Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Εχω μεγαλο προβλημα με το κρυο σε βορεινο τοιχο σε υπνοδωματιο κιολας.

Εχετε καποια αποψη για μονωση; Κοιταζω για γραφιτουχα διογκωμενη πολυστερινη,  πετροβαμβακα ή γυψοσανιδα με καποια  μονωση απο τις παραπανω για να αποφυγω το σοβατισμα.

Οπου ρωταω ολοι θεωρουν καλυτερο αυτο που πουλανε. 🙄 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pavlos52 είπε

Καλησπερα σε ολους. Εχω μεγαλο προβλημα με το κρυο σε βορεινο τοιχο σε υπνοδωματιο κιολας.

Εχετε καποια αποψη για μονωση; Κοιταζω για γραφιτουχα διογκωμενη πολυστερινη,  πετροβαμβακα ή γυψοσανιδα με καποια  μονωση απο τις παραπανω για να αποφυγω το σοβατισμα.

Για ποσά τετραγωνικά μιλάμε;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mechpanos είπε

Για ποσά τετραγωνικά μιλάμε;

10 τ.μ. πανω κατω. Επειδη ειναι παλιο σπιτι χωρις μονωση, εκανα πληρωση του κενου της τοιχοποιιας με το supafil της knauf αλλα δυστυχως δεν ειδα διαφορα

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε

10 τ.μ. πανω κατω. Επειδη ειναι παλιο σπιτι χωρις μονωση, εκανα πληρωση του κενου της τοιχοποιιας με το supafil της knauf αλλα δυστυχως δεν ειδα διαφορα

E μια διαφορά από αμόνωτο τελείως δεν μπορεί, θα την είδες! Ωστόσο αν ήταν μικρό το διάκενο της τοιχοποιίας σίγουρα δεν θα ήταν κάτι εντυπωσιακό...Εγώ θα σου πρότεινα αν μπορείς, να κάνεις εξωτερική θερμοπρόσοψη με διογκωμένη πολυστερίνη ή πετροβάμβακα. Ο πετροβάμβακας έχει κάποιες καλύτερες ιδιότητες, όπως διαπνοή και πυρασφάλεια, αλλά είναι λίγο μπελαλίδηκος και δεν υπάρχουν έμπειρα συνεργεία. Και η διογκωμένη μια χαρά είναι. Ακολουθεί κόλλα, οπλισμένη με πλέγμα, και επικάλυψη με παστώδη έτοιμο σοβά. Το αποτέλεσμα αν εφαρμοστεί σωστά, είναι πολύ ωραίο!

Αν η εξωτερική παρέμβαση είναι δύσκολη, τότε κάνε εσωτερικά ορυκτοβάμβακα με επένδυση γυψοσανίδας. Αυτό έχει το μειονέκτημα ότι σου τρώει χώρο (θα χάσεις 10εκ), και σου βάζει την μάζα του τοίχου έξω μειώνοντας την εκμετάλλευση της θερμικής αδράνειας που σου παρέχει η τοιχοποιία, ενώ επίσης δεν μπορείς να κάνεις και πολλά στην αντιμετώπιση των θερμογεφυρών. Έχει το πλεονέκτημα όμως, ότι σου αφήνει καθαρές επιφάνειες, μικρή ατσαλιά, δεν απαιτούνται εξωτερικές εργασίες που ίσως δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν. Πολλοί λένε όχι στον πετροβάμβακα-ορυκτοβάμβακα ότι είναι καρκινογόνος κλπ, αυτά είναι σαχλαμάρες με την έννοια ότι προσοχή θέλει, κατά την διάρκεια της κοπής του, από τον εργαζόμενο που τον κόβει, μην εισπνεύσει τις ίνες του. Κατά τα άλλα όταν τοποθετηθεί, δεν έχει θέμα είναι πολύ σταθερό υλικό. Δεν είναι αμίαντος, που τρίβει και βγάζει εκατοντάδες εκατομμύρια μικρο-ίνες που διασκορπίζονται σε όλη την ατμόσφαιρα!!! Αν δε, κλειστεί και μέσα σε γυψοσανίδα, τέλος!

Περιοχή;

Δημοσ.

Στο Ιλιον Αττικης. Δυστυχως δεν μπορω να φαω 10 εκ απο τον χωρο γιατι υπαρχει δοκαρι με σποτακια ακριβως απο πανω. 5 εκατοστα μαξ μπορω να χρησιμοποιησω. Εχετε αποψη για τις γυψοσανιδες που εχουν κουμπωμενο πανω τους μονωτικο υλικο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε

Στο Ιλιον Αττικης. Δυστυχως δεν μπορω να φαω 10 εκ απο τον χωρο γιατι υπαρχει δοκαρι με σποτακια ακριβως απο πανω. 5 εκατοστα μαξ μπορω να χρησιμοποιησω. Εχετε αποψη για τις γυψοσανιδες που εχουν κουμπωμενο πανω τους μονωτικο υλικο;

Μην περιμένεις και πολλά, τότε! Μιλάμε για 5 εκ εκ των οποίων το 1.2 είναι η γυψοσανίδα, οπότε το μονωτικό θα είναι 4. Για να πιάσεις ένα καλό U τοιχοποιίας, θες 7 (ας πούμε αν ήταν ανακαίνιση και ήθελε ΚΕΝΑΚ ή αν ήταν "Εξοικονομώ", δεν θα πέρναγε). Εντάξει αν δεν έχεις άλλη επιλογή κάνε το, καλό θα κάνει, έχεις και την μόνωση στον τοίχο, κάπως θα βελτιωθεί η κατάσταση. Για τις γυψοσανίδες με έτοιμο το μονωτικό δεν έχω άποψη αλλά δεν βλέπω πρόβλημα!

Επεξ/σία από mechpanos
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Pavlos52 είπε

Πως εισαι σιγουρος οτι φταιει ο τοιχος; 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Pavlos52 είπε

Αρα ειστε υπερ της ξηρας δομησης εσωτερικα;

Να το ξεκαθαρίσω: αρχικά είμαι ΚΑΤΑ (για χώρο κατοικίας*) για τους λόγους που προανέφερα (χάσιμο χαρακτηριστικών θερμικής αδράνειας, αντιμετώπιση θερμογεφυρών κυρίως). Αλλά αν δεν υπάρχει η επιλογή της εξωτερικής, τι να κάνεις!

*Στον χώρο κατοικίας, εκμεταλλευόμαστε την θερμική αδράνεια της μάζας του τοίχου, καθώς λειτουργεί σαν "μπαταρία" αποθήκευσης θερμότητας, μετατοπίζοντας χρονικά την απαίτηση θέρμανσης ή ψύξης και εν δυνάμει μειώνοντας την αιχμή θέρμανσης. Επιπλέον, μας επιτρέπει να αερίσουμε, πχ τον χώρο, χωρίς να χάσουμε πολύ σε θερμική άνεση, καθώς αμέσως η τοιχοποιία θα αρχίσει να εκπέμπει θερμότητα προς τον χώρο.
Αυτό είναι επιθυμητό σε μια κατοικία ή έναν χώρο συνεχούς λειτουργίας, αλλά καθόλου επιθυμητό σε ένα μαγαζί, ξενοδοχείο, σινεμά κλπ, όπου θες όταν μπει ο χρήστης μέσα να ζεστάνει άμεσα χωρίς να πρέπει να ζεστάνεις και τον τοίχο, και όταν φύγει να σταματήσει η θέρμανση και δεν σε νοιάζει αν παγώσει ο χώρος!

5 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Πως εισαι σιγουρος οτι φταιει ο τοιχος; 

Και τι να φταίει! Βορεινός τοίχος με πλημελή μόνωση, τα λέει όλα!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα... σε ταβάνι γυψοσανίδας που θα μπει σε μπάνιο θέλω να βάλω θυρίδα επίσκεψης για να έχω πρόσβαση στα σποτ και στο τροφοδοτικό της ταινίας led που θα μπει... υπάρχει περίπτωση να περάσει υγρασία πάνω από την γυψοσανιδα μέσω της θυρίδας; 

Υ.Γ εξαερισμός υπάρχει στον χώρο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Να το ξεκαθαρίσω: αρχικά είμαι ΚΑΤΑ (για χώρο κατοικίας*) για τους λόγους που προανέφερα (χάσιμο χαρακτηριστικών θερμικής αδράνειας, αντιμετώπιση θερμογεφυρών κυρίως). Αλλά αν δεν υπάρχει η επιλογή της εξωτερικής, τι να κάνεις!

*Στον χώρο κατοικίας, εκμεταλλευόμαστε την θερμική αδράνεια της μάζας του τοίχου, καθώς λειτουργεί σαν "μπαταρία" αποθήκευσης θερμότητας, μετατοπίζοντας χρονικά την απαίτηση θέρμανσης ή ψύξης και εν δυνάμει μειώνοντας την αιχμή θέρμανσης. Επιπλέον, μας επιτρέπει να αερίσουμε, πχ τον χώρο, χωρίς να χάσουμε πολύ σε θερμική άνεση, καθώς αμέσως η τοιχοποιία θα αρχίσει να εκπέμπει θερμότητα προς τον χώρο.
Αυτό είναι επιθυμητό σε μια κατοικία ή έναν χώρο συνεχούς λειτουργίας, αλλά καθόλου επιθυμητό σε ένα μαγαζί, ξενοδοχείο, σινεμά κλπ, όπου θες όταν μπει ο χρήστης μέσα να ζεστάνει άμεσα χωρίς να πρέπει να ζεστάνεις και τον τοίχο, και όταν φύγει να σταματήσει η θέρμανση και δεν σε νοιάζει αν παγώσει ο χώρος!

Και τι να φταίει! Βορεινός τοίχος με πλημελή μόνωση, τα λέει όλα!

Μπορει να εχει παραθυρο στο βορινο και να εχει απο εκει απωλειες και να νομιζει πως ειναι ο τοιχος το προβλημα του. 

• Like 1
Δημοσ.

Σωστό. Αν είναι ενιαίος ο τοίχος με το γέμισμα εσωτερικά θα έπρεπε να είναι ΟΚ.

Άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι στέγη-ταράτσα αν είναι από πάνω ακριβώς ή κάτι που δεν πάει το μυαλό σου με την πρώτη.

Φωτο θα βοηθούσε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dennis25440 είπε

Καλησπέρα... σε ταβάνι γυψοσανίδας που θα μπει σε μπάνιο θέλω να βάλω θυρίδα επίσκεψης για να έχω πρόσβαση στα σποτ και στο τροφοδοτικό της ταινίας led που θα μπει... υπάρχει περίπτωση να περάσει υγρασία πάνω από την γυψοσανιδα μέσω της θυρίδας; 

Υ.Γ εξαερισμός υπάρχει στον χώρο.

Δεν χρειάζεσαι "θυρίδα"

Τα σποτ δεν θελουν πρόσβαση, βγαίνουν απο κατω, αφου φτιάχνεις τωρα την γυψοσανίδα το τροφοδοτικό βάλτο σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού πχ πατάρι και δωσε 12ν κατευθείαν στην οροφή με καλώδιο αντι για 220.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Δεν χρειάζεσαι "θυρίδα"

Τα σποτ δεν θελουν πρόσβαση, βγαίνουν απο κατω, αφου φτιάχνεις τωρα την γυψοσανίδα το τροφοδοτικό βάλτο σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού πχ πατάρι και δωσε 12ν κατευθείαν στην οροφή με καλώδιο αντι για 220.

Το μπάνιο δεν έχει πατάρι και για αυτό θέλω να βάλω γυψοσανιδα γιατί είναι ψηλοτάβανο 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...