1 2€.  Η μόνη λύση αλλαγή με κάτι Προκόπης πχ Inox. Αν έχεις λεφτά έχει ευρωπαϊκά με τιμές άνω του 100€ αλλιώς βρίσκεις πχ ινοξ με λογική τιμή ελληνικό. Φαίνεται πάντως σα να έχει τριφτει με κάτι ίσως σφουγγάρι 

Αλλάζει πανευκολα έχω αλλάξει πολλά άλλα αν δεν έχεις εργαλεία και γνώση μπορεί να κάνεις ζημιά στο πλακάκι.

https://www.papapolitis.gr/schara-apocheteysis-apo-inox-14x14-chroma-chrome-mat

Αυτό είναι μόνο η σχάρα για να δεις τι ποιότητα υπάρχει. Στην Ελλάδα βάζουμε τα φτωχά.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Αλλάζει πανευκολα έχω αλλάξει πολλά άλλα αν δεν έχεις εργαλεία και γνώση μπορεί να κάνεις ζημιά στο πλακάκι.

Ευχαριστώ. Το πιο πιθανό είναι να φωνάξω μάστορα  να το αλλάξει. Θα δω τι μπορώ να βάλω.. (πάντως 150€ δεν τα δίνω για αυτό :) )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...