Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!

Έχω αυτόν τον ανεμιστήρα κοντά 15 χρόνια και εχθές μας άφησε.

Ο άξονας δεν είναι, γυρνάει αέρα.

Τα πηνία είναι καθαρά, οπότε υποψιάζομαι είναι ο πυκνωτής. Μπορώ να ελέγξω κάτι άλλο;

IMG_20220601_194414.jpg.7b3988ce24181a71bb30fa7b6aa390f0.jpg

Θεωρείτε ότι είναι οκ να τον αλλάξω με αυτόν;

https://www.skroutz.gr/s/31531687/Vakoss-CBB61-Πυκνωτής-Πολυπροπυλενίου-1-5μF-450V.html

Κάτι μου λέει ότι το 40/85/21 σε σχέση με το 25/70/21 που λέω να πάρω, δεν είναι ημερομηνία λήξης.

Αν δεν είναι αυτός, τι άλλο μπορεί να είναι;

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!

Έχω αυτόν τον ανεμιστήρα κοντά 15 χρόνια και εχθές μας άφησε.

Ο άξονας δεν είναι, γυρνάει αέρα.

Τα πηνία είναι καθαρά, οπότε υποψιάζομαι είναι ο πυκνωτής. Μπορώ να ελέγξω κάτι άλλο;

Θεωρείτε ότι είναι οκ να τον αλλάξω με αυτόν;

https://www.skroutz.gr/s/31531687/Vakoss-CBB61-Πυκνωτής-Πολυπροπυλενίου-1-5μF-450V.html

Αν δεν είναι αυτός, τι άλλο μπορεί να είναι;

Καλό μήνα.

Πως συμπέρανες οτι τα πηνία είναι καθαρά; Οπτικά μόνο; Έχεις πολύμετρο;

Αν έχεις ελέγξει μόνο οπτικά, δυστυχώς δε λέει κάτι. Αν έχεις πολύμετρο μπορείς να ελέγξεις τις συνέχειες των καλωδίων να δεις οτι πηγαίνει τάση εκεί που πρέπει(φυσικά έχεις ελέγξει και τα πηνία).

Αν δώσεις βοήθεια με το χέρι κάνει τίποτα; Γυρνάει καθόλου; Έχω δει πυκνωτές να πέφτει η απόδοσή τους σε ανεμιστήρες αλλά όχι να βγαίνουν τελείως off(δεν αποκλείω όμως το να έχει συμβεί)

Ο πυκνωτής που δείχνεις θεωρητικά είναι ίδιος. Αν πας σε κατάστημα με ηλεκτρονικά ίσως τον πάρεις και πιο οικονομικά. Ακόμη και αν δεν έχεις εργαλεία να το ψάξεις περαιτέρω, αξίζει τον κόπο για 2-3 ευρώ να πειραματιστείς με την αλλαγή του πυκνωτή

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Καλό μήνα.

Πως συμπέρανες οτι τα πηνία είναι καθαρά; Οπτικά μόνο; Έχεις πολύμετρο;

Αν έχεις ελέγξει μόνο οπτικά, δυστυχώς δε λέει κάτι. Αν έχεις πολύμετρο μπορείς να ελέγξεις τις συνέχειες των καλωδίων να δεις οτι πηγαίνει τάση εκεί που πρέπει(φυσικά έχεις ελέγξει και τα πηνία).

Αν δώσεις βοήθεια με το χέρι κάνει τίποτα; Γυρνάει καθόλου; Έχω δει πυκνωτές να πέφτει η απόδοσή τους σε ανεμιστήρες αλλά όχι να βγαίνουν τελείως off(δεν αποκλείω όμως το να έχει συμβεί)

Ο πυκνωτής που δείχνεις θεωρητικά είναι ίδιος. Αν πας σε κατάστημα με ηλεκτρονικά ίσως τον πάρεις και πιο οικονομικά. Ακόμη και αν δεν έχεις εργαλεία να το ψάξεις περαιτέρω, αξίζει τον κόπο για 2-3 ευρώ να πειραματιστείς με την αλλαγή του πυκνωτή

Οπτικά μόνο, δεν θυμάμαι καν πως μετράμε το πηνίο.

Όχι, όταν δίνω σπρώξιμο δεν ξεκινάει.

Σε δεύτερη σκέψη έχω το πρόβλημα να είναι στον διακόπτη, αλλά επειδή είναι αυτής της μορφής, το αφήνω για το τέλος.

IMG_20220601_200747.jpg.bd1305250ab8c3865d789203647a4918.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Οπτικά μόνο, δεν θυμάμαι καν πως μετράμε το πηνίο.

Όχι, όταν δίνω σπρώξιμο δεν ξεκινάει.

Σε δεύτερη σκέψη έχω το πρόβλημα να είναι στον διακόπτη, αλλά επειδή είναι αυτής της μορφής, το αφήνω για το τέλος.

To μόνο εύκολο που μπορείς να κάνεις (αν και εφόσον γνωρίζεις) να μετρήσεις με πολύμετρο οτι φτάνουν τα 230v στο μοτέρ. Αν φτάνουν, τότε αποκλείεις τον διακόπτη. Αν δεν φτάνουν ξέρεις που να αρχίσεις το ψάξιμο.

Το μοτέρ, χωρίς τάση φυσικά το μετράς για συνέχεια στα άκρα του, να αποκλείσεις οτι είναι καμμένο (ακόμη και να δείξει συνέχεια, υπάρχει μικρή περίπτωση να είναι το μοτέρ).

Φυσικά όλα τα παραπάνω, απευθύνονται σε άτομο που κατέχει μερικές βασικές γνώσεις και πράττει υπεύθυνα

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Καλησπέρα.Σε καθαρισμό του πατοσιφωνου,είχε την τάπα προς την έξοδο,την οποία πίεσα προς τα μέσα και δεν την βρίσκω!ήθελα να βάλω ατσάλινα στην έξοδο να ξεπουλήσει(που έγινε μια χαρά σε λήψεις και έξοδο) αλλά δεν βρίσκω την τάπα,σαν να πήγε πιο μέσα .θα έχω θέμα;πρέπει να βάλω άλλη;σιφωνι πλαστικο

Λογικά έπεσε μέσα στη σωλήνα , θα φύγει με το νερό. Πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις άλλη, γιατί θα σου μυρίζει το μπάνιο συν οτι μπορεί να σου βγουν "επισκεπτες" . Μέχρι να βρεις , δοκίμασε να ταιριαξεις ένα φελλό εάν έχεις,  ειδάλλως βάλε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, troi.g είπε

Λογικά έπεσε μέσα στη σωλήνα , θα φύγει με το νερό. Πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις άλλη, γιατί θα σου μυρίζει το μπάνιο συν οτι μπορεί να σου βγουν "επισκεπτες" . Μέχρι να βρεις , δοκίμασε να ταιριαξεις ένα φελλό εάν έχεις,  ειδάλλως βάλε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Ευχαριστώ.Λεω να πάω αύριο να πάρω από μαγαζί αν το δίνουν χωριστά.αλλα το ζήτημα είναι λίγο περίεργο πως μπαίνει στο σιφωνι.ειναι σαν 15αρα σωλήνα με ένα μεγάλο χείλος λογικά το βάζω μέσα μέσα και το νερό φεύγει από αυτό το χείλος.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Ευχαριστώ.Λεω να πάω αύριο να πάρω από μαγαζί αν το δίνουν χωριστά.αλλα το ζήτημα είναι λίγο περίεργο πως μπαίνει στο σιφωνι.ειναι σαν 15αρα σωλήνα με ένα μεγάλο χείλος λογικά το βάζω μέσα μέσα και το νερό φεύγει από αυτό το χείλος.

Η τάπα μπαίνει ψηλά στην τρύπα,  και το νερό φεύγει από το χαμηλότερο σημείο του σιφωνιου , την κοφτρα, που είναι σε όλο το μήκος του σιφωνιου. 

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, troi.g είπε

Η τάπα μπαίνει ψηλά στην τρύπα,  και το νερό φεύγει από το χαμηλότερο σημείο του σιφωνιου , την κοφτρα, που είναι σε όλο το μήκος του σιφωνιου. 

Η τάπα που έσπρωξα ήταν πολυπροπυλένιο γι'αυτό πήγε εύκολα μέσα.πηγα πήρα λαστιχένια και όλα κομπλέ.ευχαριστω για τις οδηγίες.μυρωδιες τέλος 

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Η τάπα που έσπρωξα ήταν πολυπροπυλένιο γι'αυτό πήγε εύκολα μέσα.πηγα πήρα λαστιχένια και όλα κομπλέ.ευχαριστω για τις οδηγίες.μυρωδιες τέλος 

Να σαι σίγουρος ότι κι εκείνη  λαστιχένια ηταν. Με το καιρό γίνονται σαν σκληρό πλαστικό, και γι αυτό ξεκουμπωνουν εύκολα. Αφου βρηκες ολα καλα.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, mechpanos είπε

Τι τάπα είναι αυτή που λέτε ρε σεις δεν έχω καταλάβει!

Είσαι περίεργος ε;

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω ένα ψυγείο KELVINATOR το οποίο είναι σχεδόν 30 ετών αλλά για 20 χρόνια λειτουργούσε χαμηλά σε σπίτι που δεν κατοικούνταν.
Παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Με το που ανέβηκε η θερμοκρασία τον Ιούνιο, άρχισε να υπολειτουργεί δηλαδή να μην μπορεί να ψύξει επαρκώς τα τρόφιμα στη συντήρηση.  Το βγάλαμε από τη θέση του για να αερίζεται καλύτερα και βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση. Ακούγεται να λειτουργεί συνέχεια, δεν νομίζω να σταματάει καθόλου.

Εχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και τι λυσεις υπαρχουν?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, snakegaminggr είπε

Καλησπερα, εχω ένα ψυγείο KELVINATOR το οποίο είναι σχεδόν 30 ετών αλλά για 20 χρόνια λειτουργούσε χαμηλά σε σπίτι που δεν κατοικούνταν.
Παρουσιάζει το εξής πρόβλημα. Με το που ανέβηκε η θερμοκρασία τον Ιούνιο, άρχισε να υπολειτουργεί δηλαδή να μην μπορεί να ψύξει επαρκώς τα τρόφιμα στη συντήρηση.  Το βγάλαμε από τη θέση του για να αερίζεται καλύτερα και βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση. Ακούγεται να λειτουργεί συνέχεια, δεν νομίζω να σταματάει καθόλου.

Εχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει και τι λυσεις υπαρχουν?

Να πάρετε άλλο γιατι αυτό καίει τα αντερά του.

Το να έρθει τεχνικός να το δει θα στοιχίσει πιο πολύ .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...