dtzgr Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Σε τοίχο από γυψοσανίδα θέλω να κρεμάσω ένα παζλ σε κορνίζα, σύνολο περίπου 5 κιλά. Αρκεί να βιδωσω απλά μια νοβοπανοβιδα αφήνοντας το κεφάλι της έξω τόσο ώστε να περάσει από πίσω το σύρμα της κορνίζας; Κάνει η νοβοπανοβιδα ή θέλω κάτι άλλο; Χρειάζεται βύσμα για τέτοιο βάρος και τέτοια εφαρμογή ή αρκεί απλά να βιδωσω απευθείας πάνω στη γυψοσανίδα;
nickol-us Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Χωρίς να είμαι εξπέρ, 5 κιλά ακούγονται πολλά. Είναι πολύ φτηνά τα βύσματα για να πάρεις το "ρίσκο" (εκτός αν βρεις τους ορθοστάτες και βιδώσεις επάνω τους) Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από nickol-us
dtzgr Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Έγραψα λάθος, είναι λιγότερα από 5. Κάπου 2, άντε 3 το πολύ. Νοβοπανοβιδες έχω απειρες, βύσματα για γυψοσανίδα κανένα. Διαβάζω ότι μέχρι 15kg κρεμάς με απλή βίδα, απλά θέλω μια επιβεβαίωση (από κάποιον που το έκανε χρησιμοποιώντας απλή νοβοπανοβιδα) ή διαψευση (πχ από κάποιον που την πάτησε). https://gypsokataskeves.gr/anartisi-fortion-sti-gypsosanida/ Επεξ/σία 16 Απριλίου 2022 από dtzgr
nickol-us Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 15kg κρεμάς σε απλή βίδα, φυσικά παίζει ρόλο το πάχος της αλλά και το υλικό που την έχεις στερεώσει. Νοβοπανόβιδα πάνω σε γυψοσανίδα χωρίς βύσμα, δεν ξέρω αν σηκώνει πάνω από κιλό (οχι η βίδα αλλά ο γύψος) Σε οποιοδήποτε κατάστημα με εργαλεία ή χρωματοπολείο θα πάρεις ένα ούπα γυψοσανίδας με κόστος μερικά λεπτά του ευρώ
dtzgr Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, nickol-us είπε 15kg κρεμάς σε απλή βίδα, φυσικά παίζει ρόλο το πάχος της αλλά και το υλικό που την έχεις στερεώσει. Νοβοπανόβιδα πάνω σε γυψοσανίδα χωρίς βύσμα, δεν ξέρω αν σηκώνει πάνω από κιλό (οχι η βίδα αλλά ο γύψος) Το άρθρο που παρέθεσα μιλάει συγκεκριμένα για ανάρτηση σε γυψοσανίδα. Δεν είναι θέμα τα μερικά λεπτά του ευρώ. Απλά θέλω να μάθω αν η δουλειά μου γίνεται με αυτά που ήδη έχω, γιατί απλά αυτό είναι πιο γρήγορο και εύκολο.
mechpanos Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, kostakiss είπε η χλωρινη γιατι οχι μεσα στο σπιτι? Γιατί το χλώριο με την υγρασία που το περιέχει ή εξατμιζομενο, θα περάσει μέσα στο πορώδες του σκυροδέματος και προκαλεί διάβρωση του οπλισμού, εκτινάξεις, σοβάδες και μπαλκόνια να πέφτουν (κόψτε τις χλωρίνες από τις νοικοκυρές!!! Άντε καμιά λεκάνη και πολύ είναι!!!) 1 1
nickol-us Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 Δημοσ. 16 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, dtzgr είπε Το άρθρο που παρέθεσα μιλάει συγκεκριμένα για ανάρτηση σε γυψοσανίδα. Δεν είναι θέμα τα μερικά λεπτά του ευρώ. Απλά θέλω να μάθω αν η δουλειά μου γίνεται με αυτά που ήδη έχω, γιατί απλά αυτό είναι πιο γρήγορο και εύκολο. Άμεσα δε μπορώ να στο απαντήσω. Ο λόγος είναι οτι δεν ρισκάρισα ποτέ να βάλω φορτίο μεγαλύτερο από ένα κάδρο (μερικών γραμμαρίων και όχι 2-3 κιλών) σε βίδα στηριγμένη απευθείας σε γυψοσανίδα. Βάσει της αντίλειψής μου θεωρώ οτι δεν αντέχει, μηχανικά δεν το γνωρίζω. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να αντέξει είναι να βιδώσεις την βίδα στους ορθοστάτες (προυποθέτει να γνωρίζεις που είναι ή να γνωρίζεις να τους εντοπίσεις) Ξαναλέω, τα παραπάνω είναι βάσει προσωπικής εκτίμησης, ενός ανθρώπου που απλά καταπιάνεται με κατασκευές. Περίμενες περαιτέρω απαντήσεις μήπως έχει κάποιο άλλο μέλος προσωπική εμπειρία από στήριξη, ίδια με αυτή που θες να κάνεις 1
troi.g Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 12 ώρες πριν, dtzgr είπε Σε τοίχο από γυψοσανίδα θέλω να κρεμάσω ένα παζλ σε κορνίζα, σύνολο περίπου 5 κιλά. Αρκεί να βιδωσω απλά μια νοβοπανοβιδα αφήνοντας το κεφάλι της έξω τόσο ώστε να περάσει από πίσω το σύρμα της κορνίζας; Κάνει η νοβοπανοβιδα ή θέλω κάτι άλλο; Χρειάζεται βύσμα για τέτοιο βάρος και τέτοια εφαρμογή ή αρκεί απλά να βιδωσω απευθείας πάνω στη γυψοσανίδα; Καλημέρα. Σε γυψοσανιδα οτιδήποτε κρεμάσεις θέλει βύσμα. Π.χ . Σηκώνει άνετα 5 κιλά. https://www.google.com/search?q=μεταλλικα+βυσματα+γυψοσανιδασ&oq=μεταλλικάβύσματαγυ&aqs=chrome.1.69i57j0i546l4.12878j0j7&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=LfUktWw6gWvlEM 1
dtzgr Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Τελικά είχα ένα βύσμα για γυψοσανιδα κάπου μέσα στα εργαλεία και έκανα τη δουλειά μου "ορθόδοξα". 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 15 ώρες πριν, vins είπε Η γαλβανιζε 1 ίντσας βγαίνει γύρω στα 10 ευρώ η τριμετρη, οπότε για 3x3 θα χρειαστώ 8 σωληνες x 10€ και οι σύνδεσμοι γύρω στα 30€, σύνολο 110€ για σκελετό. Αναφέρεσαι σε μια ίντσα (περίπου 2. 50εκ. χοντρικά ή 2.54εκ. με ακρίβεια). Δεν τη θεωρείς λίγο μικρή για την κατασκευή μιας θέσης στάθμευσης; Εν τω μεταξύ, είσαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστείς άλλα τεμάχια; Πώς θα στηρίξεις την - όποια - επιστέγαση (με λινάτσα, πολυκαρβονικό ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο); Δεν θα χρειαστείς τεγίδες; 1
vins Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Αναφέρεσαι σε μια ίντσα (περίπου 2. 50εκ. χοντρικά ή 2.54εκ. με ακρίβεια). Δεν τη θεωρείς λίγο μικρή για την κατασκευή μιας θέσης στάθμευσης; Εν τω μεταξύ, είσαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστείς άλλα τεμάχια; Πώς θα στηρίξεις την - όποια - επιστέγαση (με λινάτσα, πολυκαρβονικό ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο); Δεν θα χρειαστείς τεγίδες; Δεν είναι για στάθμευση, εννοείται πως αν ήταν για τέτοιο πράγμα θα κοιτούσα κάτι πιο ακριβο. Θα είναι για μια στο τόσο να βάζουμε ένα τραπέζι από κάτω για σκίαση. Με αφαιρούμενο μουσαμα θα είναι πάνω τελικά.
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 32 λεπτά πριν, vins είπε Με αφαιρούμενο μουσαμα θα είναι πάνω τελικά. Θα έχει δηλαδή, κρίκους στην άκρη και θα περιδένεται με σχοινί; Αν ναι, ξαναδείτε το. Με μια βροχή και λίγη χαλάρωση (αναπόφευκτα), θα σας κάνει μεγάλη κοιλιά. Δες και τη λύση με τεγίδες. 1
hp8 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 57 λεπτά πριν, vins είπε Θα είναι για μια στο τόσο να βάζουμε ένα τραπέζι από κάτω για σκίαση. Με αφαιρούμενο μουσαμα θα είναι πάνω τελικά. δεν ρίχνεις μια ματιά μήπως βολεύει να αποφύγεις την φασαρία ? Πτυσσόμενο 3 x 3 m Μπεζ 1 1
vins Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Θα έχει δηλαδή, κρίκους στην άκρη και θα περιδένεται με σχοινί; Αν ναι, ξαναδείτε το. Με μια βροχή και λίγη χαλάρωση (αναπόφευκτα), θα σας κάνει μεγάλη κοιλιά. Δες και τη λύση με τεγίδες. Ευχαριστώ, το καλό με τα μονόιντσα είναι ότι έχουν ό,τι σύνδεσμο θες, οπότε μετά μπορούν να προστεθούν κάποια εφόσον χρειαστεί. Γι αυτό και τα έχω σαν πιο εύκολο στο μυαλό μου. 48 λεπτά πριν, hp8 είπε δεν ρίχνεις μια ματιά μήπως βολεύει να αποφύγεις την φασαρία ? Πτυσσόμενο 3 x 3 m Μπεζ Ρε συ το έβλεπα το πρωί, αλλά δεν υπάρχει θεσσαλονικη να το δω από κοντά. Εκτός αν το έχει κάποιος και ειναι δοκιμασμένο. Ένα που είχαμε παλιότερα σε τέτοια τιμή ήταν τελείως ψεύτικο και το πανι χάλασε σε 1 χρόνο..
troi.g Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, vins είπε Ευχαριστώ, το καλό με τα μονόιντσα είναι ότι έχουν ό,τι σύνδεσμο θες, οπότε μετά μπορούν να προστεθούν κάποια εφόσον χρειαστεί. Γι αυτό και τα έχω σαν πιο εύκολο στο μυαλό μου. Ρε συ το έβλεπα το πρωί, αλλά δεν υπάρχει θεσσαλονικη να το δω από κοντά. Εκτός αν το έχει κάποιος και ειναι δοκιμασμένο. Ένα που είχαμε παλιότερα σε τέτοια τιμή ήταν τελείως ψεύτικο και το πανι χάλασε σε 1 χρόνο.. Τις σωλήνες τις έχεις βρει τριμετρες? γιατί οι σωλήνες βγαίνουν 6μετρες. Επίσης τα εξαρτήματα που έχεις βρει , πιάνουν εξωτερικά τη σωλήνα; ή πρέπει να έχει σπειρωμα; γιατί τότε θέλεις βιδολογο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις