Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Σε λιγες μερες, επιτελους, μπαινει η κουζινα. Η κουζινα και οι εστιες ειναι ξεχωριστες. Στο σημειο που ειναι οι εστιες εχει παροχη για κουζινα. Στο σημειο που θα μπει ο φουρνος εχει μια πριζα η οποια θα καταργηθει και θα παρουμε ρευμα απο εκει. Στεκει αυτο; Η αποσταση των 2 αυτων θα ναι περιπου ενα μετρο και πανω απο την πριζα που θα μπει ο φουρνος περναει το καλωδιο που καταληγει στις εστιες (και το οποιο εχει ασφαλεια στον πινακα). Ο ηλεκτρολογος ειπε οτι την μεγαλη καταναλωση την εχουν οι εστιες και οτι ο φουρνος θα ναι κομπλε αν παρουμε απο τα καλωδια της πριζας
Amaretos Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Spect~ είπε Σε λιγες μερες, επιτελους, μπαινει η κουζινα. Η κουζινα και οι εστιες ειναι ξεχωριστες. Στο σημειο που ειναι οι εστιες εχει παροχη για κουζινα. Στο σημειο που θα μπει ο φουρνος εχει μια πριζα η οποια θα καταργηθει και θα παρουμε ρευμα απο εκει. Στεκει αυτο; Η αποσταση των 2 αυτων θα ναι περιπου ενα μετρο και πανω απο την πριζα που θα μπει ο φουρνος περναει το καλωδιο που καταληγει στις εστιες (και το οποιο εχει ασφαλεια στον πινακα). Ο ηλεκτρολογος ειπε οτι την μεγαλη καταναλωση την εχουν οι εστιες και οτι ο φουρνος θα ναι κομπλε αν παρουμε απο τα καλωδια της πριζας Χωρις να ειμαι ηλεκτρολογος, ξερω οτι η κουζινα εχει ΔΙΚΙΑ της παροχη μεχρι τον πινακα, δεν την βαζουμε σε οποια πριζα θελουμε... θα δεις οτι και το καλωδιο ειναι πιο χοντρο. Παρε αλλον ηλεκτρολογο.. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, Amaretos είπε Χωρις να ειμαι ηλεκτρολογος, ξερω οτι η κουζινα εχει ΔΙΚΙΑ της παροχη μεχρι τον πινακα, δεν την βαζουμε σε οποια πριζα θελουμε... θα δεις οτι και το καλωδιο ειναι πιο χοντρο. Παρε αλλον ηλεκτρολογο.. Αυτο σιγουρα ισχυει στις κουζινες που ειναι ενα κομματι φουρνος/εστιες. Εγω μιλαω για 2 ξεχωριστες συσκευες. Επισης δεν θα μπει στην πριζα, η πριζα θα ξηλωθει και θα συνδεθει στα καλωδια. Απο οτι ειπε οι εστιες ειναι αυτες με την μεγαλη καταναλωση και οχι ο φουρνος οποτε και θα ναι νταξει και με το υπαρχων καλωδιο
Doubt Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 15 λεπτά πριν, Spect~ είπε Αυτο σιγουρα ισχυει στις κουζινες που ειναι ενα κομματι φουρνος/εστιες. Εγω μιλαω για 2 ξεχωριστες συσκευες. Επισης δεν θα μπει στην πριζα, η πριζα θα ξηλωθει και θα συνδεθει στα καλωδια. Απο οτι ειπε οι εστιες ειναι αυτες με την μεγαλη καταναλωση και οχι ο φουρνος οποτε και θα ναι νταξει και με το υπαρχων καλωδιο Τις συσκευές τις έχετε ή θα τις πάρετε αργότερα; Οι εστίες αν είναι πχ 4 και ανάψουν όλες μαζί, τότε ναι, η κατανάλωση είναι μεγάλη.
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Doubt είπε Τις συσκευές τις έχετε ή θα τις πάρετε αργότερα; Οι εστίες αν είναι πχ 4 και ανάψουν όλες μαζί, τότε ναι, η κατανάλωση είναι μεγάλη. Τις εχω και τις 2. Οι εστιες σιγουρα θα παρουν απο την παροχη με το χοντρο καλωδιο και την ασφαλεια στον πινακα. Για το φουρνο ειναι το θεμα.
Doubt Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, Spect~ είπε Τις εχω και τις 2. Οι εστιες σιγουρα θα παρουν απο την παροχη με το χοντρο καλωδιο και την ασφαλεια στον πινακα. Για το φουρνο ειναι το θεμα. Αφού τις έχεις δες τι γράφουν τα ταμπελάκια. Πόσα (k)W?
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, Doubt είπε Αφού τις έχεις δες τι γράφουν τα ταμπελάκια. Πόσα (k)W? Κατανάλωση ενέργειας - Συμβατική λειτουργία (kWh/ κύκλο) 0.91 kWh/κύκλο ΑΠΟ ΤΗΝΚατανάλωση ενέργειας - Λειτουργία με αέρα (kWh/ κύκλο) 0.7 kWh/κύκλο
Doubt Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Spect~ είπε Κατανάλωση ενέργειας - Συμβατική λειτουργία (kWh/ κύκλο) 0.91 kWh/κύκλο ΑΠΟ ΤΗΝΚατανάλωση ενέργειας - Λειτουργία με αέρα (kWh/ κύκλο) 0.7 kWh/κύκλο Όχι αυτό. Ισχύς, max power κάπως έτσι. Αυτά που είδες είναι ενέργεια.
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, Doubt είπε Όχι αυτό. Ισχύς, max power κάπως έτσι. Αυτά που είδες είναι ενέργεια. Μηπως αυτο; Electrical connection rating (W)3650 Δεν ειμαι σπιτι προφανως και βλεπω οτι δινει η σελιδα
Doubt Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, Spect~ είπε Μηπως αυτο; Electrical connection rating (W)3650 Δεν ειμαι σπιτι προφανως και βλεπω οτι δινει η σελιδα Αυτό μπορεί να είναι, αλλά εγώ απάντηση υπεύθυνη δεν μπορώ να σου δώσω. Είναι πάντως ισχύς επιπέδου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα (αν είναι όντως 3,65kW), οπότε απλή γραμμή μάλλον δεν... Περίμενε γνώμη ηλεκτρολόγου ή μηχανικού. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, Doubt είπε Αυτό μπορεί να είναι, αλλά εγώ απάντηση υπεύθυνη δεν μπορώ να σου δώσω. Είναι πάντως ισχύς επιπέδου ηλεκτρικού θερμοσίφωνα (αν είναι όντως 3,65kW), οπότε απλή γραμμή μάλλον δεν... Περίμενε γνώμη ηλεκτρολόγου ή μηχανικού. Εμενα παντως εντυπωση μου κανε οταν μου ειπε οτι δεν εχει θεμα ο φουρνος. Λογικα θα αξοιξω το κουτι που περνανε τα καλωδια και θα τραβηξω απο τα καλωδια που πανε στις εστιες με μια διακλαδωση καλωδια για την κουζινα
paylidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Σε λιγες μερες, επιτελους, μπαινει η κουζινα. Η κουζινα και οι εστιες ειναι ξεχωριστες. Στο σημειο που ειναι οι εστιες εχει παροχη για κουζινα. Στο σημειο που θα μπει ο φουρνος εχει μια πριζα η οποια θα καταργηθει και θα παρουμε ρευμα απο εκει. Στεκει αυτο; Η αποσταση των 2 αυτων θα ναι περιπου ενα μετρο και πανω απο την πριζα που θα μπει ο φουρνος περναει το καλωδιο που καταληγει στις εστιες (και το οποιο εχει ασφαλεια στον πινακα). Ο ηλεκτρολογος ειπε οτι την μεγαλη καταναλωση την εχουν οι εστιες και οτι ο φουρνος θα ναι κομπλε αν παρουμε απο τα καλωδια της πριζας δες ακριβως τι Watt ειναι ο φουρνος - και ο ηλεκτρολόγος να δει τι διατομη και ασφαλεια ερχεται στη πριζα καθως επισης και εαν ειναι μονη της μια γραμμη ή παιζουν κ αλλες συσκευες πανω στην ίδια. Ενδεικτικα αν ερχεται εναμισαρι καλωδιο (ασφαλισμένο σε 16αρα) και ειναι μόνος του ο φουρνος θα εισαι οκ. Το προβλημα με τις κουζινες γενικότερα ειναι ο παραλληλισμός (δλδ ταυτόχρονη απαιτηση)-απο εκει προκύπτει το σωστό καλωδιο και ασφαλεια - τυπικά 6αρι και 25αρα ασφαλεια.
Moderators Spect~ Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, paylidis είπε δες ακριβως τι Watt ειναι ο φουρνος - και ο ηλεκτρολόγος να δει τι διατομη και ασφαλεια ερχεται στη πριζα καθως επισης και εαν ειναι μονη της μια γραμμη ή παιζουν κ αλλες συσκευες πανω στην ίδια. Ενδεικτικα αν ερχεται εναμισαρι καλωδιο (ασφαλισμένο σε 16αρα) και ειναι μόνος του ο φουρνος θα εισαι οκ. Το προβλημα με τις κουζινες γενικότερα ειναι ο παραλληλισμός (δλδ ταυτόχρονη απαιτηση)-απο εκει προκύπτει το σωστό καλωδιο και ασφαλεια - τυπικά 6αρι και 25αρα ασφαλεια. Η ασφαλεια στον πινακα ειναι αυτη που ειναι 32Α αν καταλαβα καλα. Spoiler
Amaretos Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Αυτο σιγουρα ισχυει στις κουζινες που ειναι ενα κομματι φουρνος/εστιες. Εγω μιλαω για 2 ξεχωριστες συσκευες. Επισης δεν θα μπει στην πριζα, η πριζα θα ξηλωθει και θα συνδεθει στα καλωδια. Απο οτι ειπε οι εστιες ειναι αυτες με την μεγαλη καταναλωση και οχι ο φουρνος οποτε και θα ναι νταξει και με το υπαρχων καλωδιο Και εγω για ξεχωριστες σου μιλαω, ο φουρνος μου ειναι σιγουρα στην "βαρια" παροχη. Οι εστιες που ειναι απεναντι δεν θυμαμαι, αλλα πολυ πιθανο και αυτες να ειναι σε βαρβατη επισης.
paylidis Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 Δημοσ. 27 Μαΐου 2022 19 λεπτά πριν, Spect~ είπε Η ασφαλεια στον πινακα ειναι αυτη που ειναι 32Α αν καταλαβα καλα. Απόκρυψη περιεχομένων 32 θα ειναι η γενικη. εννοω της συγκεκριμενησ γραμμης/πριζας
Προτεινόμενες αναρτήσεις