Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, infini είπε

Καμιά ιδέα πως μπορώ να ξεκολλήσω τις βίδες στην κλειδαριά; Με κατσαβίδι όσο και αν προσπάθησα δεν ξεβιδώνουν.

DSCI0451.JPG

DSCI0452.JPG

Πρέπει να ξύσεις το χρώμα γύρω από το κεφάλι της βίδας κι αν δεν ξεβιδωνει ούτε τότε δοκίμασε spray για τη σκουριά ή πετρέλαιο.

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, infini είπε

Καμιά ιδέα πως μπορώ να ξεκολλήσω τις βίδες στην κλειδαριά; Με κατσαβίδι όσο και αν προσπάθησα δεν ξεβιδώνουν.

Δοκίμασε με ένα κρουστικό δραπανοκατσαβιδο Συνήθως χρησιμοποιούμε εξολκέα χαλασμένων βιδών  https://www.youtube.com/watch?v=Cqv2GTQgJjY Τώρα στην περίπτωση σου δεν συμφέρει η αγορά Μια λύση να τις κτυπήσεις και να ξανάδοκιμάσεις Μια άλλη να τις ζεστάνεις με φλόγιστρο Και τέλος κόβεις τα κεφάλια με τροχό βγάζεις την κλειδαριά και δοκιμάζεις με πένσα η  γκαζοταναλια

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, hp8 είπε

Δοκίμασε με ένα κρουστικό δραπανοκατσαβιδο Συνήθως χρησιμοποιούμε εξολκέα χαλασμένων βιδών  https://www.youtube.com/watch?v=Cqv2GTQgJjY Τώρα στην περίπτωση σου δεν συμφέρει η αγορά Μια λύση να τις κτυπήσεις και να ξανάδοκιμάσεις Μια άλλη να τις ζεστάνεις με φλόγιστρο Και τέλος κόβεις τα κεφάλια με τροχό βγάζεις την κλειδαριά και δοκιμάζεις με πένσα η  γκαζοταναλια

Αυτά γενικά είναι όταν πλέον έχουν κλωτσήσει τα κεφάλια. 

Αρχικά σπας τη μπογιά τόσο περιμετρικά στο κεφάλι όσο και στην εγκοπή του κεφαλιού. 

Μετά αντισκωριακο, το αφήνεις, ιδανικά μια μέρα. Πυρωμα ιδανικά με Mapp gas, αλλιώς με απλό φλόγιστρο για ΠΟΛΎ Ώρα (1-2 λεπτά) όπως και να έχει. Και μετά βάζεις κατσαβίδι. 

Αν δεν λύνει, σφυροκατσάβιδο. 

Αν δεν λύνει, τρύπημα με τρυπάνι και μετά τις βγάζεις με γκαζοταναλια. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μια συρόμενη επάλληλη σίτα, για επάλληλα παράθυρα συνολικών διαστάσεων 160x220, έχω ακούσει τιμές με μεγάλες αποκλίσεις… €330, €250, €150… κουφό;
Σε τι μπορούν να οφείλονται τέτοιες αποκλίσεις;
Να έχει να κάνει με τα πάχη των αλουμινίων που θα χρησιμοποιηθούν;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
Στις 2/5/2022 στις 1:25 ΜΜ, Doubt είπε

Πρέπει να ξύσεις το χρώμα γύρω από το κεφάλι της βίδας κι αν δεν ξεβιδωνει ούτε τότε δοκίμασε spray για τη σκουριά ή πετρέλαιο.

Αυτό

Δοκιμασμένο

classic-how-to-fix-anything

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/5/2022 στις 2:01 ΜΜ, infini είπε

...απλώς "με κατσαβίδι", τέτοια φάση, συνήθως από δύσκολα έως αδύνατο.

Ξύσε προσεκτικά την μπογιά με χαρτοκόπτη (λεπίδα/κοπίδι/όπως διάολο το λέτε εκεί που είσαι), "σκαλίζοντάς" την με την μύτη (...του χαρτοκόπτη ;ρ).

Με κάτι αρκετά αιχμηρής ακμής (ίσως και τον χαρτοκόπτη, αλλά θα παιδευτείς ΚΑΙ μπορεί και να μην έχεις κι αποτέλεσμα), "σκάψε" την,,,,χωρίστρα της κεφαλής της βίδας (το έχω κρατήσει από περιγραφή του "Μιγκελίτο" της Μαφάλντας αυτό :ρ), ώστε να την βαθύνεις, αλλά σε καμμία περίπτωση να μην την πλατύνεις. ΔΕΝ μιλάμε να πας κα'να,,,μέτρο κάτω, αλλά έστω και ελάχιστα : τύπου,,,μισό χιλιοστό, ακι λέω και πολύ....ΑΝ έχεις κάποιο πολύ μικρό κατσαβιδάκι, πχ από αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται για να σφίξουν βιδάκια σε γυαλιά, είναι ιδανικό, κάνοντας κινήσεις κατά μήκος της,,,,χωρίστρας, πιέζοντας "προς τα κάτω" το κατσαβιδάκι (κόβουν σαν νυστέρια, αυτά....). Αν τα καταφέρεις να βαθύνεις το "αυλάκι" της κεφαλής της βίδας, θα σε βοηθήσει πολύ.

Βρες ένα κανονικό κατσαβίδι, που να εφαρμόζει ΑΚΡΙΒΩΣ στο "αυλάκι". Να μην "παίζει" καθόλου, και να το ασιθάνεσαι σαν να "κουμπώνει". Ιδανικά να είναι από "γερό υλικό", ούτως ώστε να μην παραμορφώνεται από την πίεση που θ' ασκήσεις. Επίσης φρόντισε να είναι όσο πιο κοντό ΚΑΙ χοντρό γίνεται ("νάνους" τα λένε συνήθως αυτά), ούτως ώστε όλη η δύναμη που θ' ασκήσεις στην προσπάθεια περιστροφής να μην "χάνεται" λόγω του μήκους του "μοχλού". Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις έχω βρει φοβερά εύχρηστο, το να βγάζω τον "οδηγό" από το δραπανοκατσάβιδο που έχω (είναι "κουμπωτός"), να βάζω πάνω του την κατάλληλη μύτη, και να κάνω αυτό που θέλω με το χέρι, παρά χρησιμοποιώντας το ίδιο το δράπανο (το οποίο μπορεί να σου καταστρέψει την κεφαλή της βίδας), ασκώντας την πίεση/"ταχύτητα" που εγώ θέλω, πράγμα που δεν μπορείς να πετύχεις με το δράπανο που περιστρέφεται γρήγορα ακόμη και σε χαμηλή ταχύτητα.

...πριν όμως το χρησιμοποιήσεις (το κατάλληλο κατσαβίδι) : αν δεν έχεις καμινέτο που προτάθηκε, αρκεί κι ένα σεσουάρ στο τέρμα καυτό. Ακουμπώντας το πάνω στην βίδα, κι άσε το να δουλεύει και 10 λεπτά ξερωγώ (στήριξέ το με κάτι, αν βαριέσαι να το κρατάς). Και μετά ξεκινάς με το κατσαβίδι, προσπαθώντας να,,,"πάρεις το feeiling της βίδας" (ήμαρτον Παναγιά μου....), κάνοντας κινήσεις μία ξεβιδώματος και μία βιδώματος. ΑΝ καταφέρεις να την στρέψεις ΕΣΤΩ απειροελάχιστα, ξεβιδώνοντας, μετά,,,ξαναβίδωσέ την. Και καπάκι ξεβίδωμα κ.ο.κ. Αν νιώσεις ότι έχει "σηκωθεί" κάπως η κεφαλή (έχει ξεβιδώσει, μιλάμε πάντα για απειροελάχιστα, ρίχνεις σπρέυ τύπου "W40" ("λάδι σιλικόνης" τεσπα - αν δεν έχεις ήδη, βρίσκεις και στις λαϊκές με 1, άντε με 1,5 - 2€). Ας το να ρουφήξει το απειροελάχιστο εκείνο που θα μπορέσει να ρουφήξει, και μετά ξανα-μανά ξεβίδωμα-βίδωμα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ξαναπαίξε και με σεσουάρ, και με σπρέυ και με κατσαβίδι, κατά το δοκούν. Πρόσεχε απλώς μετά που θα ρίχνεις σπρέυ, να μην τυχόν τραυματίσεις την αυλάκωση της κεφαλής, καθότι θα γλυστράει πιο εύκολα το κατσαβίδι (βασικά με πχ μια μπατονέτα ή ένα κομμάτι λεπτό πανί) προσπάθα να "καθαρίσεις" την αυλάκωση της κεφαλής από το λάδι. Και γενικά οι κινήσεις με το κατσαβίδι να είναι "πίεση προς τα μέσα καθώς ταυτόχρονα θα προσπαθείς να γυρίσεις την βίδα". Πολύ προεσεκτικά, υπομονετικά, και μελετημένα : να "νιώθεις" την κάθε κίνηση που θα κάνεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, washcloud είπε

...απλώς "με κατσαβίδι", τέτοια φάση, συνήθως από δύσκολα έως αδύνατο.

Ξύσε προσεκτικά την μπογιά με χαρτοκόπτη (λεπίδα/κοπίδι/όπως διάολο το λέτε εκεί που είσαι), "σκαλίζοντάς" την με την μύτη (...του χαρτοκόπτη ;ρ).

Με κάτι αρκετά αιχμηρής ακμής (ίσως και τον χαρτοκόπτη, αλλά θα παιδευτείς ΚΑΙ μπορεί και να μην έχεις κι αποτέλεσμα), "σκάψε" την,,,,χωρίστρα της κεφαλής της βίδας (το έχω κρατήσει από περιγραφή του "Μιγκελίτο" της Μαφάλντας αυτό :ρ), ώστε να την βαθύνεις, αλλά σε καμμία περίπτωση να μην την πλατύνεις. ΔΕΝ μιλάμε να πας κα'να,,,μέτρο κάτω, αλλά έστω και ελάχιστα : τύπου,,,μισό χιλιοστό, ακι λέω και πολύ....ΑΝ έχεις κάποιο πολύ μικρό κατσαβιδάκι, πχ από αυτά που συνήθως χρησιμοποιούνται για να σφίξουν βιδάκια σε γυαλιά, είναι ιδανικό, κάνοντας κινήσεις κατά μήκος της,,,,χωρίστρας, πιέζοντας "προς τα κάτω" το κατσαβιδάκι (κόβουν σαν νυστέρια, αυτά....). Αν τα καταφέρεις να βαθύνεις το "αυλάκι" της κεφαλής της βίδας, θα σε βοηθήσει πολύ.

Βρες ένα κανονικό κατσαβίδι, που να εφαρμόζει ΑΚΡΙΒΩΣ στο "αυλάκι". Να μην "παίζει" καθόλου, και να το ασιθάνεσαι σαν να "κουμπώνει". Ιδανικά να είναι από "γερό υλικό", ούτως ώστε να μην παραμορφώνεται από την πίεση που θ' ασκήσεις. Επίσης φρόντισε να είναι όσο πιο κοντό ΚΑΙ χοντρό γίνεται ("νάνους" τα λένε συνήθως αυτά), ούτως ώστε όλη η δύναμη που θ' ασκήσεις στην προσπάθεια περιστροφής να μην "χάνεται" λόγω του μήκους του "μοχλού". Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις έχω βρει φοβερά εύχρηστο, το να βγάζω τον "οδηγό" από το δραπανοκατσάβιδο που έχω (είναι "κουμπωτός"), να βάζω πάνω του την κατάλληλη μύτη, και να κάνω αυτό που θέλω με το χέρι, παρά χρησιμοποιώντας το ίδιο το δράπανο (το οποίο μπορεί να σου καταστρέψει την κεφαλή της βίδας), ασκώντας την πίεση/"ταχύτητα" που εγώ θέλω, πράγμα που δεν μπορείς να πετύχεις με το δράπανο που περιστρέφεται γρήγορα ακόμη και σε χαμηλή ταχύτητα.

...πριν όμως το χρησιμοποιήσεις (το κατάλληλο κατσαβίδι) : αν δεν έχεις καμινέτο που προτάθηκε, αρκεί κι ένα σεσουάρ στο τέρμα καυτό. Ακουμπώντας το πάνω στην βίδα, κι άσε το να δουλεύει και 10 λεπτά ξερωγώ (στήριξέ το με κάτι, αν βαριέσαι να το κρατάς). Και μετά ξεκινάς με το κατσαβίδι, προσπαθώντας να,,,"πάρεις το feeiling της βίδας" (ήμαρτον Παναγιά μου....), κάνοντας κινήσεις μία ξεβιδώματος και μία βιδώματος. ΑΝ καταφέρεις να την στρέψεις ΕΣΤΩ απειροελάχιστα, ξεβιδώνοντας, μετά,,,ξαναβίδωσέ την. Και καπάκι ξεβίδωμα κ.ο.κ. Αν νιώσεις ότι έχει "σηκωθεί" κάπως η κεφαλή (έχει ξεβιδώσει, μιλάμε πάντα για απειροελάχιστα, ρίχνεις σπρέυ τύπου "W40" ("λάδι σιλικόνης" τεσπα - αν δεν έχεις ήδη, βρίσκεις και στις λαϊκές με 1, άντε με 1,5 - 2€). Ας το να ρουφήξει το απειροελάχιστο εκείνο που θα μπορέσει να ρουφήξει, και μετά ξανα-μανά ξεβίδωμα-βίδωμα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ξαναπαίξε και με σεσουάρ, και με σπρέυ και με κατσαβίδι, κατά το δοκούν. Πρόσεχε απλώς μετά που θα ρίχνεις σπρέυ, να μην τυχόν τραυματίσεις την αυλάκωση της κεφαλής, καθότι θα γλυστράει πιο εύκολα το κατσαβίδι (βασικά με πχ μια μπατονέτα ή ένα κομμάτι λεπτό πανί) προσπάθα να "καθαρίσεις" την αυλάκωση της κεφαλής από το λάδι. Και γενικά οι κινήσεις με το κατσαβίδι να είναι "πίεση προς τα μέσα καθώς ταυτόχρονα θα προσπαθείς να γυρίσεις την βίδα". Πολύ προεσεκτικά, υπομονετικά, και μελετημένα : να "νιώθεις" την κάθε κίνηση που θα κάνεις. 

για κατι τετοιες περιπτωσεις λατρευω το παλμικό κατσαβίδι μου. σε ιδια περιπτωση φιλου (κλειδαρια βαμμενη 3-4 χερια) επαιξε οντως κοπίδι γυρω απο το κεφαλι και μετα απευθείας παλμικό (ο φιλος προσπαθούσε 2 μερες με απλα και κατσαβίδια μπαταρίας χωρις αποτελεσμα, ευτυχως δεν εφαγε τη βιδα). Οποτε στο φιλο που εχει προβλημα προτεινω να δει μηπως κανενας δικός του εχει παλμικό κατσαβίδι. Πολυ προσοχη επισης στο να ταιριαζει καλα η μυτη στο κενο και να μη παιζει.

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα σας,

έχω δίλημμα για το ποια κόλλα πλακιδίων (για πλακάκι 60χ60) να επιλέξω σε εξωτερικό χώρο αυλής. Ο μάστορας μου έχει προυπολογίσει την durostick ακρυλική. Επειδή δε μου γεμίζει το μάτι, εγω πρότεινα kerakoll H30 gel ή ακόμα καλύτερα Η40.

Η δαπάνη είναι κοινόχρηστη, οπότε ο δεύτερος ιδιοκτήτης (έχει συγγενή που πουλάει δική του κόλλα πλακιδίων) μου είπε θέλουμε κόλλα με δείκτη ακρυλικότητας τουλάχιστον C2 και δείκτη ελαστικότητας s1!

μου ανέφερε ότι η απλή Η30 και η Η40 έχουν αυτες τις πιστοποιήσεις, ενώ οι εκδόσεις τους με το gel δε τις έχουν και είναι marketing.

Το ερώτημα ποια επιλέγω και γιατί ?

και αν έχετε να προτείνετε και στόκο (μου είπε ένας χονδροκόκκος εξωτερικου αρκεί)

ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα σας,

έχω δίλημμα για το ποια κόλλα πλακιδίων (για πλακάκι 60χ60) να επιλέξω σε εξωτερικό χώρο αυλής. Ο μάστορας μου έχει προυπολογίσει την durostick ακρυλική. Επειδή δε μου γεμίζει το μάτι, εγω πρότεινα kerakoll H30 gel ή ακόμα καλύτερα Η40.

Η δαπάνη είναι κοινόχρηστη, οπότε ο δεύτερος ιδιοκτήτης (έχει συγγενή που πουλάει δική του κόλλα πλακιδίων) μου είπε θέλουμε κόλλα με δείκτη ακρυλικότητας τουλάχιστον C2 και δείκτη ελαστικότητας s1!

μου ανέφερε ότι η απλή Η30 και η Η40 έχουν αυτες τις πιστοποιήσεις, ενώ οι εκδόσεις τους με το gel δε τις έχουν και είναι marketing.

και αν έχετε να προτείνετε και στόκο (μου είπε ένας χονδροκόκκος εξωτερικου αρκεί)

ευχαριστώ.

Την κερακολ τη θεωρω καλυτερη. Οι περισσοτεροι πλακαδες που βλεπω δουλεύουν την 30 gel. Βεβαια στις περισσοτερες περιπτωσεις μεσα τους πετυχαινω και δουλευουν. Τωρα για πιστοποιησεις για εξωτερικό χωρο δε γνωριζω, αλλά φαντάζομαι ότι είναι καλύτερη από την ακρυλικη της ντουροστικ. Οσον αφορα για στοκο ειτε κερακολ , ειτε mapei

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή και εγώ ήμουν σε αντίστοιχο ψάξιμο πριν λίγο καιρό με εσένα μου είχαν προτείνει

Kerakoll h30 gel / h40 gel

Sika Sikaceram 241 Flex / Sika Sikaceram 243 Ultraflex

Επεξ/σία από cger
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα σας,

ευχαριστώ.

kerakoll h40 gel

mapei maxi s1

durostick gold (ή elastic)

ή άλλη κατηγορίας s1 - s2

Βασικά αν μπορείτε βάλτε το σύστημα αποσύμπλεξης της kerakoll για να παραλάβει τις θερμοκρασιακές συστολές - διαστολές.
Για αρμό mapei ULTRACOLOR PLUS και στα σοβατεπί σφράγιση με mapelastic ίδιας απόχρωσης. Αρμό να κάνετε χοντρό για να μπορεί να παραλάβει τις παραμορφώσεις του πλακιδίου από τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Ίσως γι' αυτό να ζήτησε χονδρόκοκκο ο μάστορας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, mechpanos είπε

kerakoll h40 gel

mapei maxi s1

durostick gold (ή elastic)

ή άλλη κατηγορίας s1 - s2

Βασικά αν μπορείτε βάλτε το σύστημα αποσύμπλεξης της kerakoll για να παραλάβει τις θερμοκρασιακές συστολές - διαστολές.
Για αρμό mapei ULTRACOLOR PLUS και στα σοβατεπί σφράγιση με mapelastic ίδιας απόχρωσης. Αρμό να κάνετε χοντρό για να μπορεί να παραλάβει τις παραμορφώσεις του πλακιδίου από τις θερμοκρασιακές μεταβολές. Ίσως γι' αυτό να ζήτησε χονδρόκοκκο ο μάστορας.

σε ευχαριστώ πολύ!

μια ερώτηση, η H40 gel απο οτι βλέπω δεν είναι S1, ενω η απλή είναι. Μήπως έχει να κάνει με το gel αυτό ?

επειδή και εσυ μου προτείνεις s1-s2 αλλα η πρώτη που προτείνεις δεν είναι..

με το σύστημα αποσύμπλεξης της kerakoll εννοείς την H40 gel, σωστά ?

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Silenzio είπε

σε ευχαριστώ πολύ!

μια ερώτηση, η H40 gel απο οτι βλέπω δεν είναι S1, ενω η απλή είναι. Μήπως έχει να κάνει με το gel αυτό ?

επειδή και εσυ μου προτείνεις s1-s2 αλλα η πρώτη που προτείνεις δεν είναι..

Αυτό είναι πολύ αμφιλεγόμενο να σου πω την αλήθεια. Εταιρεία και τεχνίτες που την χρησιμοποιούν και πίνουν νερό στο όνομά της, ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερη κατηγορία από s1 και η καλύτερη κόλλα γενικώς, αλλά τελείως διαφορετική τεχνολογία. Εμένα επειδή είμαι καχύποπτος δεν με συγκίνησαν αυτά, δεν την προτιμούσε ο δικός μου μάστορας, και πουλήθηκα κυριολεκτικά στην Durostick Elastic (S2) για τα μπαλκόνια. Στις αυλές έβαλα System Technica S1 και λίγο Durostick Gold (S1). Το S1 και S2 είναι το πόσο ελαστική είναι η κόλλα στην παραμόρφωση (γι' αυτό και στις βεράντες-μπαλκόνια επέλεξα S2, και έβαλα και μεμβράνη απεμπλοκής/στεγανοποίησης από κάτω)...στις αυλές και η πιο προσιτή S1 μια χαρά με κάλυπτε. Τέλος πάντων επειδή είναι αυλή δεν θα πονοκεφάλιαζα και τόσο, κοίτα λίγο και την τσέπη ;) 
Δεν ξέρω τι έχετε σκοπό να κάνετε από πλευράς στεγανοποίησης ειδικά στην ζώνη περιμετρικά του τοίχου, ίσως καλύτερα να δώσετε εκεί λίγη έμφαση.

• Thanks 2
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Θέλω να βάψω όλο το παρακάτω ντουλάπι λευκό, αλλά έχει γυαλί στο κέντρο.

Μπορώ να βάψω απευθείας πάνω ή πρέπει να το περάσω πρώτα με κάποιο άλλο υλικό;

Θέλει ειδικό χρώμα;

Ευχαριστώ

IMG_20220506_110546.jpg

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Καλημέρα σε όλους!

Θέλω να βάψω όλο το παρακάτω ντουλάπι λευκό, αλλά έχει γυαλί στο κέντρο.

Μπορώ να βάψω απευθείας πάνω ή πρέπει να το περάσω πρώτα με κάποιο άλλο υλικό;

Θέλει ειδικό χρώμα;

Ευχαριστώ

IMG_20220506_110546.jpg

Εννοείς να βαψεις και το τζάμι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...