Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι παιδιά, έχει κανείς εμπειρία από στεγαστρο με γαλβανιζε σωληνες; 

Θα ήθελα να κάνω ένα 3x3 ή 3x4, και σκεφτόμουν είτε γαλβανιζε σωληνες μεγαλύτερης διαμέτρου, είτε γαλβανιζε τύπου φυσικού αεριου 1 ίντσας. Να πάρω δλδ 4 καθετους, να τους βάλω με σκυροδεμα μισό μέτρο στο χώμα και μετά με συνδέσμους να κάνω περίγραμμα πάνω και να βάλω πλαστικο/μεταλλικό ελενιτ. 

πως σας φαίνεται σαν ιδέα; 

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mechpanos είπε

Καλά δεν πειράζει μην τρελαίνεσαι. Απλά βοηθάει σε περίπτωση αστοχίας κάποιου αρμού κλπ, να μην περάσουν υγρασίες κλπ, στην τοιχοποιία.

Ότι γίνεται, γίνεται! Δεν έχω εικόνα κόστους αλλά παίζει να βγαίνει, πιο φθηνό! 

Ισως παρω πισινας που ειναι στεγανο οποτε θα ναι πιο σιγουρο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vins είπε

Καλημέρα και πάλι παιδιά, έχει κανείς εμπειρία από στεγαστρο με γαλβανιζε σωληνες; 

Θα ήθελα να κάνω ένα 3x3 ή 3x4, και σκεφτόμουν είτε γαλβανιζε σωληνες μεγαλύτερης διαμέτρου, είτε γαλβανιζε τύπου φυσικού αεριου 1 ίντσας. Να πάρω δλδ 4 καθετους, να τους βάλω με σκυροδεμα μισό μέτρο στο χώμα και μετά με συνδέσμους να κάνω περίγραμμα πάνω και να βάλω πλαστικο/μεταλλικό ελενιτ. 

πως σας φαίνεται σαν ιδέα; 

τα στέγαστρα συνήθως γίνονται από στρατζαριστο και αφού θες γαλβανιζέ οκ   https://www.linuxmint.com/google.html?q=γαλβανιζε στρατζαριστο   Έκτος και βάλεις https://dedegkikas.gr/syndesmoi-solinon   που έχει έτοιμους συνδέσμους αλλά δεν ξέρω την αντοχή θα έχουν στο βάρος από ένα  στρώμα χιονιού

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vins είπε

Και γιατί δεν το κάνεις με RHS ικριωμάτων, 48mm που θα βρεις και μεγαλύτερη ποικιλία σε συνδέσμους; (σταθερής - μεταβλητής γωνίας)

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Ισως παρω πισινας που ειναι στεγανο οποτε θα ναι πιο σιγουρο.

Καλά στεγανός στόκος δεν υπάρχει (όλοι έχουν πορώδες) αλλά πιο σίγουρο θα είναι! Μην τρελαίνεσαι...
https://www.mapei.com/gr/el/proionta-kai-liseis/lista-proionton/leptomereies-proiontos/ultracolor-plus

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, mechpanos είπε

Σωστά μπήκε. Καμία μεμβράνη έβαλες στη ντουζιέρα;

Από όσο ξέρω πολλές εταιρείες γνωστές προτείνουν υγρή μεμβράνη τσιμεντοειδη και νομίζω πως είναι καλύτερα για να.πιασεις και τοίχους. Είσαι κατά των τσιμεντοειδων;

Δημοσ.

θελω την εμπειρα σας σχετικα με τον καθαρισμο των αρμων ,οχι απο βρωμια αλλα απο την μερα τοποθετησης δεν φαινεται καλα το χρωμα,ειναι σαν γκρι,δεν ξερω αν ειναι αλατα.

δοκιμασα μια μερα επιμονα με ατμοκαθαριστη αλλα το αποτελεσμα προς το καλυτερο ηταν πολυ μικρο με πολυ κοπο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostakiss είπε

θελω την εμπειρα σας σχετικα με τον καθαρισμο των αρμων ,οχι απο βρωμια αλλα απο την μερα τοποθετησης δεν φαινεται καλα το χρωμα,ειναι σαν γκρι,δεν ξερω αν ειναι αλατα.

δοκιμασα μια μερα επιμονα με ατμοκαθαριστη αλλα το αποτελεσμα προς το καλυτερο ηταν πολυ μικρο με πολυ κοπο.

Χλωρίνη καθαρή ανερωτη, την αφηνεις κανένα τεταρτο της ωρας και μετα μετα τρίβεις λιγο με το πράσινο του σφουγγαριού των πιάτων, σφουγγαριζεις και τέλος

Δημοσ.
5 minutes ago, NikosKallithea said:

Χλωρίνη καθαρή ανερωτη, την αφηνεις κανένα τεταρτο της ωρας και μετα μετα τρίβεις λιγο με το πράσινο του σφουγγαριού των πιάτων, σφουγγαριζεις και τέλος

επειδη φοβαμαι μην αφησει χρωμα, να το κανω με οδοντοβουρτσα?

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Λευκό ξύδι αραιωμένο σε νερό. Αυστηρά απαγορεύεται η χλωρίνη μέσα στο σπίτι!

1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε

Από όσο ξέρω πολλές εταιρείες γνωστές προτείνουν υγρή μεμβράνη τσιμεντοειδη και νομίζω πως είναι καλύτερα για να.πιασεις και τοίχους. Είσαι κατά των τσιμεντοειδων;

Όχι για άλλη δουλειά όμως. Για μπάνια εξώστες, μεμβράνη. Δεν περνάει νερό ποτέ.

Δημοσ.
4 minutes ago, mechpanos said:

Λευκό ξύδι αραιωμένο σε νερό. Αυστηρά απαγορεύεται η χλωρίνη μέσα στο σπίτι!

αραιωμενο με το νερο θα φυγει πιο ευκολα?τριψιμο με οδοντοβουρτσα?

η χλωρινη γιατι οχι μεσα στο σπιτι?

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, hp8 είπε

τα στέγαστρα συνήθως γίνονται από στρατζαριστο και αφού θες γαλβανιζέ οκ   https://www.linuxmint.com/google.html?q=γαλβανιζε στρατζαριστο   Έκτος και βάλεις https://dedegkikas.gr/syndesmoi-solinon   που έχει έτοιμους συνδέσμους αλλά δεν ξέρω την αντοχή θα έχουν στο βάρος από ένα  στρώμα χιονιού

4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Και γιατί δεν το κάνεις με RHS ικριωμάτων, 48mm που θα βρεις και μεγαλύτερη ποικιλία σε συνδέσμους; (σταθερής - μεταβλητής γωνίας)

Είμαι άσχετος με μεταλλικές κατασκευές γενικά και θέλω κάτι γρήγορο, με συνδέσμους (χωρίς κόλληση) και οικονομικό. Λίγο που είδα ξεφεύγουν σε τιμές τα ικριωματα, ισχύει;

5 ώρες πριν, hp8 είπε

Ναι για να αποφύγω την κόλληση κοιτάω αυτά, να τα κάνω με συνδέσμους. Περισσότερο με απασχολεί μην το πάρει ο αέρας, παρά το χιόνι.. Αν το βάλω μισό μέτρο μέσα και ρίξω σκυροδεμα πιστεύω δε θα έχω θέμα ε;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vins είπε

Είμαι άσχετος με μεταλλικές κατασκευές γενικά και θέλω κάτι γρήγορο, με συνδέσμους (χωρίς κόλληση) και οικονομικό. Λίγο που είδα ξεφεύγουν σε τιμές τα ικριωματα, ισχύει;

Ναι για να αποφύγω την κόλληση κοιτάω αυτά, να τα κάνω με συνδέσμους. Περισσότερο με απασχολεί μην το πάρει ο αέρας, παρά το χιόνι.. Αν το βάλω μισό μέτρο μέσα και ρίξω σκυροδεμα πιστεύω δε θα έχω θέμα ε;

λογικά δεν θα έχεις 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vins είπε

Σωληνωτά σκέτα θα πάρεις, όχι πλαίσια! Πού το είδες ακριβώς; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Σωληνωτά σκέτα θα πάρεις, όχι πλαίσια! Πού το είδες ακριβώς; 

Δεν το βρίσκω τώρα που το ξαναεψαξα..

Η γαλβανιζε 1 ίντσας βγαίνει γύρω στα 10 ευρώ η τριμετρη, οπότε για 3x3 θα χρειαστώ 8 σωληνες x 10€ και οι σύνδεσμοι γύρω στα 30€, σύνολο 110€ για σκελετό.

Επειδή δε σκαμπάζω από σκαλωσιές και ικριωματα, πόσο λες από την εμπειρία σου να κοστίσει κάτι αντίστοιχο με αυτά τα σωληνωτα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...