Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vins είπε

Ευχαριστώ, το καλό με τα μονόιντσα είναι ότι έχουν ό,τι σύνδεσμο θες, οπότε μετά μπορούν να προστεθούν κάποια εφόσον χρειαστεί. Γι αυτό και τα έχω σαν πιο εύκολο στο μυαλό μου. 

Παρακαλώ. Όταν αναφέρομαι σε τεγίδες, ουσιαστικά αναφέρομαι στη διαδοκίδωση πάνω (στη στάθμη δηλαδή, που θα τοποθετηθεί και ο μουσαμάς). Δείτε το προσεκτικά αυτό. Βροχή ή άνεμος, ενδεχομένως να δημιουργήσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, troi.g είπε

Τις σωλήνες τις έχεις βρει τριμετρες? γιατί οι σωλήνες βγαίνουν 6μετρες. Επίσης τα εξαρτήματα που έχεις βρει , πιάνουν εξωτερικά τη σωλήνα; ή πρέπει να έχει σπειρωμα; γιατί τότε θέλεις βιδολογο. 

6 μετρες και θα τις κόψω, για χάρη ευκολίας το έκανα έτσι. Οι σύνδεσμοι είναι εξωτερικοί, δε χρειάζονται σπείρωμα.

10 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Παρακαλώ. Όταν αναφέρομαι σε τεγίδες, ουσιαστικά αναφέρομαι στη διαδοκίδωση πάνω (στη στάθμη δηλαδή, που θα τοποθετηθεί και ο μουσαμάς). Δείτε το προσεκτικά αυτό. Βροχή ή άνεμος, ενδεχομένως να δημιουργήσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. 

Ναι το κατάλαβα και έχεις δίκιο, η ιδέα είναι να πάρω μουσαμα μεγαλύτερο, να το αγκαλιάζει κάπως και να τεντώνει και κάτω με γαντζακια στο μπετο. Θα δω γιατί με βλέπω στο τέλος να παίρνω κανα έτοιμο και απλά να βάλω καλύτερο μουσαμα πάνω ή τεντοπανο.. 

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο, @stelios18120. Ακριβώς γι αυτό ήρθα εδώ σήμερα! Ας ξεκινήσω λοιπόν...

Στο σπίτι, έχουμε ένα αποθηκάκι, γύρω στα 8 τετραγωνικά. Εκεί είναι το ντεπόζιτο του πετρελαίου και βάζουμε και κάνα εργαλείο. Πριν κάποια χρόνια, έπεσε δυνατό χαλάζι το οποίο έκανε μεγάλη ζημιά σε όλα τα παντζούρια από τη μια πλευρά του σπιτιού. Τα επισκευάσαμε και νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει με το θέμα. Έλα όμως που είχε σπάσει σχεδόν όλα τα κεραμίδια της εν λόγω αποθήκης. Τα χρόνια πέρασαν, το σπίτι έμεινε εγκαταλειμμένο για κάποια χρόνια και 'μεις, χαμπάρι. Πέρσι, καταφέραμε και το νοικιάσαμε και το χειμώνα μας είπαν τα παιδιά που μένουν εκεί, ότι το αποθηκάκι μπάζει νερά.

Φέραμε άνθρωπο και το κοίταξε και μας είπε ότι θα πρέπει να ξηλωθούν τα κεραμίδια και να μπουν καινούργια. Επίσης, θα έπρεπε να βάλει καινούργιο ραμποτέ, καθώς αυτό που υπάρχει, έχει σαπίσει. Η τιμή για όλη τη δουλειά με τα υλικά, 1400€.

Επειδή έτσουξε, για να είμαι ειλικρινής, κοιτάξαμε πως θα μπορούσαμε να την κατεβάσουμε. Οπότε, πήγαμε στα πλαστικά κεραμίδια. Δεν είναι μεμονωμένα, αλλά φύλλα πλαστικού σε σχήμα κεραμιδιών. Το κόστος τους είναι γύρω στα 45€ το καθένα και μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.praktiker.gr/p/plastiko-keramidi-fyllo-307x104cm-116647?gclid=Cj0KCQjwjN-SBhCkARIsACsrBz4oOLlpRf0gSp3DN3DR6aJFvHXX-IhZYGLmwg7ORW_k4y-wGcFZPaYaArHwEALw_wcB

Το είπαμε στον άνθρωπο και ζητήσαμε τιμή. Υπ' όψη, κατ' αυτόν τον τρόπο, γλιτώνουμε το ραμποτέ, μιας και το μόνο που ίσως να χρειάζεται, είναι κομμάτια ξύλου όπου μπορεί να λείπουν, για να βιδωθούν τα φύλλα. Μετά από μέρες, και αφού τον ενοχλήσαμε και πάλι, μας είπε "Καλημέρα, 800", έτσι, ξερά κοφτά. Τώρα, τι να πεις; Λες και θα μας κάνει χάρη!

Και αναρωτιέμαι 🤔 Μήπως κάποιο παλικάρι εδώ θα μπορούσε να μου δώσει κάποια συμβουλή, να μου συστήσει κάποιον ή τέλος πάντων, να μου πει πέντε πράγματα που ίσως μου διαφεύγουν. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, griego62 είπε

Το είπαμε στον άνθρωπο και ζητήσαμε τιμή.

Να ρωτήσετε άλλον άνθρωπο.

Προσοχή, να αντέχει στον άνεμο η κατασκευή.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, griego62 είπε

το αποθηκάκι μπάζει νερά.

Φέραμε άνθρωπο και το κοίταξε και μας είπε τιμή για όλη τη δουλειά με τα υλικά, 1400€.

Επειδή έτσουξε, για να είμαι ειλικρινής, κοιτάξαμε πως θα μπορούσαμε να την κατεβάσουμε. Οπότε, πήγαμε στα πλαστικά κεραμίδια. Δεν είναι μεμονωμένα, αλλά φύλλα πλαστικού σε σχήμα κεραμιδιών. Το κόστος τους είναι γύρω στα 45€ το καθένα και μπορείτε να τα δείτε εδώ: https://www.praktiker.gr/p/plastiko-keramidi-fyllo-307x104cm-116647?gclid=Cj0KCQjwjN-SBhCkARIsACsrBz4oOLlpRf0gSp3DN3DR6aJFvHXX-IhZYGLmwg7ORW_k4y-wGcFZPaYaArHwEALw_wcB

Το είπαμε στον άνθρωπο και ζητήσαμε τιμή.είπε "Καλημέρα, 800", έτσι, ξερά κοφτά.

Και αναρωτιέμαι 🤔 Μήπως κάποιο παλικάρι εδώ θα μπορούσε να μου δώσει κάποια συμβουλή,

να το κάνετε μόνοι σας δεν γινεται ? 8 τμ είπες είναι  Βγάζεις κεραμίδια τα καδρόνια υπάρχουν Αντε να θέλει και κάποιο αλλαγή - προσθήκη Τι άλλο θέλεις  Ευκολακι   https://www.youtube.com/watch?v=K3DXFFRqkAI

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και βλέπω πως ειστε γνώστες, ας το εκμεταλλευτώ!

Έχω ξεκινήσει μια ψησταρια χτιστη. Έχω κάνει τη βάση και την εχω στρώσει με πυροτουβλο χοντρο. Οι διαστάσεις είναι 1,50x0,70.

Έχω τις παρακάτω ερωτησεις:

1) το ύψος μέχρι την πανω πλάκα είναι οκ στα 60cm?

2) Η πάνω πλάκα που θα είναι τρύπια στη μέση, θέλει συγκεκριμένο άνοιγμα (τρύπα στη μεση)? Επίσης για οπλισμο σκέφτομαι μπετοβεργες φ8, 2 σε κάθε πλευρά, είναι οκ;

3) Αφου ρίξω την πλάκα πόσο περιμένω να στεγνώσει για να κάνω την καπνοδοχο από πορομπετον;

Σας ευχαριστώ πολύ, αν τα καταφέρω μετά τις απαντήσεις σας, θα ανεβάσω και φωτο! 

Επεξ/σία από vins
Δημοσ.

Καλησπέρα ειδα στην πορτα του αμαξιου οτι το λαστιχο εχει ξεφτισει. Αυτο που φαίνεται πρέπει να ναι η ραγα που κουμπωνει. Επισκευάζεται, αλλαζει ή ειναι κατι πιο σοβαρο.

Νερα δεν παιρνει.

https://ibb.co/421gM8N

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Καλησπέρα ειδα στην πορτα του αμαξιου οτι το λαστιχο εχει ξεφτισει. Αυτο που φαίνεται πρέπει να ναι η ραγα που κουμπωνει. Επισκευάζεται, αλλαζει ή ειναι κατι πιο σοβαρο.

Νερα δεν παιρνει.

https://ibb.co/421gM8N

Σε καταστήματα τύπου Φίλης glass έχουν τέτοιο λάστιχο σε κουλούρα με το μέτρο και στο αλλάζουν επί τόπου.

Ασύμφορο να αγοράσεις το γνήσιο.

99,9% η πόρτα μετά θα κλείνει πιο δύσκολα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων επίσης βρίσκεις λάστιχα με το μέτρο.

Κεντρικά Σπύρου Πάτση και γύρω δρόμους υπάρχουν μαγαζιά που έχουν

Καλύτερα να πας με δείγμα το ίδιο λάστιχο

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, griego62 είπε

Μπράβο, @stelios18120. Ακριβώς γι αυτό ήρθα εδώ σήμερα! Ας ξεκινήσω λοιπόν...

Στο σπίτι, έχουμε ένα αποθηκάκι, γύρω στα 8 τετραγωνικά. Εκεί είναι το ντεπόζιτο του πετρελαίου και βάζουμε και κάνα εργαλείο. Πριν κάποια χρόνια, έπεσε δυνατό χαλάζι το οποίο έκανε μεγάλη ζημιά σε όλα τα παντζούρια από τη μια πλευρά του σπιτιού. Τα επισκευάσαμε και νομίζαμε ότι είχαμε τελειώσει με το θέμα. Έλα όμως που είχε σπάσει σχεδόν όλα τα κεραμίδια της εν λόγω αποθήκης. Τα χρόνια πέρασαν, το σπίτι έμεινε εγκαταλειμμένο για κάποια χρόνια και 'μεις, χαμπάρι. Πέρσι, καταφέραμε και το νοικιάσαμε και το χειμώνα μας είπαν τα παιδιά που μένουν εκεί, ότι το αποθηκάκι μπάζει νερά.

Φέραμε άνθρωπο και το κοίταξε και μας είπε ότι θα πρέπει να ξηλωθούν τα κεραμίδια και να μπουν καινούργια. Επίσης, θα έπρεπε να βάλει καινούργιο ραμποτέ, καθώς αυτό που υπάρχει, έχει σαπίσει. Η τιμή για όλη τη δουλειά με τα υλικά, 1400€.

Το είπαμε στον άνθρωπο και ζητήσαμε τιμή. Υπ' όψη, κατ' αυτόν τον τρόπο, γλιτώνουμε το ραμποτέ, μιας και το μόνο που ίσως να χρειάζεται, είναι κομμάτια ξύλου όπου μπορεί να λείπουν, για να βιδωθούν τα φύλλα. Μετά από μέρες, και αφού τον ενοχλήσαμε και πάλι, μας είπε "Καλημέρα, 800", έτσι, ξερά κοφτά. Τώρα, τι να πεις; Λες και θα μας κάνει χάρη!

Και αναρωτιέμαι 🤔 Μήπως κάποιο παλικάρι εδώ θα μπορούσε να μου δώσει κάποια συμβουλή, να μου συστήσει κάποιον ή τέλος πάντων, να μου πει πέντε πράγματα που ίσως μου διαφεύγουν. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το post αποδεικνύει πολλά πράγματα. 

Πρώτον ότι πρέπει να κάνουμε ασφάλειες στα ακίνητα μας. 

Δεύτερον, πρέπει να επιλέγουμε κεραμίδια της προκοπής που δεν σπάνε στο χαλάζι, με γραπτή εγγύηση και πιστοποιήσεις. Κι ας λένε μαντραδες ότι είναι όλα ίδια ή ότι δεν έχει ανάγκη, στην στραβή βγάζουν όλοι την ουρά τους απέξω.

Και ερχόμαστε στο θέμα σου. Εγώ θα πρότεινα να μην βάλεις πλαστικό. Βάλε πάλι κεραμίδι, αλλά σε πιο λογικές τιμές. Πάρε και από αλλού προσφορά!!! 

Αν δεν... Τσέκαρε πάνελ πολυουρεθάνης. Οικονομική και αξιόπιστη λύση. Χάνει στο αισθητικό βέβαια αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Το post αποδεικνύει πολλά πράγματα. 

Πρώτον ότι πρέπει να κάνουμε ασφάλειες στα ακίνητα μας. 

Δεύτερον, πρέπει να επιλέγουμε κεραμίδια της προκοπής που δεν σπάνε στο χαλάζι, με γραπτή εγγύηση και πιστοποιήσεις. Κι ας λένε μαντραδες ότι είναι όλα ίδια ή ότι δεν έχει ανάγκη, στην στραβή βγάζουν όλοι την ουρά τους απέξω.

Και ερχόμαστε στο θέμα σου. Εγώ θα πρότεινα να μην βάλεις πλαστικό. Βάλε πάλι κεραμίδι, αλλά σε πιο λογικές τιμές. Πάρε και από αλλού προσφορά!!! 

Αν δεν... Τσέκαρε πάνελ πολυουρεθάνης. Οικονομική και αξιόπιστη λύση. Χάνει στο αισθητικό βέβαια αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...

Ευχαριστώ για την άποψη σου αλλά δε με ενδιαφέρει η θερμομόνωση καθώς είναι αποθηκευτικός χώρος. Επίσης, τα κεραμίδια έσπασαν σε μια θεομηνία που συνέβει μία φορά στα 35 χρόνια από τότε που χτίστηκε το σπίτι. Το φαντάζεσαι να πλήρωνα ασφάλεια για 35 χρόνια για να σώσω τα κεραμίδια;

7 ώρες πριν, hp8 είπε

να το κάνετε μόνοι σας δεν γινεται ? 8 τμ είπες είναι  Βγάζεις κεραμίδια τα καδρόνια υπάρχουν Αντε να θέλει και κάποιο αλλαγή - προσθήκη Τι άλλο θέλεις  Ευκολακι   https://www.youtube.com/watch?v=K3DXFFRqkAI

Εσύ είσαι σίγουρα τεχνίτης!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, griego62 είπε

Ευχαριστώ για την άποψη σου αλλά δε με ενδιαφέρει η θερμομόνωση καθώς είναι αποθηκευτικός χώρος. Επίσης, τα κεραμίδια έσπασαν σε μια θεομηνία που συνέβει μία φορά στα 35 χρόνια από τότε που χτίστηκε το σπίτι. Το φαντάζεσαι να πλήρωνα ασφάλεια για 35 χρόνια για να σώσω τα κεραμίδια;

Δεν είναι μόνο το θερμομονωτικό, το πάνελ έχει μεγάλη ακαμψία κι έτσι δεν απαιτεί εκ νέου καδρονιαρισμα κλπ. και καθώς βγαίνει σε μεγάλη διάσταση, με 1 - 2 φύλλα το πολύ καθάρισες που θα μπουν και κουμπωτά, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα αστοχίας. 

Όσον αφορά τις ασφάλειες, αυτή είναι η φιλοσοφία τους, πληρώνεις ένα μικρό ποσό κάθε χρόνο, ώστε να σε καλύψουν σε τυχαία γεγονότα που θα συμβούν μια φορά στα 20-30-40 χρόνια, και προκαλούν βλάβες που κοστίζουν πολλά λεφτά. Και μακάρι να μην χρειαστούν και ποτέ και να πληρώνουμε τζάμπα, εδώ που τα λέμε!

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. 

Είναι απαραίτητο σε νέα σοβατισμένη επιφάνεια να βάψουμε η μπορεί να μείνει κι έτσι? Το ξέρω ότι σε μερικούς μπορεί να φανεί χαζή η ερώτηση. Την επιείκεια σας.... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...