Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Σε πρανες που ειναι 2-2.5m θα κανατε τοιχιο η κάτι άλλο;

Σε καποιο σημειο εχει πεσει που δε φαινεται στη φωτο.

Δε ξερω αν η λυση το να φυτεψεις κατι θα κανει δουλεια η με τοιχο ειναι καλυτερα.

Τι προτεινετε; (Ειναι γυρω στα 10 μετρα η μια διασταση.

AM-JKLXPvLYdoKLs2whkKI0MPVVlS3FYw5lqsT4CH2dhfpAFyKgvktFLB7x5g7ONIUKALz-HKyYTlv43DCiqdAhN9TZ3daAMxPHB3kQR0MXUHv5PxNE2yOAvdXyZsqgm_ge2d5FpTRzWbM1tX0dF4B4kBJozIA=w523-h929-no?authuser=0

Καλύτερα θα είναι τοιχίο πάντως , εάν συνεχώς κάθεται .

• Απαντ. 17,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, meletis_m είπε

Καλύτερα θα είναι τοιχίο πάντως , εάν συνεχώς κάθεται .

Γενικα το τοιχιο ειναι κλασικη λυση αλλα καποιοι μου λενε πως εχει μεγαλο κοστος και δεν αξιζει.

Βεβαια απο την αλλη χωρις τοιχιο μου φαινεται δυσκολο αν κανεις διαμορφωση θα πεφτουν χωματα και ουτε μπορεις να βαλεις πραγματα που θα εβαζες σε τοιχο (φωτα κτλ). 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε ξερω αν η λυση το να φυτεψεις κατι θα κανει δουλεια η με τοιχο ειναι καλυτερα.

AM-JKLXPvLYdoKLs2whkKI0MPVVlS3FYw5lqsT4CH2dhfpAFyKgvktFLB7x5g7ONIUKALz-HKyYTlv43DCiqdAhN9TZ3daAMxPHB3kQR0MXUHv5PxNE2yOAvdXyZsqgm_ge2d5FpTRzWbM1tX0dF4B4kBJozIA=w523-h929-no?authuser=0

Παράτα το insomnia και πήγαινε σφαίρα σε πολιτικό μηχανικό που έχει σχετική εμπειρία.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Παράτα το insomnia και πήγαινε σφαίρα σε πολιτικό μηχανικό που έχει σχετική εμπειρία.

Αυτοι που ξερω (ΕΜΠ) μου λενε πως μια χαρα ειναι ετσι. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

εξαρτάτε  από το λόγο που έγινε η εσκαφη και τι σκοπό έχεις για το ισιωμένο Το από πάνω με τις ελιές είναι δικό σου ?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, hp8 είπε

εξαρτάτε  από το λόγο που έγινε η εσκαφη και τι σκοπό έχεις για το ισιωμένο Το από πάνω με τις ελιές είναι δικό σου ?

Ναι δικο μου ειναι. Εχει πλατος 2.5 μετρα περιπου με ελιες για να  κρατανε το χωμα και μετα ξεκιναει μαντρα μπετο του γειτονα. Βεβαια στην μια ακρη εχει πεσει το χωμα 1-2 μετρα και βλεπεις τη βαση ας πουμε της μαντρας. Αλλα αυτο ειναι ετσι 15+ χρονια

Το αλλο ειναι ισιωμενο για κηπο ας πουμε.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ναι δικο μου ειναι. Εχει πλατος 2.5 μετρα περιπου με ελιες για να  κρατανε το χωμα και μετα ξεκιναει μαντρα μπετο του γειτονα. Βεβαια στην μια ακρη εχει πεσει το χωμα 1-2 μετρα και βλεπεις τη βαση ας πουμε της μαντρας. Αλλα αυτο ειναι ετσι 15+ χρονια

Το αλλο ειναι ισιωμενο για κηπο ας πουμε.

η πτώση σε ότι δείχνει η φωτο  είναι λίγη σε σχέση με τα χρόνια Τοίχος με μπετό ασύμφορο Σύρμα (με μικρο μάτι ) όπως βάζουν στους δρόμους  για τις κατολισθήσεις καρφομενο με κοματια από μπετοβεργα   Ίσως να βοηθούσε ένα αυλάκι κατα μήκος στη άκρη εκεί που είναι οι ελιές να οδηγείς το νερό της βροχής αλλού Αν το είχες κάνει παρτέρια 1-1,2 μέτρα δεν θα είχες θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, hp8 είπε

η πτώση σε ότι δείχνει η φωτο  είναι λίγη σε σχέση με τα χρόνια Τοίχος με μπετό ασύμφορο Σύρμα (με μικρο μάτι ) όπως βάζουν στους δρόμους  για τις κατολισθήσεις καρφομενο με κοματια από μπετοβεργα   Ίσως να βοηθούσε ένα αυλάκι κατα μήκος στη άκρη εκεί που είναι οι ελιές να οδηγείς το νερό της βροχής αλλού Αν το είχες κάνει παρτέρια 1-1,2 μέτρα δεν θα είχες θέμα

για παρτερια σκεφτομαι πως θα χανοταν χωρος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

για παρτερια σκεφτομαι πως θα χανοταν χωρος.

Παρτέρια  ενοουσα  λωρίδες 3- 3,5  μέτρα φάρδος καθ όλο το μήκος και 1 μ ύψος  σε 2 επίπεδα πριν γίνει η ολική εσκαφη

μια άλλη λύση είναι και της φωτο 20 - 30 πόντους μακρυά από το πρανέςκανα μετρο υψος  και οτι πέφτει να μένει εκεί και σιγά σιγα θα γινει τοιχος απο μονος του

Spoiler

1394414140_.png.ef595cb1a798142a2f63dbe6df3a32cf.png

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Προς τα αριστερά συνεχίζει η ανηφόρα;

Δημοσ.

Αν η ολη ιστορια ειναι για να φυτέψεις αγγουρια και ντοματες δεν χρειάζεται τιποτα ,καλα σου ειπαν.Δεν αξιζει τα φραγκα δηλαδη Αντε κανα αυλακι να το προστατευσεις απο τα νερα.

Δημοσ.

Ξαναεβαλα την αφίσα με ταινία διπλής όψεως,από ένα σημείο κουνήθηκε λίγο και ο στόκος ξεκόλλησε  πάλι από τον  τοιχο.

Είχα στοκαρει με έτοιμο ακρυλικό στόκο,το άφησα δύο περίπου μέρες να στεγνώσει,το ετριψα αλλά φαίνεται σαν να μην μπορεί να κολησει καλά ο στόκος(πριν τον βάλω είχα καθαρίσει καλά τον τοίχο από σκονες κτλ)στον τοίχο,παρουσιάζει ελαστικότητα λες και είναι στοκοσιλικονη και με λίγο τράβηγμα βγαίνει σαν το χαρτί.

Πρώτη φορά αντιμετωπίζω αυτό το προβλημα,δύο φορές το έχω στοκαρει και όλο το ίδιο συμβαινει.

Μήπως να χρησιμοποιήσω κάποιο διαφορετικό υλικό πχ έτοιμο σοβά durostick d32?

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται τα ξεφλούδισματα του στόλκScreenshot_2022-03-30-21-09-53-279_com_miui.gallery.jpg.3deefc47bceb6aaa2930e3a4623b4b39.jpgυ από την πρώτη φορά.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ultimategr είπε

Ξαναεβαλα την αφίσα με ταινία διπλής όψεως,από ένα σημείο κουνήθηκε λίγο και ο στόκος ξεκόλλησε  πάλι από τον  τοιχο.

Είχα στοκαρει με έτοιμο ακρυλικό στόκο,το άφησα δύο περίπου μέρες να στεγνώσει,το ετριψα αλλά φαίνεται σαν να μην μπορεί να κολησει καλά ο στόκος(πριν τον βάλω είχα καθαρίσει καλά τον τοίχο από σκονες κτλ)στον τοίχο,παρουσιάζει ελαστικότητα λες και είναι στοκοσιλικονη και με λίγο τράβηγμα βγαίνει σαν το χαρτί.

Πρώτη φορά αντιμετωπίζω αυτό το προβλημα,δύο φορές το έχω στοκαρει και όλο το ίδιο συμβαινει.

Μήπως να χρησιμοποιήσω κάποιο διαφορετικό υλικό πχ έτοιμο σοβά durostick d32?

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται τα ξεφλούδισματα του στόλκScreenshot_2022-03-30-21-09-53-279_com_miui.gallery.jpg.3deefc47bceb6aaa2930e3a4623b4b39.jpgυ από την πρώτη φορά.

Ποιος στόκος είναι αυτός για να ξέρουμε;

Μήπως να κολλήσεις με patafix?

Spoiler

20210219122314_uhu_patafix_deco_32_glue_

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/3/2022 στις 9:55 ΠΜ, kalliosmanos είπε

καλημερα σε ολους.εχω ενα θεμα με την πορτα εισοδου του σπιτιου η οποια εχει "κατσει". προκειται για PVC με μηχανισμους G&U με τρια γλωσσακια εκ των οποιων το κατω εχει απομακρυνθει πλεον απο το κλειδωμα και δεν πιανει. οι μεντεσεδες ειναι αυτοι μα δυστυχως δεν μπορω να βρω τον ρεγουλατορο για μετακινηση οριζοντια της κασας.η βιδα αριστερα στη δευτερη φωτο ρυθμιζει το ποσο κοντα στη κασα ειναι η πορτα και η δεξια απλα ξεβιδωνει αλλα δεν μπορω να ανοιξω την μεσα μερια. γνωριζει καποιος τι μπορει να μου διαφευγει?ευχαριστω εκ των προτερων.

Συνήθως οι μεντεσεδες από PVC (Ακόμη κι αλουμινίου αν έχουν εσωτερικά τακάκι-πατουρα από πλαστικό) λόγω μη αντοχή μς υλικού, γέρνουν. 

Αντικατάσταση με μεταλλικούς μεντεσεδες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Ποιος στόκος είναι αυτός για να ξέρουμε;

Μήπως να κολλήσεις με patafix?

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

20210219122314_uhu_patafix_deco_32_glue_

Είναι επώνυμης εταιρείας,ίσως να ήθελε να το άφηνα 2-3 μέρες ακομα για να στεγνώσει περισσοτερο.Το λάθος μου είναι ότι πήρα έτοιμο στόκο για ευκολια,πάντα χρησιμοποιούσα στόκο σε σκόνη.

Θα δοκιμάσω στόκο σκόνη και patafix.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...