Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θελω να αγορασω πλυντήριο πιατων ανω παγκου.

Τωρα βλεπω αν μπορω να το βαλω. 

Οι αποριες που εχω ειναι οι εξης:

Το λαστιχο του νερου και τις αποχετεύσης που πρεπει να κατεβουν κατω απο το νεροχύτη, θα ανοιξω τρυπα στο παγκο, υπαρχει κατι σαν ροζετα να προφυλαξω το παγκο γιατι θα ναι ακάλυπτος; 

Σκεφτηκα να κανω την τρυπα τετραγωνη και μετα να βαλω πλαστικη γωνια πχ  3*3 διασταση.

Κατω εχω σημείωση με τετράγωνο και κυκλο τα πιθανα σημεια που θα παρω νερό για το πλυντήριο, με ενα ταφ και μια βανα. 

Που ειναι πιο καλα να βαλω το ταφ; 

Δοκιμασα να κλεισω τον διακόπτη του κρυου αλλα ειναι πλαστικη η βανα και εφαγα ακυρο. Πιστευω με ενα 7αρακι να την κλεισω. Αλλιως θα πρέπει να κλεισω την κεντρική βανα.

https://ibb.co/thd4xgm
https://ibb.co/SsM8W7f

Αναμονή για την αποχέτευση απο τι καταλαβα εχει. Απλα πρεπει να παρω το πλαστικο εξαρτημα που μπαινει, ωστε να κουμπωσει.

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Το λαστιχο του νερου και τις αποχετεύσης που πρεπει να κατεβουν κατω απο το νεροχύτη, θα ανοιξω τρυπα στο παγκο, υπαρχει κατι σαν ροζετα να προφυλαξω το παγκο γιατι θα ναι ακάλυπτος; 

Σκεφτηκα να κανω την τρυπα τετραγωνη και μετα να βαλω πλαστικη γωνια πχ  3*3 διασταση.

Κατω εχω σημείωση με τετράγωνο και κυκλο τα πιθανα σημεια που θα παρω νερό για το πλυντήριο, με ενα ταφ και μια βανα. 

Δοκιμασα να κλεισω τον διακόπτη του κρυου αλλα ειναι πλαστικη η βανα και εφαγα ακυρο. Πιστευω με ενα 7αρακι να την κλεισω. Αλλιως θα πρέπει να κλεισω την κεντρική βανα.

Αναμονή για την αποχέτευση απο τι καταλαβα εχει. Απλα πρεπει να παρω το πλαστικο εξαρτημα που μπαινει, ωστε να κουμπωσει.

Στη δεύτερη φωτογραφία θα ενώσεις. Το πιο σωστό είναι να λύσεις το διακοπτακι και να βάλεις ταφ. Στη δική σου περίπτωση προτείνω, κλείνεις το γενικό του νερού και ανοίγεις μια βρύση να σπάσει η πίεση. Βάζεις μια λεκανιτσα κάτω από το διακοπτακι του κρύου και λυσε το σπιράλ, θα τρέξουν λίγα νερά. Ύστερα πάνω στο διακοπτακι θα βάλεις το ταφ με δύο διακοπτακια, ένα μισή επι μισή ίντσα,  και ένα μισή επί τρία τέταρτα για το πλυντήριο. Εννοείται ότι χρειάζεται καναβι ή τεφλον ή νήμα.

Επίσης θέλει λίγο ψάξιμο για το εξάρτημα που μπαίνει στο σιφωνι για την αποχέτευση, δεν ταιριάζουν όλα.

Υπάρχει περίπτωση να μπορείς να μπεις από το πλάι μέσα στο ντουλάπι; γιατί και πιο εύκολα μπορείς να το διορθώσεις στο μέλλον και σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα με στεγανοποιησεις , γιατί κακά τα ψέματα, όλο και κάποια νερά θα περάσουν στον πάγκο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Εγώ έτσι το έβαλα. Θα μπορούσα να είχα κόψει τη μια Βάνα το σπείρωμα να μη πιάνει χώρο. Το εξάρτημα για την αποχέτευση δεν είμαι σίγουρος αν θα βρεις καθώς έρχεται μαζί αν και παίζει να βρεις αλλά έχω δει φοβερές πατέντες. Ξέρω κόσμο που είναι πολυάσχολος και απλά έχει ένα ταψί από κάτω και χώνει απλά το λάστιχο. Ότι στάζει πάει στο ταψί.δε κάθετε να χάσει χρόνο με εξαρτήματα κτλ. Για το πάγκο μπορείς να βάλεις αυτό το στρογγυλό που βάζουν στα γραφεία ίσως και κάποιο κατάλληλο σφραγιστικό. 

IMG_20220507_004112.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα και απο εμενα! Θα ηθελα τα φωτα σας.

Εχω ενα επιπλο τηλεορασης μασιφ ξυλο, ανοιχτοχρωμο που ομως επειδη ειναι καποιων ετων εχει κιτρινισει/σκουρηνει αρκετα. Θελω να το επαναφερω στην αρχικη του μορφη οσο γινεται. Αφου το τριψω με τριβειο με τι προτεινετε να το περασω για να διατηρησει αναλλοιωτη την ανοιχτοχρωμη, ξυλενια του οψη? Ακρυλικη λακα? Βερνικι? Μηπως θελει και sealer πριν περασω κατι απο αυτα; Και αν εχετε και καποιο συγκεκριμενο προιον να προτεινετε. Επειδη δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου, αλλα οτι εχω βρει μεσω ιντερνετ, καθε βοηθεια ευπροσδεκτη! Ευχαριστω εκ των προτερων.

Επεξ/σία από Link83
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Link83 είπε

Καλησπερα και απο εμενα! Θα ηθελα τα φωτα σας.

Εχω ενα επιπλο τηλεορασης μασιφ ξυλο, ανοιχτοχρωμο που ομως επειδη ειναι καποιων ετων εχει κιτρινισει/σκουρηνει αρκετα. Θελω να το επαναφερω στην αρχικη του μορφη οσο γινεται. Αφου το τριψω με τριβειο με τι προτεινετε να το περασω για να διατηρησει αναλλοιωτη την ανοιχτοχρωμη, ξυλενια του οψη? Ακρυλικη λακα? Βερνικι? Μηπως θελει και sealer πριν περασω κατι απο αυτα; Και αν εχετε και καποιο συγκεκριμενο προιον να προτεινετε. Επειδη δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου, αλλα οτι εχω βρει μεσω ιντερνετ, καθε βοηθεια ευπροσδεκτη! Ευχαριστω εκ των προτερων.

Για καλό αποτέλεσμα πας σε λουσταδορο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Φτιάχνω ένα υπαίθριο κουζινάκι στην αυλή μου, περίπου 5τ.μ. και ψάχνομαι λίγο για το δάπεδο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει τσιμεντοκονία και έχω αφήσει 2cm ώστε να στρωθεί από πάνω κόλλα-πλακάκι και να έρθει τελικά στο ίδιο επίπεδο με υπάρχον σταμπωτό δάπεδο που έχω δίπλα. Επειδή όμως φοβάμαι το πλακάκι και οι αρμοί του θα δείχνουν άσχημα κολλητά με το σταμπωτό σκεφτόμουν μήπως αντί για πλακάκι μπορώ να κάνω κι εδώ σταμπωτό, χωρίς βέβαια να γίνει σκαλί ή δόντι. Ξέρω ότι τα 2cm είναι πολύ λίγα για σταμπωτό, δεν θέλω επίσης να σκάψω πιο βαθιά.

Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο τσιμεντοειδές υλικό που να μπορεί να στρωθεί σε τόσο μικρό πάχος, να έχει παρόμοια όψη με το σταμπωτό (τουλάχιστον στο χρώμα) και να μπορώ να δώσω και κάποια ρήση να φεύγουν τα νερά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, katbo είπε

Καλημέρα σε όλους!

Φτιάχνω ένα υπαίθριο κουζινάκι στην αυλή μου, περίπου 5τ.μ. και ψάχνομαι λίγο για το δάπεδο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει τσιμεντοκονία και έχω αφήσει 2cm ώστε να στρωθεί από πάνω κόλλα-πλακάκι και να έρθει τελικά στο ίδιο επίπεδο με υπάρχον σταμπωτό δάπεδο που έχω δίπλα. Επειδή όμως φοβάμαι το πλακάκι και οι αρμοί του θα δείχνουν άσχημα κολλητά με το σταμπωτό σκεφτόμουν μήπως αντί για πλακάκι μπορώ να κάνω κι εδώ σταμπωτό, χωρίς βέβαια να γίνει σκαλί ή δόντι. Ξέρω ότι τα 2cm είναι πολύ λίγα για σταμπωτό, δεν θέλω επίσης να σκάψω πιο βαθιά.

Υπάρχει μήπως κάποιο άλλο τσιμεντοειδές υλικό που να μπορεί να στρωθεί σε τόσο μικρό πάχος, να έχει παρόμοια όψη με το σταμπωτό (τουλάχιστον στο χρώμα) και να μπορώ να δώσω και κάποια ρήση να φεύγουν τα νερά;

Χαλαζιακό, πατητή τσιμεντοκονία...Την ρήση όμως δεν την δίνεις με αυτά, την έχεις ήδη δώσει με το υπόστρωμα (όπως και με το πλακάκι, άλλωστε, ρίχνεις πρώτα γεμίσματα ρήσεων.)
Αλλά σιγά αν είναι μάστορας ο πλακάς, θα το φέρει ωραία και το πλακάκι και θα το αρμολογήσει όμορφα με το σταμπωτό...θα του βρεις κι ένα πλακάκι που θα ταιριάζει, βέβαια!

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 28/4/2022 στις 3:37 ΜΜ, mechpanos είπε

Η πυκνότητα του υγρού χιονιού είναι περίπου 150 κιλά /m3. Έτσι έχουμε 1,5*2,3*0,1*150 = 51 κιλά περίπου το φορτίο για 1 πόντους χιόνι. Αν πιάνει 20 πόντους χιόνι, το φορτίο θα είναι 102 κιλά κλπ.

Τελικά και για αρχή, θα φτιάξω (το πιο πιθανό σήμερα) μια βάση/σκελετό από dexion. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα βάλω για σκεπαστρο.

Έχω 2 ερωτήσεις..

1. Στους παραπάνω υπολογισμούς για 1 πόντο χιόνι θα έχουμε λογικά 5,1 κιλά στην παραπάνω επιφάνεια και στους 20cm θα έχουμε 102.  Σωστά?

2. Μια πιθανότητα είναι να βάλω σαν σκέπαστρο κόντρα πλακέ θαλάσσης (που θεωρητικά θα είναι και βαρύ και θα κρατάει την κατασκευή ή κεραμίδι λαμαρίνα. 

Πως μπορώ να υπολογίσω αν θα κάνουν δουλειά ή όχι? :) 

Γενικά είμαι πρακτικός τύπος αλλά με ενδιαφέρει να μάθω και πως γίνονται οι υπολογισμοί.. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, userAnon είπε

Τελικά και για αρχή, θα φτιάξω (το πιο πιθανό σήμερα) μια βάση/σκελετό από dexion. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα βάλω για σκεπαστρο.

Έχω 2 ερωτήσεις..

1. Στους παραπάνω υπολογισμούς για 1 πόντο χιόνι θα έχουμε λογικά 5,1 κιλά στην παραπάνω επιφάνεια και στους 20cm θα έχουμε 102.  Σωστά?

2. Μια πιθανότητα είναι να βάλω σαν σκέπαστρο κόντρα πλακέ θαλάσσης (που θεωρητικά θα είναι και βαρύ και θα κρατάει την κατασκευή ή κεραμίδι λαμαρίνα. 

Πως μπορώ να υπολογίσω αν θα κάνουν δουλειά ή όχι? :) 

Γενικά είμαι πρακτικός τύπος αλλά με ενδιαφέρει να μάθω και πως γίνονται οι υπολογισμοί.. 

ΜΗΝ το ακουμπήσεις απλά κάτω! Πρέπει να το βιδώσεις/στερεώσεις από κάπου πολύ καλά, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να το πάρει ο αέρας!
Για υπολογισμούς κλπ άστο. Γενικά θα έλεγα να φωνάξεις κανέναν επαγγελματία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Για καλό αποτέλεσμα πας σε λουσταδορο.

ΠαρηςΓ το γνωριζω οτι μπορει καποιος να παει σε λουστραδορο και να εχει καλυτερο αποτελεσμα αλλα αν ηθελα κατι τετοιο δεν θα ποσταρα στο νημα με θεμα συμβουλες για diy και αναπαλαιωσεις, δεν νομιζεις;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mechpanos είπε

ΜΗΝ το ακουμπήσεις απλά κάτω! Πρέπει να το βιδώσεις/στερεώσεις από κάπου πολύ καλά, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να το πάρει ο αέρας!
Για υπολογισμούς κλπ άστο. Γενικά θα έλεγα να φωνάξεις κανέναν επαγγελματία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δεν ξέρω πόσους επαγγελματίες περιμένεις εκεί έξω να ξέρουν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς σχετικούς με την αντοχή υλικών. Οι πλειοψηφία απλά βάζει φτιάχνει κάτι αρκετά δυνατό αυξάνοντας τις περισσότερες φορές έως και 1000% το κόστος κατασκευής.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Δεν ξέρω πόσους επαγγελματίες περιμένεις εκεί έξω να ξέρουν να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς σχετικούς με την αντοχή υλικών. Οι πλειοψηφία απλά βάζει φτιάχνει κάτι αρκετά δυνατό αυξάνοντας τις περισσότερες φορές έως και 1000% το κόστος κατασκευής.

Έχεις δίκιο αλλά:  ας φωνάξει μηχανικό να του κάνει μια μελετούλα, εγώ δεν έχω πρόβλημα, πάλι 1000% θα αυξηθεί το κόστος της κατασκευής, εκτός αν η μελέτη γίνει δωρεάν :) 

Οπότε βάζει εκεί ο μάστορας βάσει εμπειρίας αυτά που βάζει και τελειώνει το πανηγύρι σύντομα και χωρίς φόβο μην βρεθεί το κόντρα πλακέ θαλάσσης μαζί με το ντέξιον επάνω στο αμάξι ή ακόμα χειρότερα, στο κεφάλι, του γείτονα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mechpanos είπε

ναι, σκοπεύω να το στηρίξω κάθετα στον τοίχο πίσω. Στα βελάκια (εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα τόσο μεγάλο θέμα στεγανοποίησης) και ο στόχος είναι ο σκελετός να είναι πίσω από τις μονάδες. .

Νομίζω/ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να στηριχτεί και στο πάτωμα/οροφη. Αν χρειαστεί, επειδή έχουν μείνει κάτι μερεμέτια από την στεγανοποίση πέρυσι και θα έρθει για 1-2 ημέρες τον Ιούνιο ο τεχνικός θα του πω τι χρειάζομαι και θα αφού τρυπήσουμε θα το στεγανοποιήσει (ιδανικά όμως θέλω να αποφύγω τις τρύπες στην οροφη).

Θεωρείς ότι η μόνο η μεταλλική κατασκευή από dexion, χωρίς κανένα σκέπαστρο θα έχει πρόβλημα με τον αέρα? 

Picture111.png

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Έχεις δίκιο αλλά:  ας φωνάξει μηχανικό να του κάνει μια μελετούλα, εγώ δεν έχω πρόβλημα, πάλι 1000% θα αυξηθεί το κόστος της κατασκευής, εκτός αν η μελέτη γίνει δωρεάν :) 

Οπότε βάζει εκεί ο μάστορας βάσει εμπειρίας αυτά που βάζει και τελειώνει το πανηγύρι σύντομα και χωρίς φόβο μην βρεθεί το κόντρα πλακέ θαλάσσης μαζί με το ντέξιον επάνω στο αμάξι ή ακόμα χειρότερα, στο κεφάλι, του γείτονα.

Να κάνει και κανένα τάμα να έρθει μηχανικός για κάτι τόσο αστείο. Εγώ έχω προσπαθήσει να φέρω 3 μηχανικούς με αμοιβή και ακόμα περιμένω από Ιανουαρίο. Οπότε ότι θέλει ο μάστορας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...