Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Doubt είπε

Χωρίς καθόλου κόλα εννοείς;

Να ρωτήσω με την ευκαιρία... Για μωσαϊκό με φθορές (αρκετές), θα ήταν κατάλληλη λύση το PVC? Αυτοκόλλητο ή έτσι σκέτο χωρίς κόλα; Και τι προεργασία θα έπρεπε να γίνει;

Πρόσφατα πέρασα πάνω από μωσαϊκό κολλητό LVT με πολύ καλό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Σε ορισμένα σημεία έριξα αυτοεπιπεδουμενο τσιμέντο

• Like 1
  • Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αστο καλύτερα μην φας κανα δάχτυλο.

Ναι είναι άλλα τα τρυπάνια μετάλλου απο τοίχου.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sta είπε

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Δεν ξέρω πως το εννοείς αλλά εγώ το έγραψα με τις καλύτερες προθέσεις(τωρα που το διαβάζω δεν φαίνεται η πρόθεση μου ,πολύ άχρωμο το ποστ μου).Είναι ευκολο να γίνει η ζημιά και είναι κάτι που δεν αξίζει το κόπο να ταλαιπωρηθείς.Πήγαινε σε ενα σιδερά να το τρυπήσει και να σου περάσει δυο βίδες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν ξέρω πως το εννοείς αλλά εγώ το έγραψα με τις καλύτερες προθέσεις(τωρα που το διαβάζω δεν φαίνεται η πρόθεση μου ,πολύ άχρωμο το ποστ μου).Είναι ευκολο να γίνει η ζημιά και είναι κάτι που δεν αξίζει το κόπο να ταλαιπωρηθείς.Πήγαινε σε ενα σιδερά να το τρυπήσει και να σου περάσει δυο βίδες.

Ναι το κατάλαβα! Θα το πάω σε σιδερα εννοείται. Μήπως γνωρίζετε κάποιον στα βόρεια προάστια; έχουν εκλείψει αυτά τα επαγγέλματα...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sta είπε

Ναι το κατάλαβα! Θα το πάω σε σιδερα εννοείται. Μήπως γνωρίζετε κάποιον στα βόρεια προάστια; έχουν εκλείψει αυτά τα επαγγέλματα...

Αυτό δεν το ξέρω να σε βοηθήσω.

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να βάψω με χρώμα κιμωλίας διάφορα επιπλα του σπιτιού! Απο τι ξέρω θέλω καλό καθάρισμα πριν το βάψιμο...Κάποια άλλη συμβουλή; Πως μπορώ να το κάνω ξεθωριασμένο π.χ έτσι ;

Χρώματα Κιμωλίας - Τι είναι; Πως τα Εφαρμόζουμε; - Chromobil

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ThanosR92 είπε

Θέλω να βάψω με χρώμα κιμωλίας διάφορα επιπλα του σπιτιού! Απο τι ξέρω θέλω καλό καθάρισμα πριν το βάψιμο...Κάποια άλλη συμβουλή; Πως μπορώ να το κάνω ξεθωριασμένο π.χ έτσι ;

Χρώματα Κιμωλίας - Τι είναι; Πως τα Εφαρμόζουμε; - Chromobil

ειναι η τεχνικη ντεκαπε, περιλαμβάνει τριψιμο κλπ και θέλει καλο βερνίκι. ριξε μια ματια στο ιντερνέτς ειχα βρει στο παρελθον βιντεακια για το πως γινεται...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα
Ενδιαφέρομαι για θερμοπρόσωψη σε διαμέρισμα στα Β.Προάστεια με αστεία μόνωση . 2 τοίχους γωνία θα κλείσω για  περίπου 45 τμ. Ο μηχανικός μου πρότεινε κατι σε μεσαια κατηγορία τιμής / απόδοσης . Η ερωτηση προς τους μεντορες εδω είναι αν το πάχος παίζει μεγάλο ρόλο (θέλω πάχος 100mm και αυτός λέει πάνω από 70mm δεν έχει διαφορά) ... τι λέτε ?

Baumit SockelTherm Plus
Γραφιτούχα θερμομονωτική πλάκα EPS υψηλής πυκνότητας . Γραφιτούχα θερμομονωτική πλάκα από διογκωμένη πολυστερίνη με πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες. Θερμική αγωγιμότητα ≤ 0,03 W/mK

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Ringo106 είπε

(θέλω πάχος 100mm και αυτός λέει πάνω από 70mm δεν έχει διαφορά) ... τι λέτε ?

Πώς δεν έχει!!! 100 mm κάνουν 42.8% καλύτερη θερμομόνωση από 70mm.
(η αντίσταση θερμοπερατότητας, υπολογίζεται με τον τύπο R = d/λ, όπου d είναι το πάχος του υλικού και λ είναι ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του υλικού. Το άθροισμα των R των υλικών που αποτελούν την τοιχοποιία μας, μας κάνει το συνολικό R της τοιχοποιίας, από το οποίο πάμε μετά και βρίσκουμε το U = 1/R που πρέπει να είναι όσο πιο χαμηλό γίνεται  και κάτω από 0.40 για Ζώνη Γ... την οποία θα λάμβανα υπόψη εγώ αν ήμουν στα Βόρεια της Αττικής, με τα κρύα που κατεβάζει το χειμώνα!)

Εδώ κάποιοι βάζουν 15 και 20 εκ. και δεν ανάβουν ΚΑΘΟΛΟΥ θέρμανση (check "Παθητικό Κτίριο").
Ειδικά τον βόρειο τοίχο σου, θα τον κάνεις όσο πιο πολύ μπορείς! Ο,τι επιλέξεις, βάλε από μια εταιρεία με πιστοποιημένο σύστημα. Πχ Baumit που είναι καλή εταιρεία, θα είναι ΟΛΑ τα υλικά της Baumit (γωνιόκρανα, πλέγμα, κόλλα, στηρίγματα κλπ). Κατά τις εργασίες τοποθέτησης 2-3 πραγματάκια που πρέπει να προσεχθούν:

• Οι πλάκες θα τοποθετούνται "πλεκτά"
  • Ελαχιστοποίηση μικρές "τσοντούλες" κομματάκια παρακομματάκια κλπ, καλή μελέτη της γεωμετρίας του τοίχου ώστε να ελαγιστοποιηθούν αυτά.
  • Μηχανική στερέωση οπωσδήποτε.
  • Πρώτα απλώνεται η κόλλα, "χτενίζεται" και μετά πάει το πλέγμα και εγκιβωτίζεται μέσα.
  • Το πλέγμα να καβαλάει η μια σειρά την άλλη κατά 10 - 15 εκ.
  • Σε ανοίγματα πόρτες παράθυρα κλπ στις γωνίες, μια λωρίδα έξτρα πλέγμα διαγώνια
  • Στα φύλλα πολυστερίνης τυχόν κενά ενδιάμεσα καλό γέμισμα με αφρό.

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

να κανω μια ηλεκτρολογικη ερωτηση αν ξερει καποιος.

εχω ενα ηλεκτρομποιλερ το οποιο ειναι κατω σε υπογειο και εχω τοποθετηση διακοπτη που το πατας μια και δινει εντολη σε εναν αυτοματο που δινει ρευμα στο ηλεκτρομποιλερ για 30 λεπτα (το εχω κανει σαν ασφαλεια ωστε να μην κολλησει τιποτα στο μποιλερ και σκασει)

ο διακοπτης δινει στιγμιαια εντολη δεν μενει πατημενος.

τωρα θελω να βαλω ενα sonoff παραλληλα ωστε να μπορω να το ενεργοποιω και μεσω wifi.

μπορω να δωσω ρευμα στο sonoff και να δωσω μονο ρευμα στο αντιστοιχο ρευμα του διακοπτη? το sonoff θα δουλευει και αυτο με στιγμιαιο ρευμα σαν εντολη.

στην θεση της λαμπας θα ειναι το καλωδιο του υπαρχον διακοπτη προς τον αυτοματο.

ειναι σωστο?

0-02-05-c6b700a79bc6a5e1beb03f86ea1e66465e78a1f059d2fc2018976d64cd5a8a8b_e45ffc14de358ef0.jpg

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, tyf είπε

να κανω μια ηλεκτρολογικη ερωτηση αν ξερει καποιος.

εχω ενα ηλεκτρομποιλερ το οποιο ειναι κατω σε υπογειο και εχω τοποθετηση διακοπτη που το πατας μια και δινει εντολη σε εναν αυτοματο που δινει ρευμα στο ηλεκτρομποιλερ για 30 λεπτα (το εχω κανει σαν ασφαλεια ωστε να μην κολλησει τιποτα στο μποιλερ και σκασει)

ο διακοπτης δινει στιγμιαια εντολη δεν μενει πατημενος.

τωρα θελω να βαλω ενα sonoff παραλληλα ωστε να μπορω να το ενεργοποιω και μεσω wifi.

μπορω να δωσω ρευμα στο sonoff και να δωσω μονο ρευμα στο αντιστοιχο ρευμα του διακοπτη? το sonoff θα δουλευει και αυτο με στιγμιαιο ρευμα σαν εντολη.

στην θεση της λαμπας θα ειναι το καλωδιο του υπαρχον διακοπτη προς τον αυτοματο.

ειναι σωστο?

0-02-05-c6b700a79bc6a5e1beb03f86ea1e66465e78a1f059d2fc2018976d64cd5a8a8b_e45ffc14de358ef0.jpg

Ναι μπορείς

• Like 1
Δημοσ.

Ξερει κανεις που μπορω να βρω λεπτο MDF  περιπου 2 χιλιοστα? Σαν αυτο που χρησιμοποιουν για πλάτη κορνιζας. Στο εξωτερικό υπάρχει πάντου αλλα εδω είναι δυσευρετο κατω απο 4 χιλ

jpg.jpeg.72ed0372b23737cab5463e2db2cc1c79.jpeg

Δημοσ.
11 ώρες πριν, grfurby είπε

Ξερει κανεις που μπορω να βρω λεπτο MDF  περιπου 2 χιλιοστα? Σαν αυτο που χρησιμοποιουν για πλάτη κορνιζας. Στο εξωτερικό υπάρχει πάντου αλλα εδω είναι δυσευρετο κατω απο 4 χιλ

jpg.jpeg.72ed0372b23737cab5463e2db2cc1c79.jpeg

Δεν λέγεται MDF αυτό.

http://www.wood-center.gr/index.php/gr/products-gr/ksyleia/viomixaniki-ksyleia/item/38-xartonia

Δημοσ.

Καλησπέρα, ψάχνω να βρω εύκαμπτο σωλήνα που να διατηρεί το σχήμα του δίνεις, σαν αυτόν που έχουν κάποιες μπαταρίες κουζίνας. Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί κάτι τέτοιο στο εμπόριο; 

image.png.bd766b6c0227607a6cc7eadf9b588da8.png

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...