Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, zoranb είπε

Ευχαριστώ παιδιά, θα χαλάσει η μπογιά της πόρτας όμως. Άλλη λύση υπάρχει;

Άλλαξέ την :D

Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει μερεμέτι, στοκάρισμα, βάψιμο κτλ

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σκεφτόμουν να έβαζα ένα χαρτόνι κ να την πίεζα ώστε να κλείσει κ να την άφηνα έτσι για αρκετό διάστημα μήπως κ ερχότανε στα ίσα της!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Σκεφτόμουν να έβαζα ένα χαρτόνι κ να την πίεζα ώστε να κλείσει κ να την άφηνα έτσι για αρκετό διάστημα μήπως κ ερχότανε στα ίσα της!

Σίγουρα είναι φούσκωμα; Μήπως έχουν χαλαρώσει οι μεντεσέδες και έχουν πέσει προς τη μία πλευρά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, zio10 είπε

Σίγουρα είναι φούσκωμα; Μήπως έχουν χαλαρώσει οι μεντεσέδες και έχουν πέσει προς τη μία πλευρά;

Σίγουρα γιατί αλλιώς θα έβρισκε η πόρτα κ χαμηλά. Κ επίσης φαίνεται πως έχει φουσκώσει μόνο στο ύψος της κλειδαριάς. Πιό πάνω κ πιό κάτω φαίνεται πως περνάει κανονικά η πόρτα.

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Αντικραδασμικά πλυντηρίων σαν τα εικονιζόμενα έχετε χρησιμοποιήσει πότε; Αξίζουν ; Κάνουν δουλειά;

9744DB1E-4A79-4805-BFDD-9B6E9637BEF1.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο φωτιστικό για πάγκο κουζίνας με μπαταρία; Να βγάζει λίγο φως θέλω αλλά δεν μπαίνει πρίζα με τίποτα. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mynam3 είπε

Υπάρχει κάποιο φωτιστικό για πάγκο κουζίνας με μπαταρία; Να βγάζει λίγο φως θέλω αλλά δεν μπαίνει πρίζα με τίποτα. Ευχαριστώ.

https://www.e-shop.gr/tracer-led-lamp-large-with-pir-sensor-800-mah-p-PER.942760

Επαναφορτιζόμενο και σε προσφορά. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή αν σου κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάγκελα γαλβανιζέ, βάφτηκαν κατευθείαν με Βερνικόχρωμα για μέταλλο κ ξύλο. Μετά απο 5ετία είδα φέτος κάποια λευκά στίγματα τα οποία έφευγαν λίγο με νερό κ περισσότερο με ξύδι… ξέρει κάνεις για τί στίγματα μπορεί να είναι αυτά κ ποιά η καλύτερη αντιμετώπισή τους;  Βάψιμο μήπως ένα πυκνό χέρι από πάνω;

4143952A-AE13-43AF-8A9E-ADD635B7723C.jpeg

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zoranb είπε

Κάγκελα γαλβανιζέ, βάφτηκαν κατευθείαν με Βερνικόχρωμα για μέταλλο κ ξύλο. Μετά απο 5ετία είδα φέτος κάποια λευκά στίγματα τα οποία έφευγαν λίγο με νερό κ περισσότερο με ξύδι… ξέρει κάνεις για τί στίγματα μπορεί να είναι αυτά κ ποιά η καλύτερη αντιμετώπισή τους;  Βάψιμο μήπως ένα πυκνό χέρι από πάνω;

αν έφυγαν με ξύδι=άλατα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, zoranb είπε

Λογικα θα ειναι οξειδωση του ψευδαργυρου.

Στην ελλαδα πολλες φορες βαφουμε τα γαλβανιζε με χρωμα μεταλου με αποτελεσμα  σα το δικο σου η να ξεφλουδιζουν επειδη κραταει το αποτελεσμα για καμποσο καιρο.

Κανονικα θελει ειδικο ασταρι και μετα βαψιμο. Τωρα που εχεις βαλει βερνικοχρωμα κατευθειαν δε ξερω ποσο ευκολα σωζεται.

Λογικα τριψιμο πρωτα, καποιο ασταρι για γαλβανιζε και βλεπεις.

Αν εισαι πρακτικος ανθρωπος απλα το βαφεις με ενα αλκυδικο απο πανω οπως ειναι και τελος. Οι περισσότεροι επαγγελματιες αυτο θα κανανε.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα σας

έχω στην ταράτσα 3 μονάδες air condition. Θέλω να φτιάξω ένα είδος σκεπής/σκέπαστρο σε διάσταση 1,5μ πλάτος + 2,3μ μήκος + 80 cm ύψος. Κυρίως το χρειάζομαι για τον χειμώνα για να μην τις σκεπάζει το χιόνι, δηλαδή για 2-3 ημέρες στην αθήνα το χρόνο. Η κατασκευή πρέπει να λύνεται εύκολα για να μπορεί να γίνεται το ετήσιο service και γενικά να υπάρχει εύκολη προσβαση.

Ψάχνω για καμία οικονομική ιδέα, κυρίως σχετικά με τα υλικά που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Σκέφτομαι για παράδειγμα να φτιάξω 1 ή 2 τελάρα με χοντρό συρματόπλεγμα σαν βάση και από πάνω να βάλω πχ πράσινο δίχτυ σκιάσης. 

Έχετε καμιά άλλη ιδέα, πρόταση?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, userAnon είπε

Καλησπέρα σας

έχω στην ταράτσα 3 μονάδες air condition. Θέλω να φτιάξω ένα είδος σκεπής/σκέπαστρο σε διάσταση 1,5μ πλάτος + 2,3μ μήκος + 80 cm ύψος. Κυρίως το χρειάζομαι για τον χειμώνα για να μην τις σκεπάζει το χιόνι, δηλαδή για 2-3 ημέρες στην αθήνα το χρόνο. Η κατασκευή πρέπει να λύνεται εύκολα για να μπορεί να γίνεται το ετήσιο service και γενικά να υπάρχει εύκολη προσβαση.

Ψάχνω για καμία οικονομική ιδέα, κυρίως σχετικά με τα υλικά που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Σκέφτομαι για παράδειγμα να φτιάξω 1 ή 2 τελάρα με χοντρό συρματόπλεγμα σαν βάση και από πάνω να βάλω πχ πράσινο δίχτυ σκιάσης. 

Έχετε καμιά άλλη ιδέα, πρόταση?

Για να ξεκινήσεις, σκέψου τι βάρος θα έχει 1.5 μ πλάτος Χ 2.3 μ. μήκος Χ 10 εκ. χιόνι, και τροποποίησε ανάλογα την κατασκευή σου!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Για να ξεκινήσεις, σκέψου τι βάρος θα έχει 1.5 μ πλάτος Χ 2.3 μ. μήκος Χ 10 εκ. χιόνι, και τροποποίησε ανάλογα την κατασκευή σου!

δεν έχω ιδέα πως μπορώ να το υπολογίσω αυτό. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, userAnon είπε

δεν έχω ιδέα πως μπορώ να το υπολογίσω αυτό. 

Η πυκνότητα του υγρού χιονιού είναι περίπου 150 κιλά /m3. Έτσι έχουμε 1,5*2,3*0,1*150 = 51 κιλά περίπου το φορτίο για 1 πόντους χιόνι. Αν πιάνει 20 πόντους χιόνι, το φορτίο θα είναι 102 κιλά κλπ.

Θα πρέπει λοιπόν ανάλογα το ύψος της χιονόπτωσης που αναμένεται, να υπολογιστεί η κατασκευή πρώτα από όλα το υλικό επικάλυψης να μπορεί να δεχθεί αυτό το βάρος (άρα όχι πανί) δεύτερον οι στηρίξεις να μπορούν να αντέξουν.

Στα κτίρια κανονικά υπολογίζεται και συντελεστής ασφαλείας (για μια στα πενήντα χρόνια που θα χιονίσει τα κέρατά του, όπως τον περασμένο χειμώνα που έκλεισε η Αττική οδός), αλλά όχι πάντα με τις σωστές παραδοχές (βλ. στέγαστρο Λεωφόρου).

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...