Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, paylidis είπε

Κατάστημα ξυλείας τύπου «φτιαχτό μόνος σου». Τα πορτακια και τα δυο πλαϊνά έγχρωμα κ τα υπόλοιπα απλη λευκή. Σε όλα μου πέρασαν και σοκορα. 

Και πάλι για ετοιμο είναι εξωπραγματικά πολλά 

Εγώ όλες οι προσφορές έτσι ήταν.  Ξέρω ότι μπορείς να τα παραγγείλεις κομμένα κτλ αλλά δε ξέρω αν σε βαράμε ως ιδιώτη. Έκανες το σχέδιο εσύ; Τρύπες κτλ είπες που τις θες η σου είχαν ετιμο σχέδιο; Αυτό που έχω εγώ δει είναι στέλνεις με excel κοψίματα τρύπες περιθώρια κτλ

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Εγώ όλες οι προσφορές έτσι ήταν.  Ξέρω ότι μπορείς να τα παραγγείλεις κομμένα κτλ αλλά δε ξέρω αν σε βαράμε ως ιδιώτη. Έκανες το σχέδιο εσύ; Τρύπες κτλ είπες που τις θες η σου είχαν ετιμο σχέδιο; Αυτό που έχω εγώ δει είναι στέλνεις με excel κοψίματα τρύπες περιθώρια κτλ

Τα βγαλαμε μαζί με τον άνθρωπο. Εγώ πήγα με διαστάσεις κ σχέδιο πρακτικά τόσα πορτακια τόσο επι τόσο και τόσο βάθος συνολο

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Τα βγαλαμε μαζί με τον άνθρωπο. Εγώ πήγα με διαστάσεις κ σχέδιο πρακτικά τόσα πορτακια τόσο επι τόσο και τόσο βάθος συνολο

Επειδή θα φτιάξω μεγαλουτσικες 4 μέτρα θα ψαχτω για τέτοιες λύσεις. Γενικά πάντως όλοι πνιγοντουσαν στη δουλειά και είχε 3 μήνες αναμονη

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Επειδή θα φτιάξω μεγαλουτσικες 4 μέτρα θα ψαχτω για τέτοιες λύσεις. Γενικά πάντως όλοι πνιγοντουσαν στη δουλειά και είχε 3 μήνες αναμονη

Είναι καλή λύση αν πιάνει το χέρι σου να τις συναρμολογήσεις. Αν όχι θέλει τύχη να βρεις κάποιον να στις συναρμολογήσει με νορμαλ τιμή…

σε κάθε περίπτωση χρειάζεται δεύτερο άτομο για τα ψηλά - βαριά 

Δημοσ.
Στις 17/5/2022 στις 12:22 ΜΜ, Mpiftekis είπε

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι.

Θέλουμε να κάνουμε ολική ανακαίνιση σε ένα μπάνιο 2x2 κι ένα WC 1x1.5. Θα αλλάξουμε τους σωλήνες που είναι μες στα μπάνια από χάλκινους, οι οποίοι είναι έξω από τον τοίχο, σε πολυστρωματικούς εντός του τοίχου. Θα μετακινηθεί το καλοριφέρ και τα σιφώνια. Από μπανιέρα που έχουμε τώρα θα πάμε σε χτιστή ντουζιέρα. Επιπλέον, θα βάλουμε γυψοσανίδα στο ταβάνι στο μπάνιο για να περάσουμε φώτα.

Εμείς θα αγοράσουμε τα πλακάκια (60χ60) και τα είδη υγιεινής. Όλα τα άλλα θα τα φέρουν οι μάστορες.

Έχετε ιδέα πόσα θα πρέπει να μας πάρει ο:

1. Υδραυλικός
  2. Πλακάς
  3. Ηλεκτρολόγος

Ευχαριστώ!

Οι νέοι σωλήνες θα κουμπωσουν στους παλιούς χάλκινους σε ποιο σημείο;θα κάνεις μόνο εκεί αλλαγή σωλήνες;έχει το σπίτι κολλεκτερ ή εστω σκέφτεσαι να βάλεις;

Καλό θα ήταν αν θα βάλεις πλακάκι να περάσεις τους σωλήνες στο πάτωμα και να καλυφθούν από τα νέα πλακάκια.

Έκανα ανακαίνιση ένα λίγο μεγαλύτερο μπάνιο από το δικό σου,με ότι είπες και εσύ ,αλλαγή σιφωνιων, χτίστη ντουζιέρα κτλ.

Αν δεν έχεις καλο αερισμό μην σκεφτείς καν την γυψοσανίδα ακόμα και τεχνοτροπία να έχει πάνω.φαντασου έβαλα γύψινα στο πλάι και έχω και παράθυρο στο μπάνιο και είδα κάποια στιγμή σημάδια μούχλας.σκεψου το καλύτερα ή ρωτά πριν το κάνεις.

Αν η γείωση είναι στα υδραυλικά να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να σου περάσει ηλεκτρόδια στο φωταγωγό ή όπου αλλού έχεις για γείωση.

• Thanks 1
Δημοσ.

οι κουζίνες είναι ψηλά στις τιμές και θα ανέβουν κιάλλο. Από πέρσι μέχρι φέτος έχουμε άνοδο 15% . Να βρείτε μάστορα να έρθει μόνο για συναρμολόγηση είναι δύσκολο .Εδώ δίνουν τρείς μήνες αναμονή παράδοσης . Το να το συναρμολογήσεις μόνος σου εξαρτάται από την δουλειά , αν είναι κάτι πολύ απλό έχει καλώς , άν θες αλφαδιές , γωνιές κλπ εκεί θέλει και γνώσεις και εργαλεία . Τόσο απλά δεν είναι όλα . 

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, evkar είπε

οι κουζίνες είναι ψηλά στις τιμές και θα ανέβουν κιάλλο. Από πέρσι μέχρι φέτος έχουμε άνοδο 15% . Να βρείτε μάστορα να έρθει μόνο για συναρμολόγηση είναι δύσκολο .Εδώ δίνουν τρείς μήνες αναμονή παράδοσης . Το να το συναρμολογήσεις μόνος σου εξαρτάται από την δουλειά , αν είναι κάτι πολύ απλό έχει καλώς , άν θες αλφαδιές , γωνιές κλπ εκεί θέλει και γνώσεις και εργαλεία . Τόσο απλά δεν είναι όλα . 

Συναρμολογηση, εγω παντως, μιλαω για τα κουτια οταν ολα ερχονται με οδηγιες τρυπες βιδες κλπ. Η τοποθετηση ειναι αλλο κομματι. Σε λιγο που θα τελειωσουν με τα ξενοδοχεια ολοι και δεν θα υπαρχει δουλεια μια χαρα θα ρχονται ολοι

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Πάντως για ντουλάπα μελαμίνη προ covid πήρα 12 προσφορές από 1100-2000 μελαμινη από μεγάλα μαγαζιά και από ξυλουργους μικρούς. Δε ξέρω γιατί σου φαίνονται τόσα πολλά. Και ήταν πολλές ντουλάπες. Γενικά χρεώνουν υλικά επί 2 - 3+

Screenshot_2022-05-18-21-32-11-662_com.google.android.apps.docs.jpg

2 ντουλάπες μελαμίνες με πόρτες MDF 1800 χωρίς βαφή τις πόρτες +700 να βαφούν λάκκα.
Χωρίς μηχανισμούς blum όμως με φρένα και τέτοια, κοινούς!
Και extra οι λαβές στα πορτάκια, της αρεσκείας μας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

2 ντουλάπες μελαμίνες με πόρτες MDF 1800 χωρίς βαφή τις πόρτες +700 να βαφούν λάκκα.
Χωρίς μηχανισμούς blum όμως με φρένα και τέτοια, κοινούς!
Και extra οι λαβές στα πορτάκια, της αρεσκείας μας.

Γενικα οι καλοι μηχανισμοι ανεβαζουν πολυ τη τιμη απο οσο εχω δει, και σε επωνυμους αν πας σε καλη σειρα ειναι αστρονομικο το ποσο.

• Like 1
Δημοσ.

Το χερούλι της πόρτας ακουμπά, είτε στον τοίχο είτε στην ντουλάπα και θέλω να βάλω κάτι σαν στοπ για να μην κτυπά και γίνεται ζημιά.

Στο πάτωμα, το φοβάμαι γιατί έχουν περάσει οι σωληνώσεις του καλοριφέρ.

Τι μου προτείνετε ?

Καμιά ιδέα ?

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Οι νέοι σωλήνες θα κουμπωσουν στους παλιούς χάλκινους σε ποιο σημείο;θα κάνεις μόνο εκεί αλλαγή σωλήνες;έχει το σπίτι κολλεκτερ ή εστω σκέφτεσαι να βάλεις;

Καλό θα ήταν αν θα βάλεις πλακάκι να περάσεις τους σωλήνες στο πάτωμα και να καλυφθούν από τα νέα πλακάκια.

Έκανα ανακαίνιση ένα λίγο μεγαλύτερο μπάνιο από το δικό σου,με ότι είπες και εσύ ,αλλαγή σιφωνιων, χτίστη ντουζιέρα κτλ.

Αν δεν έχεις καλο αερισμό μην σκεφτείς καν την γυψοσανίδα ακόμα και τεχνοτροπία να έχει πάνω.φαντασου έβαλα γύψινα στο πλάι και έχω και παράθυρο στο μπάνιο και είδα κάποια στιγμή σημάδια μούχλας.σκεψου το καλύτερα ή ρωτά πριν το κάνεις.

Αν η γείωση είναι στα υδραυλικά να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να σου περάσει ηλεκτρόδια στο φωταγωγό ή όπου αλλού έχεις για γείωση.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν υπάρχει κολλεκτέρ στο σπίτι. Κι ούτε υπάρχει σκέψη να μπει.

Οι πολυστρωματικοί θα κουμπώσουν στους χάλκινους μία φορά στην είσοδο του μπάνιου και μια δεύτερη στην έξοδο του μπάνιου. Μέσα στο μπάνιο θα είναι μόνο πολυστρωματικοί.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Το χερούλι της πόρτας ακουμπά, είτε στον τοίχο είτε στην ντουλάπα και θέλω να βάλω κάτι σαν στοπ για να μην κτυπά και γίνεται ζημιά.

Στο πάτωμα, το φοβάμαι γιατί έχουν περάσει οι σωληνώσεις του καλοριφέρ.

Τι μου προτείνετε ?

Καμιά ιδέα ?

Το ελατήριο αριστερά στην φωτό ,θα το βάλεις στο σοβατεπί .ωστε να σταματάει εκεί η πόρτα.

https://www.safe-shop.gr/product/2779/set-stop-portas-me-2-sfines-kai-2-elatiria-gia-na-min.html

ή το https://www.e-papasideris.gr/product/3603/eidi-kigkalerias-stop-portas-stop-portas-toixoy-viometale-nikel-mat-[18.03.59]-

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Οι πολυστρωματικοί θα κουμπώσουν στους χάλκινους μία φορά στην είσοδο του μπάνιου και μια δεύτερη στην έξοδο του μπάνιου. Μέσα στο μπάνιο θα είναι μόνο πολυστρωματικοί.

Υπαρχει λογος που θες να αλλαχτουν οι χαλκινοι;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

Εάν βάλεις πολυστρωματικες σωλήνες, τότε βάζεις και κολλεκτερ. Εάν δε θες κολλεκτερ , τότε βάζεις πάλι χαλκοσωληνες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mpiftekis είπε

επειδη θα μπερδευτει αρκετα η φαση και επειδη μια φορα στα 30 χρονια κανεις ανακαινιση, βαλε κολεκτερ... 100-150€ ειναι η διαφορα, καλυτερα παρε φθηνότερες μπαταρίες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...