meletis_m Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε ΣΟΣ επείγον! Τι κάνουμε σε αυτήν εδώ τη διαρροή; Είναι μικρή, 1-2 σταγόνες/λεπτό. Θα μεγαλώσει όμως γιατί έχει σκουριά. Φέτα σε παλιού τύπου σώμα καλοριφέρ. Να βάλω κάποια κόλλα, κάποιο σιδηρόστοκο, κάτι άλλο; Τρίβω να φύγει η σκουριά, ή προτιμώ αντισκωριακό; Μόνο αλλαγή του σώματος. Κλείσε το αυτόματο πλήρωσης όταν κάνεις αλλαγή. Καλό θα ήταν να αλλάξεις και τους διακόπτες λόγω ηλικίας . 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, meletis_m είπε Μόνο αλλαγή του σώματος. Κλείσε το αυτόματο πλήρωσης όταν κάνεις αλλαγή. Καλό θα ήταν να αλλάξεις και τους διακόπτες λόγω ηλικίας . Πωωω μεγάλη ταλαίπα. Δεν τα έχω και καλά με το διαχειριστή, θα μου βγάλει την πίστη μέχρι να κλείσει το διακόπτη πλήρωσης...
dimitris_st13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε ΣΟΣ επείγον! Τι κάνουμε σε αυτήν εδώ τη διαρροή; Είναι μικρή, 1-2 σταγόνες/λεπτό. Θα μεγαλώσει όμως γιατί έχει σκουριά. Φέτα σε παλιού τύπου σώμα καλοριφέρ. Να βάλω κάποια κόλλα, κάποιο σιδηρόστοκο, κάτι άλλο; Τρίβω να φύγει η σκουριά, ή προτιμώ αντισκωριακό; Μπορείς να του δώσεις χρόνο ζωής (άγνωστο το πόσο - 1/4 χρόνια) με πολύ καλό τρίψιμο - αγρείεμα με χοντρό σμυριδοπανο, και έπειτα μπόλικο σιδηρόστοκο. Αφού το αφήσεις να στεγνώσει και είναι κλειστός ο αυτόματος πλήρωσης κλπ. 5 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Πωωω μεγάλη ταλαίπα. Δεν τα έχω και καλά με το διαχειριστή, θα μου βγάλει την πίστη μέχρι να κλείσει το διακόπτη πλήρωσης... Ένα βανακι είναι...
troi.g Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε Πωωω μεγάλη ταλαίπα. Δεν τα έχω και καλά με το διαχειριστή, θα μου βγάλει την πίστη μέχρι να κλείσει το διακόπτη πλήρωσης... Επειδή η εγκατάσταση σου είναι παλιά, πολύ πιθανόν να μην έχει αυτόματο πλήρωσης, αλλά δοχείο διαστολής στην ταράτσα του κτιρίου . Πόσους ορόφους είναι το κτίριο, και εσύ σε ποιον όροφο εισαι; Μην αγγίξεις τίποτα εάν δε διασφαλίσεις ότι έχεις κλείσει την πλήρωση του νερού στο κύκλωμα. 1
Speculoos Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Έχετε εμπειρεία από έξυπνους θερμοστάτες (πχ Tado); Υπάρχει κάποια διαφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 21 λεπτά πριν, Speculoos είπε Έχετε εμπειρεία από έξυπνους θερμοστάτες (πχ Tado); Υπάρχει κάποια διαφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας; Ειναι πολυ ακριβοι για να παρεις τα λεφτα που θα δωσεις. Αν ειχες μοντερνο λεβητα πχ αεριου μερικοι καλοι που εχουν δικο τους προτοκολο πχ opentherm μπορουν και ρυθμιζουν το καυστηρα να καιει αναλογα τη διαφορα θερμοκρασιας. Οι κλασικοι θερμοστατες ειναι on/off https://support.tado.com/en/articles/3478984-how-do-i-know-how-often-tado-turns-my-heating-system-on-and-off Δες εδω διαφορα με relay η digital. Το προβλημα ειναι αν εχεις πολλους θερμοστατες δε μπορει να παιξει αυτο χωρις εξειδικευμενο εξοπλισμο. Στην ελλάδα δε το γνωρίζουν καν ουτε οι επισημοι τεχνικοι τουλαχιστον η πλειοψηφια οταν το ειχα ψαξει και ειχα μιλησει με καμια 30ρια κανεις δεν ειχε ιδεα ολοι ξερανε το on/off μονο. Βεβαια οι επωνυμοι λεβητες εχουν δικους τους θερμοστατες για ολες τις αναγκες αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν στην ελλαδα για advanced setups ή θα πρεπει να κανεις παρεγγελία και θα ειναι δυσκολο καθως δε θα γνωριζουν την υπαρξη. Το πιο απλο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις θερμοστατικες κεφαλες για παραδειγμα 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 13 ώρες πριν, troi.g είπε Επειδή η εγκατάσταση σου είναι παλιά, πολύ πιθανόν να μην έχει αυτόματο πλήρωσης, αλλά δοχείο διαστολής στην ταράτσα του κτιρίου . Πόσους ορόφους είναι το κτίριο, και εσύ σε ποιον όροφο εισαι; Μην αγγίξεις τίποτα εάν δε διασφαλίσεις ότι έχεις κλείσει την πλήρωση του νερού στο κύκλωμα. To κτήριο έχει 6 ορόφους και είμαι στον 6ο. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό, αλλά έχω δυσκολία στη θέρμανση (οοοοποτε και αααααν ανάψει), καθώς αργεί πολύ να ανέβει. Επίσης, χρειάζεται τακτικές και μεγάλες εξαερώσεις σχεδόν κάθε σώμα. Τι μπορεί να συμβεί αν κλείσω καλά και τους 2 διακόπτες; Τυπικά δε θα είναι σα να είναι συνδεδεμένο ακόμα το σώμα; Γιατί πρέπει να κλείσω και την πλήρωση νερού;
meletis_m Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 29 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε To κτήριο έχει 6 ορόφους και είμαι στον 6ο. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό, αλλά έχω δυσκολία στη θέρμανση (οοοοποτε και αααααν ανάψει), καθώς αργεί πολύ να ανέβει. Επίσης, χρειάζεται τακτικές και μεγάλες εξαερώσεις σχεδόν κάθε σώμα. Τι μπορεί να συμβεί αν κλείσω καλά και τους 2 διακόπτες; Τυπικά δε θα είναι σα να είναι συνδεδεμένο ακόμα το σώμα; Γιατί πρέπει να κλείσω και την πλήρωση νερού; Οι διακοπτες πολλές φορές από τα άλατα κολλάνε και τα χρόνια που έχουν . Για αυτό καλό είναι να κλείσεις για σίγουρα τη πλήρωση. Εάν έχει η πολυκατοικία κλειστό κύκλωμα θέρμανσης , προφανώς κάνεις από αυτούς που έρχεται και "υποτιθεται" κάνει συντήρηση δε έχει δει το δοχείο διαστολής (το μέτρανε). Να γίνει ένας έλεγχος και σε αυτό και στον αυτόματο πλήρωσης εάν δουλεύει (εφόσον η θέρμανση έχει κλειστό κύκλωμα) Τα σώματα σου δηλαδή ζεσταίνουν μέχρι τη μέση και κάτω είναι χλιαρά ; Το έχεις παρατηρήσει σε όλα τα σώματα ;
qwertyuiop2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, meletis_m είπε Οι διακοπτες πολλές φορές από τα άλατα κολλάνε και τα χρόνια που έχουν . Για αυτό καλό είναι να κλείσεις για σίγουρα τη πλήρωση. Εάν έχει η πολυκατοικία κλειστό κύκλωμα θέρμανσης , προφανώς κάνεις από αυτούς που έρχεται και "υποτιθεται" κάνει συντήρηση δε έχει δει το δοχείο διαστολής (το μέτρανε). Να γίνει ένας έλεγχος και σε αυτό και στον αυτόματο πλήρωσης εάν δουλεύει (εφόσον η θέρμανση έχει κλειστό κύκλωμα) Τα σώματα σου δηλαδή ζεσταίνουν μέχρι τη μέση και κάτω είναι χλιαρά ; Το έχεις παρατηρήσει σε όλα τα σώματα ; Όχι, ζεσταίνονται, απλά αργούν, γιατί είμαι στον 6ο. Δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα, πέραν του ότι θέλουν κάθε χρόνο εξαέρωση (ενώ πχ στο πατρικό μου, αρκετά πιο νεόδμητο και β όροφο, δεν απαιτείται σχεδόν ποτέ).
meletis_m Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 22 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Όχι, ζεσταίνονται, απλά αργούν, γιατί είμαι στον 6ο. Δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα, πέραν του ότι θέλουν κάθε χρόνο εξαέρωση (ενώ πχ στο πατρικό μου, αρκετά πιο νεόδμητο και β όροφο, δεν απαιτείται σχεδόν ποτέ). Να θέλει κάθε λίγο εξαέρωση δε είναι φυσιολογικό. Εάν είναι κλειστό κύκλωμα θέρμανσης , κάντε έλεγχο στο δοχείο διαστολής και στο αυτόματο πλήρωσης. Τη ίδια βλάβη είχα σε μονοκατοικία και άλλαξα το αυτόματο πλήρωσης είχε κολλήσει και του έβαλα και ένα φίλτρο για επιπρόσθετη προστασία
troi.g Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε To κτήριο έχει 6 ορόφους και είμαι στον 6ο. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό, αλλά έχω δυσκολία στη θέρμανση (οοοοποτε και αααααν ανάψει), καθώς αργεί πολύ να ανέβει. Επίσης, χρειάζεται τακτικές και μεγάλες εξαερώσεις σχεδόν κάθε σώμα. Τι μπορεί να συμβεί αν κλείσω καλά και τους 2 διακόπτες; Τυπικά δε θα είναι σα να είναι συνδεδεμένο ακόμα το σώμα; Γιατί πρέπει να κλείσω και την πλήρωση νερού; Έχεις πρόσβαση στην ταράτσα να δεις εάν έχει δοχείο διαστολης; Είναι ένα γαλβανιζε κουτί, με τρεις σωλήνες τριγύρω του. Πρέπει να σιγουρεψεις ότι είναι κλειστή η πλήρωση, γιατί υπάρχει περίπτωση όταν πας να κλείσεις τους διακόπτες να αρχίσουν να τρέχουν και να μη μπορείς να σταματήσεις το νερό.
Doubt Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 7 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε To κτήριο έχει 6 ορόφους και είμαι στον 6ο. Δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό, αλλά έχω δυσκολία στη θέρμανση (οοοοποτε και αααααν ανάψει), καθώς αργεί πολύ να ανέβει. Επίσης, χρειάζεται τακτικές και μεγάλες εξαερώσεις σχεδόν κάθε σώμα. 6 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Όχι, ζεσταίνονται, απλά αργούν, γιατί είμαι στον 6ο. Δεν έχω κάποιο άλλο πρόβλημα, πέραν του ότι θέλουν κάθε χρόνο εξαέρωση (ενώ πχ στο πατρικό μου, αρκετά πιο νεόδμητο και β όροφο, δεν απαιτείται σχεδόν ποτέ). Κεντρική θέρμανση ή αυτονομία; Οικονομικά ασύμφορο μου φαίνεται το σύστημα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Στο μπανιο εχουμε το κολλεκτερ με τα νερα του σπιτιου. Ολος ο υπολοιπος τοιχος εχει μαυρο πλακακι. Με τι μπορω να το κλεισω για να μην φαινεται αηδια αλλα να εχω και ευκολη πρόσβαση οταν χρειαστω; Πριν ηταν πιο μικρο το ανοιγμα και το πλαστικο δεν αρκει ασε που φαινεται και αηδια..
mechpanos Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 58 λεπτά πριν, Spect~ είπε Στο μπανιο εχουμε το κολλεκτερ με τα νερα του σπιτιου. Ολος ο υπολοιπος τοιχος εχει μαυρο πλακακι. Με τι μπορω να το κλεισω για να μην φαινεται αηδια αλλα να εχω και ευκολη πρόσβαση οταν χρειαστω; Πριν ηταν πιο μικρο το ανοιγμα και το πλαστικο δεν αρκει ασε που φαινεται και αηδια.. Θα σου προτείνω κάτι, όπου θες συνεργασία μάστορα πλακά (να του κόβει) και υδραυλικού να συνενογιέται... Υποθέτω ότι το πλακάκι με κόλλες + το δικό του πάχος, έρχεται κανένα πόντο πιο έξω από το ερμάριο του κολλεκτέρ. Θα μετρήσεις διάσταση ερμαρίου. Θα κάνεις custom κατασκευή καπάκι. Θα πας στο πλησιέστερο μηχανουργείο/στράντζα-ψαλίδι, και θα τους πεις να σου βγάλουν μια λαμαρίνα γαλβανιζέ, διάσταση κάτι τις μικρότερη από το κενό που αφήνει το πλακάκι. Πχ αν είναι 45 Χ 45, κάντο 44.5 Χ 44.5. Να μπορεί να μπει να βγει άνετα, αλλά να πατάει και στο χείλος του κολλεκτέρ καλά, να μπορεί μετά να πιάσει και βίδα. Θα μπει πάνω στο κολλεκτέρ, και επάνω εκεί θα κολλήσει ο πλακάς είτε με κόλλα, είτε με sikaflex (αναλόγως πόσο πάχος του "δίνει" ανοχή το μέσα - έξω του χείλους του ερμαρίου, πλακάκια. Θα σου ξετρυπήσει με διαμαντοτρύπανο ο υδραυλικός να σου βάλει και 2 ωραίες λαβές να το βγάζεις, και 1-2 βιδούλες, και θα γίνει κουκλί. Το μόνο που θα φαίνεται, θα είναι ένα κενό περιμετρικά. Αν το πιάσει ο πλακάς το νόημα, μπορεί να το βγάλει πολύ ωραίο. Εγώ αυτό έκανα (είχε βάλει και μεγάλο κολλεκτέρ ο υδραυλικός μου, πανάθεμά τον) αλλά δεν το έπιασε ο πλακάς 100%, μου είπε να στρατζάρω τη λαμαρίνα και καλά να κάνει "U" για να φωλιάσει μέσα το πλακάκι, και μας παίδεψε αυτό λίγο στην ευθυγράμμιση, εκ των υστέρων του είπα αν ήταν επίπεδη η λαμαρίνα και ευθυγράμμιζες εσύ το πλακάκι κι ας ήταν λίγο στραβή η λαμαρίνα από μέσα, τι θα γινόταν...τίποτα μου λέει απλά σκέφτηκα ότι έτσι θα ήταν καλύτερα...και τώρα μου φαίνεται λίγο περισσότερο κενό από τη μία λίγο λιγότερο από την άλλη, και φαίνεται λίγο και η ακμή της λαμαρίνας...κλάιν βέβαια... Ευτυχώς είχα μεγάλη διάσταση πλακάκι και πήγε ένα μονοκόμματο. 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, mechpanos είπε Θα σου προτείνω κάτι, όπου θες συνεργασία μάστορα πλακά (να του κόβει) και υδραυλικού να συνενογιέται... Υποθέτω ότι το πλακάκι με κόλλες + το δικό του πάχος, έρχεται κανένα πόντο πιο έξω από το ερμάριο του κολλεκτέρ. Θα μετρήσεις διάσταση ερμαρίου. Θα κάνεις custom κατασκευή καπάκι. Θα πας στο πλησιέστερο μηχανουργείο/στράντζα-ψαλίδι, και θα τους πεις να σου βγάλουν μια λαμαρίνα γαλβανιζέ, διάσταση κάτι τις μικρότερη από το κενό που αφήνει το πλακάκι. Πχ αν είναι 45 Χ 45, κάντο 44.5 Χ 44.5. Να μπορεί να μπει να βγει άνετα, αλλά να πατάει και στο χείλος του κολλεκτέρ καλά, να μπορεί μετά να πιάσει και βίδα. Θα μπει πάνω στο κολλεκτέρ, και επάνω εκεί θα κολλήσει ο πλακάς είτε με κόλλα, είτε με sikaflex (αναλόγως πόσο πάχος του "δίνει" ανοχή το μέσα - έξω του χείλους του ερμαρίου, πλακάκια. Θα σου ξετρυπήσει με διαμαντοτρύπανο ο υδραυλικός να σου βάλει και 2 ωραίες λαβές να το βγάζεις, και 1-2 βιδούλες, και θα γίνει κουκλί. Το μόνο που θα φαίνεται, θα είναι ένα κενό περιμετρικά. Αν το πιάσει ο πλακάς το νόημα, μπορεί να το βγάλει πολύ ωραίο. Εγώ αυτό έκανα (είχε βάλει και μεγάλο κολλεκτέρ ο υδραυλικός μου, πανάθεμά τον) αλλά δεν το έπιασε ο πλακάς 100%, μου είπε να στρατζάρω τη λαμαρίνα και καλά να κάνει "U" για να φωλιάσει μέσα το πλακάκι, και μας παίδεψε αυτό λίγο στην ευθυγράμμιση, εκ των υστέρων του είπα αν ήταν επίπεδη η λαμαρίνα και ευθυγράμμιζες εσύ το πλακάκι κι ας ήταν λίγο στραβή η λαμαρίνα από μέσα, τι θα γινόταν...τίποτα μου λέει απλά σκέφτηκα ότι έτσι θα ήταν καλύτερα...και τώρα μου φαίνεται λίγο περισσότερο κενό από τη μία λίγο λιγότερο από την άλλη, και φαίνεται λίγο και η ακμή της λαμαρίνας...κλάιν βέβαια... Ευτυχώς είχα μεγάλη διάσταση πλακάκι και πήγε ένα μονοκόμματο. Ωραιος. Το κακο ειναι οτι ειναι το μονο πλακακι που δεν εχω περισευμα! 🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις