Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα σας

έχω στην ταράτσα 3 μονάδες air condition. Θέλω να φτιάξω ένα είδος σκεπής/σκέπαστρο σε διάσταση 1,5μ πλάτος + 2,3μ μήκος + 80 cm ύψος. Κυρίως το χρειάζομαι για τον χειμώνα για να μην τις σκεπάζει το χιόνι, δηλαδή για 2-3 ημέρες στην αθήνα το χρόνο. Η κατασκευή πρέπει να λύνεται εύκολα για να μπορεί να γίνεται το ετήσιο service και γενικά να υπάρχει εύκολη προσβαση.

Ψάχνω για καμία οικονομική ιδέα, κυρίως σχετικά με τα υλικά που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Σκέφτομαι για παράδειγμα να φτιάξω 1 ή 2 τελάρα με χοντρό συρματόπλεγμα σαν βάση και από πάνω να βάλω πχ πράσινο δίχτυ σκιάσης. 

Έχετε καμιά άλλη ιδέα, πρόταση?

Σιδηροκατασκευή στη διάσταση που θέλεις, βίδωμα στο μπετόν και κάτι τέτοιο σαν σκέπαστρο.

https://www.build.gr/lamarina-trapezoeithe-yalvanize.html

Το δίχτυ σκίασης δεν θα αντέξει πολύ.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα σας

έχω στην ταράτσα 3 μονάδες air condition. Θέλω να φτιάξω ένα είδος σκεπής/σκέπαστρο σε διάσταση 1,5μ πλάτος + 2,3μ μήκος + 80 cm ύψος. Κυρίως το χρειάζομαι για τον χειμώνα για να μην τις σκεπάζει το χιόνι, δηλαδή για 2-3 ημέρες στην αθήνα το χρόνο. Η κατασκευή πρέπει να λύνεται εύκολα για να μπορεί να γίνεται το ετήσιο service και γενικά να υπάρχει εύκολη προσβαση.

Ψάχνω για καμία οικονομική ιδέα, κυρίως σχετικά με τα υλικά που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Σκέφτομαι για παράδειγμα να φτιάξω 1 ή 2 τελάρα με χοντρό συρματόπλεγμα σαν βάση και από πάνω να βάλω πχ πράσινο δίχτυ σκιάσης. 

Έχετε καμιά άλλη ιδέα, πρόταση?

Για να μην λύνεις όλη την κατασκευή βάλε στην σκεπή μεντεσέδες έτσι ώστε να ανοίγει σαν το καπό του αυτοκινήτου.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Doubt είπε

Σιδηροκατασκευή στη διάσταση που θέλεις, βίδωμα στο μπετόν και κάτι τέτοιο σαν σκέπαστρο.

Είχα φωνάξει πέρυσι έναν τεχνικό και μου είχε ζητήσει για το σύνολο πέριπου 800-900€ τα οποία δεν θέλω να δώσω. Για αυτό όταν ακούω σιδηροκατασκευαή φοβάμαι.. Η λαμαρίνα που λες φαίνεται καλή περίπτωση αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να στηριχτεί αλλιώς. 

4 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Για να μην λύνεις όλη την κατασκευή βάλε στην σκεπή μεντεσέδες έτσι ώστε να ανοίγει σαν το καπό του αυτοκινήτου.

Σωστό αυτό..

ανεβηκα στην ταρατσα να το ξαναδώ.. γενικά δεν είναι εύκολη περίπτωση, έχεις πολλούς περιορισμούς.

image.jpeg.2a3482884fb2df434fc1e91e0bf10f95.jpeg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, userAnon είπε

Η λαμαρίνα που λες φαίνεται καλή περίπτωση αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να στηριχτεί αλλιώς.

Αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω ίσως καλύτερα σε αντοχή είναι τα πάνελ οροφής. Αν υπάρχουν εμπόδια δεξιά αριστερά και δεν αερίζεται ο χώρος η λαμαρίνα θα ανεβάζει την θερμοκρασία κάτω απ' το σκέπαστρο τις ηλιόλουστες μέρες και θα ζεσταίνει τις μονάδες.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, userAnon είπε

Σωστό αυτό..

ανεβηκα στην ταρατσα να το ξαναδώ.. γενικά δεν είναι εύκολη περίπτωση, έχεις πολλούς περιορισμούς.

από εδώ μην περιμένεις να βγει άκρη Εσύ θα αποφασίσεις ανάλογα με το χώρο Αυτό που βλέπω  από την φωτο είναι οτι βγάζει το toshiba το ρουφάνε τα άλλα 3 και ενδεχομένως να επηρεάζει την απόδοση τους Δεν ξέρω πόσο κοντά είναι η έτσι φαίνονται στη φωτο

Δημοσ.

Η πόρτα από γυψοσανίδα έγινε σε ύψος 2.20 και για να μπει η πόρτα, πρέπει να κατέβω 4 εκατοστά.

Τι υλικά πρέπει να αγοράσω, εκτός από τον στρωτηρα και στόκο και φύλλο γυψοσανίδας ?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Η πόρτα από γυψοσανίδα έγινε σε ύψος 2.20 και για να μπει η πόρτα, πρέπει να κατέβω 4 εκατοστά.

Τι υλικά πρέπει να αγοράσω, εκτός από τον στρωτηρα και στόκο και φύλλο γυψοσανίδας ?

για 4 εκατοστά δεν εχει νοημα να μπεις σε διαδικασια στρωτηρα-γυψοσανιδα (ασε που δε θα κατσει και καλα)

παρε μια ταβλα ξυλινη και βιδωσε την ωστε να κατεβει εκει που θελεις (εχει πχ 18 mm οποτε βαζεις δυο κομματια), ουτως ή αλλιως θα την καλυψει το περβαζι αλλα σε καθε περιπτωση στοκαρεται και βαφεται

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

για 4 εκατοστά δεν εχει νοημα να μπεις σε διαδικασια στρωτηρα-γυψοσανιδα (ασε που δε θα κατσει και καλα)

παρε μια ταβλα ξυλινη και βιδωσε την ωστε να κατεβει εκει που θελεις (εχει πχ 18 mm οποτε βαζεις δυο κομματια), ουτως ή αλλιως θα την καλυψει το περβαζι αλλα σε καθε περιπτωση στοκαρεται και βαφεται

Έβαλα κομμάτια γυψοσανίδας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2022 στις 8:45 ΜΜ, pagv είπε

Θέλω να ανακαινίσω ένα δυάρι σε πολυκατοικία στο Λουτρακι. Μπορεί κάποιος να μου συστήσει ένα γραφείο που να το αναλάβει εξ ολοκλήρου και να κάνει καλή δουλειά ; Ευχαριστώ πολύ 

Καλησπέρα τι ακριβώς θέλεις για την ανακαίνιση ? 

Επεξ/σία από stedes
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι μου Χριστός ανέστη. Τα φώτα σας θέλω να αλλάξω πανί σε σιτα που είναι συρταρωτη. Στα αριστερά έβγαλα δυο βιδες που είχε απο εκεί και μετά κόλλησα 

Screenshot_2022-04-29-21-08-41-671_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2022-04-29-21-08-37-731_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2022-04-29-21-08-35-720_com.miui.gallery.jpg

Δημοσ.

Ήρθε αλουμινας και μου έβαλε μια καινούργια εξωτερικη πόρτα.

Όμως ΔΕΝ κλείνει !!!!

Είτε ελαφρά είτε με δύναμη την κλείσεις, αυτή ΔΕΝ κλείνει και επιμένει.

Τι φταίει ?

Η μηχανισμός της κλειδαριας ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/4/2022 στις 3:47 ΜΜ, userAnon είπε

Επανέρχομαι με μικρό update και ερώτηση.

Χθες που πήγα να δω για υλικά (μιας και είμαι άσχετος) ένας υπάλληλος προσφέρθηκε με 80€ εργατικά να φτιάξει με 3cm σωλήνες την μεταλική βάση. (κόστος υλικών : τα έβγαλε περίπου 100-120 ευρώ). Δεν είμαι σίγουρος ότι θα το προχωρήσω έτσι. Μου φαίνονται πολλά.

Παρόλα αυτά, την επόμενη εβδομάδα θα έρθει τεχνικός για ετήσιο service και θα προσθέσουμε λίγο σωλήνα για να τα ανηψώσω γιατί τώρα είναι σχεδόν ένα με το έδαφος. Ιδανικά θέλω να σηκωθούν 40-50 πόντους. εκτός από τσιμεντόλιθους τι άλλο (φθηνό υλικό) θα μπορουσα να χρησιμοιποιήσω? Για να φθάσουν 40 πόντους χρειάζονται 2 τσιμεντόλιθοι σε κάθε πλευρά και δεν μου φαίνεται ότι θα είναι τόσο σταθερό, και θα είναι και σχετικά χαμηλά

Στις 28/4/2022 στις 3:47 ΜΜ, userAnon είπε

image.jpeg.2a3482884fb2df434fc1e91e0bf10f95.jpeg

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ήρθε αλουμινας και μου έβαλε μια καινούργια εξωτερικη πόρτα.

Όμως ΔΕΝ κλείνει !!!!

Είτε ελαφρά είτε με δύναμη την κλείσεις, αυτή ΔΕΝ κλείνει και επιμένει.

Τι φταίει ?

Η μηχανισμός της κλειδαριας ?

Να τον φωνάξεις να τη φτιάξει, άμεσα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...