Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

40 επι 60 νομιζω.

Εάν είναι τόσο σου προτείνω να το αλλάξεις. Το απλό υποτίθεται ότι είναι για 1,5 τόνο. Το Β 125 είναι για 12,5 τόνους.

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω μία καρέκλα γραφείου στην οποία έχει χαλαρώσει το αμορτισερ μέσα στο "πιάτο" και το κάθισμα μπρος-πίσω και δεξιά-αριστερά. Βλέποντας μέσα στο κουτί που έχει το πιάτο κρίνω ότι έχουν χαλαρώσει κάποιες βίδες. Το θέμα είναι να ανοίξω το κουτί που είναι μέσα το πιάτο και αυτό όπως βλέπετε έχει κάποια πριτσίνια. Η ερώτηση είναι πως "σπάω" τα πριτσίνια και πώς τα επανατοποθετώ;

image.jpeg

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, troi.g είπε

Εάν είναι τόσο σου προτείνω να το αλλάξεις. Το απλό υποτίθεται ότι είναι για 1,5 τόνο. Το Β 125 είναι για 12,5 τόνους.

Θα το αλλάξω αλλα για καποιο λογο μηχανικός και ανθρωποι της οικοδομης (και σιδερας) λενε πως ειναι οκ. Νομιζω δε ξερανε πως υπαρχουν κλασεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sta είπε

Καλησπέρα σας,

Έχω μία καρέκλα γραφείου στην οποία έχει χαλαρώσει το αμορτισερ μέσα στο "πιάτο" και το κάθισμα μπρος-πίσω και δεξιά-αριστερά. Βλέποντας μέσα στο κουτί που έχει το πιάτο κρίνω ότι έχουν χαλαρώσει κάποιες βίδες. Το θέμα είναι να ανοίξω το κουτί που είναι μέσα το πιάτο και αυτό όπως βλέπετε έχει κάποια πριτσίνια. Η ερώτηση είναι πως "σπάω" τα πριτσίνια και πώς τα επανατοποθετώ;

image.jpeg

Αν λέγοντας πριτσίνια εννοείς τους δύο πίρους που φαίνονται στο χρώμα του μετάλλου, τότε δεν νομίζω πως υπάρχει τρόπος να βγουν και να ξαναμπούν καθώς δεν έχουν φτιαχτεί για να μπαινοβγαίνουν. Λογικά είναι πρεσσαριστοί από το εργοστάσιο.

Μια λύση θα ήταν να τους κόψεις τελείως και μετά να βάλεις βίδες περαστές με ίδια διάμετρο και μήκος, και με παξιμάδι ασφαλείας για να μην φεύγει

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Doubt είπε

Χωρίς καθόλου κόλα εννοείς;

Να ρωτήσω με την ευκαιρία... Για μωσαϊκό με φθορές (αρκετές), θα ήταν κατάλληλη λύση το PVC? Αυτοκόλλητο ή έτσι σκέτο χωρίς κόλα; Και τι προεργασία θα έπρεπε να γίνει;

Ναι. Βέβαια εγώ έχω βάλει βινυλίου όχι pvc αλλά φαντάζομαι θα είναι παρόμοια τοποθέτηση. Εμένα ήταν παραθεριστική κατοικία, το δάπεδο με πολλές φθορές και δεν έκανα τίποτα απλά μπαλωσα κάτι σαπίσματα (είχε παλιό παρκέ) όπου το καταλαβαίνεις, αλλά οκ δεν με ένοιαζε! Ήρθαν με το ρολό που είχε πλάτος 4 μέτρα περίπου, ξετύλιγαν και έκοβαν σύμφωνα με την γεωμετρία του χώρου! Περιμετρικά, άφησαν περιθώριο για να μπορεί να κινηθεί και να παραλάβει συστολές διαστολές, το οποίο θα μπορούσα να καλύψω με το σοβατεπί που όμως δεν έβαλα ποτέ! :) Η τοποθέτηση έγινε σκέτο χωρίς κόλλα, το υλικό είχε ένα πάχος ικανό να το κρατήσει με τη βαρύτητα σταθερό από μόνο του.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Αν λέγοντας πριτσίνια εννοείς τους δύο πίρους που φαίνονται στο χρώμα του μετάλλου, τότε δεν νομίζω πως υπάρχει τρόπος να βγουν και να ξαναμπούν καθώς δεν έχουν φτιαχτεί για να μπαινοβγαίνουν. Λογικά είναι πρεσσαριστοί από το εργοστάσιο.

Μια λύση θα ήταν να τους κόψεις τελείως και μετά να βάλεις βίδες περαστές με ίδια διάμετρο και μήκος, και με παξιμάδι ασφαλείας για να μην φεύγει

Ναι αυτό εννοώ! Πώς κόβονται αυτοί;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sta είπε

Ναι αυτό εννοώ! Πώς κόβονται αυτοί;

Τρύπημα στο κέντρο, με τρυπάνι ίδιας διαμέτρου με τον κορμό ο πιο σύνηθες τρόπος.

Πιο επίφοβος τρόπος, κόψιμο του κεφαλιού με τροχό, όπου ακουμπήσεις όμως το έσφαξες οπότε και δεν προτείνεται

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τρύπημα στο κέντρο, με τρυπάνι ίδιας διαμέτρου με τον κορμό ο πιο σύνηθες τρόπος.

Πιο επίφοβος τρόπος, κόψιμο του κεφαλιού με τροχό, όπου ακουμπήσεις όμως το έσφαξες οπότε και δεν προτείνεται

Επειδη ειμαι αρκετα ασχετος, τα τρυπανια για μεταλλο ειναι διαφορετικα απο αυτα για τοιχο; η μπορω να το κανω και με τα ιδια;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sta είπε

Επειδη ειμαι αρκετα ασχετος, τα τρυπανια για μεταλλο ειναι διαφορετικα απο αυτα για τοιχο; η μπορω να το κανω και με τα ιδια;

Αστο καλύτερα μην φας κανα δάχτυλο.

Ναι είναι άλλα τα τρυπάνια μετάλλου απο τοίχου.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mechpanos είπε

Ναι. Βέβαια εγώ έχω βάλει βινυλίου όχι pvc αλλά φαντάζομαι θα είναι παρόμοια τοποθέτηση. Εμένα ήταν παραθεριστική κατοικία, το δάπεδο με πολλές φθορές και δεν έκανα τίποτα απλά μπαλωσα κάτι σαπίσματα (είχε παλιό παρκέ) όπου το καταλαβαίνεις, αλλά οκ δεν με ένοιαζε! Ήρθαν με το ρολό που είχε πλάτος 4 μέτρα περίπου, ξετύλιγαν και έκοβαν σύμφωνα με την γεωμετρία του χώρου! Περιμετρικά, άφησαν περιθώριο για να μπορεί να κινηθεί και να παραλάβει συστολές διαστολές, το οποίο θα μπορούσα να καλύψω με το σοβατεπί που όμως δεν έβαλα ποτέ! :) Η τοποθέτηση έγινε σκέτο χωρίς κόλλα, το υλικό είχε ένα πάχος ικανό να το κρατήσει με τη βαρύτητα σταθερό από μόνο του.

Παιδιά άκυρο βλέπω ότι τα pvc είναι 1 mm τίποτα δηλαδή,εγώ μιλάω για κάτι πολύ διαφορετικό από την εμπειρία μου με βινυλίου!!!

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Παιδιά άκυρο βλέπω ότι τα pvc είναι 1 mm τίποτα δηλαδή,εγώ μιλάω για κάτι πολύ διαφορετικό από την εμπειρία μου με βινυλίου!!!

Πόσο είναι τα βινυλίου δηλαδή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, mechpanos είπε

Τίποτα ρίξε ένα αυτοεπιπεδούμενο πρώτα αν έχεις σκέτο τσιμέντο ή τίποτα αν έχεις πλακάκι, και άσ'το πλωτό αφήνοντας μισό με ένα πόντο περιθώριο περιμετρικά για συστολές διαστολές.

Σε κάποια δωμάτια είναι τσιμέντο. Άρα θέλω κάτι τέτοιο; https://www.skroutz.gr/s/28089417/Isomat-Screed-100-Επιπεδωτικό-Τσιμεντοκονίαμα-Δαπέδων-25kg.html

https://www.leroymerlin.gr/gr/domika-ulika/oikodomika-ulika/tsimedo-sovas-koniamata/autoepipedoumeno-koniama-isomat-se-gkri-hroma-82171122?ref=reccodo-search

Αν κάποια στιγμή θελήσω να βγει θα βγει εύκολα; Επίσης μπορείς να μου παραθέσεις οδηγίες διαδικασίας; Θέλει ανακάτεμα και μετά στρώσιμο κάτω πως; 

Ευχαριστώ πολύ. 

Επεξ/σία από ThanosR92
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Θα τα παίξει το γρο μπετό από την ανερχόμενη 😒

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Για μαγαζια με ειδη υγειινης, τι προτεινετε?

Αν έχεις λεφτά κοιτάς villeroy & boch, duravit ,και άλλες ιταλικές (gsi κτλ κτλ) Μακριά από geberit. Αλλιώς αν δεν έχεις λεφτά πας σε ελληνική εταιρία κατασκευής Τουρκίας η κάτι ideal standard

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...