Mpiftekis Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Υπαρχει λογος που θες να αλλαχτουν οι χαλκινοι; 17 λεπτά πριν, troi.g είπε Εάν βάλεις πολυστρωματικες σωλήνες, τότε βάζεις και κολλεκτερ. Εάν δε θες κολλεκτερ , τότε βάζεις πάλι χαλκοσωληνες. 11 λεπτά πριν, paylidis είπε επειδη θα μπερδευτει αρκετα η φαση και επειδη μια φορα στα 30 χρονια κανεις ανακαινιση, βαλε κολεκτερ... 100-150€ ειναι η διαφορα, καλυτερα παρε φθηνότερες μπαταρίες... Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ο λόγος για να αλλαχτούν οι σωλήνες είναι ότι τώρα οι χάλκινοι είναι έξω απ'τον τοίχο και φαίνονται! Τώρα για το κολλεκτέρ, αυτός από την τεχνική εταιρεία μας είπε να βάλουμε. Ένας άλλος υδραυλικός, μας είπε ότι δε χρειάζεται γιατί θα είναι μόνο για τα μπάνια και δεν αξίζει. Δεν ήταν τόσο θέμα κόστους όσο το ότι δεν αξίζει μόνο και μόνο για το μπάνιο.
paylidis Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ο λόγος για να αλλαχτούν οι σωλήνες είναι ότι τώρα οι χάλκινοι είναι έξω απ'τον τοίχο και φαίνονται! Τώρα για το κολλεκτέρ, αυτός από την τεχνική εταιρεία μας είπε να βάλουμε. Ένας άλλος υδραυλικός, μας είπε ότι δε χρειάζεται γιατί θα είναι μόνο για τα μπάνια και δεν αξίζει. Δεν ήταν τόσο θέμα κόστους όσο το ότι δεν αξίζει μόνο και μόνο για το μπάνιο. ενας σωστος υδραυλικος θα στο φτιαξει και για το μπανιο και για να κοβει και τη κουζινα με τους υπαρχοντες χαλκους της. Θεωρω δεδομένο παντως οτι θα αλλαξεις και το σωληνα της παροχης απο το ρολοι ως το σπιτι εφοσον μιλαμε για τοσο παλαια εγκατασταση. Για εμενα αξιζει. Αν μου ελεγες οτι θα βάλεις PPR οκ εκει δε θες κολλεκτερ αλλα πολυστρωματικη χωρις δε παιζει
Mpiftekis Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, paylidis είπε ενας σωστος υδραυλικος θα στο φτιαξει και για το μπανιο και για να κοβει και τη κουζινα με τους υπαρχοντες χαλκους της. Θεωρω δεδομένο παντως οτι θα αλλαξεις και το σωληνα της παροχης απο το ρολοι ως το σπιτι εφοσον μιλαμε για τοσο παλαια εγκατασταση. Για εμενα αξιζει. Αν μου ελεγες οτι θα βάλεις PPR οκ εκει δε θες κολλεκτερ αλλα πολυστρωματικη χωρις δε παιζει Το σπίτι δεν είναι παλιό, είναι του 2001. Απλά σπάσανε κάτι σωλήνες και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες βάλανε καινούριους χάλκινους εξωτερικά των τοίχων. Εμείς τώρα θέλουμε να τους χώσουμε μέσα στους τοίχους/πάτωμα. Τι είναι καλύτερο να μπει όσον αφορά τους σωλήνες; Πολυστρωματική ή PPR;
paylidis Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε Το σπίτι δεν είναι παλιό, είναι του 2001. Απλά σπάσανε κάτι σωλήνες και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες βάλανε καινούριους χάλκινους εξωτερικά των τοίχων. Εμείς τώρα θέλουμε να τους χώσουμε μέσα στους τοίχους/πάτωμα. τραγικοι ρε φιλε, ποσο καρμιρια 1 λεπτό πριν, Mpiftekis είπε Τι είναι καλύτερο να μπει όσον αφορά τους σωλήνες; Πολυστρωματική ή PPR; πολυστρωματικη με κολλεκτερ θα ελεγα εγω (αλλοι θα ελεγαν χαλκοσωληνα αλλα ξεφευγει πολυ οικονομικά) 2
Rattlehead Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 Δημοσ. 19 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Το σπίτι δεν είναι παλιό, είναι του 2001. Απλά σπάσανε κάτι σωλήνες και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες βάλανε καινούριους χάλκινους εξωτερικά των τοίχων. Εμείς τώρα θέλουμε να τους χώσουμε μέσα στους τοίχους/πάτωμα. Τι είναι καλύτερο να μπει όσον αφορά τους σωλήνες; Πολυστρωματική ή PPR; Αν σε σπίτι του 2001 σπασανε σωλήνες,δεν σε βλέπω καλά.Οποτε καλύτερα να ξοδέψεις κάτι παραπάνω να τα αλλάξεις όλα(από το ρολόι όπως είπε και ο Παυλίδης) ,αλλιώς θα γεμίσει τρύπες το σπίτι σου μελλοντικά. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Έχω παλιά ξυλινα έπιπλα Τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, κομοδινα. Σκέφτηκα να τα δώσω σε επαγγελματία να μου τα βάψει με χρώματα κιμωλίας. Το έχει κάνει κανείς; ξέρετε κόστος στο περίπου;
mechpanos Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 18 ώρες πριν, paylidis είπε Αν μου ελεγες οτι θα βάλεις PPR οκ εκει δε θες κολλεκτερ Γιατί εκεί δεν θες; Εντάξει νομίζω ότι το κολλεκτέρ έχει και λειτουργικούς ρόλους. Θες να κλείσεις τελείως μια παροχή γιατί θες να αλλάξεις ένα βανάκι, πχ! Τι κάνεις; Επίσης σε εμένα μια επίτοιχη βρύση έβγαζε πολλή παροχή και πιτσιλούσε εκτός του νιπτήρα! Μειώσαμε την παροχή από το κολλεκτέρ και τέλος... 1
paylidis Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, mechpanos είπε Γιατί εκεί δεν θες; Εντάξει νομίζω ότι το κολλεκτέρ έχει και λειτουργικούς ρόλους. Θες να κλείσεις τελείως μια παροχή γιατί θες να αλλάξεις ένα βανάκι, πχ! Τι κάνεις; Επίσης σε εμένα μια επίτοιχη βρύση έβγαζε πολλή παροχή και πιτσιλούσε εκτός του νιπτήρα! Μειώσαμε την παροχή από το κολλεκτέρ και τέλος... βρε κανονικα παντου θες αλλα σε PPR δε βαζουν συνηθως... προσωπικα στα 6 σπιτια που εφτιαξα, έβαλα στα 5... στο 6ο ήταν υπερβολή με βάση την χρήση-σκοπό του (κατοικείται 2-3 εβδομαδες το χρονο και οταν λειπουμε κλείνουμε το γενικό) 1
stelakis1914 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Τα κολεκτέρ πάντως δημιουργούν και προβλήματα, κυρίως όταν μπαίνουν στο κύκλωμα θέρμανσης. Με την πάροδο των ετών γεμίζουν άλατα και λοιπές επικαθίσεις στα βανάκια τους και το νερό που αφήνουν να περάσει είναι ελάχιστο. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από stelakis1914
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Γιατί εκεί δεν θες; Εντάξει νομίζω ότι το κολλεκτέρ έχει και λειτουργικούς ρόλους. Θες να κλείσεις τελείως μια παροχή γιατί θες να αλλάξεις ένα βανάκι, πχ! Τι κάνεις; Επίσης σε εμένα μια επίτοιχη βρύση έβγαζε πολλή παροχή και πιτσιλούσε εκτός του νιπτήρα! Μειώσαμε την παροχή από το κολλεκτέρ και τέλος... Καλα αυτο το ρυθμιζες και απο το βανακι αν βαλεις γερμανικου τυπου πχ https://www.skroutz.gr/s/16979483/SCHELL-ορειχάλκινος-γωνιακός-διακόπτης-1-2-1-2.html Το πιτσιλισμα παντως εχει να κανει και με συνδιασμο νηπτιρα/βρυσης. Το προβλημα στο κολλεκτερ ειναι αισθητικο κυριως οτι πρεπει να το καλυψεις. Θεωρητικα σε συστημα χωρις κολλεκτερ αλλαζεις διατομες στη σωληνα οσο παει για να εχεις ισσοροπια αλλα στη πραξη αμφιβαλλω αν γινεται εκτος αν τα εχει υπολογισει μηχανικος. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2022 από ΠάρηςΓ 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Καλημέρα Έχω αυτό το γδάρσιμο σε μια κολόνα προϊόντος και θέλω να το καλύψω. Πήγα την κολόνα στον φανοποιό πιο κάτω από την δουλειά . Ειναι μου λέει ηλεκτροστατική βαφή (καλά αυτό το ήξερα) και να το καλύψω με πλαστικό χρώμα ... Θέλω να πάω στο praktiker αργότερα να πάρω ότι χρειάζεται αλλά δεν μπορώ να κουβαλάω και την κολόνα μαζί . Θα με περάσουν για τρελό. Καμια γνώμη τι να κανω? Σπρει? Κάποιο ειδικό χρώμα πχ ζωγραφικής και κάλυψη με πινέλο? Καποιο ειδικό μαρκαδόρο πχ?
mechpanos Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Καλημέρα Έχω αυτό το γδάρσιμο σε μια κολόνα προϊόντος και θέλω να το καλύψω. Πήγα την κολόνα στον φανοποιό πιο κάτω από την δουλειά . Ειναι μου λέει ηλεκτροστατική βαφή (καλά αυτό το ήξερα) και να το καλύψω με πλαστικό χρώμα ... Θέλω να πάω στο praktiker αργότερα να πάρω ότι χρειάζεται αλλά δεν μπορώ να κουβαλάω και την κολόνα μαζί . Θα με περάσουν για τρελό. Καμια γνώμη τι να κανω? Σπρει? Κάποιο ειδικό χρώμα πχ ζωγραφικής και κάλυψη με πινέλο? Καποιο ειδικό μαρκαδόρο πχ? Το σπρέι δεν το βλέπω δύσκολο, θα απλώσει. Στιλό επιδιόρθωσης ξέρω ότι υπάρχουν για έπιπλα και έχουν και διάφορα καλλιτεχνικά που μπορεί να σου κάνουν, είναι πολύ μικρή η επιδιόρθωση όπως φαίνεται! Αλλιώς βάλε κανένα μανό, ξέρω'γω!!!
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Ευχαριστώ Θα πάω πρακτικερ με την φωτο για να μην κουβαλάω και την κολόνα μαζι. Δεν ειναι μεγάλη η ζημιά. Ισα ισα να μην κάνει μπαμ θέλω . Γδάρσιμο ειναι , δεν εχει χτυπηθει κιολας. Θα ενημερώσω με νέα φωτο μετά το στέγνωμα λογικά...
billyst Δημοσ. 22 Μαΐου 2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2022 Καλημέρα στην ομάδα λόγω του ότι θέλω να μεγαλώσω το χώρου του σαλονιού βγαζωντας το σύνθετο θέλω να βάλω την τηλεόραση τοίχο από κάτω καλοριφέρ από πάνω airocondition
NikosKallithea Δημοσ. 22 Μαΐου 2022 Δημοσ. 22 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, billyst είπε Καλημέρα στην ομάδα λόγω του ότι θέλω να μεγαλώσω το χώρου του σαλονιού βγαζωντας το σύνθετο θέλω να βάλω την τηλεόραση τοίχο από κάτω καλοριφέρ από πάνω airocondition Τηλεόραση πανω απο το καλοριφέρ με τίποτα, ουτε να το σκέφτεσαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις