Doubt Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ένταξει. Αλλά, τι φταίει ? Δεν βρίσκει η πόρτα, κάπου. Σοβαρά τώρα περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος πχ 200 χλμ μακριά σε 3 γραμμές κειμένου χωρίς εικόνα; 2
mezger Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, skoudinio είπε Καλησπέρα φίλοι μου Χριστός ανέστη. Τα φώτα σας θέλω να αλλάξω πανί σε σιτα που είναι συρταρωτη. Στα αριστερά έβγαλα δυο βιδες που είχε απο εκεί και μετά κόλλησα Θα πρέπει να βγάλεις τις βιδες που έχει ο κατω...σιδηροδρομος(?). Δεν φαίνονται γιατι ειναι μεσα απο τα βουρτσακια, ψαξε μετην αφη να τις βρεις. Μετα σηκώνεις όρθιο τον σιδηρόδρομο, και μπορεις να βγάλεις την πλαινή κασέτα που περιέχει τη σίτα τυλιγμενη (αφου βγαλεις και οποια αλλη βιδα βλεπεις και την κραταει στη θεση της εννοειται). Μετά ανοίγεις το κάτω καπάκι της κασέτας (λογικα θα ειναι απλα σφηνωτο) και μπορεις να βγαλεις τη σιτα με ολο το μηχανισμο. Προσοχή γιατί έχει ελατήριο τεταμένο, μη σου πεταχτει τιποτα και χτυπήσεις/γίνει ζημιά. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από mezger
skoudinio Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Τελικά το κατάφερα ήταν πολύ εύκολο. Έβγαλα όλη την σιτα άφησα τους διαδρόμους. Θα πάω να μου το αλλάξουν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
GREGORYMO Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, Doubt είπε Σοβαρά τώρα περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος πχ 200 χλμ μακριά σε 3 γραμμές κειμένου χωρίς εικόνα; Δεν φαίνεται κάτι για να βγάλω φωτογραφία. Η πόρτα κλείνει αλλά το 'δοντακι' ΔΕΝ μανταλωνει.
manolis940 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ήρθε αλουμινας και μου έβαλε μια καινούργια εξωτερικη πόρτα. Όμως ΔΕΝ κλείνει !!!! Είτε ελαφρά είτε με δύναμη την κλείσεις, αυτή ΔΕΝ κλείνει και επιμένει. Τι φταίει ? Η μηχανισμός της κλειδαριας ? Η δικιά μου εξωτερική πόρτα έχει πάνω στην γλώσσα της κλειδαριάς κάτι σαν διακόπτη και την αποτρέπει απ' το να κλείσει. Κοίταξε αν έχει και η δικιά σου, στείλε και μία φωτογραφία αν θες. Δυστηχώς δεν βρίσκω παρόμοια στο internet για να στην δείξω και τώρα δεν είμαι σπίτι. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ήρθε αλουμινας και μου έβαλε μια καινούργια εξωτερικη πόρτα. Όμως ΔΕΝ κλείνει !!!! Είτε ελαφρά είτε με δύναμη την κλείσεις, αυτή ΔΕΝ κλείνει και επιμένει. Τι φταίει ? Η μηχανισμός της κλειδαριας ? Εσυ φταις που δεν τον φωνάζεις να την φτιάξει. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, userAnon είπε Παρόλα αυτά, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει τεχνικός για ετήσιο service και θα προσθέσουμε λίγο σωλήνα για να τα ανηψώσω γιατί τώρα είναι σχεδόν ένα με το έδαφος. Ιδανικά θέλω να σηκωθούν 40-50 πόντους. εκτός από τσιμεντόλιθους τι άλλο (φθηνό υλικό) θα μπορουσα να χρησιμοιποιήσω? Για να φθάσουν 40 πόντους χρειάζονται 2 τσιμεντόλιθοι σε κάθε πλευρά και δεν μου φαίνεται ότι θα είναι τόσο σταθερό, και θα είναι και σχετικά χαμηλά Μηπως YTONG ?
Ntinaras Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Εχει κανεις εμπειρια με νεροχυτες (κουζινας)? καμια προταση σε επικαθημενο υποκαθημενο, υλικο κτλ?
mechpanos Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, userAnon είπε Παρόλα αυτά, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει τεχνικός για ετήσιο service και θα προσθέσουμε λίγο σωλήνα για να τα ανηψώσω γιατί τώρα είναι σχεδόν ένα με το έδαφος. Ιδανικά θέλω να σηκωθούν 40-50 πόντους. εκτός από τσιμεντόλιθους τι άλλο (φθηνό υλικό) θα μπορουσα να χρησιμοιποιήσω? Για να φθάσουν 40 πόντους χρειάζονται 2 τσιμεντόλιθοι σε κάθε πλευρά και δεν μου φαίνεται ότι θα είναι τόσο σταθερό, και θα είναι και σχετικά χαμηλά Μια χαρά είναι άστα όπως τα έχεις! Γιατί να τα σηκώσεις;; Αν παρόλα αυτά θέλεις να τα σηκώσεις, βάλε 2 σειρές τουβλέτες ή τσιμεντόλιθους τα οποία όμως θα κολλήσεις με λάσπη, όχι χύμα... Ή με καλουπάκι, ρίχνεις μπετάκι του θεούλη! Αλλά φασαρία, αν αύριο μεθαύριο θες να τα βγάλεις;;; Επίσης ΠΟΛΛΗ προσοχή στην στεγανοποίηση της πλάκας, όποιος πει να τρυπήσει και να βιδώσει σίδερα στην πλάκα, ένα χέρι ξύλο πρώτα για να βάλει μυαλό και μετά να σου πει πώς ακριβώς θα εξασφαλίσει ότι δεν θα περνά υγρασία μέσα στην πλάκα!!!
troi.g Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 21 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Εχει κανεις εμπειρια με νεροχυτες (κουζινας)? καμια προταση σε επικαθημενο υποκαθημενο, υλικο κτλ? Για να βάλεις υποκαθημενο πρέπει να έχεις γρανίτη ή μάρμαρο. Σε επικαθημενο ο ανοξειδωτος θα σου βγει φθηνοτερος και σίγουρα θα αντέξει και κάποια κακομεταχείριση. Εαν πας σε γρανίτη,( εμενα μ αρέσει περισσότερο), σου προτεινω να παρεις schock. 1
Doubt Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Δεν φαίνεται κάτι για να βγάλω φωτογραφία. Η πόρτα κλείνει αλλά το 'δοντακι' ΔΕΝ μανταλωνει. Μάλλον αυτό που γράφτηκε εδώ είναι. 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Η δικιά μου εξωτερική πόρτα έχει πάνω στην γλώσσα της κλειδαριάς κάτι σαν διακόπτη και την αποτρέπει απ' το να κλείσει. Κοίταξε αν έχει και η δικιά σου, στείλε και μία φωτογραφία αν θες. Δυστηχώς δεν βρίσκω παρόμοια στο internet για να στην δείξω και τώρα δεν είμαι σπίτι. Η πόρτα κλείνει αλλά δεν μένει κλειστή, είχε τύχει και στη δικιά μας. Για κάποιον που ξέρει δεν είναι τίποτα, σα να αλλάζεις θέση σε dip switch. Φαντάζομαι το έχετε φτιάξει ήδη.
peragialos Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σε όλους. Με τα χρόνια από δραστηριότητες όλης της οικογένειας έχουν μαζευτεί διάφορα εργαλεία, μπογιές, στόκοι, ξύλα, μικροσυσκευές στην εσωτερική σκάλα του οικογενειακού σπιτιού που πάει στην ταράτσα και πια έχει γίνει το αδιαχώρητο. Ένα πετάω τρία μου φέρνουν. Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε κάτι για να τα αποθηκεύσουμε στην ταράτσα. Προκύπτει λοιπόν το θέμα της κατασκευής γιατί αν και πιάνουν τα χέρια μας δεν έχουμε εμπειρία από κάτι παρόμοιο καθώς και το θέμα του κόστους. η πρώτη λύση που σκεφτηκα είναι παλέτες για να μην είναι κατάχαμα και μουσαμάς από πάνω με σχοινιά(για βροχή και αέρα) που είναι η πιο οικονομική λύση αλλά πολύ δύσκολη στο να παίρνεις κάτι αν το χρειάζεσαι. Μία δεύτερη είναι κουτιά/ντουλάπια αποθήκευσης εξωτερικού χώρου πάλι πάνω σε παλέτες που κοστίζει περισσότερο και θα χρειαστώ αρκετά γενικώς υπολογίζω περίπου 8-10 τετραγωνικά με 1,5 μέτρο ύψος για να χωρέσουν όλα τα πράγματα και να υπάρχει δυνατότητα να βρεις κάτι σχετικά εύκολα. Η τρίτη λύση που έχω σκεφτεί είναι τα σπιτάκια κήπου πάλι πάνω σε παλέτες αλλά βγαίνουν πολύ ακριβά γιατί ή θα χρειαστώ ένα μεγάλο ή δύο πιο μικρά και τα υπολογίζω περίπου στο χιλιάρικο. Έκτός από το να δημιουργήσω οικογενειακή τραγωδία πετώντας το 80% των πραγμάτων έχετε κάποιια άλλη λύση/πρόταση; Επεξ/σία 30 Απριλίου 2022 από peragialos
userAnon Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Μια χαρά είναι άστα όπως τα έχεις! Γιατί να τα σηκώσεις;; όχι ότι σώζομαι αλλα θα βοηθήσει... ελπίζω επίσης ότι δεν εχουμε ΚΑΘΕ χρονο ελπίδες και αριαδνες... 3 ώρες πριν, mechpanos είπε όποιος πει να τρυπήσει και να βιδώσει σίδερα στην πλάκα, ένα χέρι ξύλο πρώτα για να βάλει μυαλό και μετά να σου πει πώς ακριβώς θα εξασφαλίσει ότι δεν θα περνά υγρασία περυσι καναμε στεγανοποίηση, για αυτό μόλις άκουσα τρύπες σκιαχτηκα.. 3 ώρες πριν, Spect~ είπε Μηπως YTONG ? πράγματι, δεν το ήξερα το υλικό. Μόλις γύρισα από το πρωί και αφού πήγα σε 1-2 μάντρες με υλικά έπεσα πάνω τους και τα πήρα. διάσταση 60*25 και θα τα κόψω στην μέση... λένε ότι θέλουν ειδικό πριόνι θα δοκιμάσω με απλό να δω αν κάνω την δουλειά μου... 2
troi.g Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 17 λεπτά πριν, userAnon είπε όχι ότι σώζομαι αλλα θα βοηθήσει... ελπίζω επίσης ότι δεν εχουμε ΚΑΘΕ χρονο ελπίδες και αριαδνες... περυσι καναμε στεγανοποίηση, για αυτό μόλις άκουσα τρύπες σκιαχτηκα.. πράγματι, δεν το ήξερα το υλικό. Μόλις γύρισα από το πρωί και αφού πήγα σε 1-2 μάντρες με υλικά έπεσα πάνω τους και τα πήρα. διάσταση 60*25 και θα τα κόψω στην μέση... λένε ότι θέλουν ειδικό πριόνι θα δοκιμάσω με απλό να δω αν κάνω την δουλειά μου... Θεωρείς ότι εάν τα σηκώσεις θα γλυτώσεις από το χιόνι? Μόνο εάν κάνεις σκεπαστρο υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι, αλλά και πάλι όταν χιονίζει πολύ θα σου μπαίνει από τα πλάγια. Άσχετο, αλλά απ ότι βλέπω από την καταπακτή βγαίνεις? Εάν ναι , όταν χιονίζει τόσο πολύ, ανοίγει? Στα Βριλήσσια έχω δει τέτοιες εξόδους στην ταράτσα.
userAnon Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 Δημοσ. 30 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, troi.g είπε Θεωρείς ότι εάν τα σηκώσεις θα γλυτώσεις από το χιόνι? Μόνο εάν κάνεις σκεπαστρο υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι, αλλά και πάλι όταν χιονίζει πολύ θα σου μπαίνει από τα πλάγια. Καλά αν ρίχνει τέτοιο χιόνι όπως φέτος ή περυσι (είχε χρόνια να ρίξει τόσο πολύ) θα έχω θέμα. Αρχικά για φέτος προσανατολίζομαι να τα σηκώσω ώστε να μην γίνονται έτσι, και αν ύπάρχει πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα να τους βάζω κάποιο είδους σκέπαστρο για να μην ξαναγίνουν όπως στην φωτογραφία. έχω στην αποθήκη μερικά νταου πχ τα οποία μπορεί να τα προφυλάξουν λίγο. (φέτος μετά τα πρώτα καλά χιόνια, στην δεύτερη πρόβλεψη που έκαναν τα είχα σκεπάσει αλλά δεν έριξε καθόλου χιόνι για να δω το αποτέλεσμα) 10 λεπτά πριν, troi.g είπε Άσχετο, αλλά απ ότι βλέπω από την καταπακτή βγαίνεις? Εάν ναι , όταν χιονίζει τόσο πολύ, ανοίγει? Στα Βριλήσσια έχω δει τέτοιες εξόδους στην ταράτσα. Καλά είδες. Και εγώ αυτό σκεφτόμουν όταν αγόραζα το σπίτι. Τελικά όντως ανοίγει και μάλιστα δεν έπεσε σχεδόν καθόλου μέσα στον κοινόχρηστο. Πολύ σωστά έπεσες και στην περιοχή. (χαλάνδρι σύνορα με βριλήσσια). δεν είχα ξαναδεί και είναι πολύ άβολο αλλά δεν είχα επιλογές ** Γνωρίζει κανείς αν με απλό πριονι θα μπορώ να κοψω τα ytong? Θα πρέπει να αγοράσω έτσι και αλλιώς ένα πριόνι αλλά θα προτιμούσα ένα οικονομικό γενικής χρήσης (για ξύλα ή για σίδερο) 3 κοψίματα χρειάζομαι.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις